• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר?

• פותח הנושא פותח הנושא aba-oren
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נשמע לי הזוי שמנהל כספים אפילו מציע משהו כזה, אבל כנראה שזה המצב :) ניחוש שלי הוא שהם אף פעם לא עשו את זה באמת. הם סתם מנסים "למכור" ללקוחות שלהם מצג כאילו הם מוצאים "פתרונות".
אם אני מבין אותך נכון, הפמילי אופיס מציעים שהם בעצמם יקבלו הרשאה ויעשו את זה. נשמע לי הזוי, כיון שהם חושפים את עצמם לתביעות ענק מצד היורשים, וכנראה שזה גם עבירה פלילית בישראל (הם נכנסים לחשבון של עיזבון ונוגעים בכספי עיזבון ללא רשות).
בנוסף, כדי באמת לפתור כאן את הסיכון, צריך גם לנייד את הכספים החוצה לחשבון אחר לאחר המכירה. בהתחשב בכך שזה כנראה לפחות T+1 עד שאשר להעביר את הכסף, ובזמן הזה נראה לי שיש סיכוי לא רע שהבנקים והברוקרים הישראלים כבר יידעו על הפטירה אני מסופק האם זה בכלל יעבוד (במקרה ומתחילים לאכוף את זה).
כשמדובר על ירושה גדולה (פמילי אופיס :)) נשמע לי הזוי לגמרי לחשוב אפילו על התנהלות כזו.

בין בני זוג כשהיורש היחיד הוא בן הזוג, אני עוד מבין איך אפשר לתכנן משהו כזה בין בני הזוג.

לפמילי אופיס ברוב המוחלט של המקרים יש הרשאות לניהול השקעות וקבלת החלטות על האחזקות … מנדט שמוסכם מראש על כלל הנכסים וחשבונות הבנק של המשקיע . בנוסף הם יכולים (ומחתימים ) את המשקיעים שלהם על ״הרשאות מיוחדות״ במקרים מסוימים כמו פטירה … שבה הם כמובן לא נושאים בliability אלא רק המבצעים של ההחלטה.

בקשר לפמילי אופיס שאני עובד איתו , אני יודע שהוא עשה את זה לפחות פעם אחת עבור לקוח שנפטר בטיסה בחול …. והצטערו על זה בדיעבד(בגלל אירוע המס ולא חשבו שבאמת יאכפו את זה…אבל זו הייתה ההנחיה).

מה שתיארתי זה משהו שאני יודע שעושים .:.. כל אחד לפי השקפתו, הערכתו של הסיכון ומצבו הכלכלי ….
אתם יכולים להתעודד בכך שאם זה קורה להון האישי שלכם אתם כבר לא תהיו מוטרדים מהתוצאות…הבאתם ליורשים הון משמעותי , did your best , שיתמודדו.

נערך לאחרונה ב:
איך תביעות ? מה נסגר עם האמירות שזורקים כאן ?

לפמילי אופיס ברוב המוחלט של המקרים יש הרשאות לניהול השקעות וקבלת החלטות על האחזקות … מנדט שמוסכם מראש על כלל הנכסים וחשבונות הבנק של המשקיע . בנוסף הם יכולים (ומחתימים ) את המשקיעים שלהם על ״הרשאות מיוחדות״ במקרים מסוימים כמו פטירה … שבה הם כמובן לא נושאים בliability אלא רק המבצעים של ההחלטה.

בקשר לפמילי אופיס שאני עובד איתו , אני יודע שהוא עשה את זה לפחות פעם אחת עבור לקוח שנפטר בטיסה בחול …. והצטערו על זה בדיעבד(בגלל אירוע המס ולא חשבו שבאמת יאכפו את זה…אבל זו הייתה ההנחיה).

