• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר?

• פותח הנושא פותח הנושא aba-oren
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ג'מיניי טוען שאם בעת המוות אין אחזקה בקרנות ומניות אמריקאיות, והכסף יצא מחשבון ההשקעות, אין חשיפה למס עיזבון אמריקאי.
גמיניי טועה ומטעה?
אני לא עושה QA לAI ומציע לך לא להסתמך עליו.
זה תקף גם לגבי קרנות אמריקאיות הנרכשות בברוקר ישראלי כמו SPMO?
כן.
יש לי מה לעשות בשביל שלא יהיו בעיות עתידיות?
להניח בצד? לדווח? לשלם? להתעלם?
הדרך הטובה ביותר לדעתי היא לא להחזיק בני"ע עם פוטנציאל ממשי למס עיזבון.

בכל מקרה הגישה שלי היא לא לאפשר לזנב המס לכשכש בתיק כלומר אמנע מעצמי השקעה בחברות אמריקניות מובחרות אך ורק בגלל השיקול של חבות במס עיזבון
אבל כמו ששיקול המס לא אמור לכשכש, גם לא אמורים להתעלם ממנו לחלוטין.
אמורים לעשות חישוב כוללני של התשואה הפוטנציאלית עם ההוצאות הצפויות (שכוללות בעיקר עמלות ומיסוי).

ג'מיניי טוען שאם בעת המוות אין אחזקה בקרנות ומניות אמריקאיות, והכסף יצא מחשבון ההשקעות, אין חשיפה למס עיזבון אמריקאי.
גמיניי טועה ומטעה?
מבלי להתייחס לעובדה שמדובר בAI, העיקרון אומר שאם אתה לא אזרח או תושב ארה"ב, ולא מחזיק נכסים אמריקאיים ביום פטירתך, אז מן הסתם אתה לא חשוף למס עזבון שחל על נכסים אמריקאיים.

הדין שונה למי שאזרח ארה"ב (אבל יש גם תקרה פטורה נדיבה).

אגב, מה קורה מהבחינה הזו עם rsu של חברה אמריקאית, שמוחזקים אצל נאמן ישראלי? הנאמן ינכה מס עבור הרשויות האמריקאיות? על כל הסכום? ומה קורה עם המס הישראלי במקרה הזה?

מוסיף על שאלתו
כל בתי השקעות שמשקיעות על האס אנד פי בכל צורותיו { פוליסות חיסכון גמל להשקעה וכ"ו} מה עושות בשביל לא להיכנס לפלונטר?
איריות.
וכן במידה ויש בעיה האם זה קשור אליי?
ענין נוסף פחות קשור מה הענין של ממשלת ארה"ב לסבך אנשים שלא יקנו וישתתפו בהנפקות ובקניית ניירות אמריקאיים?
כסף.

אז נראה לי שזה גרם בלבול לקוראים, שלא הבינו שאתה מדבר על מקרה אחר - תיאורטי.

למהדרין זה לא מדויק: מזומן דולר בברוקר (ולא בנק) אמריקאי חשוף למס עיזבון.
הוא שאל על ברוקר ישראלי.
(אבל חידשת לי, לא ידעתי שיש כזה חילוק)

כל בתי השקעות שמשקיעות על האס אנד פי בכל צורותיו { פוליסות חיסכון גמל להשקעה וכ"ו} מה עושות בשביל לא להיכנס לפלונטר?
בית השקעות הוא לא בן אדם. לא יכול למות, לכן לא חשוף למס עזבון.

זאת הסיבה אגב שקרן אירית שמשקיעה לSP500 לא חושפת את המשקיע למס עזבון אמריקאי.

אולי אם יש רק 6 ספרות (עמוק ככל שיהיו) אז יהיה יותר קשה להיפרד בשלב יחסית מוקדם מחלק משמעותי מהכסף?
כלומר הפיתרון "להעביר לילדים" צריך לקחת בחשבון שיהיה צורך גם להשאיר חלק משמעותי להמשך המחיה עד 120.

אם אני מבינה נכון לסולידית נשאר 30% עוקב מדד (אולי אירי? וזה לא חשוף למס ירושה) עוד כמה מניות דיבידנד ישראליות (שגם לא חשופות למס ירושה) והשאר, נניח60% מניות דיבידנד (כנראה רובן אמריקאיות).

במקרה כזה סביר מאוד להניח שלהשאיר 40% מתיק של 6 ספרות לא יספיקו להמשך הפרישה, ואולי אפילו לא מתיק של 7 ספרות...

לעומת זאת 40% מתיק של 8 ספרות בהחלט יכול להספיק (במיוחד אם זה "עמוק" לתוך ה-8 ספרות...)
אולי :)
איך שאני רואה את זה (ונראה לי שאני חוזר על עצמי...), הסולידית ואחרים פשוט לא חוששים כרגע ממס ירושה בברוקר ישראלי כיון שבפרקטיקה אין עם זה בעייה. כששואלים למה להסתכן, יש כאלו שמוכנים לענות את התשובה הפשוטה, והיא שתמיד אפשר למכור אם המצב ישתנה (לדעתי באמת כמעט כל המשקיעים בנכסים אמריקאיים מסכימים עם התשובה הזו רק יש כאלו שיותר קשה להם להגיד את זה. (סהכ נשמע לי הגיוני למישהו שחשוב לו כל כך לבחור מניות ספציפיות)).

כל הדיבורים על ביטוח חיים ותכנוני מתנות של סכומים עצומים לילדים בני 20 נראים לי יותר כמו סיסמאות מאשר תכנון אמיתי (אני כמובן לא יודע בת כמה הסולידית, אבל בהינתן הגיל של הבלוג, התארים שיש לה, ומספר שנות עבודה שאיפשרו לה פרישה לפני שהיא התחילה עם הבלוג מביא אותי לניחוש שהילדה שנולדה לפני מספר חודשים לא תהיה בת הרבה יותר מ20 כשהסולידית תהיה בת 60).

אם הברוקרים יתחילו לאכוף את זה, ניחוש שלי הוא שכמעט אף אחד לא ידבר יותר על פתרונות כמו ביטוחים, מתנות, מכירה מיידית על ידי מישהו אחר במקרה מוות וזנב המס שמכשכש בכלב.

נחכה 20 שנה (או פחות, אם הברוקרים יתחילו לאכוף) ונראה אם צדקתי:>

אגב, מה קורה מהבחינה הזו עם rsu של חברה אמריקאית, שמוחזקים אצל נאמן ישראלי? הנאמן ינכה מס עבור הרשויות האמריקאיות? על כל הסכום? ומה קורה עם המס הישראלי במקרה הזה?
אף פעם לא מנכים מס עיזבון. במקרה שאוכפים את זה, זה על ידי כך שהנכסים מוקפאים עד שמתקבל אישור מה IRS שניתן לשחרר ניירות ספציפיים.
אין לי מושג איך פועל הנאמן הישראלי (אני משער שהם לא מקפיאים את החשבון בדומה לבנקים וברוקרים ישראלים, אבל כנראה אתה יכול פשוט לשאול אותם)
אם זה כן נאכף, נראה לי שאפשר להגיע למס (הזוי) של כ 90%....

איך שאני רואה את זה (ונראה לי שאני חוזר על עצמי...), הסולידית ואחרים פשוט לא חוששים כרגע ממס ירושה בברוקר ישראלי כיון שבפרקטיקה אין עם זה בעייה. כששואלים למה להסתכן, יש כאלו שמוכנים לענות את התשובה הפשוטה, והיא שתמיד אפשר למכור אם המצב ישתנה (לדעתי באמת כמעט כל המשקיעים בנכסים אמריקאיים מסכימים עם התשובה הזו רק יש כאלו שיותר קשה להם להגיד את זה. (סהכ נשמע לי הגיוני למישהו שחשוב לו כל כך לבחור מניות ספציפיות)).
ויש כאלו שפשוט אומרים לעצמם:
מס ירושה זה 40% שזה שקול לכ-4 שנים של רווחים (פחות, לפי הממוצע ההיסטורי).
במקרה הגרוע ביותר שבו הוא ייגבה זה בסך הכל אומר שהיורשים יקבלו "את התיק שהיה לפני 4 שנים" או לחלופין ש-"בתוך כ-4 שנים ליורשים יהיה בדיוק את אותו התיק שוב".
כשמרוויחים בממוצע כ-10% בשנה (מינוס 0.25% מס דיבידנדים) וכשטווחי ההשקעות שמדברים עליהם הם של עשרות שנים, זה עדיין מוביל לתיק השקעות שצפוי להיות שמן ביותר גם אחרי מס ירושה.

במלים אחרות: למי אכפת מסכומים קטנים שגם ככה יחזרו שוב...

אני מוכן לספוג את המס הזה אם זה אומר שאני מקבל את התשואות של השוק האמריקאי במקום היווני.

כנראה שכן, אבל פה אירוע מס כפוי בלי יכולת תכנון כלשהי ובלי אפשרות להתחמק מיסף.
זה עשוי להיות אפילו יותר גרוע מזה, ידרשו מהם לשלם את המס עוד לפני שתהיה להם גישה לחשבון.
אז תוסיף למסים הללו גם ריבית על הלוואה :)

ויש כאלו שפשוט אומרים לעצמם:
מס ירושה זה 40% שזה שקול לכ-4 שנים של רווחים (פחות, לפי הממוצע ההיסטורי).
במקרה הגרוע ביותר שבו הוא ייגבה זה בסך הכל אומר שהיורשים יקבלו "את התיק שהיה לפני 4 שנים" או לחלופין ש-"בתוך כ-4 שנים ליורשים יהיה בדיוק את אותו התיק שוב".
כשמרוויחים בממוצע כ-10% בשנה (מינוס 0.25% מס דיבידנדים) וכשטווחי ההשקעות שמדברים עליהם הם של עשרות שנים, זה עדיין מוביל לתיק השקעות שצפוי להיות שמן ביותר גם אחרי מס ירושה.

במלים אחרות: למי אכפת מסכומים קטנים שגם ככה יחזרו שוב...

אני מוכן לספוג את המס הזה אם זה אומר שאני מקבל את התשואות של השוק האמריקאי במקום היווני.
גם הגיוני אם מאוד חשוב למישהו בחירת מניות ספציפיות. אם יתחילו לאכוף את זה, אני משער שגם אתה לא תמשיך להחזיק בזה בגיל 85 (בהנחה ואכפת לך מה קורה עם הירושה/יורשים).
(בבלוג על השקעות דיבידנד הסולידית הזכירה גם קרנות כמו SCHD. אם מדובר על קרנות, ההשוואה צריכה להיות בין החלופות האיריות ולא בין השוק היווני לאמריקאי).

אאלט, הממוצע של 10% בשנה זה נומינלי. ריאלי נראה לי שזה היה בערך 7%. אם מוסיפים לזה מס רווחי הון ויסף על ה 40% שנעלמים מהתיק (ומס רווח הון נוסף על ה 12% שצריך להנזיל בשביל לשלם את המס הישראלי (30% מס על 40%)), נראה לי שיותר מדוייק לומר שהיורשים יקבלו "את התיק שהיה לפני 10 שנים" (כמובן תלוי בדיוק כמה מהתיק זה רווחים).

כל הדיבורים על ביטוח חיים ותכנוני מתנות של סכומים עצומים לילדים בני 20 נראים לי יותר כמו סיסמאות מאשר תכנון אמיתי (אני כמובן לא יודע בת כמה הסולידית, אבל בהינתן הגיל של הבלוג, התארים שיש לה, ומספר שנות עבודה שאיפשרו לה פרישה לפני שהיא התחילה עם הבלוג מביא אותי לניחוש שהילדה שנולדה לפני מספר חודשים לא תהיה בת הרבה יותר מ20 כשהסולידית תהיה בת 60).
+1
אנחנו הכנו כסף שמיועד לילדים להון לדירה שלכאורה עוד מתאים יחסית לסביבות הגיל הזה. כרגע זה יושב (ממשיך לעשות כסף) ומחכה להם. אבל הם בכלל לא בראש לרכוש דירה כרגע. לא יודעים איפה הם רוצים לגור, לא יודעים עם מי, ולא רוצים להתעסק עם השקעות נדל״ן במידה וזה לא יהיה למגורים… בקיצור, עדיין לא מתאים. לא יודעת מתי זה ״יתאים להם״. וזה רק הכסף להון לדירה. ממש לא הייתי רוצה להעביר להם בגיל כזה סכומי כסף מטורפים.
נראה לי לא בריא…

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה היה לך ככה או ככה, לא?

אני לא טוב בחישובים אבל אינטיאוטיבית נראה לי שיש הבדל בין מס על כסף שיש לך לבין מס על כסף שאין לך. אז זה נכון שהיה לך את זה בכל מקרה, אבל זה בגלל שהיית נשאר אם הכסף עליו שילמת מס (נניח שכמעט כל התיק הם רווחים לאחר עשרות שנות השקעה. אם התיק קורס ב 40%, אתה נשאר עם הרבה יותר כסף מאשר המצב בו אתה צריך לשלם 40% מס עיזבון). אם מס רווחי ההון בישראל היה 60%, נראה לי יותר הגיוני להגיד שהסיכון של מס העיזבון הוא שהתיק יימחק לגמרי ולא שהסיכון הוא רק מס נוסף של 40%.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
מ הגנה מפני גנבת זהות צרכנות פיננסית 25
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
2028_שנת_פרישה הגנה מפני פריצות סייבר לחשבון ההשקעות IB שוק ההון 0
M הגנה מפני אינפלציה/קריסת הכלכלה המקומית אוף טופיק 17
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
A הגנה מפני אינפלציה שוק ההון 2
IronMan הגנה על חסכונות מפני קריסת נדל"ן/מיתון בארץ? שוק ההון 15
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
R נניח שאנחנו ב23 לאוקטובר 1929 (הגנה ממפולת) שוק ההון 28
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
L הגנה על צרכן שלא ביטל מנוי? אוף טופיק 8
S הגנה על מניות שוק ההון 7
H הגנה מהיפר-אינפלציה / חילופי מעצמות / תרחיש קיצון (ברבור שחור) שוק ההון 60
Y הגנה על תיק מנייתי שוק ההון 15
D הגנה על חסכון לדירה שוק ההון 8
T פק"מ צמוד עם הגנה -- קיים במציאות או בדמיון? שוק ההון 19
מרק סרפדים הגנה על כספים במיטב-דש במסלול IB שוק ההון 1
Y אשמח לקצת מידע למי שהקים חברה במקלט מס לצורך הגנה ממיסוי.... שוק ההון 0
ק הגנה במקרה גירושים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 186
ס תיק level-up עם הגנה למדד שוק ההון 3
ארגמן הגנה כנגד עליית המדד שוק ההון 8
רוני הגנה כנגד מחזור עליות בשוק השכירויות. שוק ההון 25
CarpeDiem הגנה מירידה במחירי הדיור באמצעות משכנתא בריבית קבועה? שוק ההון 10
Y קרם הגנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
sharon מה אפשר לעשות כדי להגן מפני ייסוף השקל? שוק ההון 23
הסוליd גידור מפני כיבוש טאיוואן שוק ההון 64
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 25
O חשש מפני סיווג כסוחר יומי מיסים 108
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 49
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
ס ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי צרכנות פיננסית 28
M איך מגנים מפני אינפלציה / מדד גבוהה בנזילות גבוהה ? שוק ההון 12
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ש איך מתגוננים מפני המפולת הבאה? שוק ההון 60
P קיים מסלול בקרנות השתלמות או פנסיה שיכול להגן מפני מפולת? צרכנות פיננסית 8
unrealx הגנת מפני ירידת ערך של נכס נדל"ן נדל"ן 49
H איך להתגונן מפני קריסה של בנק? שוק ההון 20
ס bitcoin כמגן מפני קטסטרופה כלכלית? שוק ההון 81