אני לא מבין איך יכול להיות שהסולידית סיפרה שכ-60% מהכסף שלה יושב במניות אמריקאיות, ועדיין אני לא מוצא בפשטות בכל הפורום הזה תשובה על השאלה - איך עושים את זה מבלי להיות חשופים למס עיזבון. אני לא אגיד שביליתי ימים ושבועות על זה, אבל כן רפרפתי לא מעט. אולי נעשה ביחד סדר?
1. ביטוח חיים - איך זה רלוונטי??? עלות הביטוח עולה משמעותית עם הגיל. כל הרעיון זה שאני לא רוצה למכור את כל התיק שלי כשאני בן 60 כשעלות הביטוח כבר יקרה מאוד.
2. נאמנות בארה"ב - מהקצת שביררתי - עלות הקמה כ-20000 שח, עלות שנתית כ-20000 שח. בירוקרטיה. זה עולם שלם ומורכב ולא נראה שזה פרקטי אלא אם התיק הוא מאוד מאוד גדול.
3. נאמנות בארץ?
4. חברה בע"מ בארץ?
5. חברה בע"מ בארה"ב?
6. להעביר לילדים - גם הם יכולים למות...
7. לחיות עם הסיכון - אחלה. אבל אני שואל פה על האלטרנטיבה לזה.
ברור לי שאפשר להתפלפל פה בלי סוף. האם מישהו חקר את זה מספיק לעומק ומוכן לאמל"ק את העניין?
למי שלא רוצה להתעסק יותר מדי, סה"כ מחפש לרכוש תעודות סל של מניות דיבידנד. ושהתיק שלו הוא לא עצום. מה הפתרון הפרקטי ביותר, הפשוט ביותר, המשתלם ביותר.
1. ביטוח חיים - איך זה רלוונטי??? עלות הביטוח עולה משמעותית עם הגיל. כל הרעיון זה שאני לא רוצה למכור את כל התיק שלי כשאני בן 60 כשעלות הביטוח כבר יקרה מאוד.
2. נאמנות בארה"ב - מהקצת שביררתי - עלות הקמה כ-20000 שח, עלות שנתית כ-20000 שח. בירוקרטיה. זה עולם שלם ומורכב ולא נראה שזה פרקטי אלא אם התיק הוא מאוד מאוד גדול.
3. נאמנות בארץ?
4. חברה בע"מ בארץ?
5. חברה בע"מ בארה"ב?
6. להעביר לילדים - גם הם יכולים למות...
7. לחיות עם הסיכון - אחלה. אבל אני שואל פה על האלטרנטיבה לזה.
ברור לי שאפשר להתפלפל פה בלי סוף. האם מישהו חקר את זה מספיק לעומק ומוכן לאמל"ק את העניין?
למי שלא רוצה להתעסק יותר מדי, סה"כ מחפש לרכוש תעודות סל של מניות דיבידנד. ושהתיק שלו הוא לא עצום. מה הפתרון הפרקטי ביותר, הפשוט ביותר, המשתלם ביותר.