• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה?

• פותח הנושא פותח הנושא Harel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Harel

משתמש רשום
דירוג
3
נגיד וסך ההוצאות שלי היום הם 10,000 שקל. על פי חוק 400 (3% משיכה) אני צריך לחסוך 4מיליון.
האישיו שלי מתחיל פה -
נניח ואני רוצה לצאת לפרישה מוקדמת בעוד 17 שנה.
הוצאות של 10,000 היום הם למעשה הוצאות של 20,000 בעוד 17 שנה (בהנחה של 3.5% אינפלציה שנתית ממוצעת לאורך 17 השנים הקרובות).
נגיד ועברו 17 שנים והנה יש לי 4מיליון שח אבל הפעם 10,000 שקל לא מספיקים לי, אני צריך למשוך 20,000 שקל אבל אני לא יכול למשוך 20,000 שקל כי 20,000 שקל הם למעשה אחוז משיכה של 6% מתוך תיק של 4מיליון

אז מה הדרך הנכונה לחשב את כמות הכסף שאני צריך לחסוך על מנת לצאת לפרישה מוקדמת בעוד X שנים?

אני חשבתי משהו כזה:
שלב 1 - לחשב את ההוצאות החודשיות.
שלב 2 - להעריך בעוד כמה שנים ארצה לצאת לפנסיה מוקדמת (נגיד 17 שנה)
שלב 3 - לחשב את ההוצאות החודשיות בהתחשב באינפלציה של 17 שנה
שלב 4 - את הסכום שחושב בשלב 3 להכפיל ב 400.
והסכום שחושב בשלב 4 זה הסכום שצריך לחסוך.

"חוק" 300\400 מתחשב באינפלציה​

זה לא חוק זה כלל אצבע שמבוסס על סימולציות היסטוריות. הסימולציות כללו את האינפלציה (בארה"ב). את החישוב תתחיל ביום שאתה עובר למשיכת קצבה.
אז מה הדרך הנכונה לחשב את כמות הכסף שאני צריך לחסוך על מנת לצאת לפרישה מוקדמת בעוד X שנים?
לדרך שאתה מציע אין את התוקף של מחקר טרינטי , כי אתה רק מנחש:
מה ההוצאות שיהיו לך.
מה התשואה שתהיה לך.
מה החסכון השנתי שלך.
מה תהיה האינפלציה באותם שנים.
כדי לקבל מספרים עם ביסוס היסטורי אתה יכול לעשות סימולציית טרינטי להשתמש בנתונים היסטוריים, ולשאול: בהנתן קרן קיימת A והוצאות עכשויות Y וחסכון חודשי S ואינפלציה I מה הסיכויים בהתבסס על העבר שאני אוכל לפרוש בעוד X שנים?
זה חישוב מאוד אינדוידיואלי בניגוד למחקר טריניטי שהוא הרבה יותר כללי

אני מנחש שאתה יחסית רחוק מעצמאות כלכלית ופרשיה, אבל תקן אותי אם טעיתי.
הנתונים שהבאת הם נכון להיום, ונותנים לך לכן הערכה מקורבת למרחק שלך בזמן מהגעה למצב זה.
אפשר להניח שגם ההכנסות שלך בזמן הזה יגדלו עם האינפלציה ואפילו הרבה יותר מכך אם תשקיע בלימודים והתקדמות מקצועית במשך 17 שנים.
כמובן שאתה לא ממתין 17 שנה ואז "פותח את הקופסה" ורואה אם צדקת. אתה מסכם את ההכנסות שלך, השווי שלך, וההוצאות שלך לפחות פעם בשנה לכל אורך הדרך (יש כאלה שעושים את זה פעם בשישה חודשים, ויש כאלה שכל חודש - בהתאם לרצון ולנסיבות), ואתה רואה "בזמן אמת" עבור אותו רגע של תמונת מצב איך אתה מתקדם.
כמובן שאתה שולט ברכיב ההוצאות שלך ויכול בעזרתו לווסת את הזמן הנדרש.

חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה?
הוא כן.
הוצאות של 10,000 היום הם למעשה הוצאות של 20,000 בעוד 17 שנה (בהנחה של 3.5% אינפלציה שנתית ממוצעת לאורך 17 השנים הקרובות).
אבל גם חיסכון של 4 מליון היום יהיה שווה 8 מליון בעוד 17 שנה (לפי אותו חישוב).
הדרך הכי נוחה היא לדבר במונחים ריאליים ולא נומינליים. (במילים אחרות - כאילו להתעלם מהאינפלציה, אבל להתעלם ממנה בשני צידי המשוואה)
אתה צריך ריאלית 10K בחודש במונחים של היום. זה אומר שאתה צריך ריאלית 4 מליון (במונחים של היום).
לא צריך להסתבך מעבר לזה.

בסופו של דבר ההנחה היא שבמשיכה של 3% ריאלית בחודש התיק ישמור על ערכו הריאלי לאורך זמן.
הרי גם אחרי שאתה מתחיל למשוך יש אינפלציה, והסכום הנומינלי שהספיק לך בשנה הראשונה לפרישה לא יספיק לך אחרי 10 שנים.

השאלה ששאלת טובה והתשובה מסובכת. בראשי פרקים:

1. כלל ה-4% נקבע בארה״ב היכן שהיסטורית לאורך זמן האינפלציה יחסית נמוכה. מכיוון שביתר העולם האינפלציה גם היתה יחסית נמוכה ב-15 השנים שקדמו ל-2022, הכלל עבד גם במדינות רבות אחרות כולל ארה״ב. יש ויכוח לא פשוט עד כמה כלל האצבע באמת עובד, וראיתי חוקרים שטוענים שהכלל יעבוד רק באמת סביב 2.5% בכל תנאי השוק (על בסיס היסטורי), דהיינו כלל ה-400 כפי שציינת.

2. ככל שנכסיך יהיו מושקעים בשוק ההון המקומי, סביר להניח שלאורך זמן החברות בהן תחזיק ישכילו להעביר את רוב האינפלציה הלאה ללקוחותיהן וכך מחירי המניות שלך יעלו לפחות נומינלית (וכנראה גם ריאלית, לפחות לפי התפישה שחייבת להיות תשואה חיובית על נטילת סיכון). זה לא תיאום מושלם ותהיינה סטיות משום שלוקח זמן לחברות להעלות את מחירי השירותים והמוצרים - יש time lag ואולם במונחים של שנים רבות זה לא משמעותי.

3. כמשקיע בשוק זעיר תמיד יש לך בעיה נוספת במדידה והיא בעיית שער החליפין ככל שתרצה ביזור להשקועתיך על מנת לנטרל את הסיכון של ישראל (סיכון שעלה משמעותית לאחרונה כפי שאתה בוודאי מודע). אין לדעת מה יהיה שער הדולר או הליש״ט או היורו או הין בעוד 10 או 20 שנה ואולם לטווח ארוך יש כלל שאומר ששער החליפין יזוז ביחס ישיר ליחס שיעורי האינפלציה שבשתי המדינות אותן תבחן. כך, אם האינפלציה בישראל 5% בשנה ובארה״ב 2% בשנה, על פני עשור אתה יכול לצפות שהשקל יחלש בכ-30% בקירוב (הנוסחה כמובן עושה שימוש בחזקה) מול הדולר.

4. על תשכח את האח הבכור שלך, מס הכנסה - אם אתה רוצה 10,000 ש״ח בחודש תביא בחשבון גם את המס. בארה״ב על רוב הדיבידנדים אתה משלם רק 15% מס ולא 25% כמו בישראל (או 28% אם הגעת למס יסף), כך שהנה יש לך להוסיף מקדם נחמד נוסף לכלל ה-400 כדי להשוות תפוחים לתפוחים.

עד כאן עסקינן בהכנסות. נעבור להוצאות:

1. כולנו חשופים לאינפלציה בצורה שונה - המספר שאתה רואה שמדווחים הוא פיקציה של הלמ״ס שנקבעת לפי סל צריכה שמשקליו משתנים מדי כמה שנים. הפיקציה הזאת נחמדה ועובדת רוב הזמן אבל בעיתות של החרפת האינפלציה השיטה מתגלה במערומיה - לדוגמא - לפי אנשי הלמ״ס יש עליית מחירים מתונה בשכר דירה בישראל. הבעיה היא בעיית מדידה - השאלה היכן הם מסתכלים וממה בנוי בסיס הדיווח שלהם כי במרכז העליות חדות בהרבה. אם אתה גר ביקנעם כנראה שזה ישקף את המצב. מעבר לכך, אם אתה בעליה של דירה, לכאורה אין לך כלל חשיפה למשהו שהוא כרבע מהמדד (במשקלו).

2. ככל שתלמד לספק את צרכיך השונים לבד (כפי שהסולידית עושה) או שמרבית החשיפה שלך תהיה למוצרים שבפיקוח (מלחם ועד תחבורה ציבורית שאיננה בקו האדום) ותסחוט כל שקל עד תומו, אתה למעשה מגדיל את אי התלות שלך באינפלציה ובנקודה מסוימת היא עובדת עבורך שכן נכסיך מתנהלים בבורסה ואתה נהנה מעליית מחירי המניות (לפחות נומינלית).

באופן אישי דברים כמו תחזוקה מונעת למערכות יקרות (מרכב ועד מזגן ומקרר ומדיח וכו׳) התגלו כמאוד יעילים כלכלית עבורי. היכולת להחזיק רכב 7-8 שנים ולא להחליף כל שנתיים או להשתמש באותה מכונת כביסה עשור פלוס בהחלט משפיעים לאורך זמן. כמובן שגם צרכנות נבונה (רכישה מיד שניה וכו׳) הולכת יד ביד כאן.

שורה תחתונה - אתה צריך לחזות את ההוצאות שלך כאשר פרק העבודה בחייך יסתיים. אחר כך אתה צריך לחזות מה תהיינה ההכנסות הפאסיביות שיש לך (כגון פנסיה, דיבידנדים וכו׳) - נטו (כלומר בהתחשב במסים (שלדעתי יעלו בטווח הקרוב לכסות על הגירעון שיתפתח כאן עקב התנהגותה של הממשלה הנוכחית). יש מי שבפנסיה מוציאים פחות (לא צריך לנסוע לעבודה, לאכול במסעדה צהריים, לרכוש בגדים ייצוגיים וכד׳) אבל אצל רוב האנשים ההוצאות נותרות דומות בגדול אז זה יכול לסייע לך להעריך את מצבך העתידי.

יש לא מעט דיונים על הנושא בפורום של Bogleheads - תקרא שם קצת ואולי תקבל תובנות נוספות.

הכל בכללי מבוסס הנחות. המציאות יכולה להיות אחרת.
הריי בהינתן ירידה של 50% חודש לאחר פרישה, שיעור המשיכה יהיה שונה.
לחזור ליתרה ערב הירידה ידרוש 100% תשואה
אפשר ורצוי לתכנן פרישה מוקדמת על בסיס מסוים של טריניטי. הייתי לוקח מרווחי ביטחון ו plan b לפרק זמן בו אפילו צריך לחזור לתת זמן עבור כסף גם אם באופן חלקי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
א חוק־יסוד: החקיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 109
A עונש על הפרת חוק המכר נדל"ן 26
E חוק הרווחים הכלואים מיסים 124
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
E חוק טיבי / תביעה קטנה אוף טופיק 3
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 63
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
ש חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 3
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
Henchman34 האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 281
Y ערבות בנקאית חוק מכר - מחיר למשתכן נדל"ן 3
W חוק האנג׳לים מיסים 5
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חוק ה4% ואינפלציה שוק ההון 27
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
Gari האם קרן ההשתלמות נכללת בהון בהקשר של חוק המשיכה הבטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
Z שאלה על חוק ההתגברות שכנראה יחקק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M חוק הספאם בחברות "רגילות" אוף טופיק 2
O חוק המטרו - משמעויות נדל"ן 12
flower חוק ההסדרים - שינוי מדיניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1
ש משיכה סיסטמטית מתיק השקעות לפי חוק 4-7 אחוז. שוק ההון 177
י חוק ה400 ונדלן. נדל"ן 6
O חוק מס' 1 עדיין רלוונטי? שוק ההון 2
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
ב אלימות כלכלית - הצעת חוק חדשה על שולחן הכנסת אוף טופיק 254
E חוק הגבלת מזומן ותשלום לקבלן מהשטחים אוף טופיק 38
ImCarryGG מישהו פה הגיש תביעה על פי חוק הספאם? אוף טופיק 74
ש השקעה ללא מס רווחי הון לתושבי חוץ - חוק בקהאם מיסים 5
S החזר כרטיס טיסה - חוק טיבי אוף טופיק 27
P סוגי ריביות והצמדות לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה? צרכנות פיננסית 4
Res Cogitans הצעת חוק לשינוי שיטת המיסוי בארה"ב ממבוססת על אזרחות למבוססת טריטוריה שוק ההון 38
J חוק האשראי החדש צרכנות פיננסית 3
Y כניסה לתוקף של חוק לצמצום השימוש במזומן צרכנות פיננסית 40
aeh הספר חוק מס' #1 - פיל טאון. שוק ההון 241
ח חוק שכירות הוגנת - מה תקף נכון להיום צרכנות פיננסית 2
M חוק נתוני אשראי צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה