• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים

סרגיי הלוי

משתמש סולידי
דירוג
12
שלום לחברי פורום הסולידית.

בעוד שנתיים וחצי אני מקווה שאצליח לקנות דירה, בלי שאצטרך לקחת משכנתא.
בגדול אני מחפש דירה לעצמי, למטרת מגורים. אין בעיה גם עם דירה צנועה/קטנה (אפילו 2 חדרים) אבל ראויה למגורים. אזור ראשל"צ, בת-ים, חולון, או קרוב לשם.
יש סכום של 1.3 מיליון ₪ בערך (אחרי מיסים). רוב הסכום מושקע בפלטפורמת המסחר IBKR, חלק בקרן השתלמות שנפתחת עוד שנתיים וחצי, וחלק מושקע בקרן כספית בבנק.

יש לי שלוש שאלות סביב הסיטואציה, שאולי תוכלו לתת בהן כיוון.

1.) במידה ועוד שנתיים וחצי, מחירי הדירות יעלו יותר מהר מההשקעות שלי (או תרחיש דומה לזה), אאלץ כן לגרד את שארית הכסף עבור הדירה. נגיד דירה אז תעלה 1.7 מיליון ויהיה חסר לי 200,000 ₪.
האם תרחיש שכזה מתאים ללקיחת משכנתא?
או עדיף במקרה כזה לקחת הלוואה, כי התנאים יהיו יותר מיטיבים?
אני יודע למשל שניתן לקחת הלוואה כנגד פנסיה או כנגד כל מיני קרנות השתלמות, לא יודע אם בסכומים כה גדולים דוגמת 200,000 שח.

2.) זה אולי יישמע טיפשי, אבל כבר עכשיו מדאיג אותי התרחיש הבא:
במקומות אחרים בפורום, עלה הנושא של בעיות שבנקים ישראלים מערימים כשמעבירים אליהם סכום כסף גדול מאינטראקטיב ברוקרס.
אני בוודאות אצטרך להעביר סכום של בערך 1.3 עד 1.5 מיליון שח, בשביל הדירה.
אז אני כבר מתחיל לחשוב: האם לעשות את זה בפעימות קטנות? האם לדבר עם הבנק שלי לפני שאני עושה את ההעברה? ומחשבות דומות נוספות.
וגם: הבנתי שאצטרך קודם להמיר ב-IBKR את הכסף לשקלים ורק אז להעביר, כי אחרת, עושים יותר בעיות ויהיה יקר להמיר את הכסף בבנק בישראל.

3.) כשיגיע הזמן, אני מקווה שאצליח לפתור את עניין העברת הכספים מ-IBKR לבנק מספיק מהר, כדי שהדירה שיהיה מעוניין בה לא תלך למישהו אחר. זה מצד אחד.
מצד שני, אם העסקה תיפול מסיבה כלשהי, נראה לי זה די הפסדי להשאיר סכום של 1.5 מיליון שח בערך לא מושקע, כל עוד אני מחפש דירה לקנייה. לפני מה שהבנתי יכול לקחת בין חודשיים לחצי שנה, פלוס מינוס, למציאת דירה בארץ.
הרעיון היחיד שעלה לי בינתיים זה לשים את הסכום בהשקעה נזילה ובטוחה כמו מק"מ או קרן כספית (אם עדיין אחוז הריבית במשק יהיה גבוהה). אלא אם כן, יש לכם רעיון לפתרון טוב יותר, או חושבים שזה דווקא לא ביג דיל להעביר 1.5 מיליון שח לבנק ישראלי, כך שאעביר את כסף לבנק רק זמן קצר לפני סגירת העסקה מול מוכר הדירה.

בכל מקרה,
אשמח לשמוע את דעתכם,
ותודה לעונים!

כן
תבדוק אז לגופו של עניין
אני יודע למשל שניתן לקחת הלוואה כנגד פנסיה או כנגד כל מיני קרנות השתלמות, לא יודע אם בסכומים כה גדולים דוגמת 200,000 שח.
כנגד פנסיה=לא. השתלמות = כן לגבי הסכום אפשרי בהחלט אך השאלה כמה יש לך שם ומה אפיק ההשקעה ומה יהיה המצב אז במשק אבל באופן כללי 200K זה לא סוף עולם{לטעמי}
כשיגיע הזמן, אני מקווה שאצליח לפתור את עניין העברת הכספים מ-IBKR לבנק מספיק מהר,
ממש לא= אל תבנה עכשיו שכסף שתצטרך לדירה בעוד שנתיים יהא כדאי למשיכה .. מה יהא המצב בשוק?
אפשרי למכור במנות ולהניח בכספיות שקליות וכדומה
לא בונים על תזמון שוק אף פעם
או חושבים שזה דווקא לא ביג דיל להעביר 1.5 מיליון שח לבנק ישראלי
מה הבעיה?

קטונתי מלהמליץ בנושא, קח בעירבון מוגבל את הדברים שלי.

מדוע לא לקחת משכנתא? על פי ההבנה שלי היתרון בדירה הוא המינוף של המשכנתא, כך שההון שלך ממשיך להיות מושקע.
למכור תיק השקעות זה אירוע מס.

בכל מקרה תצטרך למכור את התיק ולשלם את המס בסוף לא?

לפי הנתונים שהבאת, אתה בסהכ מאוד קרוב למחיר היעד.
אתה צריך לשאול את עצמך למה כדאי לך לחכות עוד שנתיים בשביל שיהיה לך הסכום המלא?
אתה תפסיד שנתיים של מגורים בנכס שאתה רוצה, לא תעגן מחיר נוכחי, אולי תשלם שכירות בזמן הזה, תשלם יותר מס רווח הון.

אתה לא מקבל פרס על זה שאתה קונה במזומן בלי משכנתא או הלוואה. לא צריך לפחד מזה. תצטרך לעשות את החישובים שלך כדי להבין מה הדלתא האפשרית שאולי תחסוך יותר והאם כמה עשרות אלפי שח או פחות שווה אתזה. אם אתה מתכונן לרכישת דירה בשנתיים הבאות זה כנראה אומר שמרבית הכסף שלך יהיה בסיכון נמוך כלומר סביב 3-4% תשואה במקרה הטוב.

השוק כרגע הוא שוק של קונים, יש לך הזדמנות למצוא דברים במחיר יחסית נמוך והיצע של שיא כל הזמנים. מה יהיה המצב עוד שנתיים? גם זה סיכון שהמגמה תשתנה.

לפי הנתונים היבשים שהבאת אם אכן אתה מאמין בשוק הנדלן הישראלי נראה לי שעדיף לך לחפש מוקדם מאשר מאוחר אם אתה בשל להחלטה.

לעניין מעבר הכסף מאינטראקטיב בגדול כל עוד שמות החשבון זהים ומקור הכספים לגיטימי לא אמורה להיות בעיה להעביר.

יום בהיר אחד הרצתי סימולציות והגעתי למסקנה דיי מעניינת:
מתמטית, כדי להגיע לשווי נקי יותר גבוה בזמן יותר קצר, משתלם לקחת משכנתא על 40% משווי הדירה.
1. עדין יש לך תיק רציני שיש לו מנוע צמיחה טוב יותר מאשר קנייה ללא משכנתא.
2. עניין המינוף מגדיל לך את השווי.
3. אתה (בממוצע) משלם פחות משכנתא מאשר על אותה דירה בשכירות, התזרים שלך נצבע בגוון ירוק יותר.
4. פיזור וניצול מס ובלה בלה בלה

לא ממליץ כלום...לא יודע כלום...סהכ הרצתי סימלוציות בצאט, אבל תחשוב על זה

• אהבתי
Reactions: MMM
נכון לכספי הפיצויים או גם לגמל?
וכן זה הולך בקל או שצריך סיבה מיוחדת{רפואי וכ"ו}
אתה יכול לראות בכל זכות תחת "פטורים ממס על משיכת כספים" בדף של "פנסיה וחיסכון ארוך טווח", כל משיכה שהיא לא פטורה נקראת משיכה שלא כדין ויש עליה מס מינימלי של 35% או אחוז המס השולי, הגבוה מבינהם.

