• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגנה על צרכן שלא ביטל מנוי?

• פותח הנושא פותח הנושא luffyguy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

luffyguy

משתמש רגיל
דירוג
334
היי, לא הייתי בטוח איפה נכון לשים את זה, אז שמתי באוף טופיק. מוזמנים להעביר למקום תואם יותר אם יש כזה.

לאחרונה גיליתי שחדר כושר שאשתי היתה הולכת עליו לפני ~שנתיים ממשיך לחייב אותה עד עצם היום הזה.
פעם אחרונה שאשתי השתמשה בשירותי מכון הכושר היתה לפני 21 חודשים (וזאת לפי רישומים שיש לחדר הכושר).
לפני 18 חודשים עברנו דירה ומכון הכושר לא רלוונטי אלינו בכל מקרה.
אשתי חשבה שהמנוי אמור להסתיים תוך מספר חודשים מועט ולאחר מכן יבוטל. מסתבר שלא כך הדבר (לפחות, זה לא מה שקרה בפועל).
אני בשיחות מול חדר הכושר וכמובן שאני צריך לרדוף אחריהם כיד להגיע למישהו בעל סמכות בנושא בכלל, אבל זה לא העניין.
מדובר בסכום מצטבר של כ8000 שקל.

שאלתי היא - במידע ואכן מה שחדר הכושר עשה תואם את מה שמופיע בחוזה, ואכן זו פאשלה שלנו שלא שמנו לב לעניין החיובים לפני כן ולא ביטלנו את המנוי, האם ניתן לעשות משהו מעבר לנסות לדבר אל ליבו של המנהל שזה בסמכותו.

לדוגמא:
- האם יש חוק או תקנה שמגינה על הצרכן במקרה כזה?
- האם יש משהו קונקרטי שכדאי לומר למנהל (למשל, שהם אכן פעלו על פי חוק אך יש גם הגיון בסיסי וצרכני, ושאני אעשה על זה רעש ברשתות חברתיות)

או כמובן כל עצה אחרת שיש לכם.

תודה!

אין חוק שמקנה זיכוי בגלל חוסר שימוש בשירות מתמשך. אם החוזה מציין שהמנוי מתחדש אוטומטית, למיטב ידיעתי אין לכם עילה של ממש מולו.

האם יש משהו קונקרטי שכדאי לומר למנהל (למשל, שהם אכן פעלו על פי חוק אך יש גם הגיון בסיסי וצרכני, ושאני אעשה על זה רעש ברשתות חברתיות)
אתה יכול כמובן לפנות לעיתונות / קבוצות פייסבוק על כך, או לכל הפחות לומר למנהל שאתה פונה אליהם - אולי זה יגרום להם להתפשר על חלק מהסכום.

בכל אופן, כדאי לראות בכך שכר לימוד לניהול ומעקב אחר ההוצאות בכרטיסי האשראי.

כנראה שבשלב מסוים חתמתם על מנוי שמתחדש אוטומטית, שווה לבדוק איך זה קרה ולבקש לראות על מה חתמתם בדיוק. אבל בכל מקרה גם אם לא הלכת לחדר כושר עדיין הייתה לך את הזכות ללכת ועל זה אתה משלם בעצם, הם לא אחראים לזה שאתה לא בודק את החיובים באשראי לעיתים תכופות יותר.
באופן אישי בכל פעם שתפסתי שמנוי התחדש לי אוטומטית מבלי שרציתי בדרך כלל ביקשתי לבטל ולא קרה שסירבו אז שווה לנסות (בדרך כלל ביקשתי תוך זמן קצר אחרי שהתחדש אבל אולי יזרמו איתכם בחדר כושר אם יראו שלא השתמשתם זמן רב, אולי תסכימו על החזר חלקי לפחות).

השאלה היא כזו
האם מדובר במנוי מתמשך, שלא נקבע לו מועד סיום והתשלום עליו הוא כל חודש.
או שמדובר במנוי מתחדש שהינו לתקופה קצובה ומתחדש בתום התקופה.

תודה לכולם.
השאלה היא כזו
האם מדובר במנוי מתמשך, שלא נקבע לו מועד סיום והתשלום עליו הוא כל חודש.
או שמדובר במנוי מתחדש שהינו לתקופה קצובה ומתחדש בתום התקופה.

לטענת חדר הכושר (עוד לא ראיתי מאשתי מסמכים, מקווה שנמצא) החוזה הוא חוזה של 5 שנים, בעל התחייבות לשנה.
אז אם הבנתי נכון כן, יש תקופה קצובה למנוי.

כנראה שבשלב מסוים חתמתם על מנוי שמתחדש אוטומטית, שווה לבדוק איך זה קרה ולבקש לראות על מה חתמתם בדיוק. אבל בכל מקרה גם אם לא הלכת לחדר כושר עדיין הייתה לך את הזכות ללכת ועל זה אתה משלם בעצם, הם לא אחראים לזה שאתה לא בודק את החיובים באשראי לעיתים תכופות יותר.
באופן אישי בכל פעם שתפסתי שמנוי התחדש לי אוטומטית מבלי שרציתי בדרך כלל ביקשתי לבטל ולא קרה שסירבו אז שווה לנסות (בדרך כלל ביקשתי תוך זמן קצר אחרי שהתחדש אבל אולי יזרמו איתכם בחדר כושר אם יראו שלא השתמשתם זמן רב, אולי תסכימו על החזר חלקי לפחות).

כמובן שביטלנו את המנוי לבינתיים, ואני מתעניין בהחזר על הכסף שגבו מאיתנו עד עכשיו. לגבי הצדקות של "אני משלם על הזכות ללכת לחדר הכושר", אני מקבל את זה חלקית בלבד, כאשר כמעט שנתיים לא מגיעים למכון, מתוכם שנה וחצי גרים בדירה הרבה יותר מרוחקת משהיינו גרים, וכן ה"אפשרות" הזו שעליה אנחנו משלמים לא באמת מייצרת לעסק הוצאות או התחייבויות, אני תוהה אם כן יש מקום משפטי להטות דברים לטובת הצרכן.

לטענת חדר הכושר (עוד לא ראיתי מאשתי מסמכים, מקווה שנמצא) החוזה הוא חוזה של 5 שנים, בעל התחייבות לשנה.
כלומר אם אני מבין נכון חוזה לתקופה קצובה של שנה שמתחדש 4 פעמים סך הכל לחמש שנים?

נראה לי שזה עומד בהגדרה של חוק הגנת הצרכן ל"עסקה לתקופה קצובה", ואם כן אז לפי סעיף 13א לחוק אי אפשר לחדש את ההסכם אחרי השנה בלי הסכמה נוספת של המנוי.
סעיף 13א לחוק הגנת הצרכן

תנסה למצוא את ההסכם ובכל מקרה אני ממליץ על פניה לרשות להגנת הצרכן או לעורך דין

כלומר אם אני מבין נכון חוזה לתקופה קצובה של שנה שמתחדש 4 פעמים סך הכל לחמש שנים?

נראה לי שזה עומד בהגדרה של חוק הגנת הצרכן ל"עסקה לתקופה קצובה", ואם כן אז לפי סעיף 13א לחוק אי אפשר לחדש את ההסכם אחרי השנה בלי הסכמה נוספת של המנוי.
סעיף 13א לחוק הגנת הצרכן

תנסה למצוא את ההסכם ובכל מקרה אני ממליץ על פניה לרשות להגנת הצרכן או לעורך דין
תודה, זה נראה ממש שימושי! יש מצב שזה יתפוס. לטענת חדר הכושר, החוזה הוא ל5 שנים עם תקופת התחייבות של שנה; אני לא בטוח אם זה נכנס פה חוקית לקטגוריה של "חידוש כל תקופה קצובה". אנסה להתייעץ עם גורמי מקצוע בנושא.

תודה, זה נראה ממש שימושי! יש מצב שזה יתפוס. לטענת חדר הכושר, החוזה הוא ל5 שנים עם תקופת התחייבות של שנה; אני לא בטוח אם זה נכנס פה חוקית לקטגוריה של "חידוש כל תקופה קצובה". אנסה להתייעץ עם גורמי מקצוע בנושא.
מההבנה שלי של המכון כושר שלי - בשנה הראשונה ביטול גורר קנס כלשהו, זאת הכוונה של 'תקופת התחייבות'. לאחר מכן אפשר לבטל בלי כל קנס. אבל עדיין - זה מתחדש אוטומטית, זה לא שפעם בשנה צריך לחדש.
אכן יש להם קטע עם מכוני כושר(אולי קשור לחוק כלשהו) שהמחיר שהם מתחייבים עליו תקף ל5 שנים, בגלל זה החוזה הוא כביכול ל5 שנים.

זה נשמע לי שזה לגמרי אחריות שלך, הם לא דפקו אותך בזה שאוטומטית חידשו (כלומר מאז ומתמיד זה פשוט subscription חודשי, אין משמעות לעובדה של 'שנה' מעבר לקנס ההוא).

בכל זאת תנסה להגיע לפשרה איתם שיחזירו X% (תנסה לבקש 85% נניח ואולי תגיעו לעמק השווה.).
אם זה לא עובד לתת לחץ של "אני הולך לעיתונות" יכול כן לגרום להם להתפשר.
אפשר גם לנסות תביעות קטנות אם לא יילך, למרות ששוב זה נשמע לי שאתה בצד האשם כאן. (עדיין אולי אפשר לתבוע ולהגיע לפשרה)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נסה לשאול פה
מניח שהם יגידו לך שעו"ד צריך לבדוק את החוזה אבל נסה בכל זאת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
A הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר? שוק ההון 65
R נניח שאנחנו ב23 לאוקטובר 1929 (הגנה ממפולת) שוק ההון 28
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
S הגנה על מניות שוק ההון 7
מ הגנה מפני גנבת זהות צרכנות פיננסית 25
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
H הגנה מהיפר-אינפלציה / חילופי מעצמות / תרחיש קיצון (ברבור שחור) שוק ההון 60
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
2028_שנת_פרישה הגנה מפני פריצות סייבר לחשבון ההשקעות IB שוק ההון 0
Y הגנה על תיק מנייתי שוק ההון 15
M הגנה מפני אינפלציה/קריסת הכלכלה המקומית אוף טופיק 17
D הגנה על חסכון לדירה שוק ההון 8
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
A הגנה מפני אינפלציה שוק ההון 2
T פק"מ צמוד עם הגנה -- קיים במציאות או בדמיון? שוק ההון 19
מרק סרפדים הגנה על כספים במיטב-דש במסלול IB שוק ההון 1
Y אשמח לקצת מידע למי שהקים חברה במקלט מס לצורך הגנה ממיסוי.... שוק ההון 0
ק הגנה במקרה גירושים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 186
ס תיק level-up עם הגנה למדד שוק ההון 3
ארגמן הגנה כנגד עליית המדד שוק ההון 8
רוני הגנה כנגד מחזור עליות בשוק השכירויות. שוק ההון 25
CarpeDiem הגנה מירידה במחירי הדיור באמצעות משכנתא בריבית קבועה? שוק ההון 10
Y קרם הגנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
IronMan הגנה על חסכונות מפני קריסת נדל"ן/מיתון בארץ? שוק ההון 15
E מה ניתן לעשות עם שוכר שלא משלם? אוף טופיק 17
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
ח תושב חוזר ותיק, שלא מתכוון לעבוד הארץ ומעוניין לשמוע על אפשרויות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 37
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
ס חבות ביטוח לאומי על RSU למי שלא עובד מיסים 7
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R אוטובוס שלא עצר בתחנה - האם ניתן לתבוע צרכנות פיננסית 8
נ דירה שלא רשומה בטאבו נדל"ן 29
A עיקול כפול על חשבון ארנונה שלא על שמי מיסים 29
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א הרווחתי או שלא ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ז עצמאי שאינו עונה להגדרה - הכנסות שלא מעבודה - ביטוח לאומי - 2 שאלות מיסים 2
א יש דבר כזה עורך דין לרכישת דירה שלא לוקח 0.5% ? נדל"ן 24
A מילוה מדינה בלירות שלא נפרע. שוק ההון 11
ח "מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?" אוף טופיק 7
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
מ החזר מס על שנת 2024 שאלות שלא מצאתי אליהן תשובות ברורות מיסים 6
A חוב להוצאה לפועל שלא כחוק צרכנות פיננסית 9
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3

נושאים דומים

Back
למעלה