• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפסקת מימון לישיבות החרדיות

רק על שתיים/שלוש אפשר לומר שהם דתיות לאומיות בצורה יחסית מובהקת, אריאל, ראש העין וגבעת שמואל,
אתה מגדיר ישוב דתי לפי מספר המתגייסים?
באריאל יש בית ספר אחד שמגיש לבגרויות, והוא חילוני. יש שם הרבה בתי ספר יסודיים: שלושה חילונים אחד דתי ושניים חרדים. יש גם מכללה לעיצוב וטכנולוגיה, חילונית, שמלמדת עד כיתה יד.
בגבעת שמואל וראש העיין - בכל אחד מהם יש אולפנה, ישיבה, ותיכון חילוני.
רוב הכיפות הסרוגות גרים במועצות אזוריות/מקומיות ולכן הם אפילו לא מיוצגים בנתונים ששלחת, אם תרצה תחפש נתוני גיוס ע"פ בתי ספר או של מועצות מקומיות,
שוב אתה מנופף בסיסמאות בלי לטרוח לבדוק נתונים.
יש מתאם די יפה בין אחוזי הגיוס של גברים ושל נשים ברוב המועצות, כאשר הרוב המוחלט של מועצות עם אחוזי גיוס גברים גבוהים כנ״ל גם אחוזי הגיוס של הנשים:
אריאל - כאמור, התיכון חילוני והבנות מתגייסות, מיתר, באר טוביה, יוקנעם עילית ועוד - יש המון מועצות שבהם אחוזי הגיוס גבוהים מאד גם אצל הבנים וגם אצל הבנות - חוק גיוס חובה. חילונים.

יש גם מעט מועצות עם אחוז גיוס גברים גבוה ואחוז גיוס נשים נמוך : חבל יבנה, קירית ארבע, שפיר, הערבה התיכונה (למה גיוס נשים ״לא רלוונטי״?),שדרות, גוליס (דרוזי) — וכמובן שיש הרבה ישובים עם גיוס נמוך גם לנשים וגם לגברים: רכסים, אלעד, נחל שורק ירושלים ועוד. אבל אתה בוחר להסתכל רק על מה שמתאים לתאוריה שלך. כ״כ אתה מתעלם מגודל האוכלוסיה בכל אחד מהישובים שציינת ומכך שבעשרות ישובים ומועצות חילוניים אחוזי הגיוס גבווהים לא פחות, וברובם יותר.

וזוהי הנקודה שבה אני חושב שאם תסתכלו על דברים מנקודת מבט תועלתנית תבין שיש חשיבות גדולה מאוד למגזר כמו המגזר הדתי באיזור כמו שלנו, יש צורך במדינה באנשים שרואים באדמה ערך מקודש.
הגנה על אזרחים היא ערך, הגנה על המדינה, עזרה לזולת. יש הרבה ערכים ש @Dončić פירט, אבל אדמה אינה ערך. אדמה היא עצם. רכוש. אמצעי.
להפוך אמצעי למטרה משרת מישהו ו-או משהו, אבל לא בהכרח משהו שלא סותר את הערכים שלך.

בלי קשר למצב של הגיוס אין צורך לממן ישיבות שלומדות משהו שהוא לא נחוץ למדינת ישראל גם מבחינה כלכלית כשהמדינה ממנת תואר ללוחם לדוגמה היא יודעת שאחרי התואר אותו לוחם יחזיר את ההוצאה פלוס רווח במיסים מה שלא קורה כשלומדים תורה בישיבה

אבל עניין הישיבות זה רק קצה הקרחון

יש סבסוד ענק לפי מספר ילדים

זה דבר שיכול לעבוד במקומות כמו אירופה

אבל במדינה כמו ישראל זה לא יכול לעבוד
זה בפועל ובאופן עקבי שאוכלוסיה אחת תחזיק על הגב אוכלוסיה אחרת
כשמספר הילדים זה כמעט מאפיין שמגדיר את הקבוצה

זה דבר שלא יוכל להמשיך לאורך זמן

למי שהיה ספק, אכן מתכוונים להמשיך לממן מעונות למי שמשתמט ורשום התלמיד בישיבה. מילא חברי הכנסת והשרים החרדים שנשלחו להביא כסף לבוחרים וממלאים תפקידם בהצטיינות. שאר חברי הקואליציה משתוללים לטובת עניין שבבירור מנוגד לעמדת בוחריהם.
אחד האיומים המעניינים של חברי הקואליציה הוא שהפסקת הסבסוד למעונות לא יביאו לעבודת גברים אלא להפסקת עבודת נשים. די מוזר כשמדובר בזוג בו לכאורה מפרנס יחיד כי הגבר מצהיר כי תורתו אומנותו.

למי שהיה ספק, אכן מתכוונים להמשיך לממן מעונות למי שמשתמט ורשום התלמיד בישיבה. מילא חברי הכנסת והשרים החרדים שנשלחו להביא כסף לבוחרים וממלאים תפקידם בהצטיינות. שאר חברי הקואליציה משתוללים לטובת עניין שבבירור מנוגד לעמדת בוחריהם.
אחד האיומים המעניינים של חברי הקואליציה הוא שהפסקת הסבסוד למעונות לא יביאו לעבודת גברים אלא להפסקת עבודת נשים. די מוזר כשמדובר בזוג בו לכאורה מפרנס יחיד כי הגבר מצהיר כי תורתו אומנותו.
צריך להפסיק לחלוטין את תקצוב המעונות האלה קליל לכולם

וקדימה
אני רוצה לראות את האישה מפסיקה לעבוד בזמן שהגבר לא עובד

באמת..

גם לגבי גיוס אני לחלוטין לא מוכן לשום אמצע או גיוס לכולם מלא בלי שום שטויות של התאמות.. (מישהו התאים את הצבא עבורי? מישהו שאל אותי מה חשוב לי? כלום ושום דבר..)

או גיוס בהתנדבות מלא לכולם עם 0 כפיה

יש נושאים שאני פשוט רוצה כבר שילכו איתו עד הסוף לא חצי, לא לאט שילכו עד הסוף ומהר כי אחרת זה לא יקרה

צריך להפסיק לחלוטין את תקצוב המעונות האלה קליל לכולם
הרעיון של עידוד יציאה לעבודה באמצעות סובסידיה הוא נכון.
אבל כמו בכל תשלומי הרווחה, ברגע שבעלי הכוח הפוליטי משתלטים על הכסף, אז כבר עדיף לבטל לכולם.

הרעיון של עידוד יציאה לעבודה באמצעות סובסידיה הוא נכון.
אבל כמו בכל תשלומי הרווחה, ברגע שבעלי הכוח הפוליטי משתלטים על הכסף, אז כבר עדיף לבטל לכולם.
בעלי הכוח הפוליטי שימשיכו להיות בעלי כוח פוליטי לנצח ובעיקר הם אילו שנהנים מהכסף שהם כמעט ולא מכניסים אותו

זה דבר שצריך לעצור בברקס רציני

למי שהיה ספק בקשר לתירןץ "לימוד התורה" - מותר לעבוד, אבל בשחור.

אנחנו בעת חירום. הפסקת מימון אורח החיים החרדי היא לא משהו שצריך לדון עליו אם הוא נכון או לא, היא כורח.

בתקווה המציאות הפוליטית תראה אחרת מאוד אחרי הבחירות הקרובות. אפשר לקוות שלא יקרה יותר מדי נזק לטווח ארוך עד אז.
בשביל זה צריך שגוש ההפיכה בתוספת המפלגות הערביות יירדו מ 50 מנדטים.

בשביל זה צריך שגוש ההפיכה בתוספת המפלגות הערביות יירדו מ 50 מנדטים.
יתר על כן, יש משהו כמו 7-8 מנדטים שעזבו את הארץ או בדרך.
אני לא בטוח עד כמה זה משתקף בסקרים אבל בבחירות זה כבר ישפיע.

למי שהיה ספק בקשר לתירןץ "לימוד התורה" - מותר לעבוד, אבל בשחור.
כמובן שבעולם התעסוקה אין צורך בשילוב איטי ובהתאמות

איפה שיש כסף טוב וג'ובים לשם חרדים יכולים להיכנס במהירות ובלי פחד על מה יהיה עם אמונתם

כמובן שבעולם התעסוקה אין צורך בשילוב איטי ובהתאמות

איפה שיש כסף טוב וג'ובים לשם חרדים יכולים להיכנס במהירות ובלי פחד על מה יהיה עם אמונתם

זה גדר דין מוות למערכת הציבורית שגם ככה קורסת..אפילו פורום קהלת פרסמו מאמר שהדבר הזה יוריד את הרמה לרצפה.
מקווה שיוגש בגץ בנושא..האמ-אמא של האפליות.
מישהו יודע אם יש דרישת חובה לשירותי צבאי מלא?

יתר על כן, יש משהו כמו 7-8 מנדטים שעזבו את הארץ או בדרך.
אני לא בטוח עד כמה זה משתקף בסקרים אבל בבחירות זה כבר ישפיע.
הגזמת לא? 7-8 מנדטים? זה מאות אלפי אנשים. לא ככ קל לעזוב, גם למי שרוצה ומסוגל ובגילאים רלוונטיים. שלושה חתכים שכבר מגבילים מאוד את המדגם.

לא מתווכח עם הטיעון הכללי שלא רק שתומכי הממשלה הנוכחית מתרבים יותר דמוגרפית אלא שגם המחנה שלנו מהגר יותר- אלא רק עם ההערכה המספרית. אנחנו כאן בגולה הדוויה אכן רואים מצטרפים חדשים. כולם מעמד בינוני-גבוה חילונים, מקצועות חופשיים למיניהם. לכן כשאמרו לי שבזה שאנשים כמונו יורדים אנחנו מחזקים את הסחרור שהמדינה נמצאת בו, חשבתי שזה טיעון שאפשר לקחת לשני הכיוונים. מצד שני, אולי משגיחי הכשרות פשוט מגיעים לשכונות אחרות, מי יודע.

זה מאות אלפי אנשים. לא ככ קל לעזוב, גם למי שרוצה ומסוגל ובגילאים רלוונטיים.
הערכות שאני קורא בטוויטר מדברות על 300-500K עוזבים.
קישור
מן הסתם אין סטטיסטיקה מדוייקת וגם הממשלה תנסה להסתיר אותה.

באופן אנקדוטלי המשפחה של אחותי עזבה לאחרונה לארה"ב - כמובן הייטקיסטים, שרתו בצבא וכו. שמאלנים כאלה.

לא מתווכח. במעגל שלי הנתונים מרשימים מאוד. פשוט הנחתי שאנחנו בגיל/יכולות/רמת בוגדנות לא מייצגות. מתקשה להאמין להערכות כאלה... אבל אולי. מסכים שנתונים לא נקבל. נו, נחיה ונראה. בסוף
האתר הזה יתחרה בבוגלהדס, נתחיל לארגן מפגשי הסולידית בחו״ל ויהיה פורום לחילופי בתים לחופשות משפחתיות.

בעלה של אחותך יודע שהיא שמאלנית?...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הערכות שאני קורא בטוויטר מדברות על 300-500K עוזבים.
קישור
מן הסתם אין סטטיסטיקה מדוייקת וגם הממשלה תנסה להסתיר אותה.

