• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר

ישראלי.עברי

משתמש רשום
דירוג
3
שאלה לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר.

לפי הבנתי וממה שקראתי בשרשורים השונים כאן, אם אני ממיר שקלים לדולר או אירו ואז רוכש איתם מניה - אין משמעות לשינוי בשער של אותו מטבע. כלומר מהרגע שבו השתמשתי בכסף (דולר/אירו) לרכישת אותה מניה, אני מחזיק נכס ריאלי שאין משמעות למטבע שבו הוא נסחר.
אם כך איך אפשר להסביר את העובדה שלהתחזקות של השקל יש השפעה משמעותית על התשואה של תיק שיש בו למשל רק מניות של QQQ?
אני מבין אינטואטיבית שהמניה היא נכס ריאלי שאין לו קשר לשינוי בשער המטבע, אבל לא מצליח להגיע להבנה סופית איך מצד שני כן נגרם הפסד בתיק למרות שהמניה עלתה.
האם צריך להסתכל על זה שהשקל התחזק כאילו לא באמת הפסדתי כי עם המטבע שהתחזק (השקל) אפשר לקנות יותר? כלומר אם אייפון עולה 1000$ אז עכשיו אוכל לקנות יותר אייפונים עם השקל שלי ולכן 100 שקל היום שווים יותר מ-100שקל שלפני ההתחזקות? (לפחות לגבי מוצרים מיובאים)
מקווה שהסברתי את השאלה מספיק טוב. הנושא לא יושב לי כמו שצריך גם אחרי שקראתי את השרשורים הרלוונטים.
תודה רבה!

אם כך איך אפשר להסביר את העובדה שלהתחזקות של השקל יש השפעה משמעותית על התשואה של תיק שיש בו למשל רק מניות של QQQ?
כי אתה מתעקש למדוד תשואה בשקלים, בניגוד ל- 99% מהעולם שמודדים בדולרים.

ראה דיון פה.

האם צריך להסתכל על זה שהשקל התחזק כאילו לא באמת הפסדתי כי עם המטבע שהתחזק (השקל) אפשר לקנות יותר? כלומר אם אייפון עולה 1000$ אז עכשיו אוכל לקנות יותר אייפונים עם השקל שלי ולכן 100 שקל היום שווים יותר מ-100שקל שלפני ההתחזקות? (לפחות לגבי מוצרים מיובאים)

נכון, זה ההסבר.

האם צריך להסתכל על זה שהשקל התחזק כאילו לא באמת הפסדתי כי עם המטבע שהתחזק (השקל) אפשר לקנות יותר?
אם אתה מרבה לקנות מוצרים שנקובים או מושפעים מהדולר אז לא באמת הפסדת אבל אם אתה חי בארץ, קונה בסופר, מתכנן לקנות דירה, משלם משכנתא, שכר דירה, חשבונות חשמל, ארנונה, דלק, מסעדות, וולט, אחזקת וקניית רכב, אז הפסדת גם הפסדת. קשה יהיה לך לא לשים לב, גם אם יספרו לך אחרת.

אני מבין אינטואטיבית שהמניה היא נכס ריאלי שאין לו קשר לשינוי בשער המטבע, אבל לא מצליח להגיע להבנה סופית איך מצד שני כן נגרם הפסד בתיק למרות שהמניה עלתה.
זה כי המניה לא עלתה.
במילים אחרות, אתה צריך להחליט איך אתה רוצה למדוד. אם אתה מודד שווי יחסית לדולר אז המניה עלתה ולא נגרם הפסד בתיק אלא רווח.
אם אתה מודד שווי יחסית לשקל אז המניה לא עלתה אלא ירדה, ולכן נגרם הפסד בתיק.

אתה לא יכול להסתכל מצד אחד על שווי לעומד מטבע א' ולהגיד שמניה עלתה ואז לשאול למה אתה רואה הפסד אם אתה מסתכל בכלל על שווי לעומת מטבע ב'

בסוף מטבע זה נכס, הוא לא משהו יציב ולא משהו קבוע אלא גם משהו שזז בעצמו.
אם מניה עלתה יחסית למטבע מסויים זה לא אומר שהמניה עלתה אבסולוטית. יכול להיות שהמניה לא השתנתה בשווי ב"אמיתי" שלה ובעצם המטבע הוא זה שירד בערכו. יכול להיות ששניהם זזו וכו'

אתה יכול לחשוב על זה מהכיוון ההפוך: כמה מניות של חברה מסויימת אתה יכול לקנות. אתה הרי יכול לקנות את המניה עם איזה מטבע שתרצה, כשאותו מטבע מתחזק תוכל לקנות איתו יותר מניות ולהפך כשהוא נחלש.