מה שתיארתי זה משהו שאני יודע שעושים .:.. כל אחד לפי השקפתו, הערכתו של הסיכון ומצבו הכלכלי ….
אתם יכולים להתעודד בכך שאם זה קורה להון האישי שלכם אתם כבר לא תהיו מוטרדים מהתוצאות…הבאתם ליורשים הון משמעותי , did your best , שיתמודדו.
האמת היא שאני לא מכיר את הדין הישראלי, אז כנראה באמת כתבתי שטויות (בהרבה מדינות אין אפשרות למוריש לקבוע חובת מכירה לאחר הפטירה. כנראה שבישראל זה אחרת. זה עדיין נשמע לי מאוד מוזר שמנהל כספים ייקח על עצמו אחריות למכירת נכסים אם הוא לא מנהל העיזבון. נניח שללא ידיעת הפמילי אופיס נכתבה צוואה חדשה לאחר ההוראות שהוא נתן לפמילי אופיס ובה לא הוזכר שום דבר לגבי מכירה. הפמילי אופיס מכר, ולמחרת מחיר המנייה הכפיל את עצמו. נשמע לי כמו מקרה קלאסי לתביעה. אבל שוב, אני ממש לא מכיר את הדין הישראלי)

במחשבה שנייה, אני מסכים שבמצב היום יכול להיות הגיוני לתכנן למכור מייד אם אפשר. (נראה לי שזה מה שכתבת, אבל רק אפרט זאת שוב כיון שלא שמתי לב לכך כשהגבתי מקודם ונראה לי שגם מגיבים אחרים חשבו שזה תכנון סביר גם למקרה שהתחילו לאכוף). זה סהכ הורדת סיכון מסויים לאחר שהסיכון הבאמת גדול, עדיין לא קיים.

איך שאני רואה את זה, האנשים האלה ממשיכים להשקיע בנכסים סחירים אמריקאיים בעיקר בגלל שכרגע כמעט ואין סיכון בגלל שהברוקרים הישראלים לא אוכפים. אך עדיין, בגלל שיש חשש רחוק שהמצב בדיוק יישתנה כשהם ימותו, הם עושים עוד תכנון כדי להרחיק את הסיכון הזה עוד יותר (ומוכנים לממש ולשלם מס רווחי הון כדי למזער את הסיכון שעד היום מעולם לא התממש).
אני מניח שאם הבנקים/ברוקרים הישראלים יתחילו לאכוף, רוב האנשים האלה יימכרו מייד היום ולא ייסמכו על התכנונים האלו.
(או במילים אחרות, לא נראה לי שהם עושים את התכנון הזה גם בבנק אמריקאי שכבר היום דורש TRANSFER CERTIFICATE)

האמת היא שאני לא מכיר את הדין הישראלי, אז כנראה באמת כתבתי שטויות (בהרבה מדינות אין אפשרות למוריש לקבוע חובת מכירה לאחר הפטירה. כנראה שבישראל זה אחרת.
גם בישראל זה לא חוקי.

האמת היא שאני לא מכיר את הדין הישראלי, אז כנראה באמת כתבתי שטויות (בהרבה מדינות אין אפשרות למוריש לקבוע חובת מכירה לאחר הפטירה. כנראה שבישראל זה אחרת. זה עדיין נשמע לי מאוד מוזר שמנהל כספים ייקח על עצמו אחריות למכירת נכסים אם הוא לא מנהל העיזבון. נניח שללא ידיעת הפמילי אופיס נכתבה צוואה חדשה לאחר ההוראות שהוא נתן לפמילי אופיס ובה לא הוזכר שום דבר לגבי מכירה. הפמילי אופיס מכר, ולמחרת מחיר המנייה הכפיל את עצמו. נשמע לי כמו מקרה קלאסי לתביעה. אבל שוב, אני ממש לא מכיר את הדין הישראלי)

במחשבה שנייה, אני מסכים שבמצב היום יכול להיות הגיוני לתכנן למכור מייד אם אפשר. (נראה לי שזה מה שכתבת, אבל רק אפרט זאת שוב כיון שלא שמתי לב לכך כשהגבתי מקודם ונראה לי שגם מגיבים אחרים חשבו שזה תכנון סביר גם למקרה שהתחילו לאכוף). זה סהכ הורדת סיכון מסויים לאחר שהסיכון הבאמת גדול, עדיין לא קיים.

