• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך להתגונן מפני קריסה של בנק?

• פותח הנושא פותח הנושא Honey jar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Honey jar

משתמש רגיל
דירוג
306
האם יש אפיק שבו הכסף מוגן יותר (מאשר סתם לשכב בעו"ש) במידה ובנק קורס מסיבה זו או אחרת?
איך אפשר להתגונן מפני תרחיש שכזה, אם בכלל?

כן. אם אתה מחזיק ניירות ערך, הניירות שייכים לך והבנק משמש רק כמשמורן (בפועל יתכן ויש משמורן צד שלישי שהבנק משתמש בשירותיו). עקרונית הבנק אמור להפריד נכסי לקוחותיו מנכסיו. בהנחה והבנק הקפיד על כך, קריסת בנק לא אמורה לפגוע במחזיקי חשבונות השקעה אצלו.

מהו נייר הערך הקרוב ביותר במאפייני הסיכון שלו לכסף ששוכב בעו"ש מצד אחד, ושיגן על המחזיק בו מצד שני?

על מה מדובר? כסף מזומן? פק"מ?

כסף מזומן.
האמת שאני לא ידוע אם יש ערבות מדינה בחוק לעו"שים אבל אני חושב (ומבלי להמליץ כמובן) שאין תרחיש כזה שבנק גדול בישראל קורס והמדינה לא תערוב לכספי החוסכים. האם מדובר בסכום כל כך גדול שזה תרחיש שאתה חושש ממנו?
אתה יכול לשמור את המוזמן פיזית בצורת שטרות אצלך בבית, אבל אז הוא חשוף לסיכונים מאוד גבוהים של גניבה, שריפה או הצפה. אלטרנטיבה שניה היא שווי מזומן כמו מק"מ. (דיפולט של המדינה זה סביר אפילו פחות מקריסה של בנק)

האמת שאני לא ידוע אם יש ערבות מדינה בחוק לעו"שים אבל אני חושב (ומבלי להמליץ כמובן) שאין תרחיש כזה שבנק גדול בישראל קורס והמדינה לא תערוב לכספי החוסכים. האם מדובר בסכום כל כך גדול שזה תרחיש שאתה חושש ממנו?
אתה יכול לשמור את המוזמן פיזית בצורת שטרות אצלך בבית, אבל אז הוא חשוף לסיכונים מאוד גבוהים של גניבה, שריפה או הצפה. אלטרנטיבה שניה היא שווי מזומן כמו מק"מ. (דיפולט של המדינה זה סביר אפילו פחות מקריסה של בנק)
מסכים, רק הערה היסטורית.
עד היום קרסו בנקים קטנים וגם החילוץ שלהם העיק על התקציב.
במקרה של קריסת בנק גדול יידרש קיצוץ עומק או גביית מיסים חדשים ולא בטוח שזה יעבור פוליטית.

עריכה: הסתקרנתי אז בדקתי מאזן מהזמן האחרון של בנק הפועלים.
סך התחייבויות כ-440 מיליארד, מתוך זה למעלה מ-300 מליארד פקדונות הציבור.
תקציב המדינה שעבר היום, עומד נדמה לי על למעלה מ-900 מיליארד.

נערך לאחרונה ב:
בנקים גדולים נדרשים ביחסי הלימות הון ויחסי הון ליבה מחמירים יותר מקטנים מלכתחילה.
זה האמאמא של לעבור פוליטית, כי הפוליטיקה היא דעת הרוב, ורוב הכסף נמצא שם.
בכל מקרה זה הרבה מעבר לקריסת בנק. מדובר בהתערערות של כל המערכת הכלכלית, אנחנו מדברים על מצב של אנדרלמוסיה מוחלטת.

כי הפוליטיקה היא דעת הרוב, ורוב הכסף נמצא שם.
:)
הגדרה משעשעת של השיטה הפוליטית.

אגב, אפשר למזער נזקים של הקריסה בלי לתת פיצוי מלא למפקידים. בין הקצוות של אי התערבות לפיצוי מלא יש סקאלה שלמה של אפשרויות בהן המפקידים לא יקבלו את כל כספם חזרה.

מסכים, רק הערה היסטורית.
עד היום קרסו בנקים קטנים וגם החילוץ שלהם העיק על התקציב.
במקרה של קריסת בנק גדול יידרש קיצוץ עומק או גביית מיסים חדשים ולא בטוח שזה יעבור פוליטית.

עריכה: הסתקרנתי אז בדקתי מאזן מהזמן האחרון של בנק הפועלים.
סך התחייבויות כ-440 מיליארד, מתוך זה למעלה מ-300 מליארד פקדונות הציבור.
תקציב המדינה שעבר היום, עומד נדמה לי על למעלה מ-900 מיליארד.
לגבי הלעבור פוליטית אני חושב כמו שודד הפינג פונג - אף פוליטיקאי לא רוצה להיות זה שנתן לבנק גדול לקרוס עם כספי חצי מהציבור. כולם יקפצו להיות מצילי הציבור החברתיים (איזו סיבה יש להם לא? זה לא שהם ישלמו על זה) ומי שיעז להתנגד יסומן כקפיטליסט חסר לב.
לגבי הנתונים - בהחלט מעניין. זה רק הפק"מים או גם הכסף ששוכב בעו"ש?
אגב, החוב הלאומי של ישראל הוא 750 מיליארד ש"ח, שהם 60% מהתוצר (שזה נמוך). בהנחה מחמירה (ממש מוגזמת האמת) שלבנק אין נכסים להנזיל וכל הכסף נפגע, גיוס חוב של 300 מיליארד נוספים לצורך החילוץ יעלה את אחוז החוב לכ 85%, שזה עדיין נמוך מהיחס של הכלכלות החזקות בעולם. אני לא יודע כמה זה פרקטי לגייס סכום כל כך גדול באופן מהיר, אבל אני לא חושב שהמדינה תכשל בלהעמיד את הסכום. היא גם יכולה למשל לערוב רק לנניח 80% מהסכום, ככה שסך הכל המדינה תחסוך טונות של כסף, ועדיין אף אחד לא יקפוץ מהגג.

עריכה:
אגב, אפשר למזער נזקים של הקריסה בלי לתת פיצוי מלא למפקידים. בין הקצוות של אי התערבות לפיצוי מלא יש סקאלה שלמה של אפשרויות בהן המפקידים לא יקבלו את כל כספם חזרה.
זה מה שניסיתי להגיד במשפט האחרון

נערך לאחרונה ב:
לגבי הלעבור פוליטית אני חושב כמו שודד הפינג פונג - אף פוליטיקאי לא רוצה להיות זה שנתן לבנק גדול לקרוס עם כספי חצי מהציבור.
זה לא מה שהוא כתב. רוב הכסף זה לא רוב הציבור.
אף אחד לא רוצה ארוע כזה במשמרת שלו, אבל כשמדובר בסכומים שממוטטים את התקציב ובהנחה שיש חלקים קשיחים לגמרי בתקציב, הפוליטיקאים יתנו לבנק ליפול לפני שיסגרו בתי חולים, יבטלו חוק חינוך חינם בגנים או יגעו בפנסיות של החברים מהצבא.
בכל מקרה, נראה לי שאנחנו מסכימים שהפוליטקאים כן יתנו לבנק גדול ליפול ולחוסכים להינזק, כפי שכתבת בסוף. השאלה היחידה היא מה יהיה היקף הנזק לחוסכים.

זה מעט שונה מהמצב של אובדן פקדונות עליו מדובר ולכן גם סדר הגודל של הסכומים שונה לגמרי. כפי שכתבתי למעלה, אני לא רואה את המדינה משקיע מאות מיליארדים כדי להחזיר לציבור פקדונות שאבדו בבנק גדול.

אתם מניחים שמ 400 מיליארד הבנק בבת אחת יעבור ל 0 . ושוכחים שלבנק יש הרבה נכסים... גם אם הוא הגיע למצב שיש לו יותר התחייבויות מנכסים.

ועל זה שהבנק כנראה יולאם, שהמדינה יכולה להחליט שהיא תחזיר את הפקדונות לאורך 5-10 שנים, ושיש למדינה גם אפשרות לגייס הון בשביל זה, וגם להדפיס כסף. ומצב של קריסת אחד הבנקים הגדולים בהחלט יכול להצדיק שילוב של כל הנ"ל, כולל האינפלציה שזה יכלול.

בנוסף, הרמיזה שזה לא הדבר הנכון לעשות, @ברננקי , היא בעיקר חוסר הבנה של חוקי המשחק. בהונג קונג של פעם, אולי חוקי המשחק היו כאלה שהמדינה לא אמורה להתערב. מצד שני, הבנקים היו ערבים אחד לשני. בישראל, ההתנהלות היא כזאת שהמדינה מתייחסת לבנקים כמשאב לאומי/ ציבורי, לפחות חלקית.

למיטב הבנתי אין ערבות שמעוגנת בחוק. יותר בכיוון של "סמכו, יהיה בסדר".
השאלה היא כמובן על סכומים שלא סביר להחזיק בבית. אם כך, לדעתך מק"מ הוא הפתרון הטוב ביותר?
רק להבהיר, השאלה היא עקרונית, ומסקרנותי. אני לא חושש שבנק יקרוס מחר בבוקר.

למיטב הבנתי אין ערבות שמעוגנת בחוק. יותר בכיוון של "סמכו, יהיה בסדר".
השאלה היא כמובן על סכומים שלא סביר להחזיק בבית. אם כך, לדעתך מק"מ הוא הפתרון הטוב ביותר?
רק להבהיר, השאלה היא עקרונית, ומסקרנותי. אני לא חושש שבנק יקרוס מחר בבוקר.
אני הייתי מחפש קרן (כספית?) או משהו שמחזיק כל מיני מק"מים, אג"חים או מלווים מאוד קצרים.

או אולי מיקס של סחורות...

זה יותר ניחוש ממשהו מושכל

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתם מניחים שמ 400 מיליארד הבנק בבת אחת יעבור ל 0 . ושוכחים שלבנק יש הרבה נכסים...
בהנחה מחמירה (ממש מוגזמת האמת) שלבנק אין נכסים להנזיל
אם תיוג ההנחה כממש מוגזמת לא היתה ברורה, אז אבהיר: הטענה שלך נכונה מאוד - לבנק יהיו נכסים כדי לכסות לפחות חלק מההתחייבויות. אולי (כנראה?) אפילו את רובם.
אגב, לא ניסיתי לרמוז כלום. (מה שניסיתי להעביר זה שגם מי שלא חושב שזה טוב להלאים - יש לו את כל התמריצים הפוליטיים לתמוך בהלאמה, ולכן זה יעבור פוליטית)
.
מבלי להמליץ אני חושב שכן. אבל זה תלוי בדברים, ויש אנשים שצורם להם הפסד של 0.2% עמלות שלא יתקזז עם ה 0.1% תשואה של המק"מ, והם לא מוכנים לשלם את ההפרש הזעום הזה עבור בטחון הכסף. אבל, אני לא חושב שהחזקת כסף בבנק היא מסוכנת. (תוך התעלמות מהסיכון בהשארת אחוז גבוה [אם הוא כזה] מהנכסים בצורת כסף מוזמן שחשוף לסיכון אינפלציה גבוה והפסד תשואה אלטרנטיבית בטווח הארוך)

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ למה להתגונן מפני דפלציה? שוק ההון 9
א איך להתגונן מפני ריבית שלילית? שוק ההון 3
ס איך להתגונן מדיפלציה כשהיא כבר כאן? שוק ההון 13
הסוליd גידור מפני כיבוש טאיוואן שוק ההון 64
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 25
A הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר? שוק ההון 65
O חשש מפני סיווג כסוחר יומי מיסים 90
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
ס ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי צרכנות פיננסית 28
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
M איך מגנים מפני אינפלציה / מדד גבוהה בנזילות גבוהה ? שוק ההון 12
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
מ הגנה מפני גנבת זהות צרכנות פיננסית 25
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
2028_שנת_פרישה הגנה מפני פריצות סייבר לחשבון ההשקעות IB שוק ההון 0
M הגנה מפני אינפלציה/קריסת הכלכלה המקומית אוף טופיק 17
ש איך מתגוננים מפני המפולת הבאה? שוק ההון 60
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
A הגנה מפני אינפלציה שוק ההון 2
P קיים מסלול בקרנות השתלמות או פנסיה שיכול להגן מפני מפולת? צרכנות פיננסית 8
unrealx הגנת מפני ירידת ערך של נכס נדל"ן נדל"ן 49
ס bitcoin כמגן מפני קטסטרופה כלכלית? שוק ההון 81
ס ביטוח הנכסים בתיק ההשקעות מפני קריסת הברוקר? צרכנות פיננסית 5
IronMan הגנה על חסכונות מפני קריסת נדל"ן/מיתון בארץ? שוק ההון 15
J פגיעה בקצבה מקרן פנסיה במקרה של קריסה בשוק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
milx טענת BALAJI - האם אנו בפתח קריסה רצינית בבנקים בארה"ב? SVB רק ההתחלה? פוסטים מאיכות נמוכה 11
פסיוני קריסה של 'חברת השקעות באמזון'- קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
tomer111 כשאומרים שמחיר האג"ח ירד או שתהיה קריסה באג"ח מה זה משנה אם אני מחזיק אותם עד הסוף? שוק ההון 27
N ביטוח בריאות סולידי - הרף המינימלי שמונע קריסה כלכלית, דעה צרכנות פיננסית 41
D שאלת בור - קריסה של חברת ונגארד שוק ההון 29
Wolfi האם הבורסה בתל אביב בתהליכי קריסה? שוק ההון 27
עמוס רוברט שילר צופה קריסה אוף טופיק 10
T 17:18 ביוני 2008 - איך נראית קריסה? שוק ההון 15
טחינה גולמית רוברט קיואסאקי חוזה קריסה בשווקים ב2016 שוק ההון 77
ע יש מצב שלעולם לא נחווה שוב קריסה בבבורסה? שוק ההון 51
Izik כולם מדברים על קריסה.. שוק ההון 57
ETL מה זאת קריסה ומה עושים אז שוק ההון 48

נושאים דומים

Back
למעלה