• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפסקת מימון לישיבות החרדיות

ברוב (כל?) הארצות יש מגזרים ״נתמכים״ שמקבלים ולא נותנים. ההבדל הוא כמותי -
לא חושב שיש מדינה שבה התומכים נדרשים לשרת בצבא 3 שנים + 20 שנות מילואים בזמן שהנתמכים פטורים.
לא חושב שיש מדינה שבה בקורונה התומכים קיבלו דוחות על אכילה בשטח פתוח ללא מסיכה בזמן שהנתמכים ערכו הלוויות של אלפי אנשים באישור המדינה.
ואפילו עכשיו, תראה איזה "שמיניות באוויר" ראש הממשלה מוכן לעשות על מנת להמנע מלגייס את ה"מיוחסים" בזמן שלצבא חסר סד"כ ברמה מטורפת.
לעניות דעתי ההבדל הוא איכותי ולא רק כמותי.

נערך לאחרונה ב:
לא חושב שיש מדינה שבה התומכים נדרשים לשרת בצבא 3 שנים + 20 שנות מילואים בזמן שהנתמכים פטורים.
בדיקטטורות זה בדיוק המצב. אזרחים רוסים מגוייסים בכפיה, בני אוליגרכים לא.

ברוב הדמוקרטיות שירות צבאי הוא לא אישיו וכל אזרח יכול להחליף את השירות הצבאי בשירות לאומי או בדרך אחרת כי רוב הדמוקרטיות לא נלחמות על שרידותן.
עדיין ברוב הארצות הדמוקרטיות:
המשטרה אוכפת את החוק איפה שקל לה - וזה לא בשכונות המהגרים
העיתונים מעדיפים להאשים את הקורבן ולתאר את הפורעים כ״קטטה בין קבוצות אוהדים״ "ילדים על קורקינטים" ו"נהגי מוניות".
ממשלות מגנות את ישראל בשביל קולות המוסלמים

יש מעבר הדרגתי בין דמוקרטיה לדקטטורה. קל מאד ״להחליק״ מהראשון לשני גם בגלל שהגבול לא ברור.

נערך לאחרונה ב:
הגזמת לא? 7-8 מנדטים? זה מאות אלפי אנשים. לא ככ קל לעזוב, גם למי שרוצה ומסוגל ובגילאים רלוונטיים.
לפי הכתבה פה יש כ- 146K עוזבים, שזה כבר 4 מנדטים. ואני כלל לא בטוח שהם ספרו את כולם, כל נתון ממשלתי עכשיו הוא מפוקפק.

אני כבר לא כותב כאן, אבל כשראיתי הכתבה חשבתי, @חתול לילה צדק. גם בחוויה הסובייקטיבית שלי הרבה מצטרפים לאזור שלנו. מעניין כמה מי שעושים סקרים בארץ מתקנים לזה. הכתבה שציטטת הצחיקה אותי ״בממשלה אין תכנית לעצור את
התופעה״.

לפי הכתבה פה יש כ- 146K עוזבים, שזה כבר 4 מנדטים. ואני כלל לא בטוח שהם ספרו את כולם, כל נתון ממשלתי עכשיו הוא מפוקפק.

כן, לא בטוח שספרו את כולם.

גם היה מעניין לראות סטטיסטיקה על מי העוזבים ועד כמה הם משמעותיים למשק.

למרות שאפשר לנחש ניחוש סביר.

כמה הערות:
1. הנתונים בכתבה הם מ 2020 עד אוגוסט 2024, לדעתי מה שמעניין להסתכל עליו זה על תקופת השלטון של הממשלה הנוכחית (23 וחלק מ 24) בנתונים ואז מדובר "רק" ב95k שעזבו.
2. ממה שאני רואה במקום בו אני חי וגם ממעגל המכרים שלי ניכר שהזרם של ההגירה די נחלש (רק מכר אחד שלי עזב את ישראל ב 2025) והתחושה היא ש"מי שרצה לעזוב עזב".
לכן, אני לא חושב שהתופעה תמשך. ייתכן שאם נתניהו ינצח ב 26 (מקווה מאוד שלא) אז נראה עוד גל.
3. האנטישמיות בעולם היא *ממש* לא מה שמציגים בעיתונות הישראלית אבל היא כן קיימת. מי שסופג אותה בעיקר זה חרדים ודתיים חובשי כיפה כי מטבע הדברים הם מזוהים כיהודים. לכן, בהחלט ייתכן בעיני שבשלב מסויים יהיו גלים של הגירה של חרדים ויהודים אורתודוקסיים לתוך ישראל כך שישראל לא תסבול ממאזן שלילי של הגירה בסה"כ.

התחושה היא ש"מי שרצה לעזוב עזב".
לא. עוד לא. לא כולם יכולים פשוט לקום וללכת.

ייתכן שאם נתניהו ינצח ב 26 (מקווה מאוד שלא) אז נראה עוד גל.
בטוח שאז יהיה עוד גל.

אבל לא ברור שלא יהיה עוד גל, איטי יותר, אם תבחר ממשלה מפשרת מסוג כזה או אחר. אני חושב שאנשים מתחילים להבין לאיפה המדינה הולכת.

בהחלט ייתכן בעיני שבשלב מסויים יהיו גלים של הגירה של חרדים ויהודים אורתודוקסיים לתוך ישראל
ולכן שאלו על איפיון העוזבים. השאלה האם האנשים שיבואו ירצו, ויוכלו, למלא את מקומם של המגורשים.

. עוד לא. לא כולם יכולים פשוט לקום וללכת.
נכון, אבל לעניות דעתי מרבית מי שלא יכול היום גם לא יוכל מחר.
אבל לא ברור שלא יהיה עוד גל, איטי יותר, אם תבחר ממשלה מפשרת מסוג כזה או אחר. אני חושב שאנשים מתחילים להבין לאיפה המדינה הולכת.
לדעתי אנשים בארץ פשוט מתים לקצת שקט ומספיק שתבחר ממשלה חדשה או אפילו ממשלה פחות קיצונית בראשות נתניהו והם יחזרו לטמון את הראש בחול.
ולכן שאלו על איפיון העוזבים. השאלה האם האנשים שיבואו ירצו, ויוכלו, למלא את מקומם של המגורשים
יכול להיות שיגיעו דתיים משכילים מחו"ל ואז זה יהיה פשוט סוג של חילופי אוכלוסיות - חילונים עוזבים ודתיים מגיעים.
סיטואציה כזו בקנה מידה משמעותי לא תפיל את הכלכלה אבל תקצין את ההדתה.

בקיצור, הרבה אפשרויות וספקולציות, נחכה ונראה מה יילד יום.

נכון, אבל לעניות דעתי מרבית מי שלא יכול היום גם לא יוכל מחר.
יש כל מיני תהליכים שלוקחים זמן(להוציא אזרחויות. לשכנע אנשים, אולי לשפר השכלה ומקצוע. באיזה שלב הילדים נמצאים.וכו) . גם יש עדיין אי וודאות - אולי יהיה כאן טוב? האם האנטישמיות גרועה?. בעת מלחמה אולי מישהו שהוא מילואימניק ישאר בגלל מחוייבות לחברים.
בקיצור מורכב
לדעתי אנשים בארץ פשוט מתים לקצת שקט ומספיק שתבחר ממשלה חדשה או אפילו ממשלה פחות קיצונית בראשות נתניהו והם יחזרו לטמון את הראש בחול.
לדעתי שהכי מניע אנשים להחלטה הזאת זה עתיד טוב לילדים.
יכול להיות שיגיעו דתיים משכילים מחו"ל ואז זה יהיה פשוט סוג של חילופי אוכלוסיות - חילונים עוזבים ודתיים מגיעים.
סיטואציה כזו בקנה מידה משמעותי לא תפיל את הכלכלה אבל תקצין את ההדתה.

בקיצור, הרבה אפשרויות וספקולציות, נחכה ונראה מה יילד יום.

יש כל מיני תהליכים שלוקחים זמן(להוציא אזרחויות. לשכנע אנשים, אולי לשפר השכלה ומקצוע. באיזה שלב הילדים נמצאים.וכו) . גם יש עדיין אי וודאות - אולי יהיה כאן טוב? האם האנטישמיות גרועה?. בעת מלחמה אולי מישהו שהוא מילואימניק ישאר בגלל מחוייבות לחברים.
בקיצור מורכב
מסכים, גם לנו לקח בערך שנה וחצי מהרגע שהחלטנו עד הרגע שעזבנו.
מצד שני, הממשלה הזו בשלטון כבר שלוש שנים שזה לדעתי מספיק זמן להיערכות.

האמת שכשכתבתי את המשפט חשבתי על מצבים אחרים שמונעים ממכרים שלי לעזוב כמו הורים מבוגרים שתלויים בהם או לחילופין תלות חזקה שלהם בהורים בגלל שיש להם ילדים קטנים וההורים מאוד עוזרים להם בגידול שלהם.
בשני המקרים יעברו לפחות 5-10 שנים עד שהתנאים יבשילו (הילדים יגדלו/ההורים המבוגרים יילכו לעולמם) ולדעתי בשלב הזה החברים כבר יהיו מבוגרים מידי לעזוב (כבר בני 40+ כרגע).
לדעתי שהכי מניע אנשים להחלטה הזאת זה עתיד טוב לילדים.
לגמרי, זו גם הסיבה שאנחנו עזבנו חיים נוחים בארץ ועברנו.
Having said that, כשאין מלחמה ואין ממשלה נוראית וקיצונית אז "עתיד טוב לילדים" זה משהו הרבה פחות מוחשי עבור רוב האנשים.

מסכים, גם לנו לקח בערך שנה וחצי מהרגע שהחלטנו עד הרגע שעזבנו.
מצד שני, הממשלה הזו בשלטון כבר שלוש שנים שזה לדעתי מספיק זמן להיערכות.

