• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הפסקת פעילות קרן נאמנות - למכור או להמתין?

• פותח הנושא פותח הנושא אבא
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אבא

משתמש רשום
דירוג
0
לאחרונה הודיעה קרן הנאמנות 05123013 (מחקה MTF אנרגיה US) שהיא מפסיקה פעילותה.....
http://maya.tase.co.il/reports/details/1080211
ומתפרקת
http://maya.tase.co.il/reports/details/1080209

רכשתי יחידות מקרן הנאמנות לפני כחודש וחצי ואני כעת בהפסד 2.5%.
מאז שהפסיקה פעילותה והוקפאה מחירה של יחידה בקרן, המדד שאותו היא מחקה עלה... (רק שבשל ההקפאה לא אזכה להנות מכך).

אני מתלבט כעת האם למכור את היחידות במחיר שבו הופסקה הפעילות (בהפסד) - הקרן כפי שפורסם ולמיטב הבנתי מאפשרת זאת עד 6 למרץ, או להמתין לפירוק בפועל של הקרן.
אנני יודע מה המשמעות של המתנה לפירוק הקרן והאם אני צפוי להפסיד או להרוויח ולפי מה תקבע התמורה למחזיקי יחידות בעת הפירוק (וכמה זמן זה יקח)

בתקווה שמישהו מהפורום נפגש במקרים דומים...

לאחרונה הודיעה קרן הנאמנות 05123013 (מחקה MTF אנרגיה US) שהיא מפסיקה פעילותה.....
http://maya.tase.co.il/reports/details/1080211
ומתפרקת
http://maya.tase.co.il/reports/details/1080209
רכשתי יחידות מקרן הנאמנות לפני כחודש וחצי ואני כעת בהפסד 2.5%.
מאז שהפסיקה פעילותה והוקפאה מחירה של יחידה בקרן, המדד שאותו היא מחקה עלה... (רק שבשל ההקפאה לא אזכה להנות מכך).
ביזיון לבורסה שלנו.
הסיפור הזה "לגזור ולשמור" בשביל מי ששואל למה להתרחק מקרנות ישראליות.

ג.נ. יש לי (עדיין) אחזקות בקרנות ישראליות..

הסיפור הזה "לגזור ולשמור" בשביל מי ששואל למה להתרחק מקרנות ישראליות.
זו קרן שנוסדה באמצע 2016, בשיאה (מיד לאחר השקתה) ניהלה כ-2 מיליון ש"ח ומאז רק דעכה.
לא דינה כדין קרן מחקה ותיקה על מדד אמריקאי/אירופאי/עולמי שמנהלת עשרות או מאות מיליונים.

@עש לילה קרן עם 20 מיליון שח שגובה 0.5% דמי ניהול מכניסה 8000 שח ברוטו למנהליה. אם זה מכסה עלויות ומשאיר רווח רלוונטי למנהליה זה נס.
כל קרן עם פחות ממאה~ מיליון שקל/דולר היא בסכנת סגירה.

לשאלה - באסה. אם זה לא הפסד גדול זה לקח טוב.

אנני יודע מה המשמעות של המתנה לפירוק הקרן והאם אני צפוי להפסיד או להרוויח ולפי מה תקבע התמורה למחזיקי יחידות בעת הפירוק (וכמה זמן זה יקח)

היה לי מקרה דומה לאחרונה עם קרן על הנסד"ק של מנורה מבטחים (פורקה כי החברה נמכרה לסינים).
בעיקר בגלל חוסר הוודאות שתארת, העדפתי למכור לפני הפרוק - כך שלפחות ידעתי מה אני אקבל.
חששתי שאם אמתין אז מחיר הקרן ירד עוד בגלל "הוצאות פרוק" / "מסיבת סיום לעובדים" / "סחירות נמוכה" וכו.

מסכים עם @עש לילה שזה ארוע נדיר (קרה לי רק פעם אחת) והמסקנה שלי היא שצריך להכיר במגבלות של קרנות חדשות/קטנות.

קרנות בארץ? פוי!

@עש לילה קרן עם 20 מיליון שח שגובה 0.5% דמי ניהול מכניסה 8000 שח ברוטו למנהליה. אם זה מכסה עלויות ומשאיר רווח רלוונטי למנהליה זה נס.
כל קרן עם פחות ממאה~ מיליון שקל/דולר היא בסכנת סגירה.

לשאלה - באסה. אם זה לא הפסד גדול זה לקח טוב.

100000

אין לי שמץ של מושג ומעולם לא נתקלתי או חשבתי על מקרה דומה, אבל הייתי מצפה שדווקא בפירוק כן תקבל את השווי ה"הוגן" של הקרן לפי המחיר שהיה אמור להיות ללא ההקפאה. כי אחרת, לאן הולך ההפרש?

הייתי מצפה שדווקא בפירוק כן תקבל את השווי ה"הוגן" של הקרן לפי המחיר שהיה אמור להיות ללא ההקפאה. כי אחרת, לאן הולך ההפרש?
שום הפרש.
הם הפסיקו לעקוב ונעלו הפסד עם הודעת הפירוק עוד לפני הפירוק בפועל.

(לי עדיין נשמע ש8000 ש"ח בחודש על עבודה של שעה ביום זה משתלם)
יש עלויות רגולציה, הכנסה של 8K בחודש לקרן זה הפסד ודאי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M איך ישפיע הפסקת אש עם לבנון על ריביות משתנות? נדל"ן 12
א הפסקת מימון לישיבות החרדיות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 301
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
A הפסקת מסחר בניירות P.T.P שוק ההון 2
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ttmoon הפסקת ביטוח מנהלים ומעבר לפנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
לאץ' הפסקת הפחתת דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
C הפסקת אפשרות מסחר בשותפויות ציבוריות נסחרות - PTP ומה המשמעות לישראלים שוק ההון 28
D הפסקת הפרשות לקרן פנסיה עקב טעות של נציגת שירות לקוחות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
1337justme דרישה לתשלום עבור אכ"ע פרטי לאחר הפסקת עבודה צרכנות פיננסית 3
S המשמעות של הפסקת תשלום לפנסיה אוף טופיק 30
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
bsod הפסקת הפקדות לקרן השתלמות שוק ההון 1
S הפסקת הפקדות לפנסיה - חופשת לידה אוף טופיק 20
אבא סולידי הפסקת מסחר במניה שוק ההון 38
H מכתב ערעור - הפסקת לימודים - מחפש עזרה אוף טופיק 0
שניצלוינאי הפסקת מסחר בפורקס? שוק ההון 4
X סגירת חשבון על ידי הברוקר הזר בחבילת global extrade בגלל חוסר פעילות בניירות ערך זרים. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
P ברוקרים שסוגרים חשבונות עם מעט פעילות - מה המצב בימינו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
השכמה מאוחרת מיסוי ישראלי על פעילות עסקית בארה״ב מיסים 0
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
H פתיחת חשבון נוסף ********** והפרדת פעילות שוק ההון 5
S מיסוי פעילות בשוק ההון כעצמאי? מיסים 2
Y אחת ממנהלות קרנות הסל הגדולות באירופה מפסיקה פעילות בישראל שוק ההון 4
N שאלה לגבי דוח פעילות שנתי בInteractive - לטובת דוח שנתי למס הכנסה מיסים 5
I מאיפה אפשר ללמוד בצורה מסודרת על פעילות financial institutions גדולים? התפתחות אישית 2
V IB ישראל *** העולמית - דוחות פעילות שוק ההון 9
א ביטול עמלת אי פעילות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ל העברת קופות פנסיה פעילות לקרן עם דמי ניהול נמוכים מצבירה, ולהעביר הפקדות לקרן חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ה מה לעשות עם קופות גמל לא פעילות אחרי יציאה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N מיסוי של פעילות פרטית לעומת פעילות עסקית מיסים 21
T השלכות מכירת פסגות לאלטשולר על פעילות הברוקראז' שוק ההון 9
ל האם פעילות אשראי משפיעה על דירוג אשראי? אוף טופיק 3
א מה לעשות עם פנסיות לא פעילות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
Z איחוד קרנות פנסיה לא פעילות צרכנות פיננסית 10
ט סימולציית פעילות פיננסית מגיל 21 עד 40 צרכנות פיננסית 0
ד ברוקר שהעביר פעילות לחברה בחו"ל - שיקולי המשקיע הפסיבי שוק ההון 74
פשוט מכירת פעילות קרנות נאמנות - השלכות שוק ההון 8
Marinero פעילות חינוכית בנושא שיפור התנהלות כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
משקיע מתחיל פעילות חברות אמריקאיות בחו"ל שוק ההון 5
ל פעילות יצירה כיפית, שימושית וחינוכית: שידרוג וקישוט קופסה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S תחילת פעילות- S&P500 זה טוב? זה רע? וגם קצת על קרן השלמות שוק ההון 38
Y קרן כספית או פיקדון? שוק ההון 2
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? שוק ההון 2
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה