• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר?

• פותח הנושא פותח הנושא aba-oren
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אין לי תשובה מוחלטת לנושא...כל אחד בהתאם למה שהוא מרגיש בנוח והערכתו את הסיכון. וד"א, עבור רוב האנשים כאן, שלא עובדים עם מנהלי כספים וכו...אפשר לתת את ההרשאה לבן/בת זוג, בן משפחה וכו...ולהשאיר הנחיות.
שמע לא כולם קרים כמו דן חלוץ.
זה אומר שלרוב בזמן ההכנות ללויה או בזמן השבעה אנשים יתעסקו עם החשבון של הנפטר.
לא אומר שלא אפשרי, וכסף גורם לאנשים לעשות הרבה דברים, רק צריך לזכור מה המשמעות של זה :)

שמע לא כולם קרים כמו דן חלוץ.
זה אומר שלרוב בזמן ההכנות ללויה או בזמן השבעה אנשים יתעסקו עם החשבון של הנפטר.
לא אומר שלא אפשרי, וכסף גורם לאנשים לעשות הרבה דברים, רק צריך לזכור מה המשמעות של זה :)
דן חלוץ, דוגמא ממש טובה ;)
to each his own...

עד שאחד הילדים מתחתן עם אמריקאי/ת וצריך להגיש דוחות
אם החשש הוא שהכסף שעבר לאחד הילדים שיתחתן עם אמריקאית וה IRS יבדקו מתי הירושה שקיבלו עברה אליהם והאם לפי שעת המוות או אחרי... ומה אם פשוט יהיה כמו המצב היום, שבו הבנקים בישראל לא אוכפים את זה פרקטית? מה יקרה אז בנישואים?

שוב כל אחד שיעשה מה שגורם לו לישון בשקט...

הכי בטוח, לשלם 40% למס הכנסה האמריקאי בעת פטירה...גם אם הבנקים לא אוכפים את זה...להתנדב...אני אומר את זה לא בציניות...אם זו רמת החשש...אז זה שהבנקים "זורקים" לא יגן עליכם "בבוא היום"...

אם החשש הוא שהכסף שעבר לאחד הילדים שיתחתן עם אמריקאית וה IRS יבדקו מתי הירושה שקיבלו עברה אליהם והאם לפי שעת המוות או אחרי
לא חשש, אתה מחליף הפסד תיאורטי של מס עזבון בהפסד ודאי של הקדמת אירוע מס

הכי בטוח, לשלם 40% למס הכנסה האמריקאי בעת פטירה
אני אומר את זה לא בציניות
זה 40% מהסה"כ, מהקרן שעבדת בשבילה ושילמת עליה מס, לא רק מהרווחים. אין שום הגיון בעולם להעביר את הרכוש שלך לממשלת ארה"ב, בשביל מה בכלל להשקיע אם זו התוכנית. הדבר הבטוח היחיד ללא אמריקאי שמתכנן להוריש זה לא לגעת ישירות בנכסים אמריקאים, בייחוד שזה כל כך פשוט לביצוע.

האם ידועים לכם בוודאות ובאופן אישי מקרים כאלו שהמס נגבה מחשבון של ישראלי שנפטר?

כן.
זה לא נגבה מהחשבון.
זה נגבה מהעזבון.
אבל לא משחררים את החשבון ליורשים עד תשלום המס.

יש את עניין גביית המס...
ויש את עניין ההקפאה של החשבון לחודשים ארוכים עד לבירור חבות המס.

שתי בעיות שונות.

שימוש בפלטפורמה אמריקאית כמו IBKR, אפילו דרך ברוקר ישראלי, מחריף את הבעיה.

אני עדיין חושבת שהמענה המיטבי לבעיה הזו הוא דו שלבי 1) ביטוח חיים עד גיל 60 בסכום שעולה על חבות המס התאורטית 2) מעבר לגיל 60, ובהנחה שהשווי הנקי כבר יהיה עמוק לתוך ה-8 ספרות, להעביר את המניות במתנה ליורשים עם תוחלת חיים גבוהה יותר.

בכל מקרה הגישה שלי היא לא לאפשר לזנב המס לכשכש בתיק כלומר אמנע מעצמי השקעה בחברות אמריקניות מובחרות אך ורק בגלל השיקול של חבות במס עיזבון.

