• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר?

• פותח הנושא פותח הנושא aba-oren
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הוא עבר ל- 100% ביטקוין :>
זה נכון, אבל זה לא יספק את הקוראים כאן (כרגע ;) )
ואם להתחבר לשאלה
מעניין. אתה יכול לפרט מה דרך הפעולה הזאת?
סיסמאות לחשבונות ומפתחות
כנראה האיסוף יתבצע ממספר גורמים (לא הכל אצל עורך דין אחד)
ובכללי, תמיד אפשר לשתף מראש במה שקיים והאצלת הניהול שנים רבות לפני ה"סוף"

ככל שהקופה גודלת, אולי ממשלת אירלנד תחליט שבא לה גם קצת מהעיזבון
מה דעתך?
מאוד לא סביר לדעתי. הם שנים מחוקקים חוקים שייגרמו לקרנות להיות מאוגדות באירלנד. קשה לי להאמין שהם פתאום יתחילו לעבוד קשה לכיוון ההפוך....

אני לא מבין איך יכול להיות שהסולידית סיפרה שכ-60% מהכסף שלה יושב במניות אמריקאיות, ועדיין אני לא מוצא בפשטות בכל הפורום הזה תשובה על השאלה - איך עושים את זה מבלי להיות חשופים למס עיזבון. אני לא אגיד שביליתי ימים ושבועות על זה, אבל כן רפרפתי לא מעט. אולי נעשה ביחד סדר?
1. ביטוח חיים - איך זה רלוונטי??? עלות הביטוח עולה משמעותית עם הגיל. כל הרעיון זה שאני לא רוצה למכור את כל התיק שלי כשאני בן 60 כשעלות הביטוח כבר יקרה מאוד.
2. נאמנות בארה"ב - מהקצת שביררתי - עלות הקמה כ-20000 שח, עלות שנתית כ-20000 שח. בירוקרטיה. זה עולם שלם ומורכב ולא נראה שזה פרקטי אלא אם התיק הוא מאוד מאוד גדול.
3. נאמנות בארץ?
4. חברה בע"מ בארץ?
5. חברה בע"מ בארה"ב?
6. להעביר לילדים - גם הם יכולים למות...
7. לחיות עם הסיכון - אחלה. אבל אני שואל פה על האלטרנטיבה לזה.

ברור לי שאפשר להתפלפל פה בלי סוף. האם מישהו חקר את זה מספיק לעומק ומוכן לאמל"ק את העניין?
למי שלא רוצה להתעסק יותר מדי, סה"כ מחפש לרכוש תעודות סל של מניות דיבידנד. ושהתיק שלו הוא לא עצום. מה הפתרון הפרקטי ביותר, הפשוט ביותר, המשתלם ביותר.
האם גם דרך הבנקים יש מס עיזבון בארה״ב? להבנתי אין קשר דרך איפה משקיעים

תודה רבה למשיבים

נכון.
ואם כבר אז הייתי מנחש שדווקא הבנקים ששונאים סיכונים, ימהרו לעדכן את הרשויות בארה"ב.
לא רק שונאים סיכון אלא חלקם כבר קיבלו קנסות כבדים מהרשויות האמריקאיות יחסית לאחרונה, ולכן לא ירצו להסתבך איתן שוב

אני לא מבין איך יכול להיות שהסולידית סיפרה שכ-60% מהכסף שלה יושב במניות אמריקאיות, ועדיין אני לא מוצא בפשטות בכל הפורום הזה תשובה על השאלה - איך עושים את זה מבלי להיות חשופים למס עיזבון. אני לא אגיד שביליתי ימים ושבועות על זה, אבל כן רפרפתי לא מעט. אולי נעשה ביחד סדר?
1. ביטוח חיים - איך זה רלוונטי??? עלות הביטוח עולה משמעותית עם הגיל. כל הרעיון זה שאני לא רוצה למכור את כל התיק שלי כשאני בן 60 כשעלות הביטוח כבר יקרה מאוד.
2. נאמנות בארה"ב - מהקצת שביררתי - עלות הקמה כ-20000 שח, עלות שנתית כ-20000 שח. בירוקרטיה. זה עולם שלם ומורכב ולא נראה שזה פרקטי אלא אם התיק הוא מאוד מאוד גדול.
3. נאמנות בארץ?
4. חברה בע"מ בארץ?
5. חברה בע"מ בארה"ב?
6. להעביר לילדים - גם הם יכולים למות...
7. לחיות עם הסיכון - אחלה. אבל אני שואל פה על האלטרנטיבה לזה.

ברור לי שאפשר להתפלפל פה בלי סוף. האם מישהו חקר את זה מספיק לעומק ומוכן לאמל"ק את העניין?
למי שלא רוצה להתעסק יותר מדי, סה"כ מחפש לרכוש תעודות סל של מניות דיבידנד. ושהתיק שלו הוא לא עצום. מה הפתרון הפרקטי ביותר, הפשוט ביותר, המשתלם ביותר.
מאד פשוט, אתה נותן לאיש משפחה/מנהל כספים שאתה סומך עליו...אישור לחשבונות שלך ואישור למכור במידה וקורה לך משהו.

מאד פשוט, אתה נותן לאיש משפחה/מנהל כספים שאתה סומך עליו...אישור לחשבונות שלך ואישור למכור במידה וקורה לך משהו.
קודם כל אני בטוח שבהסכם מול הברוקר כתוב שזה אסור.

שנית, הברוקר יזהה פעילות חשודה ש"אתה" מנסה למכור את כל התיק ולמשוך אותו, הוא ישלח לך מייל / SMS לאישור. אם לא נתת לאותו מנהל גם את אלה, האישור יתעכב והברוקר ינעל לך את החשבון עד שהדברים יתבררו... לא טוב.

קודם כל אני בטוח שבהסכם מול הברוקר כתוב שזה אסור.

שנית, הברוקר יזהה פעילות חשודה ש"אתה" מנסה למכור את כל התיק ולמשוך אותו, הוא ישלח לך מייל / SMS לאישור. אם לא נתת לאותו מנהל גם את אלה, האישור יתעכב והברוקר ינעל לך את החשבון עד שהדברים יתבררו... לא טוב.
אין שום צורך בזה שזה יהיה היוזר שלך …אפילו רצוי שלא . תן הרשאות לבן/בת זוג/משפחה /חבר קרוב/מנהל כספים .

הנושא הזה של נכסים אמריקאים ומס הירושה עולה מול כן בן אדם שיש לו השקעות משמעותיות בנכסים אמריקאים והסיכון מוסבר … בפמילי אופיס שאני (ואנשים אחרים שאני מכיר בעלי הון משמעותי) שואלים בהתחלה האם רוצים לתת הרשאה למכור את כל הנכסים באמריקאים בעת מוות… ושזו ההמלצה.

אני אישית לא מוכן לקחת את הסיכון של האם הבנק יכיל/לא יכיל את זה בעת פטירה… ויש הנחיה כזו .

שואלים בהתחלה האם רוצים לתת הרשאה למכור את כל הנכסים באמריקאים בעת מוות… ושזו ההמלצה.
מחילה, אבל אני לא מצליח להבין. להבנתי החוק האמריקאי אומר שבמקרה של פטירה יחול מס.
הפמילי אופיס הציע כאן תרגיל למשיכת הכסף לפני שהמס נגבה בפועל, זה לא אמור לסבך את היורשים עם רשויות המס?
מה ההבדל בין ה"תרגיל" הזה לבין להחזיק חשבון ב- IBKR ולא לדווח למס הכנסה הישראלי? או כל העלמת מס אחרת?

אני אישית לא מוכן לקחת את הסיכון של האם הבנק יכיל/לא יכיל את זה בעת פטירה… ויש הנחיה כזו .
זה לא משנה אם הבנק יבצע את הפקודה או לא, והם ימשכו את כל הכסף.
חבות המס נקבעת ברגע הפטירה.
השאלה היא איזה יכולת אכיפה יש ל-IRS, אם באמת מישהו משך את כל הכסף.
להערכתי יכולת גדולה מאפס.

מאוד לא סביר לדעתי. הם שנים מחוקקים חוקים שייגרמו לקרנות להיות מאוגדות באירלנד. קשה לי להאמין שהם פתאום יתחילו לעבוד קשה לכיוון ההפוך....
כמו מלכודת מס בדמי ניהול של קרן ישראלית, מפתים את כולם לבוא ואז עוקצים... ייתכן.
מנקודת המבט שלי אני בוחר באיריות. משקיע על פי המצב הנתון ולא על פי ספקולציות של מה אם.

היום בניגוד לעבר דמי ניהול של איריות מאוד תחרותיות. קל להשקיע בהן.
לא רואה סיבה להשקיע באמריקאיות.

מחילה, אבל אני לא מצליח להבין. להבנתי החוק האמריקאי אומר שבמקרה של פטירה יחול מס.
הפמילי אופיס הציע כאן תרגיל למשיכת הכסף לפני שהמס נגבה בפועל, זה לא אמור לסבך את היורשים עם רשויות המס?
מה ההבדל בין ה"תרגיל" הזה לבין להחזיק חשבון ב- IBKR ולא לדווח למס הכנסה הישראלי? או כל העלמת מס אחרת?
זה לא משנה אם הבנק יבצע את הפקודה או לא, והם ימשכו את כל הכסף.
חבות המס נקבעת ברגע הפטירה.
השאלה היא איזה יכולת אכיפה יש ל-IRS, אם באמת מישהו משך את כל הכסף.
להערכתי יכולת גדולה מאפס.
הכל זה ניהול סיכונים.

רוצים לרדת לטכנית? מתי הפטירה נחשבת? מתי שהגיעה לבנק? מתי היא מגיעה? מה אם האדם בחו"ל? תוך כמה זמן הבנק מקבל עדכון?

מה יותר מסוכן? להשאיר X מיליונים של נכסים אמריקאים בבנק ישראלי/ברוקר ולחכות לראות מה תהיה ההחלטה שלו מהרגע שהחשבון הוקפא?
או שבזמן שהחשבון כבר "מוקפא" אין יותר נכסים סחירים דולרים?....

לא תקבלו 100%....והכל תלוי בתקופה אני מניח...בעיני, הסיכון של אופציה המכירה לפני שהחשבון "הוקפא"...היא בסדרי גודל מתחת להשאיר נכסים אמריקאים "חיים" בעת פטירה.

ופרקטית, "בעולם שלי"....עם כל האנשים שדיברתי איתם, ההנחיה היא דומה. זה פרקטית מה שעושים, היום.(עבור נכסים המחוזקים ברמה האישית...בלי קשר לחברות אחזקה ופתרונות אחרים כמובן...)

נערך לאחרונה ב:
שואלים בהתחלה האם רוצים לתת הרשאה למכור את כל הנכסים באמריקאים בעת מוות… ושזו ההמלצה.
הבעיה היא פחות במכירה (זה קל) אלא במשיכה, במשיכה גדולה יכולים לבקש CONFIRMATION טלפוני מבעל החשבון.
מה גם לשים לב שמכירה זה בכל מקרה אירוע מס, יתכן ועדיף להעביר ני"ע AS IS ליורשים בלי אירוע מס.

הבעיה היא פחות במכירה (זה קל) אלא במשיכה, במשיכה גדולה יכולים לבקש CONFIRMATION טלפוני מבעל החשבון.
מה גם לשים לב שמכירה זה בכל מקרה אירוע מס, יתכן ועדיף להעביר ני"ע AS IS ליורשים בלי אירוע מס.
אתה לא מושך את הכסף...אתה פשוט מנקה את החשבון מנכסים אמריקאים סחירים...כל העברה עתידית זה לפי ירושה וכו...

וכמובן, שזה אירוע מס...הבחירה היא "אני לא משאיר את גורלי להחלטת הבנקים/ברוקרים" ושם אותם מול הצורך "להחליט" מה לעשות...אלא הנכסים נמכרו עד שקיבלו את ההודעת פטירה.

אין שום צורך בזה שזה יהיה היוזר שלך …אפילו רצוי שלא . תן הרשאות לבן/בת זוג/משפחה /חבר קרוב/מנהל כספים .

הנושא הזה של נכסים אמריקאים ומס הירושה עולה מול כן בן אדם שיש לו השקעות משמעותיות בנכסים אמריקאים והסיכון מוסבר … בפמילי אופיס שאני (ואנשים אחרים שאני מכיר בעלי הון משמעותי) שואלים בהתחלה האם רוצים לתת הרשאה למכור את כל הנכסים באמריקאים בעת מוות… ושזו ההמלצה.
נשמע לי הזוי שמנהל כספים אפילו מציע משהו כזה, אבל כנראה שזה המצב :) ניחוש שלי הוא שהם אף פעם לא עשו את זה באמת. הם סתם מנסים "למכור" ללקוחות שלהם מצג כאילו הם מוצאים "פתרונות".
אם אני מבין אותך נכון, הפמילי אופיס מציעים שהם בעצמם יקבלו הרשאה ויעשו את זה. נשמע לי הזוי, כיון שהם חושפים את עצמם לתביעות ענק מצד היורשים, וכנראה שזה גם עבירה פלילית בישראל (הם נכנסים לחשבון של עיזבון ונוגעים בכספי עיזבון ללא רשות).
בנוסף, כדי באמת לפתור כאן את הסיכון, צריך גם לנייד את הכספים החוצה לחשבון אחר לאחר המכירה. בהתחשב בכך שזה כנראה לפחות T+1 עד שאשר להעביר את הכסף, ובזמן הזה נראה לי שיש סיכוי לא רע שהבנקים והברוקרים הישראלים כבר יידעו על הפטירה אני מסופק האם זה בכלל יעבוד (במקרה ומתחילים לאכוף את זה).
כשמדובר על ירושה גדולה (פמילי אופיס :)) נשמע לי הזוי לגמרי לחשוב אפילו על התנהלות כזו.

בין בני זוג כשהיורש היחיד הוא בן הזוג, אני עוד מבין איך אפשר לתכנן משהו כזה בין בני הזוג.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה יותר מסוכן? להשאיר X מיליונים של נכסים אמריקאים בבנק ישראלי/ברוקר ולחכות לראות מה תהיה ההחלטה שלו מהרגע שהחשבון הוקפא?
או שבזמן שהחשבון כבר "מוקפא" אין יותר נכסים סחירים דולרים?....
מסכים, אבל עדיף מראש להתנהל בצורה שלא תוביל למצב כזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
מ הגנה מפני גנבת זהות צרכנות פיננסית 25
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
2028_שנת_פרישה הגנה מפני פריצות סייבר לחשבון ההשקעות IB שוק ההון 0
M הגנה מפני אינפלציה/קריסת הכלכלה המקומית אוף טופיק 17
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
A הגנה מפני אינפלציה שוק ההון 2
IronMan הגנה על חסכונות מפני קריסת נדל"ן/מיתון בארץ? שוק ההון 15
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
R נניח שאנחנו ב23 לאוקטובר 1929 (הגנה ממפולת) שוק ההון 28
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
L הגנה על צרכן שלא ביטל מנוי? אוף טופיק 8
S הגנה על מניות שוק ההון 7
H הגנה מהיפר-אינפלציה / חילופי מעצמות / תרחיש קיצון (ברבור שחור) שוק ההון 60
Y הגנה על תיק מנייתי שוק ההון 15
D הגנה על חסכון לדירה שוק ההון 8
T פק"מ צמוד עם הגנה -- קיים במציאות או בדמיון? שוק ההון 19
מרק סרפדים הגנה על כספים במיטב-דש במסלול IB שוק ההון 1
Y אשמח לקצת מידע למי שהקים חברה במקלט מס לצורך הגנה ממיסוי.... שוק ההון 0
ק הגנה במקרה גירושים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 186
ס תיק level-up עם הגנה למדד שוק ההון 3
ארגמן הגנה כנגד עליית המדד שוק ההון 8
רוני הגנה כנגד מחזור עליות בשוק השכירויות. שוק ההון 25
CarpeDiem הגנה מירידה במחירי הדיור באמצעות משכנתא בריבית קבועה? שוק ההון 10
Y קרם הגנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
sharon מה אפשר לעשות כדי להגן מפני ייסוף השקל? שוק ההון 23
הסוליd גידור מפני כיבוש טאיוואן שוק ההון 64
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 25
O חשש מפני סיווג כסוחר יומי מיסים 108
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 49
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
ס ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי צרכנות פיננסית 28
M איך מגנים מפני אינפלציה / מדד גבוהה בנזילות גבוהה ? שוק ההון 12
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ש איך מתגוננים מפני המפולת הבאה? שוק ההון 60
P קיים מסלול בקרנות השתלמות או פנסיה שיכול להגן מפני מפולת? צרכנות פיננסית 8
unrealx הגנת מפני ירידת ערך של נכס נדל"ן נדל"ן 49
H איך להתגונן מפני קריסה של בנק? שוק ההון 20
ס bitcoin כמגן מפני קטסטרופה כלכלית? שוק ההון 81