התכנון הוא לחכות עוד שנתיים וחצי כי אז נפתחת קרן ההשתלמות (יש שם קצת פחות מ-100K שח כרגע).
סיבה נוספת היא שבשנתיים וחצי הקרובות לא משלם שכירות, כך שפוטנציאל החיסכון קצת עולה כתוצאה מכך.

לגבי מכירת תיק ה-IBKR = אירוע מס. זה ידוע.
הכוונה הייתה שגם אחרי האירוע מס סביר שיהיה לי, הכול כולל הכול, באיזור 1.5-1.6 מיליון.
(כמובן, אין דרך לדעת).

"אם אתה מתכונן לרכישת דירה בשנתיים הבאות זה כנראה אומר שמרבית הכסף שלך יהיה בסיכון נמוך כלומר סביב 3-4% תשואה במקרה הטוב."
לא הבנתי אותך...

יש בעיה. (העברת סכום גדול מ-IBKR)
אני גם אשמח לפירוט.

אני גם אשמח לפירוט.
אם יש לך רו"ח קבוע אז אין בעיה, רק קצת ביוקרטיה, אם אין לך אז יש כבר בעיה כי הבנק ירצה כל מיני טפסים חתומים ע"י רו"ח או עו"ד.

• אהבתי
Reactions: MMM
שלום סרגיי.
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
שלום לחברי פורום הסולידית.

בעוד שנתיים וחצי אני מקווה שאצליח לקנות דירה, בלי שאצטרך לקחת משכנתא.
בגדול אני מחפש דירה לעצמי, למטרת מגורים. אין בעיה גם עם דירה צנועה/קטנה (אפילו 2 חדרים) אבל ראויה למגורים. אזור ראשל"צ, בת-ים, חולון, או קרוב לשם.
יש סכום של 1.3 מיליון ₪ בערך (אחרי מיסים). רוב הסכום מושקע בפלטפורמת המסחר IBKR, חלק בקרן השתלמות שנפתחת עוד שנתיים וחצי, וחלק מושקע בקרן כספית בבנק.

יש לי שלוש שאלות סביב הסיטואציה, שאולי תוכלו לתת בהן כיוון.

1.) במידה ועוד שנתיים וחצי, מחירי הדירות יעלו יותר מהר מההשקעות שלי (או תרחיש דומה לזה), אאלץ כן לגרד את שארית הכסף עבור הדירה. נגיד דירה אז תעלה 1.7 מיליון ויהיה חסר לי 200,000 ₪.
כן, למה לא? תוכל לקחת משכנתא בהחלט.
בדרך כלל ריבית המשכנתא נמוכה מריבית על הלוואות. אתה צפוי לקבל במשכנתא ריבית שהיא אקווילנטית ל p-1% ובהלוואה רגילה לקבל ריבית בדרך כלל של P-0.5%.

בהצלחה.
אייל

"אם אתה מתכונן לרכישת דירה בשנתיים הבאות זה כנראה אומר שמרבית הכסף שלך יהיה בסיכון נמוך כלומר סביב 3-4% תשואה במקרה הטוב."
לא הבנתי אותך
מרבית החיסכון שלך הוא מנייתי כנראה בתיק ההשקעות על מנת למקסם תשואה.
מה יקרה אם עוד שנתיים, בזמן שאתה במשא ומתן לרכישת דירה או לפני שתרצה להיכנס לשוק, שוק ההון יורד תוך כמה ימים ב15 אחוז?
אתה בעצם חוזר למצב הנוכחי שאין לך את הסכום המלא (בלי קשה לאפשרות שדברים יתייקרו וכו)

לכן המלצת כלל האצבע של מי שמתכוון לרכוש דירה בטווח זמן כזה היא לשים את מרבית הכסף במכשירים לכאורה בטוחים יותר כמו קרן כספית, אגח ארוך, פקדונות.
מכשירים כאלה היום יתנו לך במקרה הטוב 3-4% ככה שהסיכוי שיהיה לזה ערך מוסף מול ריבית המשכנתא היא לא משהו.

אם יש לך רו"ח קבוע אז אין בעיה, רק קצת ביוקרטיה, אם אין לך אז יש כבר בעיה כי הבנק ירצה כל מיני טפסים חתומים ע"י רו"ח או עו"ד.
אני עצמאי קטן, עוסק זעיר (לשעבר פטור).
מתנהל באופן עצמאי מול רשויות המס, והמדינה.
כן יש לי רישום מסודר וצילומי מסך של כל ההעברות לחשבון ב-IBKR.
-
מה ניתן לעשות עבור מישהו במצבי, ללא רו"ח ועו"ד?

מרבית החיסכון שלך הוא מנייתי כנראה בתיק ההשקעות על מנת למקסם תשואה.
מה יקרה אם עוד שנתיים, בזמן שאתה במשא ומתן לרכישת דירה או לפני שתרצה להיכנס לשוק, שוק ההון יורד תוך כמה ימים ב15 אחוז?
אתה בעצם חוזר למצב הנוכחי שאין לך את הסכום המלא (בלי קשה לאפשרות שדברים יתייקרו וכו)

לכן המלצת כלל האצבע של מי שמתכוון לרכוש דירה בטווח זמן כזה היא לשים את מרבית הכסף במכשירים לכאורה בטוחים יותר כמו קרן כספית, אגח ארוך, פקדונות.
מכשירים כאלה היום יתנו לך במקרה הטוב 3-4% ככה שהסיכוי שיהיה לזה ערך מוסף מול ריבית המשכנתא היא לא משהו.
האמת שאני על תיק השקעות מאוד שמרני ויחסית בטוח ב-IBKR
(ברור שאין דרך לדעת בוודאות - נראה)
תיק ההשקעות שלי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E צריך את עזרתכם בנוגע לכסף פנוי שוק ההון 5
י צריך את עזרתכם...! שוק ההון 4
M תושב ישראלי, אזרח אמריקאי. האם הגיוני להשקיע את 100% מהכסף שאני לא צריך בקרוב בארה"ב? שוק ההון 12
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
מ האם צריך לשקול מחדש את הסיכון שבקרנות איריות? שוק ההון 5
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65
stamEhad מחיר למשתכן - תוך כמה זמן אני צריך לארגן את הכסף? נדל"ן 4
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
aminadav שאלה לגבי 6 כללי אצבע להרכבת תיק השקעות. בשביל לישון בשקט צריך להיות מוכן להפסיד את הכל, לא רק חצי, לא? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
ע מה צריך לעשות כדי לקבל את מענק הקורונה של טראמפ? אוף טופיק 1
S מישהו יודע איזה טופס צריך למלא כדי לקבל את המענק שהמיסים שלנו ממנים לנו? פוסטים מאיכות נמוכה 5
Lemonade צריך את הערכתכם למשך זמן הדרוש ללימוד פיתוח, שדרוג ועיצוב אתרים התפתחות אישית 4
ע כיצד לבנות תיק השקעות כאשר צריך את הכסף נזיל? שוק ההון 15
לא חשוב שמות צריך את דעתכם בנוגע לסמינרים בנושא "ידע פיננסי" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
י צריך לשנות את אופן תשלום המס! אוף טופיק 73
Y ביטוח דירה - צריך את זה? צרכנות פיננסית 4
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
trast_noe_wan צריך קצת עצות להשקעה של 100k שוק ההון 14
M בכמה הדולר צריך להתחזק על מנת שתהיה הלימה בין מדד הבסיס (סנופי) לבין תשואת המדד במסלולים הלא מגודרים בישראל? שוק ההון 19
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
O מה צריך כדי לעבור לIB? שוק ההון 3
N מה צריך לשים לב כשבוחרים קרן מחקה או קרן סל, חוץ מהפרטים שיש בטבלה בפאנדר שוק ההון 0
N האם צריך להיזהר מאינפיניטי שוק ההון 5
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F התחום הזה צריך יועצים פיננסיים (ופנסיוניים) בלתי תלויים אוף טופיק 7
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
M האם צריך לציין בדו"ח השנתי הכנסה משכירות מתחת לסף הפטור? נדל"ן 9
M האם צריך יועץ ירושה? שוק ההון 6
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
M צריך הסבר לשיחה מחדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
G באיזה בית השקעה צריך ITIN למס אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ס צריך להצהיר על רווח ממק"מ בדוח שנתי למס הכנסה? מיסים 6
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8

נושאים דומים

Back
למעלה