שימוש בפלטפורמה אמריקאית כמו IBKR, אפילו דרך ברוקר ישראלי, מחריף את הבעיה
זה השערה שלך או מידיעה? (יש קשר בכלל בין IBKR ללקוח הסופי כשזה עובר דרך ברוקר ישראלי שעושה שימוש בIBKR?. אני משער שהרבה בנקים/ברוקרים בישראל משמתמשים בקוסטודיאן צד ג אמריקאי בשביל הניירות האמריקאיים של הלקוחות שלהם. הלקוח הסופי פשוט בדרך כלל לא רואה את זה, אז מעניין למה שיהיה הבדל בין ברוקר ישראלי שמשתמש בIBKR כ Introducing Broker (וכך הלקוח משמתמש טכנית גם בפלטפורמה של IBKR כיון שהם מאפשרים את זה טכנית) לבין ברוקר ישראלי שמשמתש לדוגמא ב Citi כ Sub Custodian לכל הניירות האמריקאיים שמוחזקים דרך הברוקר)

2) מעבר לגיל 60, ובהנחה שהשווי הנקי כבר יהיה עמוק לתוך ה-8 ספרות, להעביר את המניות במתנה ליורשים עם תוחלת חיים גבוהה יותר.
למה רק בהנחה שהשווי הנקי עמוק לתוך ה-8 ספרות? נניח שזה עמוק לתוך ה-6 ספרות, זה משנה את תוכנית הפעולה?
(אם כבר, הייתי חושב שככל שהשווי יותר גבוה פחות אכפת לקחת את הסיכון של תשלום המס כיוון שבכל מקרה יישראל מספיק כסף ליורשים)
1) ביטוח חיים עד גיל 60 בסכום שעולה על חבות המס התאורטית
נראה לי שהיה על זה כבר דיון בשרשור אחר.
1. אם לא משנים את סכום הביטוח תקופתית לפי הביצועים של התיק, הפתרון הזה כולל או ביטוח הרבה יותר גבוה מהמס במשך רוב השנים (עם העלויות הנלוות) והתוצאה האפקטיבית היא שסכום ביטוח החיים באמת לא כל כך קשור למס העיזבון. או לחילופין, עדכון מתמיד של הכיסוי עם הבעייה הברורה שכל תקופה קצרה צריך חיתום רפואי חדש.
2. כבר לפני גיל 60 ביטוח הוא לא כל כך זול. לפי בדיקה שעשיתי עכשיו במחשבון של רשות שוק ההון, אאלט בגיל 58-60 זה כבר עלות שנתית של 0.375%. בדוגמא שלך של עמוק לתוך ה 8 ספרות, הפרמיה היא כבר עשרות אלפי שקלים בשנה בגילאים האלו (לפני גיל 60).

כל אחד כמובן יכול לעשות מה שמתאים לו, אבל זה נשמע לי כל כך מוזר שמישהו עם הון כל כך גבוה המיועד למתנה בעוד שנתיים, משלם עשרות אלפי שקלים בשנה על ביטוח חיים כדי שבמקרה שהברוקר הישראלי ישנה את הכללים שלו בדיוק לפני שהוא מת, היורשים עדיין יקבלו בדיוק את מה שהיו מקבלים אם הברוקר לא היה משנה את הכללים וגם לא היו עושים ביטוח חיים. אני פשוט לא מבין את ההגיון. (במידה ופתאום מתחילים לאכוף את מס העיזבון, היורשים עדיין מפסידים את ה 40% לעומת המקרה שהמוריש היה נפטר שבוע לפני שהתחילו לאכוף את זה כיון שאז היורשים היו מקבלים גם 100% מהתיק וגם את ה 40% מביטוח החיים. אז אני אפילו לא מבין את הרווח ה "פסיכולוגי" שהיורשים לא ירגישו שהם הפסידו משהו)

אני משער שהרבה בנקים/ברוקרים בישראל משמתמשים בקוסטודיאן צד ג אמריקאי בשביל הניירות האמריקאיים של הלקוחות שלהם.
כולם.

למה רק בהנחה שהשווי הנקי עמוק לתוך ה-8 ספרות? נניח שזה עמוק לתוך ה-6 ספרות, זה משנה את תוכנית הפעולה?
(אם כבר, הייתי חושב שככל שהשווי יותר גבוה פחות אכפת לקחת את הסיכון של תשלום המס כיוון שבכל מקרה יישראל מספיק כסף ליורשים)
אולי אם יש רק 6 ספרות (עמוק ככל שיהיו) אז יהיה יותר קשה להיפרד בשלב יחסית מוקדם מחלק משמעותי מהכסף?
כלומר הפיתרון "להעביר לילדים" צריך לקחת בחשבון שיהיה צורך גם להשאיר חלק משמעותי להמשך המחיה עד 120.

אם אני מבינה נכון לסולידית נשאר 30% עוקב מדד (אולי אירי? וזה לא חשוף למס ירושה) עוד כמה מניות דיבידנד ישראליות (שגם לא חשופות למס ירושה) והשאר, נניח60% מניות דיבידנד (כנראה רובן אמריקאיות).

במקרה כזה סביר מאוד להניח שלהשאיר 40% מתיק של 6 ספרות לא יספיקו להמשך הפרישה, ואולי אפילו לא מתיק של 7 ספרות...

לעומת זאת 40% מתיק של 8 ספרות בהחלט יכול להספיק (במיוחד אם זה "עמוק" לתוך ה-8 ספרות...)

בנוסף, אם צריך לשלם את המס לפני קבלת הירושה (ועד אז התיק מוקפא) הרי שמס של סכום של 8 ספרות הוא אסטרונומי. וכנראה לא יהיה בהישג יד של היורשים.
(אני לא מבינה בזה בכלל אז אולי אין בעיה לשלם את המס מהעיזבון ולא צריך להוכיח את תשלום המס לפני קבלת הירושה).

בנוסף, אם צריך לשלם את המס לפני קבלת הירושה (ועד אז התיק מוקפא) הרי שמס של סכום של 8 ספרות הוא אסטרונומי. וכנראה לא יהיה בהישג יד של היורשים.
בנוסף יש פה חשיפה לכפל מס: גם מס רווחי הון, גם מס יסף כנראה וגם מס עיזבון.

שאלה בנושא
קניתי בעבר מניות אמריקאיות מסוימות{אפל אמזון טסלה וכ"ו} בברוקר ישראלי רגיל.. נושא מס עיזבון שייך אליי ?או שמכיון ומכרתי אז אין מה לחשוש כלל?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה תקף גם לגבי קרנות אמריקאיות הנרכשות בברוקר ישראלי כמו SPMO?
מוסיף על שאלתו
כל בתי השקעות שמשקיעות על האס אנד פי בכל צורותיו { פוליסות חיסכון גמל להשקעה וכ"ו} מה עושות בשביל לא להיכנס לפלונטר? וכן במידה ויש בעיה האם זה קשור אליי?
ענין נוסף פחות קשור מה הענין של ממשלת ארה"ב לסבך אנשים שלא יקנו וישתתפו בהנפקות ובקניית ניירות אמריקאיים?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
מ הגנה מפני גנבת זהות צרכנות פיננסית 25
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
2028_שנת_פרישה הגנה מפני פריצות סייבר לחשבון ההשקעות IB שוק ההון 0
M הגנה מפני אינפלציה/קריסת הכלכלה המקומית אוף טופיק 17
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
A הגנה מפני אינפלציה שוק ההון 2
IronMan הגנה על חסכונות מפני קריסת נדל"ן/מיתון בארץ? שוק ההון 15
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
R נניח שאנחנו ב23 לאוקטובר 1929 (הגנה ממפולת) שוק ההון 28
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
L הגנה על צרכן שלא ביטל מנוי? אוף טופיק 8
S הגנה על מניות שוק ההון 7
H הגנה מהיפר-אינפלציה / חילופי מעצמות / תרחיש קיצון (ברבור שחור) שוק ההון 60
Y הגנה על תיק מנייתי שוק ההון 15
D הגנה על חסכון לדירה שוק ההון 8
T פק"מ צמוד עם הגנה -- קיים במציאות או בדמיון? שוק ההון 19
מרק סרפדים הגנה על כספים במיטב-דש במסלול IB שוק ההון 1
Y אשמח לקצת מידע למי שהקים חברה במקלט מס לצורך הגנה ממיסוי.... שוק ההון 0
ק הגנה במקרה גירושים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 186
ס תיק level-up עם הגנה למדד שוק ההון 3
ארגמן הגנה כנגד עליית המדד שוק ההון 8
רוני הגנה כנגד מחזור עליות בשוק השכירויות. שוק ההון 25
CarpeDiem הגנה מירידה במחירי הדיור באמצעות משכנתא בריבית קבועה? שוק ההון 10
Y קרם הגנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
sharon מה אפשר לעשות כדי להגן מפני ייסוף השקל? שוק ההון 23
הסוליd גידור מפני כיבוש טאיוואן שוק ההון 64
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 25
O חשש מפני סיווג כסוחר יומי מיסים 108
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 49
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
ס ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי צרכנות פיננסית 28
M איך מגנים מפני אינפלציה / מדד גבוהה בנזילות גבוהה ? שוק ההון 12
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ש איך מתגוננים מפני המפולת הבאה? שוק ההון 60
P קיים מסלול בקרנות השתלמות או פנסיה שיכול להגן מפני מפולת? צרכנות פיננסית 8
unrealx הגנת מפני ירידת ערך של נכס נדל"ן נדל"ן 49
H איך להתגונן מפני קריסה של בנק? שוק ההון 20
ס bitcoin כמגן מפני קטסטרופה כלכלית? שוק ההון 81