האמת שכשכתבתי את המשפט חשבתי על מצבים אחרים שמונעים ממכרים שלי לעזוב כמו הורים מבוגרים שתלויים בהם או לחילופין תלות חזקה שלהם בהורים בגלל שיש להם ילדים קטנים וההורים מאוד עוזרים להם בגידול שלהם.
בשני המקרים יעברו לפחות 5-10 שנים עד שהתנאים יבשילו (הילדים יגדלו/ההורים המבוגרים יילכו לעולמם) ולדעתי בשלב הזה החברים כבר יהיו מבוגרים מידי לעזוב (כבר בני 40+ כרגע).

לגמרי, זו גם הסיבה שאנחנו עזבנו חיים נוחים בארץ ועברנו.
Having said that, כשאין מלחמה ואין ממשלה נוראית וקיצונית אז "עתיד טוב לילדים" זה משהו הרבה פחות מוחשי עבור רוב האנשים.
השאחה מה יקרה כשהמוני אנשים שעדיין מאמינים שיכול להיות כאן טוב, יפסיקו להאמין ?

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
השאחה מה יקרה כשהמוני אנשים שעדיין מאמינים שיכול להיות כאן טוב, יפסיקו להאמין ?
לא חושב שזה יקרה בקרוב.
למרבית האנשים יש מנגנונים פסיכולוגיים שמאפשרים להם לספר לעצמם סיפורים.
גם אם נתניהו ייבחר שוב וגם אם החרדים יהיו עדיין בממשלה וימשיכו לקבל הטבות מבלי להתגייס מרבית האנשים ימצאו את הסיפור הנכון לספר לעצמם על מנת ליישב את הדיסוננס.
זה יכול להיות משהו בסגנון של:
- אנחנו הרוב האמיתי ואנחנו ננצח ב 2030.
- נתניהו אדם מבוגר והוא לא ישלוט עוד הרבה שנים.
- החרדים משתלבים לאיטם בחברה, הכל בסדר, זה פשוט לוקח זמן.

וכו וכו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M איך ישפיע הפסקת אש עם לבנון על ריביות משתנות? נדל"ן 12
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
A הפסקת מסחר בניירות P.T.P שוק ההון 2
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ttmoon הפסקת ביטוח מנהלים ומעבר לפנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
לאץ' הפסקת הפחתת דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
C הפסקת אפשרות מסחר בשותפויות ציבוריות נסחרות - PTP ומה המשמעות לישראלים שוק ההון 28
D הפסקת הפרשות לקרן פנסיה עקב טעות של נציגת שירות לקוחות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
1337justme דרישה לתשלום עבור אכ"ע פרטי לאחר הפסקת עבודה צרכנות פיננסית 3
S המשמעות של הפסקת תשלום לפנסיה אוף טופיק 30
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
bsod הפסקת הפקדות לקרן השתלמות שוק ההון 1
S הפסקת הפקדות לפנסיה - חופשת לידה אוף טופיק 20
אבא סולידי הפסקת מסחר במניה שוק ההון 38
H מכתב ערעור - הפסקת לימודים - מחפש עזרה אוף טופיק 0
א הפסקת פעילות קרן נאמנות - למכור או להמתין? שוק ההון 12
שניצלוינאי הפסקת מסחר בפורקס? שוק ההון 4
ה מימון זול צרכנות פיננסית 3
ה מימון זול צרכנות פיננסית 0
V התייעצות בין שני תמהילי משכנתא | 43% מימון נדל"ן 3
F התייעצות תמהיל משכנתא וריביות | 75% מימון נדל"ן 12
P חברת מימון גבתה ממני 590 ש''ח על בדיקת היתכנות להלוואה צרכנות פיננסית 21
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ה אפשרויות מימון לרכישת קרקע נדל"ן 3
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
C מימון דירה חדשה | משפרי דיור צרכנות פיננסית 17
S אתגרי מימון לרכישת בית קרקע למשפרי דיור - האם היעד ריאלי? נדל"ן 10
R אסטרטגיית מימון לרכישת נכס נדל"ן 4
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מימון בניית בית פרטי נדל"ן 15
M איך מכמתים הטבה בתנאי מימון של משכנתא? נדל"ן 7
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
ב מימון ברכישת דירה בתוכנית מחיר מופחת נדל"ן 14
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
B מימון לדירה 2 או דירה על הנייר נדל"ן 2
T מימון ומנהל עסקים אוף טופיק 5
S מימון משלים והון עצמי לדירה נדל"ן 2
גיא הראשון דוקטורט בכלכלה/מימון - האם כדאי? התפתחות אישית 3
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
נ מימון משכנתא באמצעות דיבידנדים שוק ההון 13
ב מימון חופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 18
C אפשרויות מימון לרכישת בית ב-2.2 מ' צרכנות פיננסית 10
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9

נושאים דומים

Back
למעלה