Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם
נניח ויש ברשותי 200K להקצאה אגחית. מצאתי את האגח הזה - מעולה! אני קונה שתי יחידות, זה המינימום. יש הנחה משמעותית - עוד יותר טוב! קניתי 2 יחידות ב140.
מה אני עושה עם שאר ה60K שנשאר לי?
א. טעות, האג"ח נמכר בהנחה, בערך 70%, ביחידת מינימום של 2 כפול 100K - לכן יחידת הבסיס היא 140K.
ב. זו בדיוק הנקודה, לא הבנת? זה שיש הנחה שמובילה לתחשיב ריבית מסויים, זה סבבה - אבל מעשית זה לא שימושי בגדלים כאלה, כי אי אפשר לקנות במכפלות האלה.
מה זה עוזר לי שאני מקבל 6 ריבית אם מעשית אני לא יכול לקנות מכפלה שתניב לי 6 ריבית על סכום ההקצאה שלי, רק על חלקו? מעשית לא אקבל 6 ריבית.
בארץ מוכרים אג"ח בשקל, כך שאם יש אג"ח בהנחת 70%, אני יודע שאני יכול לנצל את זה כדי לקנות עד תום ההקצאה שלי, מינוס יחידה או שתיים (שקל או שקל וחצי).
צודק. ZROZ יותר תנודתי בממוצע מSPY. אם כי עדיין לSPY יש לרוב תנודתיות חזקה יותר וירידות גדולות יותר כשיש משבר גדול.
גילוי נאות אני החזקתי רק פעם אחת באג"ח ארוך. זה היה לפני שנה במתקפת הביפרים. מכרתי אחרי חצי שנה ב10% אחוז יותר. אבל המניות בישראל עלו יותר. אני חושב שלמשקיע ממוצע אין הרבה מה לחפש באג"ח ארוך חוץ מהגנה מתרחיש של חזרה לריבית אפס אבל יחד עם צמיחה אפסית.
יש הרבה, תלוי מה אתה מנסה להשיג. אג"ח כלי ורסטילי הרבה יותר ממנייה.
ספקולציית ריבית.
תזרים בטוח.
הגנת אינפלציה\דיפלציה.
מיתון תנודתיות.
קרן בטחון.
תלוי בצרכיך.
לגבי ארוך, בעיקר ספקולציית ריבית חמה כרגע, אבל אני נהנה מקופונים לא רעים שנעולים לאורך זמן. באג"ח ארוך צמוד, אתה גם מתמגן מירידת ערך מסויימת, בפדיון.
לא ממליץ.
אתה מוזמן להזין בקשה לקנייה ב200K ולראות שיוחסרו לך 145K מהחשבון.
קנייה ב200K = שתי יחידות בסיס של 100K. אך יש הנחה, וזה לא באמת 200 כתוצאה מכך.
זה די פשוט.
אתה מוזמן להזין בקשה לקנייה ב200K ולראות שיוחסרו לך 145K מהחשבון.
קנייה ב200K = שתי יחידות בסיס של 100K. אך יש הנחה, וזה לא באמת 200 כתוצאה מכך.
זה די פשוט.
אתה מוזמן לנסות להזין 200 אלף יחידות, הברוקר ירשום לך שזה בלתי אפשרי.
הסכום המזערי שאתה יכול הוא 200 אלף דולר, וזה לא הולך בכפולות של 100 אלף יחידות.
קח קישור תקרא את ההגבלות למטה
יש גם הגבלה לכמות מזערית של יחידות 200 אלף וגם מגבלה על כמות מזערית של הצעה 200 אלף דולר.
אין שום מגבלה על כפולות של מאה אלף.