והמטבע הזה לא חייב להיות מטבע מדינתי, בתור תרגיל מעניין אתה יכול להכניס ב- tradingview את הסימול SPX/XAUUSD וזה ייתן לך את ה- S&P500 נקוב ביחידות זהב, הגרף שתקבל הוא ממש לא איך שאנחנו רגילים לחשוב על ה- S&P500.

אם אתה מרבה לקנות מוצרים שנקובים או מושפעים מהדולר אז לא באמת הפסדת אבל אם אתה חי בארץ, קונה בסופר, מתכנן לקנות דירה, משלם משכנתא, שכר דירה, חשבונות חשמל, ארנונה, דלק, מסעדות, וולט, אחזקת וקניית רכב, אז הפסדת גם הפסדת. קשה יהיה לך לא לשים לב, גם אם יספרו לך אחרת.
אבל אם היו לי 1000$ ועדיין יש לי 1000$ ורק השווי של השקל התחזק (כלומר "הפסדתי" בסך השקלים) - אי אפשר להניח שהשקלים שלי קונים יותר ולכן איכות החיים שלי (או של משקיע ישראלי ממוצע) כמעט ולא נפגעה? כלומר אם השקל התחזק מאוד זה לא אומר שעלות רוב המוצרים הוזלה בהתאם - כמו אייפון, דלק, בגדים וכו'? אני מבין שאין קורלציה מושלמת, אבל האם התחזקות השקל ובהתאם העובדה שאפשר לקנות איתו יותר מוצרים לא אמורה לקזז חלק מההפסד?

האם התחזקות השקל ובהתאם העובדה שאפשר לקנות איתו יותר מוצרים לא אמורה לקזז חלק מההפסד?
זה נכון אבל חלקית. מנסיון העבר מחירי הנדל״ן לא ממש קורלטיביים להתחזקות השקל ואולי גם להיפך (כלומר התחזקות בשקל באה יחד עם עלייה במחירי נדל״ן), וזאת ההוצאה הגדולה ביותר לישראלי by far.

זה תואם את מה שראית בחודשים האחרונים?
אתה רואה קורלציה? חושב שמחירי הנדל״ן יורדים יחד עם התחזקות השקל? אני לא רואה את זה, והמחירים התחילו לרדת עוד כשהדולר היה גבוה ומסיבות אחרות. בעבר היה קשר הפוך ויש בזה הגיון - התחזקות השקל מגיעה עם התחזקות הכלכלה המקומית, ההייטק, שוק עבודה חזק וכדומה, נתונים שגורמים בדרך כלל לעליית ביקושים ולא לירידה. בסופו של דבר סל ההוצאות הממוצע של אזרח ישראלי לא ממש יורד כשהשקל מתחזק.

חושב שמחירי הנדל״ן יורדים יחד עם התחזקות השקל?
בוא ניקח את המקרה ההפוך. נניח שהשקל יתרסק (כפי שקרה לשקל הישן או הלירה).

האם אתה מצפה שמחירי הדירות (בשקלים) יעלו או ירדו?

הייתי מחלק בין 'קריסה' ו'זינוק', לבין פיחות או התחזקות לאורך זמן (גם אם משמעותית).
זה תרחישים שונים, שמלמדים על זרמי קרקע שונים.

אבל אם היו לי 1000$ ועדיין יש לי 1000$ ורק השווי של השקל התחזק (כלומר "הפסדתי" בסך השקלים) - אי אפשר להניח שהשקלים שלי קונים יותר ולכן איכות החיים שלי (או של משקיע ישראלי ממוצע) כמעט ולא נפגעה?
השאלה אם השקל התחזק או שהדולר נחלש.
אם הדולר נחלש (מה שקורה בפועל כל הזמן, קוראים לזה אינפלציה) אז ה1000 דולר של לפני שנה יכולים לקנות פחות מוצרים מה 1000 דולר של היום.

הייתי מחלק בין 'קריסה' ו'זינוק', לבין פיחות או התחזקות לאורך זמן (גם אם משמעותית).
זה תרחישים שונים, שמלמדים על זרמי קרקע שונים.
לא בהכרח, זה פשוט עניין של קבועי זמן שונים.
אם יש תנועה איטית, עדכון המחירים פשוט יקח יותר זמן ואם יש תנועה מהירה העדכון יהיה יותר מהיר.
למשל:
בתקופה של היפר אינפלציה החנויות מעדכנות את מחירי המוצרים כמה פעמים ביום.
לעומת זאת בתקופות של אינפלציה נמוכה, מעדכנים פעם בכמה שנים.

זה לא שאין שינוי, זה פשוט שלא משתלם לעסק לעדכן שינוי מחיר על שינויים קטנים.

המקרים שתארת מלווים בהיפר אינפלציה ולכן המחירים יעלו. לעומת זאת התחזקות השקל לא מלווה בדיפלציה והמחירים לא יורדים. קח 25 שנה אחורה. הדולר נשק לֿ 5 שקלים. האם התחזקות השקל מולו לוותה בירידה או עליית מחרי הנדל״ן? ובוא נניח שהשקל לא היה מתחזק כי הכלכלה כאן היתה חלשה, ההשקעות במדינה ירודות, ההייטק לא תופס ולא מוצאים גז. האם לדעתך מחירי הנדל״ן היו עולים באותו קצב?

המקרים שתארת מלווים בהיפר אינפלציה ולכן המחירים יעלו. לעומת זאת התחזקות השקל לא מלווה בדיפלציה והמחירים לא יורדים. קח 25 שנה אחורה. הדולר נשק לֿ 5 שקלים. האם התחזקות השקל מולו לוותה בירידה או עליית מחרי הנדל״ן? ובוא נניח שהשקל לא היה מתחזק כי הכלכלה כאן היתה חלשה, ההשקעות במדינה ירודות, ההייטק לא תופס ולא מוצאים גז. האם לדעתך מחירי הנדל״ן היו עולים באותו קצב?
מה שאנחנו רואים זה שמחירי הדירות תלויים בהרבה פרמטרים (הפשרת קרקעות, ריבית, גז, מלחמה, הייטק...)

הניסיון שלך למצוא קורלציה (חיובית) לחוזק המטבע הוא מפוקפק, כמו שהראיתי גם בשנה האחרונה (שקל התחזק, מחירים ירדו) וגם בתרחיש של האינפלציה שבו רואים קורלציה הפוכה.
.

הניסיון שלך למצוא קורלציה (חיובית) לחוזק המטבע הוא מפוקפק
הפוך לגמרי. אתה הוא זה שטוען שיש קורלציה שלילית כי לדבריך המשקיע לא מפסיד בהתחזקות השקל

נכון, זה ההסבר.

ואילו אני טוען בכללי שאין קורלציה בנדל״ן ואם יש אז היא בכיוון השני.

מנסיון העבר מחירי הנדל״ן לא ממש קורלטיביים להתחזקות השקל ואולי גם להיפך

אי אפשר לראות קורלציות כשהכל זז כל הזמן. אין טעם לחפש, וקיום או היעדר קורלציה מתמטית במצב כזה פשוט לא אומר כלום

למשל מתאם בין נדל"ן לשער שקל-דולר -

בטווח הקצר ברור ששינוי של אחוז בשער, גם אם יש לו השפעה על עלויות הבנייה, לא יעלה את המחירים באחוז. כמו שכתב @roneng, מעדכנים כל כמה שנים.
אז בהשוואה של יום ליום או חודש לחודש לא נראה מתאם.

בטווח הארוך בהחלט יכול להיות שיש השפעה, אבל יש השפעה לעוד גורמים.
אם בעשור מסויים שינויי השער העלו את העלויות ב-20%, אז המחירים יעלו ב-20%? לא, כי היו גם שינויים בביקוש ובהיצע ובריבית ובעוד שלל גורמים, והשינוי בפועל יהיה סך השינויים. התרומה של שינוי השער תטבע בבליל השינויים.
אז בהשוואה על טווח שנים גדול גם לא נראה מתאם.

מתי כן? כשיש שינויים דרמטיים כמו היפר-אינפלציה. האפקט הדרמטי לא נבלע ברעש.
למשל בשנות ה-80 היה מתאם ברור בין היחלשות השקל מול הדולר לבין עליית מחירי הדירות. פשוט השקל נחלש מול כל נכס שהוא

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידן200 הסבר לגבי תיאומי מס ודוח מס עבור מספר חשבונות השקעה שוק ההון 21
A רכישת דירה מקבלן - הסבר לגבי מצב חשבון, ממה להיזהר? נדל"ן 2
ח הסבר לגבי קרן השתלמות צרכנות פיננסית 1
חדש בשוק מבקש קצת הסבר לגבי IB שוק ההון 32
D back to basic - הסבר על אפקט הריבית-דריבית בתעודות סל שוק ההון 2
R הסבר על קיזוז פחת בהקשרי מס הכנסה ומס שבח מיסים 5
R הסבר על מקדמות מס הכנסה מיסים 5
U הסבר על תלוש משכורת מיסים 6
ג רכישת ETF זר - הסבר? שוק ההון 0
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 48
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
Y למישהו יש הסבר אינטואטיבי על מרטינגל חסום? אוף טופיק 5
מ הסבר איך מבינים כמה מגן מס יש לי מיסים 3
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
M צריך הסבר לשיחה מחדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
N GME הסבר על מה שקרה וקורה עכשיו עם מניית Game Stop שוק ההון 3
ה הסבר לפערי עקיבה שוק ההון 1
א צמוד למדד - הסבר נדל"ן 7
F הסבר בבקשה על פער בין 1159193 שנסחרת ב7310 אגורות לבין IUIT שנסחרת ב-20.99 דולר? שוק ההון 2
P הסבר ודוגמאות לטופס 1320 (חישוב הכנסה מעסק)? מיסים 0
P הסבר על השקעה באג"ח באמצעות קרנות מחקות שוק ההון 5
ט הסבר על קרן כספית שוק ההון 1
ו הי, אשמח להפניה לפוסט של הסולידית עם הסבר על השקעות דרך בתי השקעות בחו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 0
V הסבר לצורת חישוב ״שינוי מעלות״ שוק ההון 14
אוגורן נפילת FTX - הסבר לטיפשים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
S הסבר על צבירת דיבידנדים (1159250) שוק ההון 5
Y אז מה היא אינפלציה? הנה הסבר לכל מי שלא יודע... שוק ההון 164
א אני מחפש הסבר ברור איך להעביר מלאומי לאקסלנס את התיק השקעות שלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D הסבר על חשבונות של בית השקעות ובנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
notavailable הסבר על תיאור פעולות במערכת Spark Ordernet ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Dinoman עמלות ודמי שמירה בברוקרים אצל SLICE הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D למה לשוק יש נטייה לגדול אקספוננציאלית? יש לכך הסבר תיאורטי מעבר לתצפיות אמפיריות? שוק ההון 31
A הסבר על -קסם ETF משולבת מניות ארה"ב שוק ההון 11
מ הסבר על מס שוק ההון 4
W ETF - הסבר על קביעת המחיר שוק ההון 0
S בקשת הסבר אודות רווח בקרנות פנסיה אלטשולר (תשואה מוצגת מול רווח כספי בפועל) צרכנות פיננסית 0
L למה חולים יותר בחורף, יש לזה הסבר? זה הקור? אוף טופיק 12
L מורים - שביתות - הסבר?? אוף טופיק 25
B דרוש הסבר - אג"ח מסוים או מוצר עוקב מדדי אג"ח שוק ההון 4
י בקשת הסבר - יתרון העברת הפסד לטובת קיזוז מס בעתיד שוק ההון 24
unrealx עמלות רכישת מניות בבית השקעות - הסבר? שוק ההון 6
ע הסבר על חישוב ה-SEC Yield של bond etf שוק ההון 5
לא חשוב שמות הסבר על תוכניות חיסכון בבנקים שוק ההון 76
לא חשוב שמות סרטון לא ברור על מתווה הגז, אפשר הסבר? אוף טופיק 1
לא חשוב שמות בהקשר לחסכנות ואנטי-צרכנות - אפשר בבקשה הסבר על הסרטון הבא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
OkanemochiJanai הסבר חישובים בשוקולד מריר שוק ההון 11
י שוק חופשי מדומה - הצד הפילוסופי (הסבר מפורט יותר) אוף טופיק 178
פ סטודנט שמבקש הסבר לקופת גמל עם 100 אלף ,לא מניבה שמנוהלת ע"י הבנק ..אשמח לעזרה שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה