• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר?

• פותח הנושא פותח הנושא aba-oren
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

aba-oren

משתמש רשום
דירוג
0
אני לא מבין איך יכול להיות שהסולידית סיפרה שכ-60% מהכסף שלה יושב במניות אמריקאיות, ועדיין אני לא מוצא בפשטות בכל הפורום הזה תשובה על השאלה - איך עושים את זה מבלי להיות חשופים למס עיזבון. אני לא אגיד שביליתי ימים ושבועות על זה, אבל כן רפרפתי לא מעט. אולי נעשה ביחד סדר?
1. ביטוח חיים - איך זה רלוונטי??? עלות הביטוח עולה משמעותית עם הגיל. כל הרעיון זה שאני לא רוצה למכור את כל התיק שלי כשאני בן 60 כשעלות הביטוח כבר יקרה מאוד.
2. נאמנות בארה"ב - מהקצת שביררתי - עלות הקמה כ-20000 שח, עלות שנתית כ-20000 שח. בירוקרטיה. זה עולם שלם ומורכב ולא נראה שזה פרקטי אלא אם התיק הוא מאוד מאוד גדול.
3. נאמנות בארץ?
4. חברה בע"מ בארץ?
5. חברה בע"מ בארה"ב?
6. להעביר לילדים - גם הם יכולים למות...
7. לחיות עם הסיכון - אחלה. אבל אני שואל פה על האלטרנטיבה לזה.

ברור לי שאפשר להתפלפל פה בלי סוף. האם מישהו חקר את זה מספיק לעומק ומוכן לאמל"ק את העניין?
למי שלא רוצה להתעסק יותר מדי, סה"כ מחפש לרכוש תעודות סל של מניות דיבידנד. ושהתיק שלו הוא לא עצום. מה הפתרון הפרקטי ביותר, הפשוט ביותר, המשתלם ביותר.

ומוכן לאמל"ק את העניין?
יש כאלה שחושבים שהאמריקאים לא יגבו את המס מזרים, או שקרוב שלהם יצליח למשוך את הכספים לפני שהרשויות יתעשתו. אישית לא הייתי בונה על זה.

מה הפתרון הפרקטי ביותר, הפשוט ביותר, המשתלם ביותר.
קרן אירית.

אני לא מבין איך יכול להיות שהסולידית סיפרה שכ-60% מהכסף שלה יושב במניות אמריקאיות,
אה, שים לב שקרן אירית על מדד מניות אמריקאיות זה לא כמו קרן אמריקאית על המניות האלה.

לפי מה שהבנתי קרן אירית לא רלוונטי כי יהיה כפל מס כל שהמס בפועל יהיה סביב ה-50%.
אני טועה? בבקשה תשובות רק ממי שחקר לעומק ויודע לתת שורה תחתונה ביותר. זו המטרה של הפוסט הזה. לא לייצר עוד פלפלולים ושרשורים. שורה תחתונה.
ובבקשה מי שעונה שיענה תשובה ארוכה ומגובה שכוללת את כל הידע הרלוונטי, כולל ידע פרקטי אם רלוונטי. למשל - אם מישהו עונה על נאמנות בארץ, יכול כבר לתת מחירים ואפילו המלצה לאנשי קשר שמתעסקים בנושא (אם יש צורך בכאלה).

ברור לי שאפשר להתפלפל פה בלי סוף. האם מישהו חקר את זה מספיק לעומק ומוכן לאמל"ק את העניין?
עושה רושם שאמל"ק את זה היטב.
יש עוד פתרונות אם אתה ממש ממש עשיר.
למי שלא רוצה להתעסק יותר מדי, סה"כ מחפש לרכוש תעודות סל של מניות דיבידנד. ושהתיק שלו הוא לא עצום. מה הפתרון הפרקטי ביותר, הפשוט ביותר, המשתלם ביותר.
תעודות איריות או קנדיות מחלקות.

• אהבתי
Reactions: HHH
לפי מה שהבנתי קרן אירית לא רלוונטי כי יהיה כפל מס כל שהמס בפועל יהיה סביב ה-50%.
אני טועה? בבקשה תשובות רק ממי שחקר לעומק ויודע לתת שורה תחתונה ביותר. זו המטרה של הפוסט הזה. לא לייצר עוד פלפלולים ושרשורים. שורה תחתונה.
ובבקשה מי שעונה שיענה תשובה ארוכה ומגובה שכוללת את כל הידע הרלוונטי, כולל ידע פרקטי אם רלוונטי. למשל - אם מישהו עונה על נאמנות בארץ, יכול כבר לתת מחירים ואפילו המלצה לאנשי קשר שמתעסקים בנושא (אם יש צורך בכאלה).
המס הכולל על דיבידנדים אמריקאיים יהיה בסך 36.25% לא כולל יסף.
על דיבידנדים לא אמריקאיים הוא יהיה קטן יותר.

נאמנות בארץ לא יודע אם תהיה לך זולה יותר מנאמנות בארה"ב ולמיטב ידיעתי נאמנות אמריקאית היא טובה יותר כי הכלי הזה הרבה יותר מפותח שם.
לשים לב להשלכות מס.

אורי ג. -
אם המס על דיבידנדים אמריקיים דרך קרנות איריות הוא 36.25%, ובהינתן שהפוסט עוסק בדיבידנדים ממניות אמריקאיות, אז תקן אותי אם אני טועה, זה הופך את הרכישה של מניות דיבידנד אמריקאיות דרך קרנות איריות ללא כדאית, ולכן את הפתרון הזה ללא רלוונטי. לא ככה? אם אני צודק, אני לא מבין מדוע כתבת קודם שתעודות איריות הן אופציה לפתרון.
לגבי תעודות קנדיות - זה אותו מצב או שונה?
אשמח אם תוכל לתת לנו תשובות מלאות, במטרה לצמצם עד כמה שניתן את השרשור, ולנסות להגיע לשורה תחתונה. כשירות לציבור :)

לגבי זה שכתבת שאמקלתי את זה טוב. אני לא מסכים. אין התיחסות לחברה בע"מ בארץ או בארה"ב. וחמור מזה - אין שורה תחתונה. אני לא רואה אפילו פתרון אחד שאפשר לחיות איתו (לאדם הממוצע, לא העשיר מאוד). אני לא מבין מה אנשים עושים. מה הסולידית עושה. לא נראה לי סביר שהיא וכוווולם פשוט מתעלמים מהסיכון הזה.

אורי ג. -
אם המס על דיבידנדים אמריקיים דרך קרנות איריות הוא 36.25%, ובהינתן שהפוסט עוסק בדיבידנדים ממניות אמריקאיות, אז תקן אותי אם אני טועה, זה הופך את הרכישה של מניות דיבידנד אמריקאיות דרך קרנות איריות ללא כדאית, ולכן את הפתרון הזה ללא רלוונטי. לא ככה? אם אני צודק, אני לא מבין מדוע כתבת קודם שתעודות איריות הן אופציה לפתרון.
אשמח אם תוכל לתת לנו תשובות מלאות, במטרה לצמצם עד כמה שניתן את השרשור, ולנסות להגיע לשורה תחתונה. כשירות לציבור :)

לגבי זה שכתבת שאמקלתי את זה טוב. אני לא מסכים. אין התיחסות לחברה בע"מ בארץ או בארה"ב. וחמור מזה - אין שורה תחתונה. אני לא רואה אפילו פתרון אחד שאפשר לחיות איתו (לאדם הממוצע, לא העשיר מאוד). אני לא מבין מה אנשים עושים. מה הסולידית עושה. לא נראה לי סביר שהיא וכוווולם פשוט מתעלמים מהסיכון הזה.
זה עושה את הפתרון לפחות כדאי, לגבי לא כדאי זה כבר תלוי בך.
בתעודות הקנדיות המצב דומה.
איזה תשובות מלאות אתה רוצה? אין פה קסמים, את מגוון הפתרונות אתה בעצמך הצגת.
אין שורה תחתונה, יש יתרונות וחסרונות לכל פתרון ורובם לא רלוונטיים לאדם הלא מאד עשיר.
הסולידית לא פתרה את הבעיה, היא מתעלמת ממנה ומקווה שהבעיה לא תתממש.
כל מי שאני מכיר ובטח כל מי שאני מייעץ לו מכיר את הסיכון הזה וממש לא מתעלם ממנו.

אם המס על דיבידנדים אמריקיים דרך קרנות איריות הוא 36.25%, ובהינתן שהפוסט עוסק בדיבידנדים ממניות אמריקאיות, אז תקן אותי אם אני טועה, זה הופך את הרכישה של מניות דיבידנד אמריקאיות דרך קרנות איריות ללא כדאית
המס על הדיבדנדים גדול יותר אבל מצד שני אתה משלם אותו רק כשאתה מוכר את הקרן, בניגוד לקרן אמריקאית ששם אתה משלם מס דיבידנדים כל רבעון בדרך כלל. כך, שככל שההשקעה ארוכת טווח יותר, האפקט של הכסף שנצבר על אי תשלום מס הדיבידנד והריבית דה ריבית שלו גוברים על המס הנוסף. חפש שרשורים שעוסקים בזה.

אורי ג. -

אני לא מתעלם
אז אספר לך מה חשבתי לפני שעברתי ל 100 % ביטקוין
בפועל היה לי כבר פיתרון בצורת חברה בעמ
אבל קרנות איריות צוברות מתאים לרוב
לא אוהב את פיתרון הביטוח חיים, לא אשלם פרמיה, זה לא באמת ביטוח חיים, אלא ביטוח כופר
ובאופן אישי, אני לא חושב שהסיכון יתממש בלי שהיורשים שלי יהיו "מודעים" כיצד עליהם לפעול אחרי מותי כדי להימנע מזה, כאילו זה שזה קרה בשנים האחרונות למספר "מורישים", לא מרתיע אותי (אישית)

2. נאמנות בארה"ב - מהקצת שביררתי - עלות הקמה כ-20000 שח, עלות שנתית כ-20000 שח. בירוקרטיה. זה עולם שלם ומורכב ולא נראה שזה פרקטי אלא אם התיק הוא מאוד מאוד גדול.
3. נאמנות בארץ?
כדי שנאמנות תעזור, צריך שהיא תהיה בלתי הדירה וגם אסור ליוצר להיות נהנה. אם תתן את הנכסים במתנה, זה יותר פשוט וגם לא ייכלל בעיזבון שלך :)
4. חברה בע"מ בארץ?
פיתרון יקר גם טכנית וגם מיסויית. המיסוי בצורה זו הרבה יותר גבוה מקרנות איריות שמוחזקות ישירות.

5. חברה בע"מ בארה"ב?
לא עוזר בכלל. מניות החברה (אם זה C CORP שממוסה כחברה ייכללו בעיזבון בארהב (ובנוסף, עלויות טכניות ומיסוי גבוה).

פתרון נוסף אותו לא העלית הוא החזקה דרך שותפות. זה דווקא יכול להיות מיסויית הכי קרוב להחזקה ישירה, אז יש רק את העלויות הטכניות. מצד שני, הגדרת ה SITUS בהחזקה דרך שותפות זה תחום אפור...

אם מדובר על השקעה במדדים, נראה לי שאיריות צוברות זה פיתרון סביר ביותר. מיסוי דיבידנדים קצת יותר יוקר אבל עם דחיית מס על חלק גדול מהמס.

(אם מחליטים כן לקחת את הסיכון ולהשקיע ישירות, אפשר לחשוב על אפשרויות להקטין את הסיכון הטכני שזה אכן ייגבה על ידי נקיטת פעולות פשוטות כמו בן משפחה עם חשבון נוסף באותו ברוקר עם הרשאת פעולות בחשבון. אפשר אז בדקה וחצי לרוקן את החשבון מכל הנכסים לחשבון השני. כמובן שזה רק טכני, וחוקית חייבים את המס...)

אצל חלק מהברוקרים סיכון המס הוא עדיין רק תיאורטי (למי שלא מתכנן לדווח עצמאית אפילו שאף אחד לא מכריח אותו).

אנקדוטה אישית... אני מכין דוחות מס עיזבון לנפטרים זרים בשגרה כשאחד הלקוחות הוא חטיבת ניהול עזבונות בבנק אירופאי. הם רק מגישים את הדוח בשביל העיזבון כשהם גם מונו על ידי הנפטר להיות מנהל העיזבון (אז הם מגישים בתור מנהלי העיזבון). אם הם לא מנהלי העיזבון, אפילו הם לא דורשים TRANSFER CERTIFICATE ונותנים להוציא את הנכסים מהחשבון ללא הגשת דוח.

אם ה IRS יחליט לאכוף את זה מתישהו, יהיה מעניין...

פתרון נוסף אותו לא העלית הוא החזקה דרך שותפות. זה דווקא יכול להיות מיסויית הכי קרוב להחזקה ישירה, אז יש רק את העלויות הטכניות. מצד שני, הגדרת ה SITUS בהחזקה דרך שותפות זה תחום אפור...

אחזקה באמצעות חברה משפחתית עובדת? המיסוי כמו בפרטי והחברה לא יכולה למות.

אנקדוטה אישית... אני מכין דוחות מס עיזבון לנפטרים זרים בשגרה כשאחד הלקוחות הוא חטיבת ניהול עזבונות בבנק אירופאי. הם רק מגישים את הדוח בשביל העיזבון כשהם גם מונו על ידי הנפטר להיות מנהל העיזבון (אז הם מגישים בתור מנהלי העיזבון). אם הם לא מנהלי העיזבון, אפילו הם לא דורשים TRANSFER CERTIFICATE ונותנים להוציא את הנכסים מהחשבון ללא הגשת דוח.

אם ה IRS יחליט לאכוף את זה מתישהו, יהיה מעניין...
אבל זה בדיוק הסיכון:
"the bastards changed the rules"

בדיוק כמו שבנקאות בשוויץ חסתה תחת אנונמיות מזה עשרות (מאות?) שנים עד שיום אחד הIRS החליט שנמאס לו ואז נגמרה החגיגה.
כנ"ל לקוחות אמריקאיים של בנקים בארץ.
להבנתי אפור כי חברה משפחתית זו ישות שקופה, אז או שזה שקוף או שזה לא שקוף, צריך להחליט.

כן. זה כמו כל חברה רגילה מבחינת ארהב. (חברות בע''מ בישראל הן per se corporations. אין אפילו אפשרות לעשות election לגרום להן להיות שקופות בארהב)

אבל זה בדיוק הסיכון:
"the bastards changed the rules"

בדיוק כמו שבנקאות בשוויץ חסתה תחת אנונמיות מזה עשרות (מאות?) שנים עד שיום אחד הIRS החליט שנמאס לו ואז נגמרה החגיגה.
כנ"ל לקוחות אמריקאיים של בנקים בארץ.
מסכים. אבל במקרה הזה עיקר הסיכון הוא, שאם זה ישתנה, יהיה צורך למכור ולשלם מס רווחי הון.(בתקנות לגבי החזקת מניות אמריקאיות בבוקר לא אמריקאי וניכוי מס עליהן, קבעו בתקנות של irs אין אפילו אפשרות לקבל פרטים אישיים של זרים המחזיקים את המניות).
בוודאי שהכל יכול להשתנות, אבל נראה לי שלחשוש שזה יהיה רטרואקטיבי או שזה יקרה מיום אחד לשני בדיוק לפני הפטירה זה סתם חששות.
מי שכן מחזיק, כדאי שיבדוק לעיתים קרובות את הנהלים בבוקר שלו...

אחרי כל זה, נראה לי הרבה יותר הגיוני להחזיק איריות למי שמשקיע במדדים לטווח ארוך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
מ הגנה מפני גנבת זהות צרכנות פיננסית 25
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
2028_שנת_פרישה הגנה מפני פריצות סייבר לחשבון ההשקעות IB שוק ההון 0
M הגנה מפני אינפלציה/קריסת הכלכלה המקומית אוף טופיק 17
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
A הגנה מפני אינפלציה שוק ההון 2
IronMan הגנה על חסכונות מפני קריסת נדל"ן/מיתון בארץ? שוק ההון 15
R נניח שאנחנו ב23 לאוקטובר 1929 (הגנה ממפולת) שוק ההון 28
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
L הגנה על צרכן שלא ביטל מנוי? אוף טופיק 8
S הגנה על מניות שוק ההון 7
H הגנה מהיפר-אינפלציה / חילופי מעצמות / תרחיש קיצון (ברבור שחור) שוק ההון 60
Y הגנה על תיק מנייתי שוק ההון 15
D הגנה על חסכון לדירה שוק ההון 8
T פק"מ צמוד עם הגנה -- קיים במציאות או בדמיון? שוק ההון 19
מרק סרפדים הגנה על כספים במיטב-דש במסלול IB שוק ההון 1
Y אשמח לקצת מידע למי שהקים חברה במקלט מס לצורך הגנה ממיסוי.... שוק ההון 0
ק הגנה במקרה גירושים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 186
ס תיק level-up עם הגנה למדד שוק ההון 3
ארגמן הגנה כנגד עליית המדד שוק ההון 8
רוני הגנה כנגד מחזור עליות בשוק השכירויות. שוק ההון 25
CarpeDiem הגנה מירידה במחירי הדיור באמצעות משכנתא בריבית קבועה? שוק ההון 10
Y קרם הגנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
O חשש מפני סיווג כסוחר יומי מיסים 22
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
ס ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי צרכנות פיננסית 28
M איך מגנים מפני אינפלציה / מדד גבוהה בנזילות גבוהה ? שוק ההון 12
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ש איך מתגוננים מפני המפולת הבאה? שוק ההון 60
P קיים מסלול בקרנות השתלמות או פנסיה שיכול להגן מפני מפולת? צרכנות פיננסית 8
unrealx הגנת מפני ירידת ערך של נכס נדל"ן נדל"ן 49
H איך להתגונן מפני קריסה של בנק? שוק ההון 20
ס bitcoin כמגן מפני קטסטרופה כלכלית? שוק ההון 81
ס ביטוח הנכסים בתיק ההשקעות מפני קריסת הברוקר? צרכנות פיננסית 5
נ למה להתגונן מפני דפלציה? שוק ההון 9
א איך להתגונן מפני ריבית שלילית? שוק ההון 3
א מס רכישה במצב בו נרכשת דירה שניה לאחר הסכם ממון נדל"ן 3
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
E מס על רווח ריאלי בני"ע שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה