• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כדאיות השקעה בנדלן

• פותח הנושא פותח הנושא Meow
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Meow

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם ,
אני צריך עזרה מבעלי הניסיון שפה בלגבש דעה לגבי כדאיות של דירה להשקעה במצב שלי אל מול האלטרנטיבות,
לקראת רכישה של דירה ראשונה להשקעה ואני מאוד בהתלבטות אם ללכת במצב שלי כיום או לחכות,

אני בן 31 בלי התחייבויות ,רווק ,מכניס כ14200 נטו ( כנראה יעללה בכ1500-1000 נטו בחודש הבא)
אם אחליט לרכוש אצטרך משכנתא של 1.07-1.01מיליון. ( תלוי כמה הון אחליט להשכיב על הדירה ויכולת החזר בחודש)
הון עצמי 440000
הדירה תכניס לי 4400 בחודש
החזר סביב 5500-5700
שכר דירה ביאזורים שאני רוצה לגור כ 6000

ההתלבטות היא כי
1. קודם כל המצב המשפחתי שלי , כרגע אני רווק ובלי בת זוג ונקי מהתחייבויות. מה יהיה בהמשך? לא יודע
2. המינוף , כנראה שכדי שהבנק יאשר אצטרך להצמיד למדד מה שקצת מפחיד אותי , מבדיקה מאוד ראשונית שעשיתי אני דיי גבולי עם המשכנתא
3. פשטות וראש שקט - מצד שני לשים את אותו הסכום בבורסה יתן לי ראש שקט , ככה שאם אני לחוץ בכסף בתקופה מסויימת אז אני פשוט לא מפקיד ואין את הסיכון שהבנק ידפוק בדלת
4. ואחרון fomo המחירם עולים והכל נהיה יקר יותר
5. ספציפית לעסקה הזאת , זה אזור שהוא מתפתח והיחס בין השכירות לתשלומים של המשכנתא דיי טוב , יש כמה תכניות של פיתוח תשתיות באיזור בכמה שנים הקרובות לדעתי זה יעלה את הערך של הדירה , מיקום מול נוף פתוח ו היא קצת מתחת למחיר השוק.

במידה ואחליט שלא להשקיע בדירה אז את אותו הסכום אפקיד בבורסה מדיי חודש וכנראה אחזור לדירה אחרי נישואין ועניינים או שיהיה לי 50% הון עצמי ככה שהמשכנתא לא תהיה חונקת מידיי.
המחשבה לקנות דירה היא כדי לצבור נכס שיה יהיה שלי לפני שאני נכנס למחויבויות וגם להצמיד את הכסף למחירי הדיור תוך כדי ניצול פטור על דירה יחידה וגיוון של התיק השקעות.
אז אני דיי בהתלבטות לגבי כל המהלך אם זה לא תהיה התאבדות כלכלית במצב שלי , או שעדיף לחכות עוד קצת להכנסה גבוהה \ בת זוג \ הון עצמי או בכלל לוותר על הרעיון של דירה להשקעה ולחסוך את ההון הזה לכשהמצב המשפחתי ישתנה ואז לקנות למגורים.
דעות? דברים שפספסתי?

נערך לאחרונה ב:
מרגיש כמו לטחון מים שאולי יניבו כמה אגורות בעתיד ובדרך כאב ראש, עלויות מימון, אי וודאות, היעדר נזילות.
בעל הדירה שאתה מעוניין לקנות קפץ משימחה מהטלפון שלך שכמעט ולא מצלצל חודשים ארוכים מאוד (קשור לאימרתך נכסים תמיד עולים.....אכן?! ריאלית?!).

היכן כרגע הונך העצמי? כמעט בכל מקום שתניח אותו הוא מניב כעת יותר מכל נכס + אתה מפקיד לשם מידי חודש סכום מסויים.

האם אתה יודע שמדד ת"א בנייה הניב 135 % ב5 השנים האחרונות?
האם אתה יודע שמדד ת"א נדל"ן הניב 90% ב5 השנים האחרונות?
האם אתה יודע שמדד ת"א מניב הביב 80% ב5 השנים האחרונות?

בכוונה הצגתי מדדים ספציפיים אלה שממחישים אפשרות להשקיע בנדל"ן מבלי ללכלך את הידיים. כמובן שיכולתי לחרוג ולציין את מדד הביטוח והבנקים שהניבו 500 %, 330% ב5 שנים בהתאמה.

(יודע על הקסם שבמינוף ברכישת דירה אך לא הזמן למינוף לשיטתי בריבית הנוכחית).

לסיכום, אל תחפש כאב ראש.

אם זה היה למגורים עבורך כאן נכנס רגש ולא הכל כסף בחיים ואז הדיון היה מעט פילוסופי ושונה.

מה אתה עושה היום אם הכסף שאתה שוקל לשים כהון עצמי לרכישת הדירה?
מה תעשה עם הכסף הזה במידה ותחליט כרגע לא לרכוש דירה?
יש לך זמן להתעסק בזה, ללמוד על נדלן, להבין איך דברים עובדים, ללכת לראות כמה עשרות דירות, להיות בקשר עם מתווכים מהאזור, לעקוב אחרי דירות שמחכות על המדף ולהתקשר למוכר אחת לכמה שבועות, ובקיצור לעשות מה שצריך לעשות כדי להגיע לעסקת נדלן טובה?

אם אני מנסה לחשוב על עיקר הבעיה פה - זה חוסר הידע של מה יהיה בעתיד עם בת הזוג.
אם מתעלמים ממנה אז לדעתי קניית דירה במצב הזה עדיפה, אני מניח שאתה משלם היום שכירות, השכירות הזאת היא אינסופית, עולה וכנראה גם אין יציבות ותאלץ לעבור דירות מידי פעם,
המשכנתא לעומת זאת סופית, אני מעריך שאם תכניס הכל לאקסל ותניח שתגור בדירה הזו כמות גדולה של שנים (15? 20? אולי יותר) כנראה קנייה תצא יותר זולה משכירות.

עם הבת זוג אתה לא יודע מה הרצונות שלה, איפה ההורים שלה גרים, איפה היא עובדת וכמה כסף היא מביאה, יש גם את כל הנושא של הסכם ממון וכדומה
ועל זה גם יכנסו ילדים ואז השיקולים לדירה ישתנו (יותר חדרים, מוסדות חינוך טובים. . .)
ואז אולי תאלץ למכור מוקדם את הדירה וזה יכול להיות הפסדי

אם אני מנסה לחשוב על עיקר הבעיה פה - זה חוסר הידע של מה יהיה בעתיד עם בת הזוג.
אם מתעלמים ממנה אז לדעתי קניית דירה במצב הזה עדיפה, אני מניח שאתה משלם היום שכירות, השכירות הזאת היא אינסופית, עולה וכנראה גם אין יציבות ותאלץ לעבור דירות מידי פעם,
המשכנתא לעומת זאת סופית, אני מעריך שאם תכניס הכל לאקסל ותניח שתגור בדירה הזו כמות גדולה של שנים (15? 20? אולי יותר) כנראה קנייה תצא יותר זולה משכירות.

עם הבת זוג אתה לא יודע מה הרצונות שלה, איפה ההורים שלה גרים, איפה היא עובדת וכמה כסף היא מביאה, יש גם את כל הנושא של הסכם ממון וכדומה
ועל זה גם יכנסו ילדים ואז השיקולים לדירה ישתנו (יותר חדרים, מוסדות חינוך טובים. . .)
ואז אולי תאלץ למכור מוקדם את הדירה וזה יכול להיות הפסדי
מדבריך עולה הדעה השגויה מיסודה שלצערי טרם נעקרה משורש -
"שכירות זה כסף לפח בעוד עם משכנתה יום אחד הדירה שלך והתשלומים יגמרו....הרי בכל מקרה משלם ...אז עדיף משכנתה ולא שכירות".

