• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
2,533
עקב הודעותיו של @Fishay1337 בשרשור זה , החלטתי להרים את הכפפה ולכתוב מדריך לתשלום מקדמה במס הכנסה.
כעובד בשירות הלקוחות של אלפי, נתקלתי המון פעמים בשאלה "איך אני יודע כמה מקדמה לשלם?".

אז תחילה, הקדמה:
למי שלא יודע, באופן עקרוני עבור מסחר בברוקר זר צריך להגיש דוח חצי שנתי ודוח שנתי מלא (טופס 1301).
בפועל, מס הכנסה לא באמת אוכף את הדו"ח החצי שנתי (נכון למועד הכתיבה). יתרה מזאת, רוב פקידי השומה לא ידעו בכלל במה מדובר אם תרצו להגיש אותו.

את המקדמה ניתן לשלם במהלך השנה וכמו כן במהלך השנה העוקבת.
Q: למה לא לחכות להגשת הדו"ח השנתי וקבלת השומה?
A: על אי תשלום מקדמה יש ריבית (4% שנתית) והצמדה (למדד המחירים לצרכן), כלומר החוב צובר חוב.

Q: עד מתי אפשר לשלם את המקדמה ללא ריבית והצמדה?
A:
1א) אם משלמים עד סוף חודש ינואר בשנה העוקבת (על חשבון הרווחשל השנה הקודמת), אין ריבית והצמדה בכלל (פטור מלא).
1ב) אם משלמים עד סוף חודש פברואר יש 50% פטור מריבית והצמדה.
1ג) עד סוף חודש מרץ, יש 25% פטור מריבית והצמדה.

וכן, הריבית וההצמדה נצברת גם אם רשות המיסים לא פתחה את האפשרות להגיש דו"ח מס שנתי לשנה הקודמת.
אם תמתינו לקבלת השומה על מנת לשלם את החוב, בתרחיש שבו ההגשה נפתחת באפריל-מאי ואת קבלת השומה תקבלו לאחר שלושה חודשים ביולי-אוגוסט, תצברו ריבית והצמדה מהראשון לינואר עד התאריך בו שילמתם את החוב.

דוגמה:
אם היו רווחים של 100,000 ש"ח בשנת 2024 ובשנת 2025 שילמתם ב31/07/2025, במקום לשלם 25,000 ש"ח מס, תשלמו קרוב ל28,000 ש"ח עקב ריבית והצמדה שנצברה.

תאכלס:
אז איך יודעים מה הרווח באינטרקטיב וכמה מס לשלם?
אני מצרף צילום מסך מצונזר ובו טבלה בשם "Realized & Unrealized Performance Summary" - בעזרת טבלה זו ניתן לקבל אומדן לגודל המקדמה שעליכם לשלם.

איך מגיעים לטבלה:
מתחברים לאינטרקטיב -> לוחצים עם העכבר על "Performance & Reports" -> בוחרים ב"Statements" -> ואז ב "Activity Report" לוחצים חץ ימינה
בחלון שנפתח, בחרו בשורה "Period" באפשרות "Annual" -> ובשורה "Date" בשנה הרלוונטית.
אם עדיין אין לכם את הטופס השנתי שמקבלים בשנה העוקבת, ניתן לבחור בPeriod את האפשרות "custom date range" ולסמן את 01/01/2025 עד 31/12/2025 [כדוגמא].
איני יודע כמה אפשרות זו מדוייקת במידה והיה מסחר בימים האחרונים של דצמבר.

אוקי, הקובץ בידנו! מה עכשיו? מה עושים עם הטבלה?:
מצורפת תמונה מצונזרת של הטבלה. נתונים לא רלוונטיים מצונזרים, נתונים רלוונטים מודגשים.
כאמור, הטבלה בקובץ הPDF שהורדתם אליה יש להתייחס היא: Realized & Unrealized Performance Summary
בטבלה, נתייחס אך ורק לצד השמאלי של הטבלה, לנתונים ב"Realized".
נצליב בין הטור "Total" לשורה "Total Stocks" - הסכום שם - זה האומדן למקדמה.
שימו לב להתעלם מforex.

"איך לשלם את המקדמה?"
ניתן להיעזר בסרטון העזר של אלפי לתשלום המקדמה.

דגשים חשובים:
1א) חשוב לבדוק מה סוג מטבע הבסיס שלכם באינטרקטיב. למשל, ILS (שקל) או USD (דולר אמריקאי).
בתחילת קובץ הPDF, יש שורה ששמה "Base Currency" - מה שכתוב בה הוא מטבע הבסיס שלכם.
אם מטבע הבסיס הוא שקל, אז החישוב לאומדן יהיה:
סכום*0.25 = מקדמה [0.25 = מס ריווחי הון. אם אתם במס יסף, חשבו על פי 0.28 או 0.3 תלוי רמת מס היסף].
אם במקרה שלי הרווח הממומש הוא 14,339 אני אשלם מקדמה על סך 3,585 ש"ח.

1ב) אם מטבע הבסיס הוא USD, ניתן לחפש בגוגל "שער דולר ממוצע לשנה X", לחלק את סכום הרווחים בשער הדולר הממוצע ואז לעשות סכום לאחר חילוק כפול 0.25 = מקדמה [או במקום 0.25 הזינו את מס היסף הרלוונטי עבורכם].

2) חשוב להדגיש, מדובר באומדן בלבד.
הנתונים באינטרקטיב לא מתחשבים בחוקי המס בישראל, כמו רווח אינפלציוני פטור, פסקי דין והלכות כאלה ואחרות שלא אכנס אליהן כאן.

אם תשלמו מקדמה נמוכה מדי, את שארית החוב תוכלו לשלם לאחר קבלת השומה או לאחר קבלת הנתונים המלאים על חבות המס.
אם תשלמו מקדמה גבוהה מדי, הידד! יתרת הזכות גם היא צוברת ריבית והצמדה בדיוק כמו חוב, תקבלו את הסכום בחזרה + ריבית והצמדה חיובית לאחר קבלת השומה ממס הכנסה.

3) מן הסתם אם יש לכם זיכויים כאלה ואחרים שלא מומשו במהלך השנה, חבות המס שלכם נמוכה יותר ואולי אפסית.

4) במידה ואתם סוחרים באופציות, תיהיה טבלה נוספת. אין לי צילום מסך של טבלה, אם מישהו יודע את שם הטבלה הרלוונטיית למסחר באופציות אתם מוזמנים לשתף.

5) על דיבידנדים לרוב משולם מס מלא במקור ותלוי במדינת המקור, גם אין צורך לשלם מס (תלוי במדינה ואמנת המס איתה).
אם אתם מקבלים דיבידנדים שלא משולם עליהם 25% מס במקור או אין אמנת מס עם המדינה/אמנת המס אינה 25%, בקובץ הPDF יש טבלה בשם Change in NAV Total (בתחילת העמוד מצד ימין).
שם תוכלו לראות מידע על דיבידנדים שהתקבלו וגם על ריביות (על ריבית כן צריך לשלם מס).

וזהו, נראה לי כיסיתי הכל?
מוזמנים לשאול שאלות במידה ונשארו שאלות.

חג שמח ובשורות טובות

קבצים מצורפים

• מקדמה.jpg
    מקדמה.jpg
    KB 42.3 · צפיות: 17
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא ידעתי שהגעתי לתת פורום הסולידית פרימיום, תוכן שווה זהב

2) חשוב להדגיש, מדובר באומדן בלבד.
הנתונים באינטרקטיב לא מתחשבים בחוקי המס בישראל, כמו רווח אינפלציוני פטור, פסקי דין והלכות כאלה ואחרות שלא אכנס אליהן כאן.
בפועל נשמע שהנקודה של רווח אינפלציוני פטור בא לקראתנו כי זה אומר שכנראה נשלם עודף ונקבל החזר עם ריבית? או שיש עוד סייגים אחרים שכדאי לשים לב אליהם שדווקא יכולים לבוא לרעתנו? מניסיונך כמה בערך אתה חורג באחוזים כל שנה כשאתה מחשב את זה לפי שער ההמרה הממוצע השנתי?

ממש ממש תודה, זה הוריד לי המון ספקות וחוסר ידיעה. באמת מרגיש כאילו זה שגר ושכח אם אני מעלה את הדברים לאלפי או משהו בסגנון

@עידו ג
אחלה מדריך!

שווה להתייחס גם למסי היסף שכדאי לשלב במקדמה (למרות שהריבית וההצמדה עליהם יהיו כנראה שוליים יחסית לחוב של 25%).

(אולי אלו שאלות שכבר נענו במקומות אחרים אבל בכוונה אעדיף לרשום אותן כאן כי אני רואה בפוסט הזה מעין IBKR 101 לכל הבאים החדשים כמוני):

1. איך משלמים בפועל את המקדמה למס ההכנסה - האם זה דורש לפתוח תיק 93, ואם כן אפשרי לבד ללא רו"ח? ואם יש לי תיק 91 (למשל לתיאום מס), האם אפשר להפוך אותו ל93 ואז הדיווח מס המלא 1301 יכלול אותו בדיווח? או שצריך לסגור אותו ואז לפתוח 93 בנפרד?

2. מהFAQ באתר של אלפי, רשום:
שאלה:

יש לי הפסדים משנה שעברה אבל השנה לא היו לי רווחים, האם ניתן להעביר אותם עוד שנה קדימה?
תשובה:

בהחלט, אם ההפסדים לא מקוזזים בדו"ח הנוכחי, הם ימשיכו איתכם גם לשנה הבאה.

חשוב רק לשמור על רצף דיווחי, כלומר להגיש דו"ח כל שנה.

ההפסדים ימשיכו איתכם ללא הגבלת זמן, כל עוד הם לא קוזזו.
האם זה אומר שצריך לשמור על רצף דיווח אפילו אם לא היו שום טרנזקציות/דיבידנדים בחשבון בכלל? אם היו הפסדים עדיין צריך לדווח? ואם לא צריך לדווח מהברוקר אלא רק תיאום מס למשל, אני יכול לדווח מקוצר 135, או שברגע שיש לי תיק 93 מצפים ממני לדוח מלא כל שנה?

3. שאלה לגבי "החסכון בצד" עבור המקדמה - אנחנו יודעים שבIBKR אין ניכוי במקור, איך אתם ממליצים להתנהל ביומיום? הרי רווח בדולרים יכול להיות הפסד בשקלים ולהפך בגלל המט"ח. אתם פשוט מסתמכים על ה Realized Summary של IBKR ושמים 25% מהרווח הדולרי (של אותו היום? מה אם אין ממוצע שנתי?) בצד באפיק סולידי "ליתר ביטחון" עד הנפקת דו"ח שנתי? אני שואל כי למשל מה קורה אם זה יחסית בתחילת השנה ואין עדיין ממוצע שנתי, ולך תדע אם הדולר יזוז 20% עד סוף השנה סתם כי טראמפ צייץ מהשירותים

תודה שוב!

האם זה אומר שצריך לשמור על רצף דיווח אפילו אם לא היו שום טרנזקציות/דיבידנדים בחשבון בכלל? אם היו הפסדים עדיין צריך לדווח?
כן וכן.
כל עוד ביצעת מכירה בחשבון זר צריך לדווח. וגם מומלץ לדווח בשביל לשמור על הרציפות של העברה משנה לשנה.

5שברגע שיש לי תיק 93 מצפים ממני לדוח מלא כל שנה?
כעקרון, כן.
אם סגרת את החשבון בIB או שאתה צופה שנים רבות ללא הכנסה או מכירות שם, אתה יכול לבקש לסגור את נתיק במס הכנסה.

הרי רווח בדולרים יכול להיות הפסד בשקלים ולהפך בגלל המט"ח.
זה לא יכול לקרות.
רווח בדולר יכול להיות רווח בשקלים או כלום.
הפסד בדולר יכול להיות הפסד בשקלים או כלום.
אי אפשר היפוך.

גגל "הלכת מוזס"

@עידו ג
אחלה מדריך!

שווה להתייחס גם למסי היסף שכדאי לשלב במקדמה (למרות שהריבית וההצמדה עליהם יהיו כנראה שוליים יחסית לחוב של 25%).
הוספתי תזכורת למס יסף, תודה
1. איך משלמים בפועל את המקדמה למס ההכנסה - האם זה דורש לפתוח תיק 93
יש לאלפי סרטון הדרכה פחות או יותר לכל דבר (מה שקנה אותי כלקוח שלהם עוד לפני שעבדתי שם).
למשל סרטון לתשלום מקדמה כאן , זה הליך מאוד פשוט.
@FIYaacov מן הסתם אין לי שום רווח מהוספת הקישור, אם לדעתך זה בגדר שיווק או קידום כלשהו אתה מוזמן לערוך לי את ההודעה.

לגבי סוג התיק, על מנת לדווח דוח מס שנתי הכולל הרשאות דיווח על ברוקר זר התיק המתאים הוא אכן סוג תיק 93 (אלא אם כן יש סיבת חובת דיווח אחרת הדורשת סוג תיק "בכיר יותר" (למשל עצמאי).
האם נדרש סוג תיק 93 על מנת לשלם את המקדמה? אינני יודע. עוד לא יצא לי בפועל לשלם מקדמה בעצמי עקב תעלולי מס
אני כן חושב שנדרש, בכל אופן תוכל לנסות.
האם זה אומר שצריך לשמור על רצף דיווח אפילו אם לא היו שום טרנזקציות/דיבידנדים בחשבון בכלל? אם היו הפסדים עדיין צריך לדווח? ואם לא צריך לדווח מהברוקר אלא רק תיאום מס למשל, אני יכול לדווח מקוצר 135, או שברגע שיש לי תיק 93 מצפים ממני לדוח מלא כל שנה?
כאן פירטתי די בהרחבה על הפסדים. אם משהו לא ברור תשאל :)
נ.ב - בברוקר זר מחזור המכירות המחייב בדיווח הוא 375,000 ש"ח.
בקצרה:
כן, חייב לשמור על רצף דיווחי והוא חייב להיות בסדר נכון על מנת להעביר הפסדי הון משנה לשנה הבאה.
אם היו הפסדים, זה לא רלוונטי אם צריך לדווח או לא. אתה רוצה לדווח. אחרת ההפסדים הולכים קפוט.
נ.ב - הפסדים (ורווחים) הם בגין מימוש. אם לא מימשת, אין הפסד/רווח כמובן.

סוג תיק 93 אכן דורש דוח מס שנתי מלא (טופס 1301).
באלפי מפיקים טופס 1301.

לגבי תיאום מס ו135, אינני מכיר מספיק טוב לצערי אך נראה שזה לא רלוונטי עבורך.
3. שאלה לגבי "החסכון בצד" עבור המקדמה - אנחנו יודעים שבIBKR אין ניכוי במקור, איך אתם ממליצים להתנהל ביומיום? הרי רווח בדולרים יכול להיות הפסד בשקלים ולהפך בגלל המט"ח. אתם פשוט מסתמכים על ה Realized Summary של IBKR ושמים 25% מהרווח הדולרי (של אותו היום? מה אם אין ממוצע שנתי?) בצד באפיק סולידי "ליתר ביטחון" עד הנפקת דו"ח שנתי? אני שואל כי למשל מה קורה אם זה יחסית בתחילת השנה ואין עדיין ממוצע שנתי, ולך תדע אם הדולר יזוז 20% עד סוף השנה סתם כי טראמפ צייץ מהשירותים
אם אתה סוחר באופן רציף ואקטיבי, זה מסובך.
אם אתה מוכר פעם ב... זה מאוד פשוט. או שתחפש את תאריך המכירה שלך (מאוד פשוט למצוא גם אם לא שמרת) ותגגל את שער הדולר היציג לתאריך. אם אין לך כוח להתעסק בזה, לך על שער דולר ממוצע לכל השנה במקום לכל מכירה. לכן מדובר באומדן.

תזוזת הדולר עד סוף השנה/השנה הבאה לא רלוונטית (לגבי שאלתך האחרונה). בכל אופן, הצעתי את השיטה של הממוצע השנתי כאומדן כי היא הנוחה.
אלפי (או כל רו"ח טוב) יעשה לך כבר את החישוב על פי פסק דין כלל והלכת מוזס.
במקרה הכי גרוע ויש עוד חוב לשלם לאחר תשלום מקדמה, ניתן לעשות זאת לאחר הפקת הדו"ח באלפי (או לאחר קבלת השומה אם אין לך תוצאה מיידית).
מדובר בגרושים ולא סכומים ששווה להילחץ מהם או לחשוב עליהם יתר על המידה. אם תשלם יותר מדי, תקבל החזר מס.

*פתיחת סוג תיק 93 מחייבת אותך בהגשה בשנה הנוכחית ובנוסף בשנתיים הבאות שלאחר מכן בדרך כלל. אם אין לך סיבה להגשה, תוכל לפנות למס הכנסה ב"פניות" ולבקש פטור מהגשה ושינוי תיק לסוג תיק 91.

האם זה אומר שצריך לשמור על רצף דיווח אפילו אם לא היו שום טרנזקציות/דיבידנדים בחשבון בכלל?
אני ארחיב קצת על התשובות (הנכונות) הקודמות:
אם יש לך הפסד הון שאתה רוצה להעביר קדימה (כדי לנצל בעתיד) אתה צריך להגיש דו"ח.
הדו"ח מעביר את ההפסד רק שנה אחת קדימה.
אם אתה רוצה להעביר את ההפסד עוד שנה קדימה אתה צריך שוב להגיש דו"ח עבור השנה החדשה כדי להעביר אותו לשנה שאחרי.
נניח בשנה 1 היה לך הפסד הון, הגשת דו"ח והעברת את ההפסד לשנה 2. עכשיו אם בשנה 2 אתה לא מגיש דו"ח (נגיד שלא היית צריך) אז הפסד ההון שלך "הלך לפח". אם אתה רוצה להעביר את ההפסד משנה 2 לשנה 3 (ולכל שנה N+1 שהיא) אתה צריך להגיש דוח בשנה 2, גם אם זה הדבר היחיד שיש לך בדו"ח.
אי אפשר להעביר משנה X לשנה X+2 או X+4. זה תמיד רק לשנה אחת קדימה, מה שאומר שאתה צריך להגיש דו"ח בכל שנה ושנה עד שאתה מנצל אותו (או שאתה מחליט לוותר על הפסד ההון).

תודה לכולם, פתחתי חשבון והעברתי סכום סמלי בהעברה רגילה ולא זהב, נעזרתי במדריך שממיר את הIBAN להעברה רגילה (מתחת לסכום של 10K$, אז לא אמורה להיות ריבית ולכן אין חשש מצורך דיווח מס כרגע). לא בטוח מתי אעביר את התיק שלי מפסגות, כרגע האמת שאני די ב break even עם רווח נמוך מאוד יחסית, אז נדמה לי שכדאי למכור ולהעביר, ולא להסתבך.

בכל אופן, שאלה בנוגע לתיקים:
*פתיחת סוג תיק 93 מחייבת אותך בהגשה בשנה הנוכחית ובנוסף בשנתיים הבאות שלאחר מכן בדרך כלל. אם אין לך סיבה להגשה, תוכל לפנות למס הכנסה ב"פניות" ולבקש פטור מהגשה ושינוי תיק לסוג תיק 91.
אני לא ממש מבין באיך שהתיקים עובדים כי אף פעם לא פתחתי תיק כזה - האם שני תיקים אלו יכולים להיות פתוחים בו זמנית? אסביר:

אני רציתי להגיש תיאום מס עבור השנים 2022-2025, ולהבנתי זה מצריך פתיחת תיק 91 ובו אני יכול לדווח טופס 135 שזה בעצם הדוח שנתי מקוצר (תקנו אותי אם אני טועה). לפי הסימולטור באתר של מס הכנסה, זה היה ממש קל לכתוב את המספרים המתאימים מטפסי 106, כמו כן לא היו ממש אירועי מס שהצריכו חישוב מיוחד (לכן לא מאמין שאצטרך להיעזר ברו"ח או אלפי עבורן).

אבל אני לא בטוח מה קורה כאשר רוצים להתחיל עם הברוקר הזר מבחינת השתלשלות האירועים. אם עדיין אין לי תיק 91, אז ברגע שאתחיל לסחור בברוקר החדש (ונניח שישר יהיה אירוע, כי... לא יודע, ריבית, דיבידנד, מה שלא יהיה - אז אהיה חייב בלהמיר את תיק 91 לתיק 93? והאם שם אוכל עדיין להגיש את תיאום המס (המקוצר והפשוט) של 2022-2025? או שכדאי לי קודם כל לסיים עם תיאום המס (אני עדיין מחכה לטפסי 106 של 2025, יש בעית קשר עם מקום העבודה הקודם) ורק אז להתחיל עם הברוקר הזה?

בקצרה - האם תחילת המסחר בברוקר הזר, שמצריך דיווח מס בשנה הבאה עבור 2026, ישבש לי את הפשטות של הגשת המסמכים על השנים הקודמות שבהן הייתי שכיר צעיר ותמים?

שאלה נוספת - כאשר "משאירים בצד" את רווחי ההון שצוברים תשואה נוספת מאפיק סולידי, האם בדרך כלל מומלץ למכור את זה בינואר של השנה הבאה - ואז זה משחק תופסת של "הרווח על הרווחים" המועבר שוב לשנה הבאה, וממשיך עד שהתיק נסגר לגמרי/אין עסקאות?

מקווה שהייתי ברור ושאלו לא שאלות של תם בפסח, ותודה שוב :>

אבל אני לא בטוח מה קורה כאשר רוצים להתחיל עם הברוקר הזר מבחינת השתלשלות האירועים. אם עדיין אין לי תיק 91, אז ברגע שאתחיל לסחור בברוקר החדש (ונניח שישר יהיה אירוע, כי... לא יודע, ריבית, דיבידנד, מה שלא יהיה - אז אהיה חייב בלהמיר את תיק 91 לתיק 93? והאם שם אוכל עדיין להגיש את תיאום המס (המקוצר והפשוט) של 2022-2025? או שכדאי לי קודם כל לסיים עם תיאום המס (אני עדיין מחכה לטפסי 106 של 2025, יש בעית קשר עם מקום העבודה הקודם) ורק אז להתחיל עם הברוקר הזה?

בקצרה - האם תחילת המסחר בברוקר הזר, שמצריך דיווח מס בשנה הבאה עבור 2026, ישבש לי את הפשטות של הגשת המסמכים על השנים הקודמות שבהן הייתי שכיר צעיר ותמים?
לא, כי את התיק משנים לפני הגשת הדוח הרלוונטי, לא במועד פתיחת החשבון (ואפילו לא במועד אירוע המס הראשון).

שאלה נוספת - כאשר "משאירים בצד" את רווחי ההון שצוברים תשואה נוספת מאפיק סולידי, האם בדרך כלל מומלץ למכור את זה בינואר של השנה הבאה - ואז זה משחק תופסת של "הרווח על הרווחים" המועבר שוב לשנה הבאה, וממשיך עד שהתיק נסגר לגמרי/אין עסקאות?
בגדול, כן. אבל יכול גם להיות לרעתך.
אני אישית משתדל לשלם מתוך החסכון החודשי שלי אבל מניח שמתישהו זה יגיע לסכומים שלא אוכל לעשות זאת.

בגדול, כן. אבל יכול גם להיות לרעתך.
אני אישית משתדל לשלם מתוך החסכון החודשי שלי אבל מניח שמתישהו זה יגיע לסכומים שלא אוכל לעשות זאת.
יכול לבוא לרעתי בגלל שגם אפיק סולידי יכול ליפול? או בגלל שאלפי (או רו"ח תמים, למשל) לא יודע שאלו "רווחים על הרווחים", וזה טריק באיזור אפור?

להבנתי אתה רוצה להגיש טופס 135 מקוצר, איני בטוח אם זה שווה את המאמץ אם בכל אופן אתה מעוניין להגיש עם אלפי בהמשך.
הייתי מציע לך לחסוך את הזמן ופשוט לעשות את 2022-2025 באלפי, גם ידריכו אותך בכל השאלות בנוגע לתיקים וכל מה שתצטרך.
קח בחשבון שדוח מס שנתי זו הוצאה מוכרת, אם תפיק את 2022-2025 השנה (2026), בדו"ח השנתי של 2026 (שתמלא ב2027) תוכל להוסיף את עלויות הדו"ח כך שבסיכום עלות הדו"ח באמת מצחיקה.

מודה שאין לי ניסיון עם דו"ח מקוצר ואיני יודע כמה הוא פשוט/מסובך לעומת טופס 1301, שעבורו אין לי ספק שלאדם הממוצע זה לא שווה את הזמן.

בנוסף למה שיעקב אמר, אוסיף שתוכל לפתוח סוג תיק 91 כעת עבור 2022-2025 (ניתן לעשות באופן "אוטומטי" [דורש הרצת לילה לעדכון נתונים ברשות המיסים]).
סוג תיק 91 אינו מחייב בהגשה כך שתוכל לפתוח אותו בכל עת.

כשתגיע העת להגיש את הדו"ח עבור 2026, תמלא טופס 5329 ותבקש לפתוח סוג תיק 93 עקב מסחר בברוקר זר. כאמור, ציינת שאתה מתכוון לעשות עם אלפי, ידריכו אותך. צור קשר עם שירות הלקוחות.

אין טעם לפתוח סוג תיק 93 (המחייב בהגשה) כבר עכשיו, מועד ההגשה שלך יהיה מוקדם יותר.
יכול לבוא לרעתי בגלל שגם אפיק סולידי יכול ליפול? או בגלל שאלפי (או רו"ח תמים, למשל) לא יודע שאלו "רווחים על הרווחים", וזה טריק באיזור אפור?
כל עוד מדובר בקרן כספית, הסיכון באמת כמעט ואפסי.
אני חושב שייתכן ולא הבין מה אמרת.
אני מניח שהתכוונת שאם תמכור ב*דוגמא* יוני מניות ותעביר כספים לבנק, תוכל לשים אותם בקרן כספית עד ינואר ואז לשלם את המקדמה.
מהלך זה מהלך טוב.

מה שכן עלול להיות סיכון, לממש ברווח *לדוגמא* ביוני, להשקיע כספים מחדש במניות, יש מפולת, צריך למכור בהפסדים משמעותיים ולשלם מס בינואר.
במיוחד אם אין כספים אחרים זמינים.

ממש לא מדובר באיזור אפור כלשהו.

להבנתי אתה רוצה להגיש טופס 135 מקוצר, איני בטוח אם זה שווה את המאמץ אם בכל אופן אתה מעוניין להגיש עם אלפי בהמשך.
זה לא 275 ש"ח עבור כל שנת מס? אני יודע שעבור רו"ח לשנת מס זה נחשב זול, אבל אם זה קל כמו הסימולטור אז אין לי בעיה לעשות את זה בעצמי... בשנים האלה זה למלא אולי 6 משבצות בטופס מהערכים בטפסי 106 ונגמר העניין. אני רק לא רוצה להתעסק עם חישובי רווחים של ברוקר זר. אם כן אסתבך אז לגמרי אתייעץ עם אלפי, תודה

כל עוד מדובר בקרן כספית, הסיכון באמת כמעט ואפסי.
אני חושב שייתכן ולא הבין מה אמרת.
אני מניח שהתכוונת שאם תמכור ב*דוגמא* יוני מניות ותעביר כספים לבנק, תוכל לשים אותם בקרן כספית עד ינואר ואז לשלם את המקדמה.
מהלך זה מהלך טוב.
התכוונתי שאפילו לא להוציא את זה מהברוקר הזה אלא להשקיע את זה בחזרה באג"ח בארה"ב (מודה שלא מכיר אם יש עם זה סיבוכים, אצטרך לבדוק) וככה זה כבר יהיה רשום בדו"ח שאעלה לאלפי בשנה הבאה בתור עוד רווח הון מוכר מהברוקר.

