• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים

• פותח הנושא פותח הנושא Yakir
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Yakir

משתמש סולידי
דירוג
9
שלום חברה,
הייתי שמח להתייעץ איתכם במקרה קצה שמעלה לי בי דאגה בהשקעות בשוק ההון דרך ברוקרים ובפרט ברוקרים ישראליים כמו IBI, אקסלנס ומיטב.

סיטואציה:
נניח מישהו מנסה לפגוע בכם, והוא מצליח לפרוץ לתיק ההשקעות שלכם ולמכור את כל המניות במחיר אפסי, מצד אחד אין רווח לפורץ (אולי רווח מהנאה שהוא פגע בכם), אבל מצד שני הוא מצליח לפגוע בחשבון הנפרץ, לפעמים זה יכול להיות גם בגלל אירועים גלובלים שמדינה אחת מנסה לתקוף מדינה אחרת וכדומה, ולפי מיטב הבנתי אין ביטוח מצד הברוקר לאירועי קיצון כאלו (פרט ל-Charles Schwab אבל זה ברוקר זר ופחות רלוונטי) - אגב אם אני טועה אשמח שתתקנו אותי.

זה לא מעלה בכם חשש? וזו לא דוגמה מקבילה אם מישהו פורץ לחשבון בנק ומעביר את הכסף שלכם אליו או סתם לאדם אקראי, כי אז אפשר לבטל את העסקה/טרנזקציה (מניסיון שאני עובד בחברה פיננסית).

הרעיון היחיד שעלה לי להתמודד עם הבעיה זה לקנות קרנות מחקות של אותו מדד במקום קרנות סל, ככה שגם אם החשבון נפרץ והפורץ מחליט על דעת עצמו למכור את המניות, הוא ימכור אותם במחיר שווי השוק שנקבע להם בסוף היום, ולא כראות עניו, ואפשר לעשות את זה דרך אפליקצית פייר לדוגמה (תחת ההנחה שאפשר לקנות בחשבון רק קרנות מחקות ככה שאי אפשר למחוק את הכסף במכירה אפסית).

אתם לא חוששים לגבי זה?
יש לכם רעיונות יצירתיים כיצד להתמודד עם הבעיה הזו חוץ מלבטח את החשבון בעלות כספית גבוהה?

אם זו קרן נזילה ולא משהו קיקיוני שאין בו כמעט מסחר, אז הוא לא יצליח למכור אותה בפחות ממחיר השוק, כי לא משנה איזה מחיר אתה שם ב Limit אתה עדיין תמכור למרבה במחיר, ובקרן נזילה זה תמיד יהיה מישהו שהציע מחיר מאוד קרוב למחיר העדכני.

אבל אולי אחרי שהוא מכר את הקרן הנזילה שלך, הוא יכול להשתמש בכסף בשביל לקנות משהו קיקיוני ואז כן להצליח למכור אותו בזול.
אף פעם לא שמעתי על מקרה כזה.

יש לכם רעיונות יצירתיים כיצד להתמודד עם הבעיה הזו חוץ מלבטח את החשבון בעלות כספית גבוהה?
לפתוח חשבון בברוקר עם רמת אבטחה יותר גבוהה, כמו IB.

אם זו קרן נזילה ולא משהו קיקיוני שאין בו כמעט מסחר, אז הוא לא יצליח למכור אותה בפחות ממחיר השוק, כי לא משנה איזה מחיר אתה שם ב Limit אתה עדיין תמכור למרבה במחיר, ובקרן נזילה זה תמיד יהיה מישהו שהציע מחיר מאוד קרוב למחיר העדכני.

אבל אולי אחרי שהוא מכר את הקרן הנזילה שלך, הוא יכול להשתמש בכסף בשביל לקנות משהו קיקיוני ואז כן להצליח למכור אותו בזול.
אף פעם לא שמעתי על מקרה כזה.

היי,
תודה על התגובה שלך, אבל יש לי הבהרה.

גם אם מדובר בקרן נזילה, יש סיכון תיאורטי שמניה תימכר במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק אם מזינים הוראת Limit נמוכה מאוד. ניקח לדוגמה מניה ששווה 1000$. הפורץ יכול לשים תחילה הוראת קנייה עם Limit של 2$ ולאחר מכן בחשבון הנפרץ לשים הוראת מכירה עם Limit של 1$. ככל שלמניה יש פחות נפח מסחר, הסיכוי שהעסקה תתבצע בהצלחה עולה. אפילו אם יש רק הוראות Market או הוראות Limit נמוכות מאוד של קנייה, זה עדיין יכול להוביל לפגיעה משמעותית.

לפתוח חשבון בברוקר עם רמת אבטחה יותר גבוהה, כמו IB.
אני מדבר על סיטואציה שכבר החשבון נפרץ ולא על דרכי מניעה, מין הסתם שיש 2FA ועוד מלא הגנות, אבל את האקרים זה לא מונע, אלא רק מעכב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גם אם מדובר בקרן נזילה, יש סיכון תיאורטי שמניה תימכר במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק אם מזינים הוראת Limit נמוכה מאוד. ניקח לדוגמה מניה ששווה 1000$. הפורץ יכול לשים תחילה הוראת קנייה עם Limit של 2$ ולאחר מכן בחשבון הנפרץ לשים הוראת מכירה עם Limit של 1$. ככל שלמניה יש פחות נפח מסחר, הסיכוי שהעסקה תתבצע בהצלחה עולה. אפילו אם יש רק הוראות Market או הוראות Limit נמוכות מאוד של קנייה, זה עדיין יכול להוביל לפגיעה משמעותית.
א. יש הגבלות של ברוקרים על טווח של מחירים לפי מחיר המניה. אתה לא יכול כנראה אפילו לשלוח buy על טסלה עם מחיר 10. הפקודה פשוט תידחה.
ב. בשביל שהמשחק של 1 דולר מול 2 דולר ששמת יתממש, צריך שספר הפקודות יהיה ריק לגמרי. לא קורה (כמעט).

נושאים דומים

Back
למעלה