עידו ג
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,554
שלום לכם, מנסה להמשיך לעשות סדר בבלאגן של הורי. מצבם השתפר מאוד בשנתיים האחרונות, בחלקו תודות לפורום הנהדר וחבריו המופלאים.
אני מעוניין "להגן" על הורי מנפילת השקל. אין להם הון מושקע למעט כמה אלפי שקלים בודדים בקרן כספית. יש להם דירה (בה הם מתגוררים).
אמא יצא לפנסיה מוקדמת (בגיל 54) תודות לפנסיה תקציבית, אבא עובד וימשיך לעבוד כל עוד יכול.
הייתי מעוניין ש"ישימו בצד" סכום של כ10,000 ש"ח, אם אפשר יותר, במטבע שאינו תלוי המטבע המקומי על מנת להגן עליהם מתרחיש שבו השקל "מתפוגג" (בלי להיכנס לדיון אם יקרה או לא).
מה חשוב?
1) נזיל מאוד
2) לא תלוי בשקל (כלומר השקעה בדולר).
דרכי פעולה שחשבתי עליהן:
1) לי יש חשבון באינטרקטיב - יוכלו להעביר לי סכום, שאותו אעביר לאינטרקטיב, ואקנה בשווי הסכום את BIL או SGOV.
יתרון:
המרה נוחה וזולה
שקט להורים (לא יצטרכו לעשות כלום). רחוק מעינהם.
חיסרונות:
חובת דיווח ומיסים על חשבוני, פחות קריטי לי.
לא ידוע לי כמה הכסף באינטרקטיב נזיל - אם הם יצטרכו את הכסף, כמה זמן יקח תהליך המכירה והמשיכה מאינטרקטיב לחשבון שלי?
2) כרן כספית נקובה בדולר
קראתי כמה דיונים ולא הצלחתי להבין האם ההשקעה עצמה היא בדולרים, או בשקלים? האם נדרש לעשות המרה כלשהי?
יתרון: נוחות ונזילות
חסרון: "מעקב" תמידי של ההורים ומחשבות משיכה מיותרות
אשמח להבהרה לגבי השאלות, משיכה מאינטרקטיב והשקעה בקרן כספית דולרית נקובה.
ואם יש חסרונות נוספים שלא חשבתי עליהם אתם מוזמנים להאיר את עיני.
אני מעוניין "להגן" על הורי מנפילת השקל. אין להם הון מושקע למעט כמה אלפי שקלים בודדים בקרן כספית. יש להם דירה (בה הם מתגוררים).
אמא יצא לפנסיה מוקדמת (בגיל 54) תודות לפנסיה תקציבית, אבא עובד וימשיך לעבוד כל עוד יכול.
הייתי מעוניין ש"ישימו בצד" סכום של כ10,000 ש"ח, אם אפשר יותר, במטבע שאינו תלוי המטבע המקומי על מנת להגן עליהם מתרחיש שבו השקל "מתפוגג" (בלי להיכנס לדיון אם יקרה או לא).
מה חשוב?
1) נזיל מאוד
2) לא תלוי בשקל (כלומר השקעה בדולר).
דרכי פעולה שחשבתי עליהן:
1) לי יש חשבון באינטרקטיב - יוכלו להעביר לי סכום, שאותו אעביר לאינטרקטיב, ואקנה בשווי הסכום את BIL או SGOV.
יתרון:
המרה נוחה וזולה
שקט להורים (לא יצטרכו לעשות כלום). רחוק מעינהם.
חיסרונות:
חובת דיווח ומיסים על חשבוני, פחות קריטי לי.
לא ידוע לי כמה הכסף באינטרקטיב נזיל - אם הם יצטרכו את הכסף, כמה זמן יקח תהליך המכירה והמשיכה מאינטרקטיב לחשבון שלי?
2) כרן כספית נקובה בדולר
קראתי כמה דיונים ולא הצלחתי להבין האם ההשקעה עצמה היא בדולרים, או בשקלים? האם נדרש לעשות המרה כלשהי?
יתרון: נוחות ונזילות
חסרון: "מעקב" תמידי של ההורים ומחשבות משיכה מיותרות
אשמח להבהרה לגבי השאלות, משיכה מאינטרקטיב והשקעה בקרן כספית דולרית נקובה.
ואם יש חסרונות נוספים שלא חשבתי עליהם אתם מוזמנים להאיר את עיני.