• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חשש מפני סיווג כסוחר יומי

• פותח הנושא פותח הנושא Optimus
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Optimus

משתמש רגיל
דירוג
74
בתחילת השנה פתחתי חשבון ב-IB, ומאז בתחילת כל יום אני מבצע את שתי הפעולות:
1. מכירת אופציות call רחוק מאוד מהכסף, שפוקעות באותו יום
2. מכירת אופציות put רחוק מאוד מהכסף, שפוקעות באותו יום
לפיכך, עד סוף שנת המס איאלץ לדווח על מאות של פעולות יומיות. מדובר ברווח יומי די קטן אבל יחסית בטוח, בסביבות 200 דולר ליום.
אין לי עבודה, אני חי ממכירה של ETF-ים שצברתי בתקופה שעבדתי, מוכר פעם בחודש בממוצע.
אני מגיש דוח מס בעצמי מדי שנה, ואני כמובן אשלם 25% מס רווח הון, אבל החשש שלי הוא שמס הכנסה לא יקבל את "הפרשנות" שלי ויקבע שאני 'סוחר יומי', כלומר
ישית עליי מדרגות מס עד 47%, גם על המכירות של ETF.

לכן, אני תוהה אם בשביל $40,000 שווה להסתכן במס גבוה מאוד על כל ההכנסות. בשנה שעברה הרווחים שלי ממכירת ETF היו 350,000 ש"ח.
לפי החישוב שלי, החל מהכנסות של 425,000 ש"ח משתלם למס הכנסה להגדיר אותי כ-'סוחר יומי'.

לכן השאלה שלי אליכם היא, האם קרה לכם או שמעתם על מקרה, שמס הכנסה קבע שנישום הוא לא משקיע רגיל אלא סוחר (כלומר בעל עסק)?
אני מניח שלפקידים אין זמן וכוח להיכנס לזה, ובתיקים קטנים ישאירו נישום בהגדרה של משקיע ותו לא, אבל מאיזה היקף רווחים ומספר עסקאות לדעתכם פקידים יתחילו לסווג כבעל עסק? זה חשוב לי, כי מאוד ייתכן שאני מגיע להיקפים הללו.

נערך לאחרונה ב:
מס הכנסה לא מתעניין בדר"כ בתיקים קטנים אבל לפי מה שאתה מתאר אתה מרוויח מאות אלפים בשנה ואז בהחלט יש סיכוי שמס הכנסה יתחיל להתעניין בך.
אתה מוכר אופציות ערומות ומתפלל חזק או שיש הגיון מאחורי השיטה? (חוץ מזה שזה רחוק מהכסף והסיכוי קטן עד שהסיכוי במפתיע מתממש כמו שקורה תמיד).

מס הכנסה לא מתעניין בדר"כ בתיקים קטנים אבל לפי מה שאתה מתאר אתה מרוויח מאות אלפים בשנה ואז בהחלט יש סיכוי שמס הכנסה יתחיל להתעניין בך.
אתה מוכר אופציות ערומות ומתפלל חזק או שיש הגיון מאחורי השיטה? (חוץ מזה שזה רחוק מהכסף והסיכוי קטן עד שהסיכוי במפתיע מתממש כמו שקורה תמיד).
אני מוכר בדלתא מאוד קטנה, ובנוסף יש stop loss. ההגיון מאחורי השיטה הוא הרווחיות של חברת ביטוח. חברת הביטוח מקבלת תשלום מהרבה מאוד לקוחות, ובמספר קטן של מקרים צריכה לשלם סכום עצום. היא מתמחרת את הפרמיה כך שבתוחלת היא תרוויח על פני מספר גדול של עסקאות. מי שקונה אופציה רחוקה מאוד מהכסף מחפש למעשה ביטוח שיגדר את ההשקעה שלו, והשוק מספיק משוכלל בשביל לחשב את התמחור הזה בשבילי.

מכל מקום, אני שואל על עניין הסיווג של המיסוי ולא על האסטרטגיה. האם יש כאן משקיעים עם מאות או אלפי עסקאות, ורווח גדול, שעדיין נותרו מסווגים כמשקיעים רגילים?

לא סתם חברות ביטוח צריכות לרתק הון למקרה של קטסטרופה, ולעמוד באמות מידה פיננסיות נוקשות. אתה משחק באש.

אתה מוכר אופציות מאד רחוקות מהכסף או מחוץ לכסף?
אני מהמר שהאחרון.

בכל מקרה בספק אם תקוטלג בתור סוחר וגם אם כן זה כנראה יעזור לך אז בספק שמס הכנסה יקטלגו אותך ככזה.

תגגל "הגדרת סוחר בשוק ההון לפי מס הכנסה"
תראה שיש מבחנים להחלטה אם אתה סוחר או משקיע.
לדוגמא:
מבחן התדירות - כמה פעולות בחודש (היתה כבר פסיקה שקבעה ש- 38 פעולות בחודש מוגדר כ"סוחר")
מבחן תקופת החזקת הנייר - פרקי זמן של 3 ימים נחשבו כ"עסקיים"
מבחן סוג הנייר
מבחן בקיאות של האדם
מבחן אופן מימון ההשקעה
ועוד...
מה שמעניין שדווקא במבחן להיקף ההשקעה יש פסיקה (הלכת "כדורי") שאומרת שאין משמעות להיקף ההשקעה בהחלטה אם אתה סוחר או משקיע.

מה שמעניין שדווקא במבחן להיקף ההשקעה יש פסיקה (הלכת "כדורי") שאומרת שאין משמעות להיקף ההשקעה בהחלטה אם אתה סוחר או משקיע.
דווקא זה הפרמטר הכי חשוב: אם אין הרבה רווח אתה פשוט לא מעניין מישהו.
זה לא מעניין מה בית משפט יחליט, מעניין לא להגיע לשם ועם כמה מאות אלפי שקלים רווח בשנה הסיכוי שתסווג בתור סוחר הוא שואף ל0 וגם אם כן: מעולה, הוא ישלם פחות מס כנראה.

אתה מוכר אופציות מאד רחוקות מהכסף או מחוץ לכסף?
אני מהמר שהאחרון.

בכל מקרה בספק אם תקוטלג בתור סוחר וגם אם כן זה כנראה יעזור לך אז בספק שמס הכנסה יקטלגו אותך ככזה.
הכוונה היא לשניהם: אופציות שהן מחוץ לכסף, אבל לא סתם מחוץ לכסף - מאוד מחוץ לכסף, מאוד רחוקות להיות בתוך הכסף. בכל אופן, תודה על ההתייחסות.

תגגל "הגדרת סוחר בשוק ההון לפי מס הכנסה"
תראה שיש מבחנים להחלטה אם אתה סוחר או משקיע.
לדוגמא:
מבחן התדירות - כמה פעולות בחודש (היתה כבר פסיקה שקבעה ש- 38 פעולות בחודש מוגדר כ"סוחר")
מבחן תקופת החזקת הנייר - פרקי זמן של 3 ימים נחשבו כ"עסקיים"
מבחן סוג הנייר
מבחן בקיאות של האדם
מבחן אופן מימון ההשקעה
ועוד...

לצערי אני נופל כמעט בכל המבחנים שזמינים לפקיד: 40-50 פעולות בחודש, משך ההחזקה הוא יום והנייר הוא בעל אופי ספקולטיבי (אופציות בחסר).

אני גם נוטה לחשוב שסיווג שמעביר משקיע לסוחר לא קורה. בכל אופן, רק בעוד שנה וחצי אדע מה הפקיד החליט בסוף. אשתדל לזכור לעדכן פה אבל אם אני שוכח, תשלחו תזכורת :) עד אז, אם מישהו קוטלג ככה בכל זאת, אשמח אם תעדכנו כאן.

אני לא מומחה אבל מניח שגם הפקיד במס הכנסה לא איזה גאון גדול.
בסוף אתה:
1. לא מקבל תלוש משכורת
2. מבצע מאות פעולות קניה ומכירה בשנה
3. מתעסק בני"ע מורכבים שלא ברורים לאדם הפשוט (לצורך הענין אני לא הבנתי מה אתה עושה ואני מבין מעל לבנאדם הממוצע ברחוב)
4. מרוויח מאות אלפי ש"ח בשנה (אמנם הרוב לא ממסחר יומי אבל לך תסביר).

במקרה כזה נראה לי סביר מאוד שתסווג בתור סוחר. אם זה רע או לא, זו השאלה? זה תלוי בסכום שתרוויח.
השאלה אם מס הכנסה יכול להכריח אותך לפתוח עסק ולשלם עליו מיסים לפי החוק (ביטוח לאומי, מס בריאות). ההימור שלי הוא שכן.

אם אני במקומך הייתי בודק טוב את המשמעויות עם ההכנסה החזויה שלך, שלא תעבוד סתם קשה וכל הכסף ילך לביטוח לאומי ומס הכנסה.

השאלה אם מס הכנסה יכול להכריח אותך לפתוח עסק ולשלם עליו מיסים לפי החוק (ביטוח לאומי, מס בריאות). ההימור שלי הוא שכן.
יכול.

• אהבתי
Reactions: HHH
השאלה אם אחרי הכרה בהוצאות מוכרות שלא זמינים למשקיע רגיל, זה ישתלם למס הכנסה לעשות כן.

בתחילת השנה פתחתי חשבון ב-IB, ומאז בתחילת כל יום אני מבצע את שתי הפעולות:
אין לי מה לתרום לגבי השאלה ששאלת. אבל אשמח אם תוכל להרחיב על האסטרטגיה.
בכמה אחוזים נכס הבסיס צריך לעלות/לרדת כדי שהאופציות יהיו בכסף?
האם אלו אופציות ספציפית על ניירות שאתה מחזיק, או שאין קשר?
אם זה כן על ניירות שאתה מחזיק, אז לא עדיף למכור 2 אופציות call במקום 1 call ו 1 put, וכך אין לך פוזיציה לא מכוסה (ה put) אלא בעצם רק covered calls (כלומר, אם תהיה תנודה חריגה למעלה בשוק אז אומנם תפסיד על האופציה אבל גם ככה תרוויח על הניירות עצמם שאתם מחזיק. בניגוד לתנודה חריגה כלפי מטה שבה אתה רק מפסיד וזה לא מתקזז).

אין לי מה לתרום לגבי השאלה ששאלת. אבל אשמח אם תוכל להרחיב על האסטרטגיה.
בכמה אחוזים נכס הבסיס צריך לעלות/לרדת כדי שהאופציות יהיו בכסף?
האם אלו אופציות ספציפית על ניירות שאתה מחזיק, או שאין קשר?
אם זה כן על ניירות שאתה מחזיק, אז לא עדיף למכור 2 אופציות call במקום 1 call ו 1 put, וכך אין לך פוזיציה לא מכוסה (ה put) אלא בעצם רק covered calls (כלומר, אם תהיה תנודה חריגה למעלה בשוק אז אומנם תפסיד על האופציה אבל גם ככה תרוויח על הניירות עצמם שאתם מחזיק. בניגוד לתנודה חריגה כלפי מטה שבה אתה רק מפסיד וזה לא מתקזז).
האופציות הן של SPX כי הן פוקעות מדי יום ויש להן spread מינימלי.
אני מוכר בדלתא של 0.01, כך שהשינוי הדרוש כדי שהאופציות יהיו בתוך הכסף תלוי בתנודתיות של השוק באותו יום. כך למשל, ביום שישי האחרון ה-S&P 500 ירד ב-2.7% ועדיין האופציות היו מחוץ לכסף.
בקשר להצעה שלך, למעשה אני מוכר הרבה יותר מ-2 אופציות call מדי יום, בנוסף לאופציות put. מה שאתה מציע לא יעיל מבחינת margin. יש הגבלה של margin על כמה אופציות אתה יכול לכתוב, וכאשר אתה מוכר אופציות put ואופצית call על אותו נכס בסיס, IB מספיק חכמים כדי להבין שלא צריך margin נפרד לשניהם, אלא רק לאחד מהם.

השאלה אם אחרי הכרה בהוצאות מוכרות שלא זמינים למשקיע רגיל, זה ישתלם למס הכנסה לעשות כן.
לצערי אין לי כמעט הוצאות שיכולות להיחשב כמוכרות, לא משהו שישנה את התמונה...

בסוף אתה:
1. לא מקבל תלוש משכורת
3. מתעסק בני"ע מורכבים שלא ברורים לאדם הפשוט (לצורך הענין אני לא הבנתי מה אתה עושה ואני מבין מעל לבנאדם הממוצע ברחוב)

במקרה כזה נראה לי סביר מאוד שתסווג בתור סוחר. אם זה רע או לא, זו השאלה? זה תלוי בסכום שתרוויח.

אם אני במקומך הייתי בודק טוב את המשמעויות עם ההכנסה החזויה שלך, שלא תעבוד סתם קשה וכל הכסף ילך לביטוח לאומי ומס הכנסה.
הבנת בדיוק את המצב שלי. אני חושב בכל זאת לנסות להגיש דוח מס כמשקיע רגיל עם הרבה פעולות, כי להבנתי הסיווג תקף רק לשנה של דוח המס. כלומר אם בשנת 2026 אפסיק עם הפעילות היומית, אחזור למעמד של משקיע רגיל.

• אהבתי
Reactions: HHH
@Optimus יש מצב שאני ואתה מתחרים כל יום ב23:01 על מציאת קונים לאותן אופציות בדיוק.
אפשר לפתוח שרשור נפרד לאסטרטגיה עצמה ולשתף בביצועים אם זה מעניין.

@Optimus יש מצב שאני ואתה מתחרים כל יום ב23:01 על מציאת קונים לאותן אופציות בדיוק.
אפשר לפתוח שרשור נפרד לאסטרטגיה עצמה ולשתף בביצועים אם זה מעניין.
@yanosh34 רעיון טוב ודרך אגב, איך אתה מתמודד עם דיווח של כל כך הרבה פעולות יומיות בדוח המס? משלם 25% בכל זאת?

נערך לאחרונה ב:
@yanosh34 רעיון טוב ודרך אגב, איך אתה מתמודד עם דיווח של כל כך הרבה פעולות יומיות בדוח המס? משלם 25% בכל זאת?
משתמש באלפי להכנת הדוח.
והתחלתי עם המסחר באופציות רק בסוף 2024 אז העניין עדיין לא נבדק.

דווקא זה הפרמטר הכי חשוב: אם אין הרבה רווח אתה פשוט לא מעניין מישהו.
זה לא מעניין מה בית משפט יחליט, מעניין לא להגיע לשם ועם כמה מאות אלפי שקלים רווח בשנה הסיכוי שתסווג בתור סוחר הוא שואף ל0 וגם אם כן: מעולה, הוא ישלם פחות מס כנראה.
לצערי אין לי כמעט הוצאות שיכולות להיחשב כמוכרות, לא משהו שישנה את התמונה...

בסוף אתה:
1. לא מקבל תלוש משכורת

הבנת בדיוק את המצב שלי. אני חושב בכל זאת לנסות להגיש דוח מס כמשקיע רגיל עם הרבה פעולות, כי להבנתי הסיווג תקף רק לשנה של דוח המס. כלומר אם בשנת 2026 אפסיק עם הפעילות היומית, אחזור למעמד של משקיע רגיל.

בנוסף לכל המבחנים שהוזכרו לעיל ואולי עוד כמה מבחנים שלא נזכרו - בפסיקה של בתי משפט יש מה שנקרא "מבחן על" שזה מעין הסתכלות ממבט הציפור על המכלול.

לדעתי הלא מלומדת, אם התיק שלך יגיע לביקורת של פקיד שומה "המכלול" שלך נוטה לכיוון פעילות פירותית ולא לכיוון של פעילות הונית, וגם נדמה לי שאם התיק יגיע לבית משפט יהיה לך קשה להוכיח אחרת. קשה לי גם לראות סיטואציה, שבה התיק מגיע לביקורת ומס הכנסה אומרים - מדובר רק בכמה מאות אלפי ש"ח ולכן לא נתעסק עם זה - אבל זה הכל ספקולציות.

לדעתי אחת השאלות החשובות, היא האם התיק שלך יגיע לביקורת או לא - וזו כבר שאלה של ניהול סיכונים.

אני חושב שיש הגיון בנטייה שלך לדווח כמשקיע - זה גם יוריד לך את המתח ואי הוודאות.

לא מהווה יעוץ משפטי, יעוץ כלכלי או יעוץ מס מכל סוג שהוא.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט

נערך לאחרונה ב:
התפיסה שלי לגבי העניין היא כזאת:

ככל הידוע לי, אין זו עבירה לא לפנות באופן יזום למס הכנסה ולהגדיר את עצמי בתור סוחר.
אם כך מדוע שאתנדב לעשות את זה עבור מס הכנסה?
הסיכוי שהם יסמנו אותי ויחליטו לעשות את זה כנראה קטן, אבל אם הוא יקרה אז יקרה מה שממילא יקרה אם אתנדב לעשות את זה בעצמי, אז מדוע שאעשה זאת מראש?

ומה אם זה בכל זאת יקרה?
אני עדיין עובד כך שלמעט קצת דיבידנדים אין לי רווחי הון מלבד הרווחים מהמסחר באופציות.
אז באותה שנה שבה זה יקרה אשלם 50% במקום 28% מס על אותם רווחי אופציות, לא סוף העולם.
ככל הנראה גם אוכל לקזז הוצאות בעקבות זה, וגם לפתוח קה"ש כעצמאי. בקיצור תהיה הזדמנות לגלות את העולם הזה של להיות עצמאי ואולי עוד יתברר שזה משתלם.
ואם לא? אם לא, אז בשנה שאחרי אנסה לעשות התאמות לאופן המסחר ככה שיתאפשר להוריד חזרה את הסווג.

בקיצור, לא נותן לזה להטריד אותי מראש. אם יקרה זה יקרה ואז יטופל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R החזר מס - חשש שיש לי על מס מקסימלי שאולי יקחו לי אחורה מיסים 1
R כתבה בכלכליסט - חשש לכספי חוסכים בעשרות מיליונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S פנסיה/השתלמות - חשש מעודף משקל לשוק האמריקאי. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ר חשש מרטיבות בדירה לקניה נדל"ן 9
A פתיחת תיק כעצמאי, חשש ממס הכנסה מיסים 4
Y בעיות פוטנציאליות בהעברות בנקאיות בשל חשש של הבנק מהלבנת הון שוק ההון 7
V חשש מבעיית פרטיות בשואב רובוטי סיני אוף טופיק 21
H חשש להתמוטטות בניין נדל"ן 89
ע IB מאפשרים מסחר בקריפטו. האם יש חשש שהבנקים הישראלים יחסמו העברות אל\מ IB? שוק ההון 7
S דירה להשקעה בחו"ל - רצון עז להשקיע מול חשש עז מעקיצות וחברות ניהול נכלוליות נדל"ן 4
D חשש מהחיסון. האם אני פועל נכון? אוף טופיק 5
F למה קיים חשש מירידות? שוק ההון 46
M חשש מהונאה בקניית דירה נדל"ן 5
H חשש מקניית רכב יד 2 צרכנות פיננסית 45
A חשש מ 100% מניות בקרן השתלמות שוק ההון 17
הסוליd גידור מפני כיבוש טאיוואן שוק ההון 64
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 25
A הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר? שוק ההון 65
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
ס ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי צרכנות פיננסית 28
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
M איך מגנים מפני אינפלציה / מדד גבוהה בנזילות גבוהה ? שוק ההון 12
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
מ הגנה מפני גנבת זהות צרכנות פיננסית 25
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
2028_שנת_פרישה הגנה מפני פריצות סייבר לחשבון ההשקעות IB שוק ההון 0
M הגנה מפני אינפלציה/קריסת הכלכלה המקומית אוף טופיק 17
ש איך מתגוננים מפני המפולת הבאה? שוק ההון 60
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
A הגנה מפני אינפלציה שוק ההון 2
P קיים מסלול בקרנות השתלמות או פנסיה שיכול להגן מפני מפולת? צרכנות פיננסית 8
unrealx הגנת מפני ירידת ערך של נכס נדל"ן נדל"ן 49
H איך להתגונן מפני קריסה של בנק? שוק ההון 20
ס bitcoin כמגן מפני קטסטרופה כלכלית? שוק ההון 81
ס ביטוח הנכסים בתיק ההשקעות מפני קריסת הברוקר? צרכנות פיננסית 5
נ למה להתגונן מפני דפלציה? שוק ההון 9
א איך להתגונן מפני ריבית שלילית? שוק ההון 3
IronMan הגנה על חסכונות מפני קריסת נדל"ן/מיתון בארץ? שוק ההון 15
ה סיווג הנישום כחייב דיווח מיסים 8
S סיווג משקיע/סוחר בורסה לצרכי מס שוק ההון 0
א סיווג ריבית מאג"ח של חברה זרה שנסחר בארץ כהכנסה בחו"ל בטופס 867 ג' צרכנות פיננסית 0

נושאים דומים

Back
למעלה