כל כך הרבה אנשים קונים נכס שעולה לבסוף עשרות אחוזים יותר אם לא כפול ממחיר החוזה (עלויות המימון + עו"ד+תיווך+מס רכישה במקרים מעל 1.978 מיליון ש"ח + שיפוצון) רק כדי להימנע שכאב התשלום שכירות כל חודש שברוב המקרים המוחלט זול יותר מעלויות הדיור לעומת משכנתה + הגשמת החלום הישראלי "יש לי דירה".
לצד שאר היתרונות - ההון העצמי עובד יפה ונזיל במקום אחר כאשר ממשיכים בשכירות ועוד.

המקרים בהם אולי כדאי לשקול בחיוב קנייה הם לדעתי למגורים עבור עצמך (נכנס שיקול רגשי שאין להמעיט בערכו) ו/או יש תוכנית די וודאית לאיזור וערך הנכס יעלה משמעותית ו/או כבר במעמד הרכישה המחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק קרי רווח כבר בקנייה (דירת יורשים / כונס נכסים / אחר).

אגב - דירה במחיר שציינת די תואמת לפרופיל שוכרים לא הכי מוצלח. מבלי לתייג חלילה.

מדבריך עולה הדעה השגויה מיסודה שלצערי טרם נעקרה משורש -
"שכירות זה כסף לפח בעוד עם משכנתה יום אחד הדירה שלך והתשלומים יגמרו....הרי בכל מקרה משלם ...אז עדיף משכנתה ולא שכירות".

כל כך הרבה אנשים קונים נכס שעולה לבסוף עשרות אחוזים יותר אם לא כפול ממחיר החוזה (עלויות המימון + עו"ד+תיווך+מס רכישה במקרים מעל 1.978 מיליון ש"ח + שיפוצון) רק כדי להימנע שכאב התשלום שכירות כל חודש שברוב המקרים המוחלט זול יותר מעלויות הדיור לעומת משכנתה + הגשמת החלום הישראלי "יש לי דירה".
לצד שאר היתרונות - ההון העצמי עובד יפה ונזיל במקום אחר כאשר ממשיכים בשכירות ועוד.

המקרים בהם אולי כדאי לשקול בחיוב קנייה הם לדעתי למגורים עבור עצמך (נכנס שיקול רגשי שאין להמעיט בערכו) ו/או יש תוכנית די וודאית לאיזור וערך הנכס יעלה משמעותית ו/או כבר במעמד הרכישה המחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק קרי רווח כבר בקנייה (דירת יורשים / כונס נכסים / אחר).

אגב - דירה במחיר שציינת די תואמת לפרופיל שוכרים לא הכי מוצלח. מבלי לתייג חלילה.
אני מניח שהוא רוצה לגור שם בעצמו וגם אם אני שם בצד את הנושא הרגשי, התשלום שכירות לאורך זמן הוא לא זול ולמספיק זמן הוא גם לא כלכלי,
עם שכירות חודשית של 6K, בשנה הוא משלם 72K, נגיד כל שנה עולה לו שכירות באחוז (בפועל זה יהיה יותר), לאורך 20 שנה:
72000*((1.01^20-1)/(1.01-1)) = 1,585,368

כלומר לאורך 20 שנה הוא שילם שכירות של מעל 1.5M שקל, עכשיו זה לא כסף שהוא יכל להשקיע בשוק ההון אלא הוא הוציא אותו על שכירות.
אם זו רק דירה להשקעה אז אני מסכים שההסתכלות היא אחרת כי הוא לא צריך להוציא על עצמו שכירות.

לא ציינתי מחיר דירה, אני לא פותח השרשור.

אין בכוונתו לגור בנכס.
ציין כמה הנכס יכניס לו וכמה עולה לשכור את הדירה (האחרת) שרוצה.

שכירות הוא משלם מהכנסתו החודשית ולא נודע בהונו האישי ואף מגדיל אותו מעט בכל חודש. מקוה שהונו יושב במקום הנכון בו השמיים הם הגבול תשואתית.

חישבת כמה תעלה לו הדירה בה אין בכוונתו לגור?
השכבת הון עצמי בבלוקים ולא באלטרנטיבות תשואה אחרות שעוברות בהליכה את ה2.5 % שנכס מניב בשנה + עלויות מימון + עו"ד + תיווך + מתווך +שיפוץ + חודש ריק פה ושם.

נערך לאחרונה ב:
לקנות דירה להשקעה (למגורים זה דיון אחר) בסביבה של היום, כשבסבירות מאוד גבוהה אתה תרצה למכור בטווח הבינוני-קצר... לא הייתי ממליץ לך להכניס את הראש לזה.
יש כיום אפיקים הרבה יותר טובים.

מה אתה עושה היום אם הכסף שאתה שוקל לשים כהון עצמי לרכישת הדירה?
מה תעשה עם הכסף הזה במידה ותחליט כרגע לא לרכוש דירה?
יש לך זמן להתעסק בזה, ללמוד על נדלן, להבין איך דברים עובדים, ללכת לראות כמה עשרות דירות, להיות בקשר עם מתווכים מהאזור, לעקוב אחרי דירות שמחכות על המדף ולהתקשר למוכר אחת לכמה שבועות, ובקיצור לעשות מה שצריך לעשות כדי להגיע לעסקת נדלן טובה?

כיום הכסף מושקע ב sp500 ועוד קצת ביטקוין ועוד כמה
במידה ואחליט שלא לרכוש דירה - פשוט אמשיך ככה באותה הדרך , ובנתיים אחסוך וכשתגיע משפחה וילדים אז אשים את זה כהון עצמי לדירה למגורים ( מניח שגם הצורך הנפשי ישתנה - דירה למגורים , יציבות וכו' )
לגבי עבודה על דירות באיזור אני מכיר את המחירים באיזור פה ויצא לי לראות כמה דירות כבר , גם ביחס של ההחזר החודשי לשכירות היא במצב ממש טוב
וגם היא מתחת למחיר השוק בהנחה דיי יפה.
הנכס הספציפי הוא לא האישיו , השיקולים הם יותר בהתאם למצב שלי כיום וביכולת שלי אם זאת תהיה החלטה נבונה או שזה פתח לבור ללא תחתית.

לקנות דירה להשקעה (למגורים זה דיון אחר) בסביבה של היום, כשבסבירות מאוד גבוהה אתה תרצה למכור בטווח הבינוני-קצר... לא הייתי ממליץ לך להכניס את הראש לזה.
יש כיום אפיקים הרבה יותר טובים.
המטרה שלי היא להחזיק אותה לטווח הבינוני - ארוך ( 10-15 שנה לערך , יש צפי לעבודת תשתית דיי רצינית פה באיזור ב 8-10 שנים הקרובות. זאת אחת הסיבות)

ואחדד שוב
אני כרגע גר עם ההורים , הנכס הוא להשקעה ואני לא מתכוון לגור בו
במידה וארכוש אני יכול להישאר עוד קצת ולחסוך 70-100K בשביל כרית ביטחון לפני שאעבור לגור לבד

במידה ואחליט שלא לרכוש דירה - פשוט אמשיך ככה באותה הדרך , ובנתיים אחסוך וכשתגיע משפחה וילדים אז אשים את זה כהון עצמי לדירה למגורים ( מניח שגם הצורך הנפשי ישתנה - דירה למגורים , יציבות וכו' )
לגבי עבודה על דירות באיזור אני מכיר את המחירים באיזור פה ויצא לי לראות כמה דירות כבר , גם ביחס של ההחזר החודשי לשכירות היא במצב ממש טוב
הנכס הספציפי הוא לא האישיו , השיקולים הם יותר בהתאם למצב שלי כיום וביכולת שלי אם זאת תהיה החלטה נבונה או שזה פתח לבור ללא תחתית.

