MichaelScott
משתמש רגיל
- דירוג
- 689
אז יש לי כסף ב401K (מין פנסיה אמריקאית) של המעסיק וקצת כמו פנסיה בארץ זה לא שוק חופשי - יש מספר מוגבל מאוד של קרנות נאמנות שניתן לבחור ביניהן ולצערי אין משהו ברמה של VTI, VOO וכו.
זה האופציות:
1. Vanguard target 2020 עד Vanguard target 2070 בקפיצות של 5 שנים. ככל שהשנת פרישה יותר רחוקה אחוז המניות יותר גדול לעומת האג״ח - אבל אפילו בTarget 2070 יש כרגע 7% אג״ח.
2. כמה השקעות אג״ח שאינן רלוונטיות
3.
State Street U.S. Total Market Index Securities Lending Series Fund Class I
זאת פשוט מחקה של דאו ג׳ונס
4.
State Street Global All Cap Equity Ex-U.S. Index Securities Lending Series Fund Class II
מדד מניות ללא ארה״ב.
www.ssga.com
כרגע אני רק עם המחקה מדד דאו ג׳ונס (30 חברות אמריקאיות גדולות וותיקות - בראש שלי גרסה מנוונת של S&P 500). שוקל אם לשלב קצת מאופציה 4 או בכלל ללכת גם על target 2070 בשביל לקבל חשיפה יותר רחבה (מבחינת כמות חברות וסקטורים) לשוק האמריקאי גם אם זה במחיר של להכניס כמה אחוזי אג״ח. אין אירועי מס בתוך הקופה אז עוד 5 שנים אוכל לעבור לtarget 2075 וכו׳.
מה אתם הייתם בוחרים עם אופק השקעה של 23+ שנה?
זה האופציות:
1. Vanguard target 2020 עד Vanguard target 2070 בקפיצות של 5 שנים. ככל שהשנת פרישה יותר רחוקה אחוז המניות יותר גדול לעומת האג״ח - אבל אפילו בTarget 2070 יש כרגע 7% אג״ח.
2. כמה השקעות אג״ח שאינן רלוונטיות
3.
State Street U.S. Total Market Index Securities Lending Series Fund Class I
זאת פשוט מחקה של דאו ג׳ונס
4.
State Street Global All Cap Equity Ex-U.S. Index Securities Lending Series Fund Class II
מדד מניות ללא ארה״ב.
SSGLX: State Street Global All Cap Equity ex-U.S. Index - Class K
The State Street Global All Cap Equity ex-US Index Fund (the "Fund") seeks to provide investment results that, before fees and expenses, correspond...
כרגע אני רק עם המחקה מדד דאו ג׳ונס (30 חברות אמריקאיות גדולות וותיקות - בראש שלי גרסה מנוונת של S&P 500). שוקל אם לשלב קצת מאופציה 4 או בכלל ללכת גם על target 2070 בשביל לקבל חשיפה יותר רחבה (מבחינת כמות חברות וסקטורים) לשוק האמריקאי גם אם זה במחיר של להכניס כמה אחוזי אג״ח. אין אירועי מס בתוך הקופה אז עוד 5 שנים אוכל לעבור לtarget 2075 וכו׳.
מה אתם הייתם בוחרים עם אופק השקעה של 23+ שנה?