באופן אנקדוטלי המשפחה של אחותי עזבה לאחרונה לארה"ב - כמובן הייטקיסטים, שרתו בצבא וכו. שמאלנים כאלה.
השרשור בטוויטר הזוי ברמות על. טענות מהסוג שאנשים עוזבים בגלל הפגנות ...
הזכיר לי למה התנתקתי משם, למרות שיש שם גם תוכן מעניין ומועיל.
לגבי מספר העוזבים, אני מסכים שהממשלה, ודאי הנוכחית תשתדל שהנתונים לא יפורסמו, אבל צריך לזכור שלא כל מי שהתחיל לעבוד בחו"ל הוא מהגר.
בנוסף, ההשערה שלי היא שבגל הנוכחי יש יחסית רבים שעזבו מבהלה בלי הכנה מדוקדקת (לא מאשים אותם) ולכן סיכוי קטן יותר שהמעבר יצליח.
הסכנה הגדולה מבחינת ישראל היא תהליכים בטווח בינוני. אם אנשים רבים בגילאים צעירים, בלי ילדים, יקבלו חינוך ויהיו מוקפים החברים שלא רואים עתיד לישראל, עלול להיווצר גל הגירה עצום שייפגע בישראל כפי שקרה במדינות אחרות בעשורים האחרונים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M איך ישפיע הפסקת אש עם לבנון על ריביות משתנות? נדל"ן 12
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
A הפסקת מסחר בניירות P.T.P שוק ההון 2
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ttmoon הפסקת ביטוח מנהלים ומעבר לפנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
לאץ' הפסקת הפחתת דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
C הפסקת אפשרות מסחר בשותפויות ציבוריות נסחרות - PTP ומה המשמעות לישראלים שוק ההון 28
D הפסקת הפרשות לקרן פנסיה עקב טעות של נציגת שירות לקוחות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
1337justme דרישה לתשלום עבור אכ"ע פרטי לאחר הפסקת עבודה צרכנות פיננסית 3
S המשמעות של הפסקת תשלום לפנסיה אוף טופיק 30
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
bsod הפסקת הפקדות לקרן השתלמות שוק ההון 1
S הפסקת הפקדות לפנסיה - חופשת לידה אוף טופיק 20
אבא סולידי הפסקת מסחר במניה שוק ההון 38
H מכתב ערעור - הפסקת לימודים - מחפש עזרה אוף טופיק 0
א הפסקת פעילות קרן נאמנות - למכור או להמתין? שוק ההון 12
שניצלוינאי הפסקת מסחר בפורקס? שוק ההון 4
ה מימון זול צרכנות פיננסית 3
ה מימון זול צרכנות פיננסית 0
V התייעצות בין שני תמהילי משכנתא | 43% מימון נדל"ן 3
F התייעצות תמהיל משכנתא וריביות | 75% מימון נדל"ן 12
P חברת מימון גבתה ממני 590 ש''ח על בדיקת היתכנות להלוואה צרכנות פיננסית 21
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ה אפשרויות מימון לרכישת קרקע נדל"ן 3
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
C מימון דירה חדשה | משפרי דיור צרכנות פיננסית 17
S אתגרי מימון לרכישת בית קרקע למשפרי דיור - האם היעד ריאלי? נדל"ן 10
R אסטרטגיית מימון לרכישת נכס נדל"ן 4
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מימון בניית בית פרטי נדל"ן 15
M איך מכמתים הטבה בתנאי מימון של משכנתא? נדל"ן 7
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
ב מימון ברכישת דירה בתוכנית מחיר מופחת נדל"ן 14
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
B מימון לדירה 2 או דירה על הנייר נדל"ן 2
T מימון ומנהל עסקים אוף טופיק 5
S מימון משלים והון עצמי לדירה נדל"ן 2
גיא הראשון דוקטורט בכלכלה/מימון - האם כדאי? התפתחות אישית 3
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
נ מימון משכנתא באמצעות דיבידנדים שוק ההון 13
ב מימון חופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 18
C אפשרויות מימון לרכישת בית ב-2.2 מ' צרכנות פיננסית 10
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9

נושאים דומים

Back
למעלה