• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

A42

משתמש בכיר
דירוג
2,798
אוקי אז נתקלתי לאחרונה בפרסומת בטלוויזה לדבר הזה:
https://www.gov.il/he/service/optional_insurance_war_damages_compensation
במבט ראשון מעולה זה עוד ביטוח שמי שרוצה שיעשה

אבל שחושב על זה זה שירות שהמדינה נותנת על נזקי מלחמה רק
הדוגמא שלהם בפרסומת היתה שדירה שנפגעת התכולה מבוטחת עבוד זוג ב90 אלף שקל (זה עולה ככל שיש יותר דייירים/ ילדים בבית)
אז אם נניח יש לכם תכולה בשווי יותר מזה (לא מטבח מזגנים ותשתיות של הדירה) כמו מקרר, מוצרי חשמל קטנים, רהיטים, בגדים וכו
אז תבטחו
בעלות של 150 שקל תקבלו ביטוח לעוד 50 אלף שקל תכולה (לא ברור אם זה חודשי או שנתי או מהיום עד סוף שנה)

אז כמה מחשבות שעולות לי בראש ואשמח להתייחסות

1. זה בסדר בכלל שהמדינה תמכור ביטוח כזה או בכלל - זה להרוויח כסף מהציבור בגלל שהוא עכשיו בלחץ מהמלחמה\

2. ביטוח תכולה פרטי (שמניח שלחלק גדול מהאזרחים יש בגלל המשכנתא) - אמור לא להיות בתוקף במקרים כאלה כי זה נזק כתוצאה מאירוע טרור - זה נכון? לא יהיה יותר זול להוסיף בביטוח הזה ולהחריג את הסעיף הזה?

3. האם הביטוח הזה באמת ישלם את הכסף או יביא שמאי שיגיד שהבגדים לא נשרפו או חלק מהמכשירי חשמל עוד עובדים, השווי ירד וכו

4. אין למדינה מנגנונים לפיצוי משפחות שנפגעו מעבר לסעיפי התקציב שנרשמו, נניח היא לי בדירה גם עסק, או עברו לגור איתי זמנית ההורים שלי בגלל הממד ועכשיו התכולה של כולנו נפגע וכו - בטוח שיש איזה ועדת חריגים או משהו ואז זה אולי מייתר את כל הביטוח הזה

5. מישהו התנסה בכלל עם מס רכוש, בכלל יש טעם לביטוח כזה או שהבירוקרטיה המתישה לא שווה את זה ושים לך את הכסף בקרן חירום שלך לכל מקרה שלא יבוא

2. ביטוח תכולה פרטי (שמניח שלחלק גדול מהאזרחים יש בגלל המשכנתא) - אמור לא להיות בתוקף במקרים כאלה כי זה נזק כתוצאה מאירוע טרור - זה נכון? לא יהיה יותר זול להוסיף בביטוח הזה ולהחריג את הסעיף הזה?
נכון - ביטוח תכולת בית פרטי לא מכסה מלחמה וטרור. כל מה שמוחרג לא מכוסה, אז למה לגבות / לשלם על משהו שמוחרג? המשך השאלה לא ברור.

אגב, לקיחת משכנתא מחייבת ביטוח מבנה, לא מחייבת ביטוח תכולה.

1. זה בסדר בכלל שהמדינה תמכור ביטוח כזה או בכלל - זה להרוויח כסף מהציבור בגלל שהוא עכשיו בלחץ מהמלחמה\
הביטוח הזה לא חדש, היה קיים בהחלט לפני המלחמה. האם זה בסדר שהמדינה תמכור ביטוח - זו פרשנות אישית של כל אחד. אישית, אני חושבת שעל מס רכוש (המדינה) לפצות גם על המבנה וגם על התכולה.

נכון - ביטוח תכולת בית פרטי לא מכסה מלחמה וטרור. כל מה שמוחרג לא מכוסה, אז למה לגבות / לשלם על משהו שמוחרג? המשך השאלה לא ברור.

אגב, לקיחת משכנתא מחייבת ביטוח מבנה, לא מחייבת ביטוח תכולה.
כי ראיתי מקומות שכן אתה יכול להרחיב את הביטוח שיכלול גם מלחמה וטרור (כלומר יפצה את התכולה) אז שואל אם לא יותר זול לעשות את זה דרך הביטוח הפרטי
אחרת המדינה די מונופול בתחום

המדינה לוקחת עלות של 0.3 אחוז מהסכום כלומר היא מעריכה שכל מתוך ה3 מליון דירות שיש היום בישראל
יוחרבו בתקופת הביטוח כ9000 דירות זה נראה לי המון או שמשולב בזה רווח

ולרוב התוספת לתכולה בביטוח מבנה היא כמעט אם לא לחלוטין אפסית - לפחות בביטוחים סטנדרטים ופשוטים

הפרמיה יקרה נורא, ביחס לביטוח תכולה פרטי שמכסה הרבה יותר מקרים, הרבה יותר סבירים ובעלות פחותה בהרבה.
התשלום הוא עד תום שנה קלנדרית והוא זהה אם שילמת ב 1/1 או ב 29/12, סכום כסף זהה עד לסוף השנה.
אני לא עושה.

• אהבתי
Reactions: A42
כי ראיתי מקומות שכן אתה יכול להרחיב את הביטוח שיכלול גם מלחמה וטרור (כלומר יפצה את התכולה) אז שואל אם לא יותר זול לעשות את זה דרך הביטוח הפרטי
יש לך דוגמה לפוליסות פרטיות שמציעות הרחבה כזו? עד כמה שאני מכיר יש החרגה מוחלטת של נזקי טרור / מלחמה מביטוחי מבנה ותכולה.

לא ברור אם זה חודשי או שנתי או מהיום עד סוף שנה
זה מיום הרכישה עד סוף השנה האזרחית.

• אהבתי
אבל לא מלחמות וטרור
נכון, אני רק מציין שזה *ממש* לא משתלם בתוחלת, הרבה יותר מביטוח רגיל שמבטח תרחישים נפוצים יותר ובפרמיה נמוכה יותר.

• אהבתי
אני כולל את המלחמה.
אני לא מדבר על הסיכוי הכללי להיפגע ממלחמה (מסכים שנמוך בתוחלת).
אני מדבר על הסיכוי המותנה להפגע ממלחמה אחרי תחילת ובמהלך המלחמה.

• אהבתי
שקלתי לעשות את הביטוח, ואז ראיתי שצריך למלא את כל הפריטים המבוטחים, פריט אחר פריט לצד המחיר שלו. התייאשתי אחרי הראשון.

(מסכים שנמוך בתוחלת).
אני מדבר על הסיכוי המותנה להפגע ממלחמה אחרי תחילת ובמהלך המלחמה
גם אני.

בישראל יש 2.9 מיליון משקי בית, כל אחד גר בדירה כלשהי. פרמיה של 0.3% משקפת פגיעה בלפחות 8700 בתים, בנזק מקסימלי.

נכון להיום בבוקר הוגשו 4000 תביעות למס רכוש עבור נזק תכולה (לינק), אני מניח שרוב מוחלט של התביעות הוא לא "טוטאס לוס" של כלל הרכוש בדירה.

כלומר גם בתרחיש קיצוני כמו מתקפות טילים שגורמות המון נזק היקפי, נראה שהביטוח לא "משתלם".

אם זה היה נמשך זמן רב יותר, אולי. אבל רוב המלחמות פה הן לא מול איראן, אלא מול גורמים אחרים, שפוטנציאל הנזק שלהם לתכולה נמוך יותר.

מדרון חלקלק. מכאן הדרך ל"יש פיצוי גם בלי ביטוח, 10K לתכולה" קצרה. אבל בסדר, זה נכון לכל משחק קפיטליסטי מול סוציאליסטי.
כן ניתן לומר, שאפילו מעל תשלום ביטוח בריאות ע"י המדינה, כיסוי נזקי טרור הוא דבר ראשון במעלה שהמדינה צריכה לעשות.
זה לא בדיוק משהו שאינדיבידואל (קרי, קפיטליזם) אמור להתמודד איתו.

• אהבתי
אבל רוב המלחמות פה הן לא מול איראן, אלא מול גורמים אחרים, שפוטנציאל הנזק שלהם לתכולה נמוך יותר.
אז הכדאיות לביטוח צריכה להיבחן כאשר מתחילה מלחמה מול איראן, או כאשר למשל אתה מתגורר באיזור מועד לסכנה (למשל בקרבת הגבול עם לבנון כאשר יש מלחמה מול חיזבאללה) ולא בעת שלום או במרכז הארץ.

כלומר גם בתרחיש קיצוני כמו מתקפות טילים שגורמות המון נזק היקפי, נראה שהביטוח לא "משתלם".
למה לא משתלם? להבנתי לביטוח הזה אין תקופת אכשרה (תקנו אותי בבקשה) ובהינתן שרוב האנשים לא נפגעים ביום-יומיים הראשונים של המלחמה, הם יכולים לבטח ישר בתחילתה של המלחמה, הביטוח הוא רק לשנה ואין חובה להאריך אותו.

החשש שלי הוא כמה קשה לקבל את כספי הביטוח במקרה אמת, כי הטופס שצריך למלא הוא דיי מסיבי בכמות הפרטים שאת חלקם אין באמת דרך לדעת (כמה עלו ארונות שנקנו לפני 20+ שנה?)
בחלק מהרשתות החברתיות טענו שצריך לשמור קבלות של הפריטים הקיימים בבית, לא יודע אם זה נכון אבל אם כן מאיפה אנשים ימצאו קבלות לכל הפריטים שיש להם בבית?
ואז ברגע האמת יגידו שחסרים פרטים ולא יתנו את כל הכסף.

• אהבתי
תקופת אכשרה
לאיזה ביטוח תכולה יש תקופת אכשרה?

הביטוח הוא רק לשנה
איזה ביטוח תכולה יש ליותר משנה?
דרך אגב, זה עד לסוף שנה קלדרית, כך שזה חסרון שאי אפשר לשלם באופו יחסי לזמן המבוטח בפועל.
אין חובה להאריך אותו
איזה ביטוח תכולה יש חובה להאריך?

ואז ברגע האמת יגידו שחסרים פרטים ולא יתנו את כל הכסף
ראיתי טיפ ברשת שאומרים לצלם בוידאו את תכולת הבית ואז זו הוכחה טובה למה היה ומה לא.

אז אם נניח יש לכם תכולה בשווי יותר מזה (לא מטבח מזגנים ותשתיות של הדירה)
ארונות מטבח ומזגנים נחשבים לחלק מהמבנה בביטוחים? לא חלק מביטוח תכולה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C שווי מוצר משומש מחו"ל עבור הרחבת ביטוח תכולה למלחמה - ביטוח רשות לחפצים ביתיים של מס רכוש מיסים 0
N תפקיד סוכן ביטוח צרכנות פיננסית 3
חובב_פנסיה2022 ביטוח רכב חדש אצל היבואנית צרכנות פיננסית 8
נ ביטוח לאומי - זכאות להחזר מיסים 0
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
alinchik העברת כספי ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
F ביטוח לאומי על RSU שהועבר במסגרת הסכם גירושין מיסים 5
N זיכוי על ביטוח חיים בדוח השנתי למס הכנסה מיסים 6
N ביטוח מנהלים וקיצבה קבועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
ס חבות ביטוח לאומי על RSU למי שלא עובד מיסים 7
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס לימודי סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S אופן תגמול סוכני ביטוח שוק ההון 4
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N כדאיות ביטוח מקיף צרכנות פיננסית 5
O ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 14
S השוואה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה בהיבט של זכויות המוטבים / השאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S הוזלת מחיר ביטוח לרכב צרכנות פיננסית 4
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
I תנאי חידוש ביטוח בריאות פרטי מ2018 צרכנות פיננסית 0
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
T ביטוח בריאות מהשקל הראשון צרכנות פיננסית 9
F עורך דין לתביעת סוכן ביטוח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
Y הוזלה בדמי ניהול ביטוח מנהלים אל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N ביטוח קרקע לדירה נדל"ן 0
T ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
ה ביטוח מבנה - ערך כינון נדל"ן 9
Royi חישוב דמי ביטוח לאומי לעובד היברידי (שכיר ועצמאי) מיסים 8
ז עצמאי שאינו עונה להגדרה - הכנסות שלא מעבודה - ביטוח לאומי - 2 שאלות מיסים 2
JBUZZ ביטוח נסיעות לחו"ל - הפעלת תוספת ספורט אתגר (אקסטרים) לפי יום צרכנות פיננסית 3
S ביטוח בריאות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
R תיאום מס על ידי המעסיק - האם מבוצע גם תיאום ביטוח לאומי מיסים 3
G ביטוח רכב בחברה שומרה, למישהו יש נסיון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
S ביטול ביטוח רכב עקב נסיעה לחו"ל? אוף טופיק 11
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
flower הנחת סוכן - ביטוח סיעודי פרטי צרכנות פיננסית 7
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 1
ח עוול של ביטוח לאומי?! מיסים 38
S תיאום דמי ביטוח לאומי מיסים 0
S ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 9
M ביטוח דירה חדשה עם משכנתא נדל"ן 11
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
N פערים במחירי ביטוח דירה בין חברות שונות נדל"ן 1

נושאים דומים

Back
למעלה