• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעה חודשית לבחורה צעירה

• פותח הנושא פותח הנושא Adiak
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Adiak

משתמש רשום
דירוג
0
היי
אשמח להייעצות בנוגע להשקעות.
אני בחורה צעירה עם סכום של בערך 7000 שאני יכולה לשים בצד לצורך השקעה בכל חודש. אני מחפשת השקעה טובה לטווח הארוך שאוכל להפריש אליה בכל חודש, ומבולבלת מכל האפשרויות. כרגע חשבתי לשים בsnp 500, אבל אין לי בזה הרבה ידע מאיפה להתחיל והאם זאת באמת האופציה הכי טובה. אשמח לעצות או המלצות מנסיונכם. תודה!!

והאם זאת באמת האופציה הכי טובה.
יש כאלה שחושבים שהשקעה בקרן עולמית (ולא רק ארה"ב) היא נכונה יותר.

גוגל: הסולידית סנופי או עולמי

יש שם הרבה טיעונים לשני הצדדים. אפשר גם להחזיק חצי-חצי.

זה תלוי גם בפרטים נוספים סתם לדוגמה אם את אזרחית ארה"ב אז בכלל אופי ההשקעה יכול להשתנות.

היי
אני בחורה צעירה עם סכום של בערך 7000 שאני יכולה לשים בצד לצורך השקעה בכל חודש. אני מחפשת השקעה טובה לטווח הארוך שאוכל להפריש אליה בכל חודש, ומבולבלת מכל האפשרויות. כרגע חשבתי לשים בsnp 500, אבל אין לי בזה הרבה ידע מאיפה להתחיל והאם זאת באמת האופציה הכי טובה. אשמח לעצות או המלצות מנסיונכם. תודה!!
מה שאני ממליץ לך זה הדבר הבא (בהנחה ואת לא צריכה את הכסף בקרוב) :
תשימי הכל בSP500 ותמשיכי ללמוד את התחום, ככל שתלמדי יותר, תגלי שעשית את הדבר הנכון.
עם השנים, בועת הAI תתרסק, הכסף שלך ירד פי 2, אל תלחצי ! תמשיכי להכניס עוד כסף.. כמו אחרי הקורונה, משבר 2008 וכ"ד הכל ימשיך כרגיל.

אני משקיע פרטי החל מ 2014 בערך.
בסוף 2023 אחותי העבירה את התיק המנוהל שלה לניהול שלי.
הגעתי איתה להבנה שהיא לא תמשוך מהתיק ב 5 השנים הראשונות, אבל מכיוון שהיא עמדה להיות סטודנטית לא לגמרי סמכתי על זה.
היתה לי גם כוונה לנהוג בכספים שלה באופן הרבה יותר סולידי מבכספים שלי.
כמעט שנתיים אחר כך, והתיק עשה תשואה טובה יותר מ SP500. מה שלא אומר הרבה לגבי הטווח הארוך.

יש לזכור שהתקופה היתה קצת שונה וה SP500 תומחר ביותר זול מכיום.
כמו כן, היתה לי יותר ציפיה להורדות ריבית בטווח הזמן הבינוני, מה שלא ממש קרה (לפחות לא בארץ ובחו"ל היתה לזה השפעה מינורית בינתיים).
הכוונה מאחורי הרכישה הבאה היתה להחזיק רכיב מנייתי מגוון במדד שלאורך שנים ארוכות משיא תשואה שנתית של כ7% (האמת שהרבה יותר ב 15 השנים האחרונות), ורכיב קרוב למזומן שלא יושפע יותר מידי משוק ההון או מהעלאת ריבית. כזה שאחותי אם תרצה למשוך משהו, תוכל למשוך מהרכיב שלו.

רכשתי נכסים בבורסה הישראלית.
ב 80% מהכסף קניתי קרן סל על SP500. מספר נייר 1159250
ב 20% מהכסף קניתי קרן סל צמודת מדד על אג"ח שקלי לטווח הזמן הקצר-בינוני. מספר נייר 1146158

לאחר מספר חודשים קרה אירוע בשווקים העולמיים שגרם לי לצאת מ SP500, ובדיעבד זו היתה טעות בהתחלה ובהמשך פחות טעות.
בקצרה, היה חשש עולמי ממשבר שהתחיל ביפן, אבל תגובה מהירה למשבר מצד יפן, העלימה אותו תוך יום-יומיים.
חיכיתי מספר חודשים להזדמנות כניסה חזרה ל SP500 או למדד אחר.
בינתיים הדולר התחיל בצניחה שלו לכיוון הרמה שבה הוא נסחר כיום. הירידות בדולר די קיזזו את הרווחים ב SP500 ככה שהרגשתי פחות רע שיצאתי, אבל עדיין היה עדיף להישאר.

בנקודה הזאת ה SP500 היה גבוה מהמחיר בו מכרתי. ראיתי שאחותי לא נזקקת לכסף, ואמרתי לעצמי שעדיף לי לעבור לאסטרטגיה זהירה פחות אבל כזאת שמנצלת הזדמנוית טוב יותר, אז עברתי להשקעה ישירה במניות.
באותו הזמן חברות ביטחוניות היו בירידה, נבידיאה היתה בירידה, גוגל היתה בירידה, מספר חברות שבבים היו בירידה.
ניצלתי את זה ששער הדולר היה נראה לי ממוצע עד נמוך לעומת הממוצע הרב שנתי שלו, ואת הירידות במניות של חברות יציבות וטובות, אז המרתי את השקלים שהתקבלו ממכירת קרן הסל על SP500 וקניתי מספר חברות.
ההבדל בין ניהול התיק שלה לניהול התיק שלי מבחינתי היה שהחלטתי שאני קונה לה רק חברות שאני מגדיר כבחירות הכי טובות מבחינת איכות שאני יכול לבחור, ואם יש שינוי לרעה במצב הפיננסי או הניהולי או של השוק שלהם, אני נפטר מהאחזקה הבעייתית כמה שיותר מהר.

היו לי מספר קניות ומכירות מאז, וכמו כן, מכרתי את האג"ח השקלי, המרתי לדולר שהמשיך לרדת, וצירפתי למניות או לתעודה על אג"ח אמריקאי שאז די הגיע לשפל.
כיום אני ממשיך בשיטה הזאת ובינתיים הכל בסדר.
מכיוון שאני עושה למידה יומיומית בכל מקרה עבור עצמי, אז ה overhead של ניהול התיק שלה הוא קטן עבורי.

לאחר שסיפרתי את הסיפר הלא רלוונטי שלי, איך זה יכול לעזור לך אולי:
בהעדר איזשהו משבר בשוק כלשהו, קשה לי להמליץ בהתלהבות לגבי מה הייתי עושה במקומך.
אני אציין שהדולר עדיין מאוד נמוך באופן ממוצע לעומת השקל. הממוצע לדעתי הוא בערך 1 דולר ל 3.6 ש"ח בעשר השנים האחרונות (לא חישבתי. זה יותר לפי הערכה שלי. קל לחשב).
לרוב (אל תקחי אותי במילה) לדברים האלה יש נטיה לחזור לממוצע שלהם.
אני חייב לציין שהדברים מבחינת הדולר השתנו בשנים האחרונות והוא ירד גם ביחד לסל המטבעות העולמי, אז לא בטוח שהיחס שקל-דולר יחזור לממוצע, אבל זוהי דעתי.
לכן, אני הייתי משקיע בנכסים הנקובים בדולר.
קרנות סל לא מנוטרלות מט"ח על SP500 למשל.
נכון שאמרתי שהמדד מתומחר יותר ממה שהיה מתומחר בזמנו כשקניתי עבור אחותי, אבל לדעתי אנחנו כרגע לא במחירי בועה, לכן השקעה בו היא לגטימית.
כמו כן, אם את מתכוונת להוסיף בשנים הקרובות סכומים נכבדים להשקעה, אז גם אם יהיו ירידות, בממוצע תקבלי מחיר טוב (ממוצע) בקניות.
את יכולה גם להשקיע אחוז מסויים במדד הנסד"ק. זה מה שאני הייתי עושה, אבל לא אכנס לזה פה.
אם את חושבת שתזדקקי לכסף בשנים הקרובות, הייתי משקיע חלק מהכסף בקרן סל אג"חית כמו זו שציינתי או אפילו בפק"ם.
אם יהיה משבר בשוק ההון ויהיה לך סכום מכובד בצד שלא הושפע, תוכלי להוסיף אותו להשקעה בשווקים ולנצל את הירידות.

ברוח התקופה אציין שהנ"ל אינו מהווה המלצה וכל מי שפועל לפי מה שכתבתי עושה זאת על דעתו.

נערך לאחרונה ב:
היי
זה לא סכום משמעותי מידי, ולכן כן הייתי הולך על סיכון גבוה יותר מאשר הסנופי, כמו מדד הנאסד"ק או ב-S&P100. לא מייעץ רק משתף בדעותיי.

היתה לי גם כוונה לנהוג בכספים שלה באופן הרבה יותר סולידי מבכספים שלי.
לא יודע איך אתה מנהל את הכספים שלך.
אבל התיאור שתיארת לא מוגדר כ'סולידי' משום כיוון.
וודאי לא כשמדובר במישהו שעלולה למשוך את הכסף אחרי 5 שנים, אם לא בתוך הזמן.
יכול להיות שזה היה ההתנהלות הנכונה בנתונים המלאים שלך ושלה,
אבל הסאב-טקסט של 'יותר סולידי מכספים שלי', ומשפט אחר כך 'התיק נתן תשואה יותר טובה מסנופ' - גרם לי גרדת.

מי שכתבה את השאלה מחפשת השקעה לטווח ארוך.
אני פירטתי שהתחבטתי באותה הדילמה לגבי אחותי, וסיכמתי איתה על אופק של 5 שנים.
בהתחלה נתתי לה גם אפשרות למשוך בכל עת שתרצה את המרכיב האג"חי, שמשיכתו לא היתה צפויה להרע את מצב התיק גם אם השוק לא היה לצידה.

מדוע פירטתי את שאר הדברים? קודם כל ניסיתי להיות שקוף לגבי מה בסוף עשיתי, ושנית, חשבתי כשכתבתי שאולי אגיע לאיזשהי תובנה לשואלת, ובסוף לא ממש הגעתי, אבל חשבתי שזה מעניין, ואולי יתן לה דוגמה לאיך שתוכניות עלולות להשתנות בהמשך.
למרות זאת, פירטתי עבורה דוגמה למה שהיא כן יכולה ליישם בעצמה לאורך זמן.

לגבי הגרדת שלך, תתגרד. המדדים הם לא האמת היחידה שיש.

מדוע פירטתי את שאר הדברים? קודם כל ניסיתי להיות שקוף לגבי מה בסוף עשיתי, ושנית, חשבתי כשכתבתי שאולי אגיע לאיזשהי תובנה לשואלת, ובסוף לא ממש הגעתי, אבל חשבתי שזה מעניין, ואולי יתן לה דוגמה לאיך שתוכניות עלולות להשתנות בהמשך.
היו כל מני דברים בתאור שלך שגרמו גם לי לגרוד, למשל ניסיון לתזמן את שער הדולר או מתי שהשוק יקר וכך הלאה.

נכנסתי לשוק בערך יחד איתך, מה שקניתי מאז פשוט לא נגעתי בו ואני מרוצה מאוד מהתוצאות. האם היו באמצע שנים של נפילות לא נעימות? בהחלט. אבל בסך הכל הכללי התוצאה מעולה.

היי
אין תחליף לדעתי ללמידה - תקראי את הפוסטים של הסולידית, במיוחד את פירמידת הצרכים של המשקיע. הכל שם.
בפורום יש גם נושא שנקרא מייק המשקיע המבולבל שמתאים לקריאה אחרי הפוסטים.

בינתיים (לא ממליץ) - אפשר לשים את הכסף בקרן כספית שהיא (כמעט) חסרת סיכון ותיתן תשואה בהתאם לריבית כיום בישראל.

אל תדלגי על הלמידה - אלו כלים לכל החיים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר השקעה חודשית במדד לצורך חיסכון בקופת גמל להשקעה או בברוקר שוק ההון 6
H השקעה חודשית לילד - כלי ושיטת פעולה? שוק ההון 4
ב השקעה חודשית קטנה לבת 18 שוק ההון 1
ע השקעה חודשית קטנה עם זמינות מיידית ואפיק קצר, איפה ? שוק ההון 1
מ השקעה יחידה אל מול השקעה חודשית שוק ההון 2
מ השקעה יחידה אל מול השקעה חודשית שוק ההון 1
T מסלול השקעה פסיבי לחסכון לפנסיה בהפקדה חודשית - המלצות? שוק ההון 9
Shiva השקעה במוצר הנותן תשואה חודשית שוק ההון 47
ע השקעה חודשית שוק ההון 2
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A השקעה בקרנות עוקבות מדדים מנוטרלות מט"ח לאזרחים אמריקאיים שוק ההון 6
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y השקעה לאזרח אמריקאי נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
עידו ג מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב שוק ההון 22
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
F השקעה דרך IRA שוק ההון 13
O בירוקרטיה בדיווח על השקעה בinteractive brokers מיסים 2
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
M כדאיות השקעה בקרן כספית למול פק"מ בבנק שוק ההון 8
ש השקעה סולידית ובטוחה! (רמז; לא לכל הדתות..) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
N השקעה בקופת גמל להשקעה לבת 75 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א מידע על השקעה במדדים שוק ההון 5
M כדאיות השקעה בנדלן נדל"ן 60
B תהיות לגבי מכשיר השקעה שוק ההון 3
M השקעה בנדלן בדובאי נדל"ן 29
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
MichaelScott השקעה בקופת פנסיה סגורה - בחירה בין אופציות לא אידיאליות שוק ההון 7
M השקעה נבונה לשנתיים צרכנות פיננסית 2
Y השקעה בזהב - תעודה דולרית לעומת שקלית מגודרת\לא מגודרת שוק ההון 12
ב השקעה בנדל"ן בארה"ב דרך חברת שדה נדל"ן נדל"ן 0
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
ToshavHozerVatik מעבר מקופת גמל ישנה לאפיק השקעה שאינו PFIC שוק ההון 2
א כיוון השקעה לבן 78 לכסף חדש שנכנס מידי חודש שוק ההון 46
korma מכשיר השקעה על מנת "ליהנות" ממגן מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
vaccinium השקעה בדולרים מחשבון אמריקאי ישן שוק ההון 2
N השקעה פאסיבית שיש סכום גדול בתחילה שוק ההון 7
G השקעה בביטקוין באמצעות ETN בלונדון שוק ההון 0
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4