נשמע לי הזוי שמנהל כספים אפילו מציע משהו כזה, אבל כנראה שזה המצבניחוש שלי הוא שהם אף פעם לא עשו את זה באמת. הם סתם מנסים "למכור" ללקוחות שלהם מצג כאילו הם מוצאים "פתרונות".
אם אני מבין אותך נכון, הפמילי אופיס מציעים שהם בעצמם יקבלו הרשאה ויעשו את זה. נשמע לי הזוי, כיון שהם חושפים את עצמם לתביעות ענק מצד היורשים, וכנראה שזה גם עבירה פלילית בישראל (הם נכנסים לחשבון של עיזבון ונוגעים בכספי עיזבון ללא רשות).
בנוסף, כדי באמת לפתור כאן את הסיכון, צריך גם לנייד את הכספים החוצה לחשבון אחר לאחר המכירה. בהתחשב בכך שזה כנראה לפחות T+1 עד שאשר להעביר את הכסף, ובזמן הזה נראה לי שיש סיכוי לא רע שהבנקים והברוקרים הישראלים כבר יידעו על הפטירה אני מסופק האם זה בכלל יעבוד (במקרה ומתחילים לאכוף את זה).
כשמדובר על ירושה גדולה (פמילי אופיס) נשמע לי הזוי לגמרי לחשוב אפילו על התנהלות כזו.
בין בני זוג כשהיורש היחיד הוא בן הזוג, אני עוד מבין איך אפשר לתכנן משהו כזה בין בני הזוג.
לפמילי אופיס ברוב המוחלט של המקרים יש הרשאות לניהול השקעות וקבלת החלטות על האחזקות … מנדט שמוסכם מראש על כלל הנכסים וחשבונות הבנק של המשקיע . בנוסף הם יכולים (ומחתימים ) את המשקיעים שלהם על ״הרשאות מיוחדות״ במקרים מסוימים כמו פטירה … שבה הם כמובן לא נושאים בliability אלא רק המבצעים של ההחלטה.
בקשר לפמילי אופיס שאני עובד איתו , אני יודע שהוא עשה את זה לפחות פעם אחת עבור לקוח שנפטר בטיסה בחול …. והצטערו על זה בדיעבד(בגלל אירוע המס ולא חשבו שבאמת יאכפו את זה…אבל זו הייתה ההנחיה).
מה שתיארתי זה משהו שאני יודע שעושים .:.. כל אחד לפי השקפתו, הערכתו של הסיכון ומצבו הכלכלי ….
אתם יכולים להתעודד בכך שאם זה קורה להון האישי שלכם אתם כבר לא תהיו מוטרדים מהתוצאות…הבאתם ליורשים הון משמעותי , did your best , שיתמודדו.
נערך לאחרונה ב: