• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קניית דירה ראשונה להייטקיסט בן 26

• פותח הנושא פותח הנושא Mufasa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
[אוף טופיק]
עדיין לא הבנתי מה הקשר בנושא הדיון בין 'הייטקיסט' לבין גופו של עניין שזה רכישת דירה ראשונה...

בנוסף אין סיבה לשלם 7,000 - 8,000 משכנתא על דירה שהוא יכול לשכור בכיף ב-5,000 - 5,500, אלא אם מדובר בבניין שעוד 1-2-3 שנים עובר פינוי - בינוי והוא מקבל דירה מהניילונים.
בשכירות אחרי 25/30 שנה הוא נשאר בלי כלום אבל במשכנתא הדירה נשארת שלו!

לא סגור על אם אתה ציני או לא, למקרה שלא - במקרה של שכירות יש לו אחרי 30 שנה תיק השקעות מפלצתי של ההון העצמי שהוא לא שם על לקיחת משכנתא + הריבית וכל העלויות הנלוות לרכישת דירה + ההפרש החודשי בין השכירות למשכנתא.

חצי מליון שקל ועוד 2500 שקל בחודש לפי 6% תשואה ב30 שנה הוא יצא עם 5.5 מליון, מספיק ל3 דירות

חצי מליון שקל ועוד 2500 שקל בחודש לפי 6% תשואה ב30 שנה הוא יצא עם 5.5 מליון, מספיק ל3 דירות

כן ודירות היום עולות 100 אלף לירות כמו לפני שלושים שנה (אני יודע שכבר עברנו לשקל בשנות ה80, אבל אתה מבין את הטיעון)

1) האם כדאי לקנות דירה בתקופה הנוכחית? נראה שהריביות גבוהות, מה אני אמור לקחת בחשבון?
זה שנוי-במחלוקת ממש, מה שאתה שואל. אבל אתן את הדעה שלי כי זה נושא חשוב ויש לי מה לומר.
אחרי שחשבתי על זה במשך כמה שנים, המסקנה שהגעתי אליה (תודות לפודקאסט על כלכלה) זה שהדבר החשוב ביותר בקניית נדל״ן זה שמחיר הבסיס יהיה טוב. הריבית יכולה לעלות ולרדת ואפשר למחזר בהתאם אם יש הפתעות בהמשך, אבל מחיר הבסיס נשאר קבוע. וכרגע מחיר הבסיס הוא על הפנים. אני חושב שזה מאוד מוטעה לקנות עכשיו דירה, בטח אם אתה צעיר שיכול עדיין לגור עם ההורים או אפילו אם אתה גר בשכירות ואיש משפחה כבר.

ג״נ אני הייטקיסט בן 30 שלא חושב לקנות עכשיו דירה בכלל.
2) מה האינטרס שלי לא לקחת משכנתא ל 30 שנים? נראה שאכן בסוף באמת מחזירים יותר כסף אבל האם בקיזוז אינפלציה זה לא יכול לצאת נוח יותר לעומת להיחנק ולהתעקש על 20 שנים למשל?
אם הייתי לוקח משכנתא, הייתי לוקח ל-30 שנה בריבית קבועה. (כן, אני הייתי בדעה הזאת גם לפני שזה היה מגניב לקחת הכל בריבית קבועה בעקבות העליות האחרונות.)

כי אם זה תמהיל המשכנתא, אז יש לך 30 שנה שבמהלכן אפשר לתת לה להישחק לאינפלציה. וגם זה מאפשר לך את העוצמה שתישאר לך יותר הכנסה פנויה לדברים אחרים - לרבות השקעות בשוק ההון. זה נותן יותר אופציות - ההחזרים הנמוכים. כן, הריבית יותר גבוהה ככה, אבל זה מחיר שאני הייתי מעדיף לשלם מאשר החזרים גבוהים לבנק.

1. כל זה נכון בתנאי שהוא באמת ישקיע את זה ובאמת יקבל תשואה של 6 אחוז. מה שבדרך כלל לא קורה... ה-2500 ש"ח האלו יתבזבזו...
2. אתה שוכח את מחירי הדיור שעולים ועולים. ככה שגם בקניית דירה יש רווח ומצד שני הרווח של ההשקעה אם לא יקנה דירה לא יהיה שווה מדי כי דירה כבר תהיה הרבה יותר יקרה.

לא סגור על אם אתה ציני או לא, למקרה שלא - במקרה של שכירות יש לו אחרי 30 שנה תיק השקעות מפלצתי של ההון העצמי שהוא לא שם על לקיחת משכנתא + הריבית וכל העלויות הנלוות לרכישת דירה + ההפרש החודשי בין השכירות למשכנתא.
כמו שכבר כתבתי זה רק במקרה שהוא באמת משקיע את הסכום הזה מה שלא תמיד קורה כי הוא מתבזבז...
בנוסף אתה לא מחשבן עליית ערך של הדירות שעד היום לא איכזבו...

ובלי קשר, עשיתי חישוב:
בשביל להגיע ל5 מיליון ש"ח עם תשואה של 6 אחוז שנתית אחרי 25 שנה, צריך להפריש כל חודש בערך 5,000 ש"ח.
אם הוא לא ישקיע אלא ירכוש דירה ב2 מיליון ש"ח עם משכנתא ל25 שנה הוא ישלם על הדירה סה"כ בערך 2.6 מיליון שקל, מירב הסיכויים שערך הדירה יעלה קרוב ל4 מיליון או יותר ואז ב30 שנה הנותרות הוא יכול להפריש כל חודש 8,000 ש"ח [כי הוא לא צריך לשלם משכנתא או שכירות...] ואז אחרי 60 שנה יש לבנאדם גם דירה בשווי של 6 מיליון שקל וגם תיק השקעות מפלצתי....

אני טועה במשהו?!

כמו שכבר כתבתי זה רק במקרה שהוא באמת משקיע את הסכום הזה מה שלא תמיד קורה כי הוא מתבזבז...
ברור שהמקרה השני הוא להשקיע, זה די מובן מאליו אם זה נשאל בפורום. אתה צריך להשוואת תפוזים לתפוזים במקרה הזה.
בנוסף אתה לא מחשבן עליית ערך של הדירות שעד היום לא איכזבו...
עד ש…לא
וגם אתה לא חישבת דיבידנדים בחישוב שלך…
נכנסתי סתם למחשבון גנרי באינטרנט, השקעה התחלתית של חצי מיליון עם השקעה חודשית של 2500 שח והשקעה חוזרת של דיבידנדים, עם התשואות עבר של הסנופי, לוקח בערך 19-20 שנה כדי להגיע ל5 מיליון.

אם הייתי לוקח משכנתא, הייתי לוקח ל-30 שנה בריבית קבועה. (כן, אני הייתי בדעה הזאת גם לפני שזה היה מגניב לקחת הכל בריבית קבועה בעקבות העליות האחרונות.)
ריבית קבועה לא צמודה ל30 שנה היא מעין ביטוח כנגד עליית ריבית עתידית ואינפלציה עתידית.

הביטוח הזה עולה לא מעט כסף, בנוסף אם תשנה את דעתך במהלך הדרך עמלת ההיוון יכולה להיות גבוהה במיוחד.

ברור שהמקרה השני הוא להשקיע, זה די מובן מאליו אם זה נשאל בפורום. אתה צריך להשוואת תפוזים לתפוזים במקרה הזה.

פותח השרשור רק שאל אם כדאי כעת להשקיע בדירה או לחכות.
עשרות שנים זה לא איכזב...
וגם אתה לא חישבת דיבידנדים בחישוב שלך…
נכנסתי סתם למחשבון גנרי באינטרנט, השקעה התחלתית של חצי מיליון עם השקעה חודשית של 2500 שח והשקעה חוזרת של דיבידנדים, עם התשואות עבר של הסנופי, לוקח בערך 19-20 שנה כדי להגיע ל5 מיליון.
אני לא בקיא בזה אבל במחשבון שאני בדקתי עם חישוב של תשואה שנתית של 6 אחוז ב25 שנה היה צריך להפריש כל חודש כ5000 ש"ח בשביל להגיע ל5 מיליון

ריבית קבועה לא צמודה ל30 שנה היא מעין ביטוח כנגד עליית ריבית עתידית ואינפלציה עתידית.

הביטוח הזה עולה לא מעט כסף, בנוסף אם תשנה את דעתך במהלך הדרך עמלת ההיוון יכולה להיות גבוהה במיוחד.
אני מסכים רק עם הנקודה שלך שאם אשנה את דעתי, ההיוון יהיה מאוד גבוה. אבל אתה מתעלם לחלוטין מכל ההקשר שהתגובה שלי נכתבה בו.

1) היו לנו עכשיו 13 שנים של ריבית 0 שאפשר היה לקחת במהלכן משכנתא כולה בריבית קבועה. לפחות חצי מהאנשים שקוראים את התגובות האלה היום ויש להם משכנתא פעילה, היא ניטלה בחלון הזה והם לא ניצלו את האפשרות. מי שכן ניצל אותה אז, ההחזר שלו כיום מצחיק.
2) היד על העלאת הריבית עוד נטויה. אבל לפי נתונים היסטוריים, ככל הנראה לא נראה עוד ריבית אפסית לשארית חיינו. (אפילו צעירים כמוני).
3) זה בפני עצמו שנוי-במחלוקת אם אתה בכלל מאמין לנתוני אינפלציה רשמיים. אני לא מאמין.
4) זה מייצג את דעתי בלבד, אבל בנושא הזה בינתיים צדקתי. אני כמובן לא מוסמך לתת שום עצה וכל אחד דמו בראשו.
5) משכנתא בריבית קבועה כולה זה טאבו בישראל, אבל בארה״ב זה דגל אדום פיננסי אם מישהו נוטל משכנתא בריבית משתנה (ARM). עבור אמריקאים, זה בדרך כלל סימן שיכולת ההחזר שלך גרועה, אם אתה לא מסוגל ליטול משכנתא "Thirty-year fixed".

פותח השרשור רק שאל אם כדאי כעת להשקיע בדירה או לחכות
אוקיי, וענו שיש גם עוד אופציה, שהיא לקחת את ההון העצמי ולהשקיע אותו בשוק ההון במקום בשוק הנדל״ן. דווקא כעת אני נוטה יותר לא להכנס לנדל״ן בגלל הריביות הגבוהות(גם במשכנתא וגם מוריד קצת ביקושים). אם היית שואל אותי לפני שנתיים התשובה שלי הייתה אחרת.

עשרות שנים זה לא איכזב...
גם שוק ההון…
אני לא בקיא בזה אבל במחשבון שאני בדקתי עם חישוב של תשואה שנתית של 6 אחוז ב25 שנה היה צריך להפריש כל חודש כ5000 ש"ח בשביל להגיע ל5 מיליון

4) זה מייצג את דעתי בלבד, אבל בנושא הזה בינתיים צדקתי. אני כמובן לא מוסמך לתת שום עצה וכל אחד דמו בראשו.
לא חוכמה גדולה להגיד את זה אחרי עליית הריבית.

3) זה בפני עצמו שנוי-במחלוקת אם אתה בכלל מאמין לנתוני אינפלציה רשמיים. אני לא מאמין.
נתונים אלו קובעים את ההצמדה במסלולים צמודים, ומקבלי החלטות משתמשים בעיקר בנתונים אלו, אז דעתך המאוד אנקדוטלית לא משנה.

1) היו לנו עכשיו 13 שנים של ריבית 0 שאפשר היה לקחת במהלכן משכנתא כולה בריבית קבועה. לפחות חצי מהאנשים שקוראים את התגובות האלה היום ויש להם משכנתא פעילה, היא ניטלה בחלון הזה והם לא ניצלו את האפשרות. מי שכן ניצל אותה אז, ההחזר שלו כיום מצחיק.
ומי שלקח אחוז גבוהה של פריים, ושילב עם זה מצ וקצ לפני עשר שנים שילם ריבית אפסית לעשר שנים, ומתישהו בשנה האחרונה מיחזר וישלם ריבית ממוצעת של 4.5% (זה מה שאפשר לקבל נכון להשבוע), ובסהכ יכול להיות שהיה משלם פחות מקלצ ל30 שנה. תלוי בפרטים המדויקים והתזמון שלו.

אלו לא דירות במצב טוב/שכונה טובה/בעיה אחרת - זה זול מסיבה מסוימת, הייתי בודק טוב
אלו דירות בשכונות מרכז העיר, המרכז השקט, שעריה, אחדות ועין גנים.
חלק מהדירות במצב פיזי יותר טוב מאחרות אבל כולן בבניינים ישנים.
אלו שכונות עם אוכלוסייה לא הכי חזקה, אבל זה משהו שמשתפר עם השנים, יש הרבה פרויקטים של תמא 38 ופינוי בינוי שמקודמים, והמצב ישתפר עם הזמן לדעתי.

הוא נשאר עם כסף שהוא חסך מכך ששילם לאורך 25-30 שנה פחות על אותו מוצר דיור. לדעתי הסיבה היחידה להצדיק פער כזה גדול בין משכנתא לשכירות זה רק אם הנכס בעל פוטנציאל השבחה משמעותי בטווח הקרוב - בינוני.

אנקדוטה:
לפני יומיים פגשתי פלמ"חניק חביב שסיפר שקנה את הדירה שלו ב-17,000 לירות (= 1.70 ש"ח !!)
כיום שווה 3 מיליון ש"ח

אנקדוטה:
לפני יומיים פגשתי פלמ"חניק חביב שסיפר שקנה את הדירה שלו ב-17,000 לירות (= 1.70 ש"ח !!)
כיום שווה 3 מיליון ש"ח
כל עיר מאז תקופת הפלמח שינתה את פניה חוץ מירוחם וערד ושוות יותר, כמו גם המשכורות עלו.
האם יש הצדקה לקורלציה בין עליית השכר לעליית מחירי הדיור? בגדרה-חדרה כנראה שלא.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M לפני קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
J קניית דירה ראשונה - התלבטויות נדל"ן 2
J קניית דירה ראשונה נדל"ן 4
A קניית דירה ראשונה - איפה מתחילים? נדל"ן 3
N קניית דירה ראשונה למגורים בזמן המלחמה אוף טופיק 10
S שאלות בנוגע למחקר לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - בדגש על התחדשות עירונית נדל"ן 11
ולנטין קניית דירה ראשונה למגורים בצפון נדל"ן 24
ה קניית דירה ראשונה ומינוף עתידי נדל"ן 6
N קניית דירה דירה ראשונה נדל"ן 7
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
A דירה שנקנתה אחרי קניית מגרש- מס רכישה על דירה שניה? נדל"ן 8
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
מ קניית דירה על הנייר אחרי מחיר למשתכן נדל"ן 3
R קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
M קניית דירה בבעלות קק"ל נדל"ן 4
T קניית דירה למגורים מתוך כוונה למכור אחרי 5~7 שנים? נדל"ן 11
י קנית דירה יד 2 בתקווה לתמ״א יום אחד או קניית דירה חדשה על הנייר נדל"ן 4
Y קניית דירה להשקעה ב״מחיר למשתכן״ בפרוייקט לאוכלוסיה החרדית נדל"ן 37
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
M התייעצות - קניית דירה להשקעה בפסגת רמות ב"ש נדל"ן 8
T קניית דירה ברחוב שאמור לעבור בו מטרו נדל"ן 0
צ קניית דירה - זוג לפני חתונה נדל"ן 24
D קניית דירה בפולין נדל"ן 14
D קניית דירה בלי משכנתא נדל"ן 19
ה קניית דירה חדשה לפני קבלת מפתח נדל"ן 4
D קניית דירה בהתניה של המוכר, שימכור הדירה אם לא ישלם מיסים . אשמח לטיפים, וממה להזהר. נדל"ן 246
י התלבטות על מזומן לפני קניית דירה נדל"ן 10
D אשמח לטיפים, איך אפשר למנוע קניית דירה ע'י אמא שלי, ושהחלופה תהיה שכירות לכמה שנים... נדל"ן 78
D קניית דירה שהיא לא בית משותף, אלא מושע, מגורים או השקעה לעתיד בפינוי בינוי, אם יהיה נדל"ן 27
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
D שאלה לגבי קניית דירה ללא חנייה נדל"ן 14
ה קניית דירה נוספת לאחר זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 25
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 0
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 42
מ קניית דירה במגדל מגורים (כ-20 קומות) לעומת דירה בבניין עד 9 קומות נדל"ן 22

נושאים דומים

Back
למעלה