• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי?

• פותח הנושא פותח הנושא OhadN
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

OhadN

משתמש רשום
דירוג
4
אני מחזיק אג״ח ממשלתי בטווח זמן של 2-5 שנים (קבוע ומשתנה) בהשראת תיק שוקולד מריר:

- 5113022 - מור מחקה תל גוב- שקלי 2-5
- 5113329 - קסם KTF תל גוב- צמודות 2-5

לאור הורדות הדירוג האחרונות, האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי בתיק השקעות?

זו שאלה מצויינת. על פניו מטרת האגח להוריד תנודתיות בתיק במטבע שמודדים אותו. רוב האנשים הגרים בישראל מוציאים בשקלים ולכן היו רוצים להוריד תנודתיות בשקלים, אבל חייבים להתייחס לסיכון מנפיק שגדל כל הזמן בשנתיים האחרונות, אולי זה יעצר וישתפר ואולי לא.

מצד שני, היה פה דיון מעניין האם כל ההוצאות שלנו באמת תלויות בשקל, דלק תלוי בדולר, אלטקרוניקה ביורו וביואן, וכן הלאה. לכן עלתה טענה ששווה לשקול אולי לעבור חלקית לאגח עולמי (לא מגודר) דוגמת IGLA.

להגיד מה יהיה אף אחד לא יודע. בניהול הסיכונים זה חייב להישקל.

אופציה נוספת זה פשוט להגדיל רכיב מנייתי אם גם ככה הסיכון באגח גדל.

תודה, זה טייק מעניין לשקול אגח עולמי. בנוסף אני מחזיק גם קרן כספית. יכול להיות שבתנאי השוק הנוכחיים עדיף בכלל להחזיק קרן כספית על פני אגח ממשלתי?

בנוסף, מישהו יודע להגיד מה התשואה הנוכחית הצפויה מהקרנות האג״ח הממשלתיות שציינתי?

זו שאלה מצויינת. על פניו מטרת האגח להוריד תנודתיות בתיק במטבע שמודדים אותו. רוב האנשים הגרים בישראל מוציאים בשקלים ולכן היו רוצים להוריד תנודתיות בשקלים, אבל חייבים להתייחס לסיכון מנפיק שגדל כל הזמן בשנתיים האחרונות, אולי זה יעצר וישתפר ואולי לא.

מצד שני, היה פה דיון מעניין האם כל ההוצאות שלנו באמת תלויות בשקל, דלק תלוי בדולר, אלטקרוניקה ביורו וביואן, וכן הלאה. לכן עלתה טענה ששווה לשקול אולי לעבור חלקית לאגח עולמי (לא מגודר) דוגמת IGLA.

להגיד מה יהיה אף אחד לא יודע. בניהול הסיכונים זה חייב להישקל.

אופציה נוספת זה פשוט להגדיל רכיב מנייתי אם גם ככה הסיכון באגח גדל.

בנוסף, מישהו יודע להגיד מה התשואה הנוכחית הצפויה מהקרנות האג״ח הממשלתיות שציינתי?
אין דרך פשוטה.
אתה יכול לבחור אג"ח שהקרן מחזיקה עם מח"מ באמצע, וזה יהיה קרוב.

ומה בדבר פקדונות בבנק? אני משאר שהסיכון שלהם גם גדל (הגיוני שאפילו יותר מהסיכון של החזקת אג"ח ממשלתי?)
נראה שאין כבר שום אפיק 'סולידי' לשמור בו כסף בסיכון נמוך בתמורה לשמירה על ערכו

נראה שאין כבר שום אפיק 'סולידי' לשמור בו כסף בסיכון נמוך בתמורה לשמירה על ערכו
ריאלית אף פעם לא היה (להוציא תקופה מאוד קצרה בסוף העלאת הריבית).
נומינלית, כל פקדון שומר על הערך.

מדוע?
אג"ח מדינה צמוד נותן מדד+משהו כבר תקופה לא קצרה. אג"ח צמוד בנקים מדד+2%.
אני לא חושב שהסיכון גבוה יותר משמעותית מפיקדון בנקאי.

דווקא שנים שאני בפקדון קרמבולה שצמוד למדד באפיק הסולידי, וכשלא היה בלאגן עם היציבות במדינה, הסיכון בו היה נמוך, תקן אותי אם אני טועה.

אני מתחבט עם עצמי מה לעשות עם החלק הסולידי, אני רוצה לשמור על ערכו הריאלי, אבל נראה שאין אלטרנטיבה עם סיכון נמוך בהתאם למצב (להשקיע באפיק דולרי גם לא מרגיש לי בעל סיכון נמוך בגלל הימור המט"ח)

אני מחזיק אג״ח ממשלתי בטווח זמן של 2-5 שנים (קבוע ומשתנה) בהשראת תיק שוקולד מריר:

אפשר לדעת למה אתה חושב שהדירוג ישפיע על אג״ח שיקלי ? בייחוד על הצמוד. או שהחשש הוא ממה שגרם להורדת הדירוג ? (ועל זה כבר יש ים של דיונים)

אני כרגע בונה תיק לאמי, ושקלתי את הניירות הנ"ל כחלק היותר סולידי של התיק. שמתי לב שהוזכרה קרן לאג"ח עולמי - אך לא מגודרת. האם קיימת קרן דומה מגודרת לשקל?לפני מספר ימים חיפשתי כמה שעות, אך לא מצאתי. חוסר גידור די הורס את היציבות של האג"ח.

אני בטוח שישראל תצא מהמלחמה והמשבר בצורה טובה, אך אין סיבה לא לגוון.

אפשר לדעת למה אתה חושב שהדירוג ישפיע על אג״ח שיקלי ? בייחוד על הצמוד. או שהחשש הוא ממה שגרם להורדת הדירוג ? (ועל זה כבר יש ים של דיונים)

אם אני מבין נכון, המשמעות של הורדת הדירוג היא שגדל הסיכון בהחזר החובות של הממשלה. כלומר, כשתוצאה מהורדת הדירוג התשואה על אגח ממשלת ישראל צריכה לפצות על הסיכון המוגדל ולגדול בהתאם, כלומר מחירי האג״ח אמורים לרדת.

אם משהו ממה שכתבתי לא נכון, אשמח שתאירו את עיניי.

אם משהו ממה שכתבתי לא נכון, אשמח שתאירו את עיניי.
ההנחה היא שאין לממשלה בעיה להחזיר חובות בשקלים (כי היא תמיד יכולה להדפיס).
הורדת הדרוג מתייחסת לאג"ח דולרי, שכאן הממשלה לא יכולה להדפיס כסף.

מין הסתם הדפסה כזו תגרור פיחות של המטבע, אבל החוב הנומינלי יוחזר.

ההנחה היא שאין לממשלה בעיה להחזיר חובות בשקלים (כי היא תמיד יכולה להדפיס).
הורדת הדרוג מתייחסת לאג"ח דולרי, שכאן הממשלה לא יכולה להדפיס כסף.

מין הסתם הדפסה כזו תגרור פיחות של המטבע, אבל החוב הנומינלי יוחזר.

כלומר שלהורדת הדירוג השפעה אפסית על אגח שקלי והיא לא אמורה לגרור שינוי בעקום התשואות?

כלומר שלהורדת הדירוג השפעה אפסית על אגח שקלי והיא לא אמורה לגרור שינוי בעקום התשואות?
קודם כל לא אמור להיות שינוי כי השוק כבר חזה את הורדת הדרוג.

ודבר שני, בניגוד למה שאמרתי קודם זה לא פשוט להדפיס כסף, בנק ישראל עשוי להתנגד והממשלה תצטרך להשתלט גם עליו (הממ... נראה לי ששלמה קרעי יכול להיות נגיד טוב... הוא מבין בגימטריה).

נערך לאחרונה ב:

עוד לפני הורדת הדירוג- מה המטרה שלך באחזקה של אג"ח בתיק? - לשמור על הערך הריאלי של הכסף? מינימום סיכון להפסדים? למתן תנודתיות? לשמור על כסף זמין מעכשיו?

מציע שתסתכל על התשואות של קרנות 2-5 בשנים האחרונות לעומת קרן כספית ותראה באיזה מידה הן עמדו במטרות שלך.

ואם אתה רוצה קצת יותר תשואה (וסיכון) -אני אישית ישן טוב בלילה עם להחזיק עד לפדיון אג"ח בנקים צמוד במח"מ קצר יחסית (למח"מ של שנתיים אפשר לקבל סביב מדד+2% ברוטו)

נערך לאחרונה ב:
הממ... נראה לי ששלמה קרעי יכול להיות נגיד טוב... הוא מבין בגימטריה
אני ממש לא מהחסידים של קרעי אבל כמה שאני זוכר חוץ ממשחקי גימטריה הוא גם רואה חשבון, תואר שני ודוקטורט בהנדסת תעשייה וניהול עם התמחות במתמטיקה ומדעי המחשב, ולפני שנבחר לכנסת היה מרצה באוניברסיטת בן גוריון ובר אילן.
יצא לי אישית להתקל בו באקדמיה והתרשמתי מאוד לטובה

אני ממש לא מהחסידים של קרעי אבל כמה שאני זוכר חוץ ממשחקי גימטריה הוא גם רואה חשבון, תואר שני ודוקטורט בהנדסת תעשייה וניהול עם התמחות במתמטיקה ומדעי המחשב, ולפני שנבחר לכנסת היה מרצה באוניברסיטת בן גוריון ובר אילן.
יצא לי אישית להתקל בו באקדמיה והתרשמתי מאוד לטובה
אני לא מעיד על קרעי עצמו, לא מכיר את הבן אדם מלבד השטויות שלו בתקשורת, כן יכול להעיד על הרבה דוקטורנטים, כולל כאלה שהיו מרצים באוניברסיטאות, שיש בינהם הרבה אנשים שהייתי מגדיר אותם כמטומטמים או לא אינטלקטואלים, כלומר, כאלה שמתקשים להחיל הגיון על רעיונות ומעשים. אולי, ואפילו סביר להניח, סטטיסטית יש פחות כאלה בדוקטורנטים מהאוכלוסיה הכללית אבל ללא ספק זו לא עדות לחוכמה.

אני חושב שהגיוני להחזיק אג"ח ממשלתי לפרק זמן שאתה חושב שסיכוי גבוה שתרצה לממש בסופו. גם אפשר לנסות לתזמן/להמר על המאקרו של ישראל בעזרת אג"ח ממשלתי. אני למשל נכנסתי חזק לאג"ח ממשלתי אחרי מתקפת הביפרים. השוק חשב שהמתקפה הגדיל את הסיכון של המדינה אני חשבתי להפך שזה דווקא משפר את הביטחון במדינה ויצאתי עם רווח של 8.5 אחוז תוך זמן קצר. הסיכון שלקחתי הוא שעוד 20 שנה הריבית של נאג"ח לא תכסה את האינפלציה.

אם אתה מעריך שהריבית כבר הגיעה לקצה העליון, ושהמדינה לא תפשוט רגל בשנים הקרובות, אז אג"ח לטווח ארוך יכולה להיות השקעה מעניינת. זה יכול לקבע ריבית יחסית גבוהה לשנים ארוכות, שבמידה ובהמשך הריבית תרד לרמות של 2% ומטה, אז באפיקים סולידיים (אג"ח קצר, קרן כספית ופקדונות) תוכל לחלום על הריבית של היום. להזכיר בשנים האחרונות של הריבית 0, המסלולים האלה כמעט לא הניבו כלום.

לפני כמה עשורים היה אג"ח 20 שנה של ארה"ב עם ריבית באיזור 20%. אלו שקנו אותו בזמן והאמינו בהתאוששות המשק, קיבעו ריבית מטורפת שעשתה להם רווח מטורף.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ יש עדיין צ'אנס לאזרחות פורטוגלית? אוף טופיק 4
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 2
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
A מחנה דורה בנתניה, עדיין קיים? נדל"ן 0
Homer כתבה מלפני 10 שנים, עדיין רלבנטית? אוף טופיק 3
ע עדיין אג"ח להורדת סיכון רצף תשואות? שוק ההון 12
M קרן כספית עדיין נחשבת כנזילה העדיפה ביותר? שוק ההון 11
ה בהשקעת סכום גדול - עדיין עדיף בארץ? שוק ההון 25
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 975
tomer111 אם נופלת פצצה גרעינית ויצאתי חיי הניירות ערך בברוקראז עדיין אצלי והכל בסדר? שוק ההון 353
ב מסלול פנסיה sp500 + מיועדות - יש עדיין ממונף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
L האם יש עדיין סיבה לבחור בסטארטאפ? התפתחות אישית 92
O האם עדיין אפשר לקבל 70% מימון על דירה חליפית נדל"ן 11
S יש סעיף בעבודה שלי לגבי קרן השתלמות והייתי אמור לקבל אותו (כנראה) אבל עדיין לא, מה לעשות? אוף טופיק 2
צ האם עדיין שווה להשקיע באשקלון? נדל"ן 48
tomer111 האם עדיין תקף שאגח הם לא correlated למניות שוק ההון 12
O חוק מס' 1 עדיין רלוונטי? שוק ההון 2
A לא מצליח להבין איך אין עדיין אינפלציה שוק ההון 22
T האם יש טעם עדיין להחזיק באג"ח שוק ההון 4
ת האם עדיין יש בעיות עם IRA? צרכנות פיננסית 10
R האם עדיין יש לי סיכוי עם מתמטיקה? התפתחות אישית 11
tpr שאלה בנוגע לתיק השקעות (עדיין לומד את התחום) שוק ההון 0
C אופציות לעובד בסטראטפ ללא תוכניות אופציות עדיין אוף טופיק 8
ת עדיין על הגדר יומני מסע אישיים 6
1337justme מכירה של קרן נאמנות ישראלית - פעולה עדיין לא בוצעה? שוק ההון 4
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
B עדיין חדש ומחפש תשובות לשאלות בסיס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
S כבר זמן מה אני חושב להיכנס לבורסה אבל עדיין מחפש דרך להוריד את הסיכון דרך פיזור טוב יותר שוק ההון 42
ח עדיין מחפש את עצמי אוף טופיק 22
מתכנת האם שפת C++ עדיין רלוונטית? התפתחות אישית 56
amikal אם יותר זול לנהל תיק השקעות בבית השקעות למה אנשים עדיין מנהלים אותו בבנק? שוק ההון 72
מ יש עדיין אג"ח מיועדות בקרן פנסיה? צרכנות פיננסית 22
O למה השקל עדיין מתחזק שוק ההון 122
ח האם ניתן עדיין למצוא את הבלוג 'התמונה הגדולה'? שוק ההון 24
sogi אורדרנט פרו - עדיין קיים ? אוף טופיק 4
breezblock טראמפ מוביל - עדיין לא מוכרת. שוק ההון 59
כ אירלנד בראי הברקזיט- עדיין מקום להשקיע בו את חסכונותיכם? שוק ההון 4
שרון למה בבתי השקעות עדיין כ"כ רוצים לנהל את הכסף שלכם? צרכנות פיננסית 1
ס קופת גמל צמודת מדד מבטיחת תשואה 4.5% - (מנורה יתר ג), האם עדיין ניתן להפקיד? צרכנות פיננסית 3
C "בדרך הנכונה" אבל עדיין משהו חסר יומני מסע אישיים 40
c881 תלושים לחג? עדיין תבדוק איך ועל מה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
צ השקעה במדד - הגיוני? שוק ההון 19
A ביטוח סיעודי - מוצר הגיוני? צרכנות פיננסית 9
K פער בין עלות אופציות למחירי מימוש שונים לא הגיוני שוק ההון 0
O האם הגיוני להגיע לתקרות ההפקדה לפני שעוסקים במסחר עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T שמן זית טוב במחיר הגיוני ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 54

נושאים דומים

Back
למעלה