אם זה יהיה דרך הבנק אני חושב שאצטרך גם להעלות 867 של הבנק ולקוות שמס הכנסה יבין מה הלך שם, בגלל זה מעדיף לשמור את זה בתוך הברוקר (יכול מאוד להיות שאני מדבר שטויות, אני חדש בזה)

יכול לבוא לרעתי בגלל שגם אפיק סולידי יכול ליפול?
אוקיי לא הבנתי שאתה מתכוון לשים בסולידי, אלא להמשיך ולהשקיע כרגיל ואז למשוך בינואר.

בשנים האלה זה למלא אולי 6 משבצות בטופס מהערכים בטפסי 106 ונגמר העניין
אז על מה אתה צריך בקשה להחזר מס? אם זה רק טופס 106 ממעסיק בודד )או שהיו יותר?)

לא יודע שאלו "רווחים על הרווחים", וזה טריק באיזור אפור?
אין דבר כזה רווחים על רווחים.
כל רווח הון הוא זהה מבחינת היחס אליו

ם היו רווחים של 100,000 ש"ח בשנת 2024 ובשנת 2025 שילמתם ב31/07/2025, במקום לשלם 25,000 ש"ח מס, תשלמו קרוב ל28,000 ש"ח
2023

אוקיי לא הבנתי שאתה מתכוון לשים בסולידי, אלא להמשיך ולהשקיע כרגיל ואז למשוך בינואר.
כן, אבל עכשיו אני תוהה אם במקרה שאני שם את זה באפיק סולידי לדוגמה אג"ח קצר בארה"ב (ושוב לא בטוח אם זו הדרך הפשוטה והיעילה עבור זה), הרווחים על הרווחים (אלו שלא נוכו ממס) לא ילכו לשנת מס הבאה? כי אז הרווחים שלי עצמם יכולים לרדת בגלל המט"ח ואז לא אוכל לשלם - או שאני טועה?

ניסיתי להבין אם זה קשור להלכת מוזס ואני לא בטוח שהבנתי את זה נכון

אז על מה אתה צריך בקשה להחזר מס? אם זה רק טופס 106 ממעסיק בודד )או שהיו יותר?)
כן מספר מעסיקים, לפי הסימולטור אני זכאי להחזר נכבד עבור השנים האלה (החלפתי מעסיק פעמיים ב2022, ו3 פעמים ב2025 חחח)

אין דבר כזה רווחים על רווחים.
כל רווח הון הוא זהה מבחינת היחס אליו
כשאני אומר רווחים על רווחים אני מדבר על האפשרות להשיג עוד תשואה על הרווחים שעדיין לא נוכו ממס, ואז זה "רודף" אחרי הרווחים הללו כי הם שייכים רק לשנת המס הבאה. הבנתי שזה יתרון נחמד בברוקר זר ובהגשת דו"ח באופן הזה

כלומר - רווחים בשנת מס 2026 אני שומר בצד ומשקיע באפיק סולידי עד ליום שבו אצטרך לשלם, ואז פודה את הסכום שצריך לשלם אבל משאיר את הריבית לעבוד עד שנת המס הבאה (לפחות אם הבנתי נכון)

עריכה:
חברים, אני חושב שעשיתי כאן סלט עקב חוסר הבנה שלי, אז ניסיתי לעשות כאן קצת סדר עם הליך המחשבה שלי:

אני כעקרון צריך להגיע למצב כזה:
לדווח על רווחים, ולשמור על הערך של הרווחים האלה בשקלים עד הדיווח (מכיוון שהם בדולרים, ואני צריך לשלם בשקלים).

האם דרך בטוחה להתנהל כדי לא לאבד כסף שאני חייב למס הכנסה היא:
ברגע שיש לי רווחים כלשהם בברוקר הזר, אני ממיר את החלק של המס לשקלים, מושך לארץ ומפקיד בקרן כספית שקלית. בשנה הבאה כשאגיש את הדו"ח (עם אלפי/רו"ח) אני פשוט מצרף גם את טופס 867 מהברוקר הישראלי על הרווחים של הכספית.

במצב כזה אני בטוח שיהיו לי מספיק שקלים נזילים לשלם את המס, בלי קשר לזה שהדולר יכול פתאום לצנוח.

לגבי הלכת מוזס - אם הבנתי נכון היא בעצם באה "לרעתי" במקרה שהדולר יורד, כי מס הכנסה עדיין ירצה את הנתח שלו מהרווח הדולרי הנומינלי גם אם השווי השקלי שלי נשחק. אז הדרך של להמיר לשקלים ישר במימוש היא בעצם הדרך היחידה להבטיח שלא יחסר לי כסף למס בגלל המט"ח, נכון?

נערך לאחרונה ב:
רק לוודא שאני פועל נכון:
אחרי שהבנתי מה הסכום, אני נכנס לקישור הזה, בוחר "תשלום חובות והכנסות מיוחדות", ואז "מספר תיק" זה מספר תעודת הזהות, הכנסות מיוחדות -> ריבית על ניירות ערך זרים -> לבחור שנה וסכום ולעקוב אחרי ההוראות לתשלום
כן?

רק לוודא שאני פועל נכון:
אחרי שהבנתי מה הסכום, אני נכנס לקישור הזה, בוחר "תשלום חובות והכנסות מיוחדות", ואז "מספר תיק" זה מספר תעודת הזהות, הכנסות מיוחדות -> ריבית על ניירות ערך זרים -> לבחור שנה וסכום ולעקוב אחרי ההוראות לתשלום
כן?
מצטרף לשאלה. אני מכיר את הקישור שהבאת כקישור לתשלום הסופי של במס השנתי.

האם הוא משמש לתשלום הסכום הסופי וגם לתשלום מקדמה?
כלומר קודם משלמים מקדמה ואז אחרי השומה הסופית באותו הקישור משלמים את ההפרש?

רק לוודא שאני פועל נכון:
כן?
עליך לבחור באופציה של "תשלום חוב צפוי", כפי שרואים בסרטון הקצר של אלפי בנושא שעידו הוסיף:
יש לאלפי סרטון הדרכה פחות או יותר לכל דבר (מה שקנה אותי כלקוח שלהם עוד לפני שעבדתי שם).
למשל סרטון לתשלום מקדמה כאן , זה הליך מאוד פשוט.
@עידו ג - אולי כדאי להוסיף את הסרטון הזה לפוסט הראשי שלך.

אגב, מקרה פרטי, אבל אולי יכול לעזור לעוד אנשים שמעוניינים לשלם את החוב הצפוי בכרטיס אשראי: במידה והחוב הצפוי גבוה ולא ניתן לשלמו בשני תשלומים חודשיים בלבד בכ"א (בינואר ובתחילת פברואר של השנה העוקבת), ניתן לבחור באופציה "הכנסות מיוחדות" -> "ריבית על ניירות ערך זרים", ולשלם בכ"א סכום נוסף מהחוב כבר במהלך שנת המס עצמה, כפי שאורי ג. שיתף בפוסט שפתחתי בנושא כאן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
yossik האם משהו יכול לכתוב מדריך לפתיחת חשבון בארה"ב. צרכנות פיננסית 2
חתול לילה מדריך לפתיחת חשבון בנק בחו"ל שוק ההון 3
D מדריך דו"ח מס באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
מ מדריך שוק ההון ללמידה עצמאית שוק ההון 0
Shnizelia מדריך הישרדות במקרה של מלחמה גרעינית אוף טופיק 42
צ לינקאדין - מדריך למתחיל התפתחות אישית 7
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
T [מדריך][IB] המרת מטבע משקל לדולר בפקודת LIMIT שוק ההון 5
deussex מדריך למשקיע מתחיל ב Interactive Brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 132
H מדריך לסטודנט מתחיל במקצוע ריאלי התפתחות אישית 9
K מדריך לקרנות ריט אוף טופיק 1
ע מדריך למשקיע המתחיל שוק ההון 17
A מדריך פשוט לתיקוני ותחזוקת אופניים התפתחות אישית 8
C חשבון בנק + כרטיס אשראי אמריקאי- מדריך למתחילים צרכנות פיננסית 1
jinjiy קיים מדריך להדיוטות? שוק ההון 1
I מדריך לשוק ההון שוק ההון 4
yanosh34 מדריך לבחירת קרן הפנסיה צרכנות פיננסית 26
amit מחפש מדריך לבניית אתרי אינטרנט התפתחות אישית 3
yossik מדריך שוק ההון - מונחים, מדריכים למתחילים ומתקדמים שוק ההון 1
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 2
D תשלום מס למובטל שסוחר בברוקר זר מיסים 3
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
ד כמה שאלות על תשלום ביטוח לאומי כעצמאי קטן מיסים 11
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
א תשלום בשקלים לעומת תשלום בדולרים צרכנות פיננסית 18
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 23
ה תשלום חודשי מהתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
A מס על תשלום בעקבות איחור במסירת דירה מיסים 9
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
טסלה בנק וואן זירו - תשלום שוברים לקבלן צרכנות פיננסית 7
Echelon האם מס הכנסה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה על תשלום מקדמות? מיסים 10
M תשלום לעובדת משק בית על היעדרות בחג ובערב חג אוף טופיק 9
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
ה תשלום חיבור לחשמל נדל"ן 3
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
ה תשלום חיבורים לקבלן נדל"ן 2
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
א תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 1
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13

נושאים דומים