• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חוק המשיכה הבטוח לאזרח ישראלי לעומת אמריקאי לפי המחקרים

molimar

משתמש רשום
דירוג
1
אני חדש פה ויש לי שאלות של מתחילים.
קראתי בבלוק על חוק המשיכה הבטוח של 3%-4% ואני מבין שהוא מושתת על כמה מחקרים, אחד מהם זה טריניטי (שקדם לו מחקר של ויליאם באנגן ב 1994 אני חושב), שהבנתי שזה מחקר שנעשה על אזרחים אמריקאים שמשקיעים בשוק האמריקאי (מניות ואג"ח אמריקאים) ול 30 שנה.
גם ההתאמה למדד מבחינת המשיכות מהתיק היו לפי מדד אמריקאי.
משקיע במניות על מדד msci acwi ואג"ח ישראל שזה תמהיל שונה ממה שהיה במחקרים האלה.
גם האינפלציה כאן בישראל שונה ממה שהיה בארה"ב.
ובנוסף, בתור ישראלי שמשקיע במדד msci acw ב 75% מהתיק שלי - אני חשוף למט"ח שזה משהו שלא התחשבו במחקרים האלה.
האם יש מחקרים שכללו את הדברים הנ"ל? אזרח ישראלי שמשקיע באינדקס מניות גלובלי ואג"ח מקומי, עם התחשבות במט"ח ובאינפלציה של ישראל?
אני פשוט מנסה להבין כמה המחקרים האלה שמאפשרים משיכה בטוחה של למשל 3% הם נכונים גם עבור המקרה שלי לפרישה של 50 שנה לפחות?

יש בישראל גם כל מיני אנומליות שקשורים לחלק ההוצאות שלנו, למשל מחירי דיור גבוהים במיוחד, מחסור בתחרות במשק למשל במזון וברכב, ובנוסף מספר הילדים הוא גבוה לעומת העולם המערבי ויש לזה השלכות מבחינת הוצאות, וגם, בלי עין הרע, הגיל שאליו מגיעים בישראל הוא גבוה יותר ולכן הכסף צריך להספיק ליותר זמן.
יכול להיות שכל אלה עם רעשים וספקות לא רלוונטיים, בגלל זה אני שואל.

אני חדש פה
ברוך הבא!
אני פשוט מנסה להבין כמה המחקרים האלה שמאפשרים משיכה בטוחה של למשל 3% הם נכונים גם עבור המקרה שלי לפרישה של 50 שנה לפחות?
כשאומרים משיכה בטוחה, זה לא בהכרח 100% הצלחה.
50 שנה לא נמדדו כנראה, אבל ההיגיון אומר שהורדת אחוז המשיכה השנתי הוא פתרון לא רע - אם כי מדובר על פנטזיית פרישה שלא רלוונטית ל-99.99% מהאוכלוסיה אבל מאד נפוצה אצל חברים צעירים מאד וחדשים בפורום.
בתור ישראלי שמשקיע במדד msci acw ב 75% מהתיק שלי - אני חשוף למט"ח שזה משהו שלא התחשבו במחקרים האלה.
האם יש מחקרים שכללו את הדברים הנ"ל? אזרח ישראלי שמשקיע באינדקס מניות גלובלי ואג"ח מקומי, עם התחשבות במט"ח ובאינפלציה של ישראל?
אתה יכול לנסות בעצמך, אבל המדד העולמי שאתה משקיע בו קיים רק 35 שנה.
לגבי שינויים ביחס השקל למטבעות חוץ - כנראה שלא ממש צריך להתחשב בזה. היחס עולה ויורד לאורך השנים. בארבעים שנות בגרותי, הדולר ביחס לשקל נע בין 2 ש"ח לדולר (לגמרי בגלל מניפולציה של ישראל, תקרא על רצועת הניוד) ורוב הזמן בין 3 ש"ח ל-4 ש"ח לדולר. המדד העולמי המשיך לצמוח לאורך השנים האלה בלי להתחשב בחרדות של הישראלי הצעיר משינויי מט"ח.
לגבי אינפלציה, לא ברור למה צריך להתחשב בזה. אני מניחה שאתה דואג שאותו סכום משיכה בגיל 30 לא יספיק לך בגיל 40-50-80, לכך אפשר למצוא כל מיני פתרונות - החל ממשיכה נמוכה יותר, דרך חזרה לעבודה מפעם לפעם ועד בחירת מקום מגורים וצורת התנהלות שיותאמו לסכום הפרישה החודשי.

• אהבתי
Reactions: A42
קראתי בבלוק על חוק המשיכה הבטוח של 3%-4% ואני מבין שהוא מושתת על כמה מחקרים, אחד מהם זה טריניטי (שקדם לו מחקר של ויליאם באנגן ב 1994 אני חושב), שהבנתי שזה מחקר שנעשה על אזרחים אמריקאים שמשקיעים בשוק האמריקאי (מניות ואג"ח אמריקאים) ול 30 שנה.
לגבי טווח הזמן -
להבנתי, מחקר טריניטי המקורי לא התייחס לטווחי זמן כאלו.
אבל הנה פוסט של ERN שהרחיב את טווחי הזמן.

ספויילר:
לפי הנתונים ההיסטוריים, 3% משיכה הספיקו לטווח של 50 שנה בוודאות של 100%, כל עוד התיק היה לפחות 50% מניות.

לגבי השאלה על השקעה גלובלית לעומת מקומית -
כאן אפשר למצוא את הפוסט הראשון מבין סדרת פוסטים ב-bogleheads שמתייחס בדיוק לנושא הזה.

ספויילר:
הוא ממליץ על כלל אצבע של 80% השקעה גלובלית ו20% השקעה מקומית (ובמקרה שלו - כנראה מדובר על ארה"ב).

ביחס לישראל ספציפית (מדינה קטנה מאוד, עם אתגרים לא מעטים, מבית ומחוץ) -
אני אישית מרגיש נוח יותר בחשיפה גלובלית של 100%.

נערך לאחרונה ב:
ברוך הבא!

...
לגבי שינויים ביחס השקל למטבעות חוץ - כנראה שלא ממש צריך להתחשב בזה. היחס עולה ויורד לאורך השנים. בארבעים שנות בגרותי, הדולר ביחס לשקל נע בין 2 ש"ח לדולר (לגמרי בגלל מניפולציה של ישראל, תקרא על רצועת הניוד) ורוב הזמן בין 3 ש"ח ל-4 ש"ח לדולר. המדד העולמי המשיך לצמוח לאורך השנים האלה בלי להתחשב בחרדות של הישראלי הצעיר משינויי מט"ח.
לגבי אינפלציה, לא ברור למה צריך להתחשב בזה. אני מניחה שאתה דואג שאותו סכום משיכה בגיל 30 לא יספיק לך בגיל 40-50-80, לכך אפשר למצוא כל מיני פתרונות - החל ממשיכה נמוכה יותר, דרך חזרה לעבודה מפעם לפעם ועד בחירת מקום מגורים וצורת התנהלות שיותאמו לסכום הפרישה החודשי.
א. תודה :)
ב. אני יותר התייחסתי מבחינת הצד של ההוצאות שגדלות בקצב יותר גדול ממה שהיה במחקרים.
למשל אני מדדתי שהאינפלציה האישית שלי ב 6 שנות האחרונות (לא כולל 2026) היא 6.5% ואני שואל את עצמי אם אני מתעקש למשוך 3% צמוד אינפלציה, עם כזה גובה של אינפלציה אישית - האם התיק שלי ישרוד? זה משהו שאני לא מוצא לו תשובה במחקרים.
כן ברור לי שהם אומרים שאם אמשוך *עד* 3% אז התיק ישרוד אבל מה קורה שהאינפלציה האישית כ"כ גבוהה שתוך כמה שנים הדרך היחידה שאני יכול לחיות מהתיק זה ע"י משיכה של 6% למשל? לי ברור שהוא לא ישרוד ככה...
לגבי עניין המט"ח: ברור לי שאין לזה רלוונטיות בשלב הצבירה כשטווח ההשקעה הוא ארוך (עשרות שנים), אבל מה עושים אם בשלב המשיכה, כשמפסיקים להפקיד לתיק ורק מושכים ממנו - פתאום יש יסוף של השקל של 20%-30% והדברים שאני קונה בשקלים לא יורדים בהתאמה ב 20%-30% אלא נשארים אותו דבר? אני מבין שאם הזמן השקל ייחלש שוב מול המט"ח אבל בינתיים במקרה הזה אני אמשוך יותר מידי מהתיק ואשחוק אותו.

עכשיו אני מבין שלכל הדברים האלה הפתרון כנראה הכי טוב הוא להגדיל את ההון ככה שאחוז המשיכה מראש יהיה נמוך יותר, אולי פחות מ 3%, אולי 2.5%.

יש לי תחושה שיהיו המון פוסטים חדשים כאלה בזמן הקרוב.
למה? מה שונה עכשיו מזמן אחר?

למשל אני מדדתי שהאינפלציה האישית שלי ב 6 שנות האחרונות (לא כולל 2026) היא 6.5%
יש כאן שאלה משמעותית. האם האינפלציה האישית גם נהנתה מעליית שכר במקביל? כי אם כן, זו אינפלציה שנוצרה מהאפשרות, ויתכן מאוד שתוכלו שלא להדקק לה.

יש כאן שאלה משמעותית. האם האינפלציה האישית גם נהנתה מעליית שכר במקביל? כי אם כן, זו אינפלציה שנוצרה מהאפשרות, ויתכן מאוד שתוכלו שלא להדקק לה.
לא, השכר שלי עלה בבערך 1% בשנה בשנים האחרונות

לא, השכר שלי עלה בבערך 1% בשנה בשנים האחרונות
אז זה אומר שהורדתם חיסכון? מאיפה מומנה האינפלציה? חשוב גם להבחין בין סיבות ריאליות כמו תוספת ילדים למשפחה לבין עלייה סתמית.

אני שואל את עצמי אם אני מתעקש למשוך 3% צמוד אינפלציה, עם כזה גובה של אינפלציה אישית - האם התיק שלי ישרוד?
האחוזים במחקרים עוסקים באחוזי המשיכה ברגע הפרישה, ההנחה היא שבגלל צמיחת התיק אחוזי המשיכה יקטנו עם הזמן

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ב. אני יותר התייחסתי מבחינת הצד של ההוצאות שגדלות בקצב יותר גדול ממה שהיה במחקרים.
למשל אני מדדתי שהאינפלציה האישית שלי ב 6 שנות האחרונות (לא כולל 2026) היא 6.5% ואני שואל את עצמי אם אני מתעקש למשוך 3% צמוד אינפלציה, עם כזה גובה של אינפלציה אישית - האם התיק שלי ישרוד? זה משהו שאני לא מוצא לו תשובה במחקרים.
במחקרים האלה ובכלל במחקרים מהסוג הזה לא מדברים על משיכה לפי מה שאתה רוצה או צריך
אלה על סכום קבוע קרי 4 אחוז

נניח חסכת 3 מיליון שקל ושמת הכל במדד מניות רחב (בכוונה מתעלם מאגח כי בשנים האחרונות הוא פחות משחק את התפקיד המאזן בפועל אז הרבה אנשים מתעלמים ממנו או מאזנים את התיק נניח עם נדלן) 4 אחוז יהיה 10 אלף שקל בחודש לפני מיסוי

אז בו נניח 9 אלף נטו
זה הכסף שלך לכל החודש
אתה לא מושך יותר כי התקלקל האוטו או הילד יתחתן זה כל הסכום
מסתדרים את זה וההתאמות אם צריך עושיפ בהוצאות שלך או בעבודה מהצד

מאוד דומה לכל שכיר שיש לו משכורת קבוע ומסתדרים איתה

כמה אתה תצטרך בפרישב רק אתה יודע
אבל אם תחסוך 50 אחוז למשך עשור אז זה אומר שאתה מסתדר עם סכום קבןע במשך עשור וסביר שצוכל להמשיך ככה אם אותו סכום*

*כל הסכומים בדרכ צמודים למדד
אז אתה תוכל למשוך 9 אלף פלוס מדד כל חייך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 64
Gari האם קרן ההשתלמות נכללת בהון בהקשר של חוק המשיכה הבטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
ה הצעת חוק: פיצול תפקיד המתווך נדל"ן 28
A חוק הטכנאים- הטכנאי התקשר לפני סיום המועד צרכנות פיננסית 2
א חוק הפטור מגיוס - טיוטת הצעת חוק לקריאה שנייה ושלישית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 133
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
א חוק־יסוד: החקיקה (הצעת חוק) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
א חוק־יסוד: החקיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 109
A עונש על הפרת חוק המכר נדל"ן 26
E חוק הרווחים הכלואים מיסים 124
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
E חוק טיבי / תביעה קטנה אוף טופיק 6
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
ש חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 3
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
Henchman34 האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 281
H חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y ערבות בנקאית חוק מכר - מחיר למשתכן נדל"ן 3
W חוק האנג׳לים מיסים 5
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חוק ה4% ואינפלציה שוק ההון 27
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
Z שאלה על חוק ההתגברות שכנראה יחקק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M חוק הספאם בחברות "רגילות" אוף טופיק 2
O חוק המטרו - משמעויות נדל"ן 12
flower חוק ההסדרים - שינוי מדיניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1
ש משיכה סיסטמטית מתיק השקעות לפי חוק 4-7 אחוז. שוק ההון 177
י חוק ה400 ונדלן. נדל"ן 6
O חוק מס' 1 עדיין רלוונטי? שוק ההון 2
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
ב אלימות כלכלית - הצעת חוק חדשה על שולחן הכנסת אוף טופיק 254
E חוק הגבלת מזומן ותשלום לקבלן מהשטחים אוף טופיק 38
ImCarryGG מישהו פה הגיש תביעה על פי חוק הספאם? אוף טופיק 74
ש השקעה ללא מס רווחי הון לתושבי חוץ - חוק בקהאם מיסים 5
S החזר כרטיס טיסה - חוק טיבי אוף טופיק 27
P סוגי ריביות והצמדות לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה? צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה