שימוש בפלטפורמה אמריקאית כמו IBKR, אפילו דרך ברוקר ישראלי, מחריף את הבעיה
זה השערה שלך או מידיעה? (יש קשר בכלל בין IBKR ללקוח הסופי כשזה עובר דרך ברוקר ישראלי שעושה שימוש בIBKR?. אני משער שהרבה בנקים/ברוקרים בישראל משמתמשים בקוסטודיאן צד ג אמריקאי בשביל הניירות האמריקאיים של הלקוחות שלהם. הלקוח הסופי פשוט בדרך כלל לא רואה את זה, אז מעניין למה שיהיה הבדל בין ברוקר ישראלי שמשתמש בIBKR כ Introducing Broker (וכך הלקוח משמתמש טכנית גם בפלטפורמה של IBKR כיון שהם מאפשרים את זה טכנית) לבין ברוקר ישראלי שמשמתש לדוגמא ב Citi כ Sub Custodian לכל הניירות האמריקאיים שמוחזקים דרך הברוקר)
2) מעבר לגיל 60, ובהנחה שהשווי הנקי כבר יהיה עמוק לתוך ה-8 ספרות, להעביר את המניות במתנה ליורשים עם תוחלת חיים גבוהה יותר.
למה רק בהנחה שהשווי הנקי עמוק לתוך ה-8 ספרות? נניח שזה עמוק לתוך ה-6 ספרות, זה משנה את תוכנית הפעולה?
(אם כבר, הייתי חושב שככל שהשווי יותר גבוה פחות אכפת לקחת את הסיכון של תשלום המס כיוון שבכל מקרה יישראל מספיק כסף ליורשים)
1) ביטוח חיים עד גיל 60 בסכום שעולה על חבות המס התאורטית
נראה לי שהיה על זה כבר דיון בשרשור אחר.
1. אם לא משנים את סכום הביטוח תקופתית לפי הביצועים של התיק, הפתרון הזה כולל או ביטוח הרבה יותר גבוה מהמס במשך רוב השנים (עם העלויות הנלוות) והתוצאה האפקטיבית היא שסכום ביטוח החיים באמת לא כל כך קשור למס העיזבון. או לחילופין, עדכון מתמיד של הכיסוי עם הבעייה הברורה שכל תקופה קצרה צריך חיתום רפואי חדש.
2. כבר לפני גיל 60 ביטוח הוא לא כל כך זול. לפי בדיקה שעשיתי עכשיו במחשבון של רשות שוק ההון, אאלט בגיל 58-60 זה כבר עלות שנתית של 0.375%. בדוגמא שלך של עמוק לתוך ה 8 ספרות, הפרמיה היא כבר עשרות אלפי שקלים בשנה בגילאים האלו (לפני גיל 60).
כל אחד כמובן יכול לעשות מה שמתאים לו, אבל זה נשמע לי כל כך מוזר שמישהו עם הון כל כך גבוה המיועד למתנה בעוד שנתיים, משלם עשרות אלפי שקלים בשנה על ביטוח חיים כדי שבמקרה שהברוקר הישראלי ישנה את הכללים שלו בדיוק לפני שהוא מת, היורשים עדיין יקבלו בדיוק את מה שהיו מקבלים אם הברוקר לא היה משנה את הכללים וגם לא היו עושים ביטוח חיים. אני פשוט לא מבין את ההגיון. (במידה ופתאום מתחילים לאכוף את מס העיזבון, היורשים עדיין מפסידים את ה 40% לעומת המקרה שהמוריש היה נפטר שבוע לפני שהתחילו לאכוף את זה כיון שאז היורשים היו מקבלים גם 100% מהתיק וגם את ה 40% מביטוח החיים. אז אני אפילו לא מבין את הרווח ה "פסיכולוגי" שהיורשים לא ירגישו שהם הפסידו משהו)