MonkeyBuisness
משתמש רשום
- דירוג
- 0
שלום לכולם,אשמח לשמוע דעות מניסיון.
הסטטוס שלי:
שאלה: באופק של 3–5 שנים - מה מבחינה כלכלית עדיף?
מצד אחד, יש לי אפשרות לסגור חלק מהמשכנתא (ריבית ממוצעת צמודת מדד ~5.5% שנתי). זה אומר “תשואה מובטחת” של 5.5% ללא סיכון וללא תנודתיות.
מצד שני, ניתן לשים את הכסף בשוק ההון. תיק מנייתי לטווח ארוך אמור להניב בממוצע 7%+ לשנה, ולכן יש היגיון להמשיך להחזיק חוב זול יחסית. אבל כיון שאשתמש בכסף תוך 3–5 שנים לצורך שדרוג דיור, ייתכן שאעבור לתיק שמרני יותר (למשל 60% מניות / 40% אג”ח), שאז התשואה הצפויה יורדת - וייתכן שסגירת המשכנתא עדיפה.
אשמח לשמוע דעות ונימוקים.
הסטטוס שלי:
- בני 40 משק בית של 3 ילדים
- חיסכון חודשי גבוה (כ־10,000 ₪)
- משכנתא: 2.4 מיליון ₪, מתוכה כ־400 אלף ₪ במסלול צמוד מדד בריבית שנתית ממוצעת של כ־5.5% (כולל מדד), שניתן לסגור ללא עמלה. היתרה במסלולים לא צמודים, שכרגע לא משתלם לסגור.
- כל החסכונות הפנסיוניים וקרנות ההשתלמות (~1 מיליון ₪ בקרנות ההשתלמות) במסלול מנייתי
- קיים חיסכון נזיל של כמה מאות אלפי שקלים, לא מושקע כרגע
שאלה: באופק של 3–5 שנים - מה מבחינה כלכלית עדיף?
מצד אחד, יש לי אפשרות לסגור חלק מהמשכנתא (ריבית ממוצעת צמודת מדד ~5.5% שנתי). זה אומר “תשואה מובטחת” של 5.5% ללא סיכון וללא תנודתיות.
מצד שני, ניתן לשים את הכסף בשוק ההון. תיק מנייתי לטווח ארוך אמור להניב בממוצע 7%+ לשנה, ולכן יש היגיון להמשיך להחזיק חוב זול יחסית. אבל כיון שאשתמש בכסף תוך 3–5 שנים לצורך שדרוג דיור, ייתכן שאעבור לתיק שמרני יותר (למשל 60% מניות / 40% אג”ח), שאז התשואה הצפויה יורדת - וייתכן שסגירת המשכנתא עדיפה.
אשמח לשמוע דעות ונימוקים.