שלום פורום יקר,
אני יודע שהנושא בגדול נדון פעמים רבות אבל אני לא מצליח למצוא מענה לסיטואציה שלנו.
האם מישהו מכיר מחשבון שאני יכול לעבוד איתו?
מצאתי את זה:
שזה נחמד אבל לא מביא לידי ביטוי את גובה המשכנתא / יכולת החזר חודשי.
אם מישהו מוכן בכל זאת לתת את ה 2 סנטים שלו לפי הפרטים שלמטה מאוד אשמח:
היום שוכרים דירה ומשכירים בסכום דומה (7k), ללא משכנתא. אבל המשפחה התרחבה ורוצים לעבור לדירה גדולה יותר.
סך נכסים זמינים: 4.5m
-> זה כולל הכל: הדירה שכרגע מושכרת ושיש למכור וכספים בקרנות, קופ״ג להשקעה ובניהול עצמי, פחות 0.5m שישארו בצד לימים גשומים.
סכום חופשי בכל חודש (משכורות פחות הוצאות, לא כולל שכירות): 7k.
מחירי דירות ברמה ובאיזור המעניינים אותנו: 4.5m ~ 4
גובה שכירות באותו איזור: 9 ~ 10k
לפי מה שנראה לי (ותקנו אם טועה) - מאחר שהסכום הפנוי החודשי נמוך, ובהתחשב בריביות המשכנתא היום, כנראה לא נוכל למנף הרבה. כלומר נצטרך להשתמש ברוב החסכונות ולקחת משכנתא לא גבוהה - נניח 0.5m (החזר כולל של 0.75) הפרוסה על 20 שנה - זה יוצא כ 3k החזר חודשי.
מה אומרים?
תודה
אני יודע שהנושא בגדול נדון פעמים רבות אבל אני לא מצליח למצוא מענה לסיטואציה שלנו.
האם מישהו מכיר מחשבון שאני יכול לעבוד איתו?
מצאתי את זה:
שזה נחמד אבל לא מביא לידי ביטוי את גובה המשכנתא / יכולת החזר חודשי.
אם מישהו מוכן בכל זאת לתת את ה 2 סנטים שלו לפי הפרטים שלמטה מאוד אשמח:
היום שוכרים דירה ומשכירים בסכום דומה (7k), ללא משכנתא. אבל המשפחה התרחבה ורוצים לעבור לדירה גדולה יותר.
סך נכסים זמינים: 4.5m
-> זה כולל הכל: הדירה שכרגע מושכרת ושיש למכור וכספים בקרנות, קופ״ג להשקעה ובניהול עצמי, פחות 0.5m שישארו בצד לימים גשומים.
סכום חופשי בכל חודש (משכורות פחות הוצאות, לא כולל שכירות): 7k.
מחירי דירות ברמה ובאיזור המעניינים אותנו: 4.5m ~ 4
גובה שכירות באותו איזור: 9 ~ 10k
לפי מה שנראה לי (ותקנו אם טועה) - מאחר שהסכום הפנוי החודשי נמוך, ובהתחשב בריביות המשכנתא היום, כנראה לא נוכל למנף הרבה. כלומר נצטרך להשתמש ברוב החסכונות ולקחת משכנתא לא גבוהה - נניח 0.5m (החזר כולל של 0.75) הפרוסה על 20 שנה - זה יוצא כ 3k החזר חודשי.
מה אומרים?
תודה