אין לי מושג, אני לא מסוגל להגיד שום דבר על חברה בלי לנתח אותה לעומק.
להגיד "היא ירדה הרבה אז היא גרועה ותרד עוד" או "היא ירדה הרבה אז זו הזדמנות לקנות" אלו סתם יריות באפלה.
חטפה היום חזק אבל לדעתי זה עוד לא שם וכן בדרך יש קרנות שמתמחות בהשתלטות על חברות בצרות. טבע עדיין חולשת של שוק גדול ויודעת לייצר מזומנים. כנראה לא מספיק טוב וגם תוספת של צרות בארה"ב. ספינות כאלה לא מזיזים ביום גם אם נעשו פעולות לשיפור המצב.
אין פה מה לפרט, סתם כמה מניות שקניתי בדיוק כמו טבע כי הן ״ירדו יותר מדי״. לא זוכר את השמות שלהם אפילו זה היה לפני כמה שנים.
כל אחד יכול להפסיד כסף בשוק ההון, אין מה להתגאות בזה.
אז קניתי טבע סוף סוף.
לא ממליץ כמובן
אבל נראה לי שגם בשביל סכין נופלת זה תמחור ממש טוב.
נקודה נוספת, ממה שאני מבין באתרים השונים התשואה לאג"ח היא כ10%, כך שהשוק לא מתמחר בצורה רצינית את נושא פשיטת הרגל, למרות כל ההפחדות.
היכן ניתן לראות את תשואת האג"ח שלהם? לא הצלחתי למצוא ביאהו פייננס לבד.
בערך 3.5 אחוז מהתיק.
קניה לטווח ארוך בלבד כמובן.
למרות שכשתגיע למכפיל רווח סביר, סביר שאמכור.
צריך לחשב מכפיל רווח נוכחי, אבל להערכתי באיזור 3.5, במכפיל רווח של 6 הגיוני למכור לאור החובות הכבדים.
עריכה: המכפילי רווח הם בNON GAAP
הכל בערך לא מדוייק בכלל
הייתי מנסח אחרת: 'אם אג"ח נסחר ב10% זה אומר שהוא בסיכון לפשיטת רגל'.
את ה'גבוה' הייתי משאיר לתשואות של 15% ומעלה, ואת ה'מאוד' הייתי משאיר לתשואות של 20% ומעלה.
10% זה מתמחר סיכון, אבל כתרחיש רחוק.
אז קניתי טבע סוף סוף.
לא ממליץ כמובן
אבל נראה לי שגם בשביל סכין נופלת זה תמחור ממש טוב.
נקודה נוספת, ממה שאני מבין באתרים השונים התשואה לאג"ח היא כ10%, כך שהשוק לא מתמחר בצורה רצינית את נושא פשיטת הרגל, למרות כל ההפחדות.
היכן ניתן לראות את תשואת האג"ח שלהם? לא הצלחתי למצוא ביאהו פייננס לבד.
זאת אומרת בעיקר שזה פשוט לא נכון, קודם כל המכפיל של טבע הוא שלילי, טבע היא חברה בהפסדים, שנית בחברות כמו טבע הרווח לא חשוב כלל (אולי לתשלום מיסים), מה שחשוב זה התזרים (FCF).