• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קניית דירה ראשונה למגורים בצפון

• פותח הנושא פותח הנושא ולנטין
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ולנטין

משתמש סולידי
דירוג
10
שלום, אני משתכר כרגע כשכיר בסביבות 11.5K וגר באשדוד עם ההורים, יש לי כ-140K כרגע מושקעים בשוק המניות ואני שוקל לקנות דירה או להשכיר באיזור הצפון.
הקטע הוא שאני מחפש מקום שיהיה בו פטור ממס ככה שאקבל עוד כ-1.5K בחודש, העבודה מאפשרת לי בגדול לעבוד מכל מקום בארץ, ואני ממש מתחבר לאזור הצפון ורוצה בזמן הקרוב כמה שיותר לטייל שם ולחוות אותו. הסתכלתי לכיוון בית שאן ששם בהחלט אוכל לקנות דירה בסביבות 400K ולהחזיר משכנתא בגובה 200K (אוציא 100K מההשקעות + 100K עזרה מההורים) לאחר כארבע שנים. אולם קראתי כמה פוסטים שמלכלכים על בית שאן. כרגע אני חושב לחיות שם לפחות שנה וכנראה יותר ואז אם ימאס אז להשכיר למישהו או למכור. חשוב לי לומר שאני רוצה דירה, ולהשאר בבית גם לא אופציה. אם אני כבר מתכוון לגור לבד אז חשבתי שבמקום השכירות כבר אוכל להחזיר משכנתא ואז גם תהיה דירה בבעלותי.
אשמח לשמוע לעוד מקומות מומלצים בצפון עם אותם מחירים והטבות מס, ובכללי אולי דעות אחרות.

כל השרשור וספציפית נהריה (לא ממליץ :), אין לי נסיון אישי וכו') מסיבות של נגישות ברכבת, ים וסביבה יותר נעימה מהמעט שאני יודע.
@ולנטין

הסתכלתי לכיוון בית שאן
לא מומלץ, חפש מקום אחר :)
אתה צריך למצוא מקום שגם יהיה לך סביר לחיות בו וגם תוכל בקלות להשכיר.
בכל עיר יש את השכונות המוצלחות שלה והפחות מוצלחות.
לא כתבת מה ייחשב לך סביר במקום המגורים החדש - שקט, בילויים קרובים, טבע, הרבה צעירים, תחבורה ציבורית וכן הלאה.

לא מומלץ, חפש מקום אחר :)
אתה צריך למצוא מקום שגם יהיה לך סביר לחיות בו וגם תוכל בקלות להשכיר.
בכל עיר יש את השכונות המוצלחות שלה והפחות מוצלחות.
לא כתבת מה ייחשב לך סביר במקום המגורים החדש - שקט, בילויים קרובים, טבע, הרבה צעירים, תחבורה ציבורית וכן הלאה.
כרגע מה שחשוב מבחינתי זה הטבע שמסביב לעיר, אופי העבודה שלי בגדול מצריך ממני לעבוד שבועיים ואז יש לי בדרך כלל שבועיים מנוחה, ובהם אני רוצה לצאת לטיולים באיזור.כרגע אין בבעלותי רכב בגלל שאני מסתדר ומעדיף לחסוך את עלויות ההחזקה, אך בעתיד אני חושב שכן אחזיק אחד. בית שאן יחסית קרוב להמון מקומות, נגיד יחסית לקרית שמונה וגם המחירים הם בין הנמוכים שראיתי אז זה מה שמשך אותי. עוד מקום שנראה לי טוב הוא טבריה, המחיר יותר גבוה אך עדיין סביר. יש לך המלצה על עיר מסויימת ?

כרגע מה שחשוב מבחינתי זה הטבע שמסביב לעיר
ולא חשוב להכיר אנשים חדשים? למצוא חברים? לצאת לבילוי ביחד?
אם אתה טיפוס מתבודד שלא מחפש את כל זה, אז בית שאן יכולה להיות אחלה עיר בשבילך. יש מלא מעיינות ואזורי טיול בסביבה.
במחיר הנמוך שמצאת שם, מדובר על שיכונים מוזנחים ורעועים אבל אולי זה לא מפריע לך. אם תחליט להשכיר אותה - אתה עלול למצוא את עצמך מטופל באנשים קשי יום ואולי מובטחי הכנסה. לא כיף.
כמובן, ההמלצה של משה בהודעה מעלי נכונה מאד. אתה אפילו יכול כל שנה לזוז לעיר אחרת בפריפריה הרחוקה וכך לדעת מה מתאים לך ואולי לצבור עוד חסכונות כדי לרכוש דירה במקום הולם.
אגב, אפשר גם לגור בשכירות בקיבוץ/מושב בפריפריה ואז יש סיכוי לפגוש עוד צעירים, במיוחד אם זה קרוב למכללה כלשהי.
יש לך המלצה על עיר מסויימת ?
לקניה ב-400K באזורי הנחות מס? אולי בשטחים הכבושים, בערד (אם אתה חובב מדבר כמוני), בקצרין?
אבל גם אם תגור שם בשכירות, עדיין תקבל הנחת מס כתושב. לא חייבים דירה בבעלות.

400 אלף בתל אביב?!
איפה?
התממות קלאסית...
יש הבדל בין החזקת אדמות שנכללו בתוכנית החלוקה של האו"ם בתחומי המדינה היהודית, או שנכבשו במהלך מלחמת העצמאות, לבין החזקת השטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים, שכן השטחים שבתוך הקו הירוק נמצאים בריבונות ישראל ותושביהם הפלסטינים מחזיקים באזרחות ישראלית, ואילו השטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים הם במעמד "תפיסה לוחמתית", ותושביהם נשלטים בפועל על ידי ישראל למרות שאינם מחזיקים באזרחות ישראלית. בנוסף, לטענתם, אחיזת ישראל באזור תל אביב מוסכמת על הקהילה הבינלאומית, בעוד ההתנחלויות בשטחים נתפסות בעיניה כהפרה של המשפט הבינלאומי.

התממות קלאסית...
ראית התממות קלאסית, אז הגבת עם סמנטיקה אווילית?

ואם כבר השתמשת בערך 'שייח מוניס' בויקיפדיה אז אתן את שלי:

השתמשת במילה "כבושים". שורש כ.ב.ש.
אלא אם מדובר על מלפפונים, שטחים שנכבשו.
שייח מוניס נכבשה אף היא.

אז איפה בשייח מוניס יש דירה ב-400 אלף?

בעשור הראשון שאחרי מלחמת ששת הימים, הקפידו מאד לקרוא לשטחי יו"ש "השטחים הכבושים" בכל ידיעה ברדיו. מאז זה השתרש אצלי :)
בעשור הראשון שאחרי קום המדינה, שמעתי שהקפידו מאוד לקרוא לתל אביב "השטחים הכבושים".
מאז זה השתרש אצלי ;)

דומני שנושא השרשור נכבש והוחלף בדיון פוליטי ;)

היי
שאלה לגבי בית שאן
יש עכשיו הגרלת דירה בהנחה
אין לנו כמעט הון עצמי, גרים בשכירות במחיר מוזל אצל בן משפחה
חושבים על השתתפות בהגרלה של דימונה ובית שאן ששם עלות דירה בהגרלות הינה כ 500K
(כלומר נצטרך להביא הון עצמי של 50K בלבד- סכום שלדעתי נצליח לגייס)

המטרה- הגדלת הון עצמי, השכרת הדירה ומכירתה כשיתאפשר ויהיה משתלם (ואז להשקיע לטווח ארוך במקום אחר- דיור או קופת גמל)
כלומר, לא נרצה לעבור לגור שם (דימונה/ בית שאן)
את דימונה מכירה, ויודעת שזה רווחי.
לא מכירה את בית שאן, אבל עדיין חושבת שדירה ב 500K עדיין תהיה שווה יותר משמעותית.
גרה ממש רחוק משם, בלי רכב
יהיה לי קשה כל פעם להגיע
(אם כי יש רכבת, כך שבסוף זה נגיש, רק מניחה שזה בטח 3-4 שעות לצד יקח לי- ככה שלא אוכל לעשות את זה כל יום...)

אשמח לשמוע פרטים
האם יש סיכוי לשוכרים נורמלים? (גם במחיר נמוך, עדיין מאמינה שזול יותר ממשכנתא של 450K בפריסה יפה)
בכמה יש סיכוי למכור שם דירה חדשה? (כמובן בלי כדור בדולח, נכון להיום)

והאם לדעתכם שווה להכנס להגרלה במקום כזה ובמחיר כזה
(בהנחה שאין לי דרך להכנס למשהו אחר...)

לומר נצטרך להביא הון עצמי של 50K בלבד- סכום שלדעתי נצליח לגייס)
מינימו הון עצמי למחיר למשתכן הוא 100K אבל יש מענק של 40K
בכמה יש סיכוי למכור שם דירה חדשה? (כמובן בלי כדור בדולח, נכון להיום)
דירת 4 חדרים חדשה בשכונה חדשה, לא יודע אבל לא פחות מ900K
האם לדעתכם שווה להכנס להגרלה במקום כזה ובמחיר כזה
ברור זה כסף על הריצפה והרבה ממנו!
גרה ממש רחוק משם, בלי רכב
יהיה לי קשה כל פעם להגיע

בישביל להרוויח כמה מאות אלפי שח שוה גם לקחת מונית :)

בישביל להרוויח כמה מאות אלפי שח שוה גם לקחת מונית :)
ברור
אבל לנהל דירה מרחוק זה קצת יותר מורכב...
על כל דבר לקפוץ גם עם מונית (מאות שקלים לצד) זה כבר שיקול...
לא מדברת על מספר פעמים ספורות...
דירת 4 חדרים חדשה בשכונה חדשה, לא יודע אבל לא פחות מ900K
מכיר את בית שאן?
כי לפי הנתונים שראיתי בגוגל לא התלהבתי מידי...

מכיר את בית שאן?
לא מכיר, אבל לא חושב שיש היום דירה חדשה מקבלן בשום מקום בארץ פחות מ900K אפילו 3 חדרים ובדקתי חורים כמו ירוחם וכדומה,
וחוץ מזה, שעד החתימה אפשר לבטל שזה בין שנה לשנתיים וחצי מהזכייה ותחליטי אז אם זה שווה

כרגע מה שחשוב מבחינתי זה הטבע שמסביב לעיר, אופי העבודה שלי בגדול מצריך ממני לעבוד שבועיים ואז יש לי בדרך כלל שבועיים מנוחה, ובהם אני רוצה לצאת לטיולים באיזור.
למה לא תאילנד? או הודו? נשמע שיש לך עבודה שמאוד מתאימה לנוודות דיגיטלית.
תוכל להנות מאוד ולחיות די בזול ככה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
J קניית דירה ראשונה - התלבטויות נדל"ן 2
J קניית דירה ראשונה נדל"ן 4
A קניית דירה ראשונה - איפה מתחילים? נדל"ן 3
N קניית דירה ראשונה למגורים בזמן המלחמה אוף טופיק 10
Mufasa קניית דירה ראשונה להייטקיסט בן 26 נדל"ן 87
S שאלות בנוגע למחקר לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - בדגש על התחדשות עירונית נדל"ן 11
ה קניית דירה ראשונה ומינוף עתידי נדל"ן 6
N קניית דירה דירה ראשונה נדל"ן 7
L הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
מ קניית דירה על הנייר אחרי מחיר למשתכן נדל"ן 3
roteml קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
M קניית דירה בבעלות קק"ל נדל"ן 4
T קניית דירה למגורים מתוך כוונה למכור אחרי 5~7 שנים? נדל"ן 11
י קנית דירה יד 2 בתקווה לתמ״א יום אחד או קניית דירה חדשה על הנייר נדל"ן 4
Y קניית דירה להשקעה ב״מחיר למשתכן״ בפרוייקט לאוכלוסיה החרדית נדל"ן 36
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
M התייעצות - קניית דירה להשקעה בפסגת רמות ב"ש נדל"ן 8
T קניית דירה ברחוב שאמור לעבור בו מטרו נדל"ן 0
צ קניית דירה - זוג לפני חתונה נדל"ן 24
D קניית דירה בפולין נדל"ן 14
D קניית דירה בלי משכנתא נדל"ן 19
ה קניית דירה חדשה לפני קבלת מפתח נדל"ן 4
D קניית דירה בהתניה של המוכר, שימכור הדירה אם לא ישלם מיסים . אשמח לטיפים, וממה להזהר. נדל"ן 246
י התלבטות על מזומן לפני קניית דירה נדל"ן 10
D אשמח לטיפים, איך אפשר למנוע קניית דירה ע'י אמא שלי, ושהחלופה תהיה שכירות לכמה שנים... נדל"ן 78
D קניית דירה שהיא לא בית משותף, אלא מושע, מגורים או השקעה לעתיד בפינוי בינוי, אם יהיה נדל"ן 27
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
D שאלה לגבי קניית דירה ללא חנייה נדל"ן 14
ה קניית דירה נוספת לאחר זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 25
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 0
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 42
מ קניית דירה במגדל מגורים (כ-20 קומות) לעומת דירה בבניין עד 9 קומות נדל"ן 22
מ קניית דירה מעמידר ללא קבלת הנחה ולחסוך את הערת הזהרה נדל"ן 7
א קניית דירה מדיור ציבורי נדל"ן 10
משקיע בתבונה כדאיות לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה לצורך קניית דירה להשקעה נדל"ן 9
F קניית דירה בחכירה - כמה משפיע על השווי? נדל"ן 11

נושאים דומים

Back
למעלה