היי,
אני מתלבט בין מספר תעודות השקעה בזהב על מנת לגדר את ההון שלי (משקיע דרך אקסלנס טרייד).
כ-55%-60% מושקע במניות - ברובן אמריקאית ולכן חשופות לדולר.
כ-40% בקרן כספית שקלית.
ועוד אחוזים בודדים בביטקוין ועו"ש.
התלבטות ראשונה היא האם לרכוש קרן ישראלית או אמריקאית עבור השקעה בזהב.
החסרון של האמריקאית (GLD) הוא עלות המרת המט"ח ועמלות מכירה וקנייה גבוהות בהרבה מאשר רכישת ישראלית (אני מתכוון לרכוש אחת לשבועיים-שלושה על מנת למצע מחיר).
החסרון של הישראלית הוא דמי ניהול גבוהים בהרבה (1.5% לעומת 0.4% + דמי נאמנות של 0.03% שלא קיימים באמריקאית).
במידה וההחלטה תהיה לרכוש ישראלית, ההתלבטות היא בין קרן מנוטרלת מט"ח לבין כזו שאינה מנוטרלת.
דמי הניהול בשני המקרים זהים.
שאלה נוספת -
נראה שהתעודה האמריקאית (GLD) מייצרת תשואה גבוהה בהרבה משל הקרנות הישראליות.
לדוגמה בחודש האחרון:
האמריקאית עשתה 5.88%
ישראלית לא מנוטרלת: 3.81%
ישראלית מנוטרלת מט"ח: 3.69%
איך אפשר להסביר את הפער בתשואות? במיוחד מול התעודה המנוטרלת?
דמי הניהול אינם מסבירים את זה מכיוון שתשואה שהתייחסתי אליה היא רק של החודש האחרון.
אני מתלבט בין מספר תעודות השקעה בזהב על מנת לגדר את ההון שלי (משקיע דרך אקסלנס טרייד).
כ-55%-60% מושקע במניות - ברובן אמריקאית ולכן חשופות לדולר.
כ-40% בקרן כספית שקלית.
ועוד אחוזים בודדים בביטקוין ועו"ש.
התלבטות ראשונה היא האם לרכוש קרן ישראלית או אמריקאית עבור השקעה בזהב.
החסרון של האמריקאית (GLD) הוא עלות המרת המט"ח ועמלות מכירה וקנייה גבוהות בהרבה מאשר רכישת ישראלית (אני מתכוון לרכוש אחת לשבועיים-שלושה על מנת למצע מחיר).
החסרון של הישראלית הוא דמי ניהול גבוהים בהרבה (1.5% לעומת 0.4% + דמי נאמנות של 0.03% שלא קיימים באמריקאית).
במידה וההחלטה תהיה לרכוש ישראלית, ההתלבטות היא בין קרן מנוטרלת מט"ח לבין כזו שאינה מנוטרלת.
דמי הניהול בשני המקרים זהים.
שאלה נוספת -
נראה שהתעודה האמריקאית (GLD) מייצרת תשואה גבוהה בהרבה משל הקרנות הישראליות.
לדוגמה בחודש האחרון:
האמריקאית עשתה 5.88%
ישראלית לא מנוטרלת: 3.81%
ישראלית מנוטרלת מט"ח: 3.69%
איך אפשר להסביר את הפער בתשואות? במיוחד מול התעודה המנוטרלת?
דמי הניהול אינם מסבירים את זה מכיוון שתשואה שהתייחסתי אליה היא רק של החודש האחרון.