המטרה שלי היא להחזיק אותה לטווח הבינוני - ארוך ( 10-15 שנה לערך , יש צפי לעבודת תשתית דיי רצינית פה באיזור ב 8-10 שנים הקרובות. זאת אחת הסיבות)

ואחדד שוב
במידה וארכוש אני יכול להישאר עוד קצת ולחסוך 70-100K בשביל כרית ביטחון לפני שאעבור לגור לבד
המדד בו אתה מושקע הניב קרוב ל90% ב5 שנים.
אין תשואות העבר מעידות על העתיד ובכל זאת...כמה תניב הדירה ב5 השנים הקרובות?
לפי כדור הבדולח שלי רק כאב ראש והפסד לעומת אפשרויות אחרות.
הערך יותר זמנך ובריאותך הנפשית ורווחתך ורד מהעניין . לדעתי.

א. הכסף מושקע אז המצב כבר בסדר לדעתי.
ב. ראית דירות לפני מכירה וראית כמה נסגרו בפועל? הנתונים באתר של רשות המיסים מאוד לא מדויקים, אין מידע על מצב הנכס והגודל ממש לא מדויק, אפילו לא קרוב.
ג. מסכים, הנכס הנוכחי פחות חשוב מהדיון על האם לרכוש או לא, אבל עדיין כחלק מהדיון צריך לוודא שאם אתה רוחש זה לאחר שעשית את המחקר הנדרש.

ואחדד שוב
לא שאלת אבל לצאת מהבית של ההורים זאת ההשקעה הכי טובה לדעתי, אפשר גם לדירת שותפים ברמה בהתחלה ולא ישר לדירה לבד.

לא שאלת אבל לצאת מהבית של ההורים זאת ההשקעה הכי טובה לדעתי, אפשר גם לדירת שותפים ברמה בהתחלה ולא ישר לדירה לבד.
+1
גם יעזור עם הזוגיות

א. הכסף מושקע אז המצב כבר בסדר לדעתי.
ב. ראית דירות לפני מכירה וראית כמה נסגרו בפועל? הנתונים באתר של רשות המיסים מאוד לא מדויקים, אין מידע על מצב הנכס והגודל ממש לא מדויק, אפילו לא קרוב.
ג. מסכים, הנכס הנוכחי פחות חשוב מהדיון על האם לרכוש או לא, אבל עדיין כחלק מהדיון צריך לוודא שאם אתה רוחש זה לאחר שעשית את המחקר הנדרש.

בקשר לדירות כן , עשיתי עבודה של חקר שוק באיזור ואני גם גר פה אז אני מכיר
וגם בדקתי כמה זמן כל דירה יושבת "על המדף"
בשורה התחתונה אני כן יכול להגיד שזאת עסקה במחיר שהוא קצת מתחת לשוק(8% בערך) , אחרת לא הייתי שוקל את זה בכלל.

לגבי הלצאת מהבית , נכון שזה עוד שיקול אבל מצד שני אם אני יכול למשוך את זה עוד קצת ולצאת שכבר יש לי נכס אז מבחינתי זה פלוס.
(אם נניח בצד עניינים זוגיים וחברתיים)
ואפילו אספיק לחסוך עוד קצת עד אז

המדד בו אתה מושקע הניב קרוב ל90% ב5 שנים.
אין תשואות העבר מעידות על העתיד ובכל זאת...כמה תניב הדירה ב5 השנים הקרובות?
לפי כדור הבדולח שלי רק כאב ראש והפסד לעומת אפשרויות אחרות.
הערך יותר זמנך ובריאותך הנפשית ורווחתך ורד מהעניין . לדעתי.
אשמח לשמוע למה אתה חושב ככה

מרגיש כמו לטחון מים שאולי יניבו כמה אגורות בעתיד ובדרך כאב ראש, עלויות מימון, אי וודאות, היעדר נזילות.
בעל הדירה שאתה מעוניין לקנות קפץ משימחה מהטלפון שלך שכמעט ולא מצלצל חודשים ארוכים מאוד (קשור לאימרתך נכסים תמיד עולים.....אכן?! ריאלית?!).

היכן כרגע הונך העצמי? כמעט בכל מקום שתניח אותו הוא מניב כעת יותר מכל נכס + אתה מפקיד לשם מידי חודש סכום מסויים.

האם אתה יודע שמדד ת"א בנייה הניב 135 % ב5 השנים האחרונות?
האם אתה יודע שמדד ת"א נדל"ן הניב 90% ב5 השנים האחרונות?
האם אתה יודע שמדד ת"א מניב הביב 80% ב5 השנים האחרונות?

בכוונה הצגתי מדדים ספציפיים אלה שממחישים אפשרות להשקיע בנדל"ן מבלי ללכלך את הידיים. כמובן שיכולתי לחרוג ולציין את מדד הביטוח והבנקים שהניבו 500 %, 330% ב5 שנים בהתאמה.

(יודע על הקסם שבמינוף ברכישת דירה אך לא הזמן למינוף לשיטתי בריבית הנוכחית).

לסיכום, אל תחפש כאב ראש.

אם זה היה למגורים עבורך כאן נכנס רגש ולא הכל כסף בחיים ואז הדיון היה מעט פילוסופי ושונה.
אז בשורה התחתונה לטענתך , כל עוד הריבית עדיין כמו שהיא כיום , התמורה לא שווה את הכאב ראש?

בשורה התחתונה אני כן יכול להגיד שזאת עסקה במחיר שהוא קצת מתחת לשוק(8% בערך) , אחרת לא הייתי שוקל את זה בכלל.

לגבי הלצאת מהבית , נכון שזה עוד שיקול אבל מצד שני אם אני יכול למשוך את זה עוד קצת ולצאת שכבר יש לי נכס אז מבחינתי זה פלוס.

אשמח לשמוע למה אתה חושב ככה

אז בשורה התחתונה לטענתך , כל עוד הריבית עדיין כמו שהיא כיום , התמורה לא שווה את הכאב ראש?
לא את כאב הראש ובטח שלא חשבונאית.
חדד לנו "היכן הרווח" (הריאלי) בצעד שאתה שוקל?

אפשר לשאול היכן הנכס והיכן אתה גר?

ה8% שאתה חושב שזיהית כהבדל ממחיר השוק חמקמק....לא סתם מישהו קם בבוקר ומחליט על הנחה של למעלה מ100000 ש"ח ממחיר השוק.
לעיתים 2 דירות באותו הבניין נמכרות במחיר שונה.
וודא שאתה משווה תפוז לתפוז.

לא את כאב הראש ובטח שלא חשבונאית.
חדד לנו "היכן הרווח" (הריאלי) בצעד שאתה שוקל?

אפשר לשאול היכן הנכס והיכן אתה גר?

ה8% שאתה חושב שזיהית כהבדל ממחיר השוק חמקמק....לא סתם מישהו קם בבוקר ומחליט על הנחה של למעלה מ100000 ש"ח ממחיר השוק.
לעיתים 2 דירות באותו הבניין נמכרות במחיר שונה.
וודא שאתה משווה תפוז לתפוז.
מדובר על דירה בחריש.
אותה דירה קומה מעל מפורסמת ב 60 יותר
בדקתי גם מול דירות דומות באיזור \ רחוב באותו הגודל

כשהריביות ירדו מחירי הנדלן יעלו בהתאם, את המשכנתא שתיקח תוכל למחזר, את מחירי הדירות לא.

כלכלי מאוד לגור עם ההורים, תמיד אפשר למשוך עוד קצת, אבל צריך לשים גבול מתישהו, לדעתי בגיל שלך זה כבר היה צריך לקרות מזמן.

אז יש לי רעיון בשבילך, שים יעד אגרסיבי, נצל את התקופה הזאת, הרבה מוכרים תקועים היום, במיוחד בחריש, תתחיל לעקוב אחרי דירות, תתקשר כל שבועיים שלושה לכל בעל דירה לראות איפה הוא עומד, עד שתצליח להוריד אחד למחיר באמת נמוך.

זה נתון לא רלוונטי. הבדיקה צריכה להיות מול נתוני העסקאות בפועל ברשות המיסים.
גם לא, כי אין שם את מצב הדירה ואת הגודל האמיתי שלה.

השוואה טובה היא לדירות שראית וגם הופיעו אח״כ ברשות המיסים, או שידוע לך מחיר סגירה לפני שזה עלה לאתר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M כדאיות השקעה בקרן כספית למול פק"מ בבנק שוק ההון 8
twister בדיקת כדאיות השקעה בדירה מקבלן בטירת הכרמל נדל"ן 24
D כדאיות השקעה בדירה שלישית נדל"ן 10
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19
א השקעה באג"ח ארה"ב - כדאיות ומיסוי שוק ההון 5
מומו הברווז כדאיות השקעה בבת ים לאור פיתוח מסיבי נדל"ן 5
Anrala כדאיות פדיון כספים מפוליסת חיסכון לצורך השקעה דרך קרנות סל שוק ההון 1
J מתודה לבחינת כדאיות השקעה בשווקי נדל״ן נדל"ן 4
O בדיקת כדאיות - מתלבט ברכישת דירה להשקעה לעומת המשך השקעה בשוק ההון - אשמח לפידבק על החישוב נדל"ן 6
I כדאיות השקעה -בחירה בין אפשרויות שונות נדל"ן 22
F כדאיות השקעה בדירה ראשונה נדל"ן 22
S כדאיות בניית בית והשכרה לעומת השקעה ? נדל"ן 3
E כדאיות השקעה בזמנים כאלה שוק ההון 5
ג כדאיות השקעה בארה"ב לאור עליית הדולר שוק ההון 3
S אשמח למידע כיצד מנתחים שוק עבור כדאיות השקעה התפתחות אישית 7
א שאלה על בדיקת כדאיות השקעה באקסל אוף טופיק 2
P התייעצות לגבי כדאיות השקעה פאסיבית בהתחשב במעבר מתוכנן לארה"ב שוק ההון 66
Y מעוניין להבין כדאיות השקעה בתעודת סל כדי להבין מה העלויות ואיך להשוות עמלות. שוק ההון 14
D כדאיות מעבר מפוליסה ותיקה עם מקדם 157 לפוליסה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H כדאיות ביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ח כדאיות כלכלית ברכישת דירת מגורים נדל"ן 16
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
yoyo ייעוץ לגבי כדאיות מיחזור משכנתא נדל"ן 3
N כדאיות ביטוח מקיף צרכנות פיננסית 5
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y כדאיות מחיר מטרה נדל"ן 29
הירהורים כדאיות עסקה מבחינת מספרים נטו - האם החישוב שלי נכון? נדל"ן 16
S התייעצות לגבי כדאיות משכנתא ברכישת דירה בהנחה נדל"ן 9
Y הערכת כדאיות מימוש זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 5
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א כדאיות מחזור מסלול פריים למל"צ נדל"ן 1
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
S כדאיות של עיסקת קנית דירה חדשה מקבלן נדל"ן 0
M איך לחשב כדאיות משיכת תגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
D כדאיות עסקת מחיר מטרה (מבואות דרומיים חיפה) אל מול דירה יד שניה נדל"ן 11
D כדאיות בניית תוספת ממ"ד נדל"ן 7
A כדאיות ומיסוי של דירה נוספת - כאשר אחד מבני הזוג הוא ללא דירה נדל"ן 4
yancuk רכב חברה - כדאיות צרכנות פיננסית 14
עידו ג הבדלי דמי ניהול בקרן אירית - כדאיות שוק ההון 6
T כדאיות העברת כספים מקופת גמל לפנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
F כדאיות של 20/80 לעומת דירה קיימת? (+אקסל מתנה) נדל"ן 64
י כדאיות התקנת חימום תת רצפתי בדירה להשקעה מקבלן נדל"ן 11
כ עצמאי - כדאיות הטבות מס מקרן פנסיה \ גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P כדאיות ביטוח רכב צרכנות פיננסית 6
J כדאיות קופת גמל במעמד עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7

נושאים דומים

Back
למעלה