איך שאני רואה את זה, האנשים האלה ממשיכים להשקיע בנכסים סחירים אמריקאיים בעיקר בגלל שכרגע כמעט ואין סיכון בגלל שהברוקרים הישראלים לא אוכפים. אך עדיין, בגלל שיש חשש רחוק שהמצב בדיוק יישתנה כשהם ימותו, הם עושים עוד תכנון כדי להרחיק את הסיכון הזה עוד יותר (ומוכנים לממש ולשלם מס רווחי הון כדי למזער את הסיכון שעד היום מעולם לא התממש).
אני מניח שאם הבנקים/ברוקרים הישראלים יתחילו לאכוף, רוב האנשים האלה יימכרו מייד היום ולא ייסמכו על התכנונים האלו.
(או במילים אחרות, לא נראה לי שהם עושים את התכנון הזה גם בבנק אמריקאי שכבר היום דורש TRANSFER CERTIFICATE)
לא כל האנשים משקיעים רק בתעודות סל...משקיעים בנ"ע אמריקאים שונים, בשל סיבות שונות...כולל אג"ח, מניות, קרנות וכו...ולא בגלל שחושבים על הסיכון הנמוך בעת פטירה(שבתקווה תבוא עוד שנים רבות...) אלא בגלל שהשוק האמריקאי הוא "הבטוח" ביותר, הנזיל ביותר, עם אפשרויות ההשקעה הרחבות ביותר....

כן, עדיף במקרים והאפשרות קיימת(כמו בתעודות סל על מדדים פופלרים ורחבים) להחזיק תעודות סל איריות למשל...אבל אם במקרה של ההשקעה הספציפית בה אתה מעוניין אין אלטרנטיבה אירית? אז תוותר על התשואה/סיכון של מוצר X בגיל Y בגלל מס ירושה?

אתה לא מושך את הכסף...אתה פשוט מנקה את החשבון מנכסים אמריקאים סחירים...כל העברה עתידית זה לפי ירושה וכו...
ואז הבנק ידרוש ממך טופס כזה:
אז תוותר על התשואה/סיכון של מוצר X בגיל Y בגלל מס ירושה?
אני? בהחלט.

אבל אם במקרה של ההשקעה הספציפית בה אתה מעוניין אין אלטרנטיבה אירית? אז תוותר על התשואה/סיכון של מוצר X בגיל Y בגלל מס ירושה?
אם אין קרן אירית זה בהגדרה מיקרו-אופטימזציה, אז כן הייתי מוותר.
או קונה עד 20,000 דולר ממנו אם זה חזק ממני, ונותן לו להתפתח. אפשר לחשוב על עוד מיקרו-אופטימזציה בו אתה עושה איזון אם זה עולה מעל 60K

משתמשים בעורך דין של אותו פמילי אופיס בשביל חתימה על הטופס. אם הם מוכנים להשתתף אקטיבית בהונאת מס אמריקאית ומוכנים לקחת סיכונים כאלו על עצמם בשביל הלקוחות שלהם (כשלפי החוק האמריקאי נראה לי שהם חבים אישית את המס עיזבון כיון שהם מכרו את הנכסים האמריקאיים ((עוד לפני עניינים פליליים אמריקאיים). פשוט מי שמעביר נכס אמריקאי מעיזבון, חב אישית) הם בטח גם ישיגו חתימה על הטופס בשביל הבנק:lol:

משתמשים בעורך דין של אותו פמילי אופיס בשביל חתימה על הטופס. אם הם מוכנים להשתתף אקטיבית בהונאת מס אמריקאית ומוכנים לקחת סיכונים כאלו על עצמם בשביל הלקוחות שלהם (כשלפי החוק האמריקאי נראה לי שהם חבים אישית את המס עיזבון כיון שהם מכרו את הנכסים האמריקאיים ((עוד לפני עניינים פליליים אמריקאיים). פשוט מי שמעביר נכס אמריקאי מעיזבון, חב אישית) הם בטח גם ישיגו חתימה על הטופס בשביל הבנק:lol:
אני בספק רב אם יסכים לחתום ובכלל אני לא אוהב להיות תלוי בטוב ליבם של אנשים אחרים, בטח ובטח אחרי שאני מת ומדובר על סכומי כסף גדולים.
הרבה בכלל לא מסכימים לחתום על כזה דבר גם אם הכל 100% לגי'ט.

קראתי בעיון, ונראה שאין פיתרון אלא למכור את המניות האמריקאיות ראשונות כשאני פורש ולצמצם את האחזקה לאורך השנים, כך שבסוף אני נשאר רק עם קרנות איריות.
היה פוסט על העברה בירושה: האם זה דוחה את תשלום המס? לא נשמע לי הגיוני.
ופוסט נוסף על הקמת חברה בחו"ל : מאיזה גודל תיק זה משתלם? אם למשל להקים חברה ולתחזק אותה מדי שנה זה עניין של 100 אלף דולר, וחבות המס היא 300 אלף דולר (מניח גודל תיק של מיליון דולר) זה עדיף, לא?

ופוסט נוסף על הקמת חברה בחו"ל : מאיזה גודל תיק זה משתלם?
לא חייב חברה בחו"ל, אפשר להחזיק גם דרך חברה בע"מ. אבל גם זה יקר ומסבך, וחוק הרווחים הכלואים החדש כמעט איין את כל היתרון שהיה בחברות ארנק.

לא חייב חברה בחו"ל, אפשר להחזיק גם דרך חברה בע"מ. אבל גם זה יקר ומסבך, וחוק הרווחים הכלואים החדש כמעט איין את כל היתרון שהיה בחברות ארנק.
מסקרנות שוחחתי על זה עם קלוד, שאלתי אותו מה הוא מציע לתיק של מיליון דולר אמריקאי. הוא הציע קרנות איריות, ביטוח חיים, וגם הציע לפתוח חברה באיי הבתולה הבריטיים.
לפי מה שהוא הציע, עלויות ההקמה הן בערך 45 אלף שקלים, וההחזקה של חברה כזו היא בערך 30 אלף שקלים בשנה, בעוד מס הירושה על התיק הוא בערך מיליון ש"ח.

מסקרנות שוחחתי על זה עם קלוד, שאלתי אותו מה הוא מציע לתיק של מיליון דולר אמריקאי. הוא הציע קרנות איריות, ביטוח חיים, וגם הציע לפתוח חברה באיי הבתולה הבריטיים.
לפי מה שהוא הציע, עלויות ההקמה הן בערך 45 אלף שקלים, וההחזקה של חברה כזו היא בערך 30 אלף שקלים בשנה, בעוד מס הירושה על התיק הוא בערך מיליון ש"ח.
כלומר תוך כ-20 שנה (כולל ריבית דריבית) אתה מפסיד על ידי פתיחת החברה.

כלומר תוך כ-20 שנה (כולל ריבית דריבית) אתה מפסיד על ידי פתיחת החברה.
לא בהכרח:
א. גם התיק שלך גדל במקביל. אם אתה לא מושך מהתיק במהלך השנים בניכוי עלויות החזקת החברה אתה עדיין ברווח. גם אם אתה מושך מהתיק בשלב הפרישה, זה לא ידלדל אותו עד כדי כך.
ב. הוצאות החזקת החברה יחסית קבועות, אם התיק הראשוני שלך יותר גדול ממליון דולר אז זה משנה את טווחי הזמן.

לא בהכרח:
א. גם התיק שלך גדל במקביל. אם אתה לא מושך מהתיק במהלך השנים בניכוי עלויות החזקת החברה אתה עדיין ברווח. גם אם אתה מושך מהתיק בשלב הפרישה, זה לא ידלדל אותו עד כדי כך.
ב. הוצאות החזקת החברה יחסית קבועות, אם התיק הראשוני שלך יותר גדול ממליון דולר אז זה משנה את טווחי הזמן.
התייחסתי לנתון הספציפי:
בעוד מס הירושה על התיק הוא בערך מיליון ש"ח.

לא בהכרח:
צריך לחשב גם מס כפול על דיבידנדים וגם מס כפול על רווחי הון (מס חברות ואז 30% מס דיבידנדים במשיכה).

קלוד הציע חברה באיי הבתולה, ולמיטב ידיעתי אם זו חברה באיי הבתולה הבריטים אין מיסוי כפול על רווחי הון. אתה משלם רק במדינת התושבות שלך.

צריך לחשב גם מס כפול על דיבידנדים וגם מס כפול על רווחי הון (מס חברות ואז 30% מס דיבידנדים במשיכה).
וגם לא לשכוח ניכוי מס במקור על דיבידנדים של 30% + איסור רווחים כלואים וחובת חלוקת דיבידנדים + חברה אטומה אז חובה להגיש גם דוחות בארץ עם כל המשתמע והעלויות הנלוות.
יש דרכים טובות יותר כמו קה"ש IRA מעל התקרה.
קלוד הציע חברה באיי הבתולה, ולמיטב ידיעתי אם זו חברה באיי הבתולה הבריטים אין מיסוי כפול על רווחי הון. אתה משלם רק במדינת התושבות שלך.
יש מיסוי כפול כי על חברות בארץ חל משטר מיסוי כפול.

חברה בבעלות ישראלית חייבת כל שנה גם לדווח בארץ ולשלם מס בהתאם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
]
כסת"ח.
אני? בהחלט.
לגיטימי.

אם אין קרן אירית זה בהגדרה מיקרו-אופטימזציה, אז כן הייתי מוותר.
או קונה עד 20,000 דולר ממנו אם זה חזק ממני, ונותן לו להתפתח. אפשר לחשוב על עוד מיקרו-אופטימזציה בו אתה עושה איזון אם זה עולה מעל 60K
תלוי בסכומים...ולא כולם משקיעים רק מדדית.

האופציות:
1. לא להחזיק נכסים אמריקאים.
2. להחזיק ולקוות שלא יאכפו בעת פטירה.(ההחלטה נשארת אצל הבנק/ברוקר רלוונטי).
3. להחזיק ולמכור בעת פטירה לפני דיווח.

אין לי תשובה מוחלטת לנושא...כל אחד בהתאם למה שהוא מרגיש בנוח והערכתו את הסיכון. וד"א, עבור רוב האנשים כאן, שלא עובדים עם מנהלי כספים וכו...אפשר לתת את ההרשאה לבן/בת זוג, בן משפחה וכו...ולהשאיר הנחיות.

אם אתם חוששים מזה שאחרי שקרוב משפחה ימכור לפני שהחשבון יעצר...יש סיכוי סביר שהIRS יבוא אליכם ו/או יהיו לכם בעיות בעתיד...אז כנראה שפחות מתאים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
מ הגנה מפני גנבת זהות צרכנות פיננסית 25
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
2028_שנת_פרישה הגנה מפני פריצות סייבר לחשבון ההשקעות IB שוק ההון 0
M הגנה מפני אינפלציה/קריסת הכלכלה המקומית אוף טופיק 17
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
A הגנה מפני אינפלציה שוק ההון 2
IronMan הגנה על חסכונות מפני קריסת נדל"ן/מיתון בארץ? שוק ההון 15
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
R נניח שאנחנו ב23 לאוקטובר 1929 (הגנה ממפולת) שוק ההון 28
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
L הגנה על צרכן שלא ביטל מנוי? אוף טופיק 8
S הגנה על מניות שוק ההון 7
H הגנה מהיפר-אינפלציה / חילופי מעצמות / תרחיש קיצון (ברבור שחור) שוק ההון 60
Y הגנה על תיק מנייתי שוק ההון 15
D הגנה על חסכון לדירה שוק ההון 8
T פק"מ צמוד עם הגנה -- קיים במציאות או בדמיון? שוק ההון 19
מרק סרפדים הגנה על כספים במיטב-דש במסלול IB שוק ההון 1
Y אשמח לקצת מידע למי שהקים חברה במקלט מס לצורך הגנה ממיסוי.... שוק ההון 0
ק הגנה במקרה גירושים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 186
ס תיק level-up עם הגנה למדד שוק ההון 3
ארגמן הגנה כנגד עליית המדד שוק ההון 8
רוני הגנה כנגד מחזור עליות בשוק השכירויות. שוק ההון 25
CarpeDiem הגנה מירידה במחירי הדיור באמצעות משכנתא בריבית קבועה? שוק ההון 10
Y קרם הגנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
הסוליd גידור מפני כיבוש טאיוואן שוק ההון 64
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 25
O חשש מפני סיווג כסוחר יומי מיסים 90
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
ס ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי צרכנות פיננסית 28
M איך מגנים מפני אינפלציה / מדד גבוהה בנזילות גבוהה ? שוק ההון 12
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ש איך מתגוננים מפני המפולת הבאה? שוק ההון 60
P קיים מסלול בקרנות השתלמות או פנסיה שיכול להגן מפני מפולת? צרכנות פיננסית 8
unrealx הגנת מפני ירידת ערך של נכס נדל"ן נדל"ן 49
H איך להתגונן מפני קריסה של בנק? שוק ההון 20
ס bitcoin כמגן מפני קטסטרופה כלכלית? שוק ההון 81