• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה

• פותח הנושא פותח הנושא נימי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נימי

משתמש סולידי
דירוג
25
היי :-)
יש לי תיק השקעות יחסית רציני, שמושקע פאסיבית בערך 55% במניות, ו-45% באגח. אני רוצה לקנות דירה בשנה-שנתיים הקרובות, ורמת החשיפה הזאת גבוהה מדי בפני עצמה. אפשר כמובן להוריד את אחוז המניות למשהו מאוד נמוך, אבל חבל לי לאבד תשואה. אני מתעניין - ואשמח לשמוע אם יש לכם נסיון - באסטרטגיה הבאה: לוודא שהחלק המנייתי נמכר ברגע שהוא יורד ב-10%, באופן אוטומטי או חצי-אוטומטי.
תיאורטית, זה הטוב מכל העולמות: הבורסה עלתה? יופי, הרווחתי את התשואה. הבורסה נפלה? לא נורא, איבדתי 10% מהחלק המנייתי, כלומר כ-5.5% מהתיק; ממש לא נורא. יש כמובן את האפשרות שהבורסה תרד ב-10% ואז יהיה ראלי, ואני לא מרוויח את הראלי בחזרה - בסדר גמור מבחינתי.
השאלה שלי היא: האם יש דרך ליישם את האסטרטגיה הזאת, מלבד להתחבר לחשבון ההשקעות כל יום ולבדוק מה קורה?
(אני מבין שאפשר להתחבר כל יום, ואולי זה אפילו איכשהו נסבל לאורך "רק" שנה אחת - אבל מבחינתי זה מקור להתעסקות מיותרת, תחושת חרדה, ואם אני בחופשה אז זה לא עובד.)

אתה יכול להכניס בברוקר פקודת מכירה עם הגדרת stop loss - כלומר שתצא לפועל רק אם המחיר חצה רף שתגדיר. ותגדיר שהפקודה לא תבוטל בסוף יום המסחר. מה התוקף שלה וכל כמה זמן צריך לחדש תברר מול הברוקר

אתה לא חייב להכנס לחשבון כל פעם רק כדי לעקוב אחרי התשואה של התיק. אפשר להוריד אפליקצית מעקב מניות, להרכיב את התיק שלך שם ולעשות לך ווידגיט במסך בית בטלפון. אני די בטוח שיש אופציה להגדיר גם התראות כשערך מנייה מסויימת יורד ל/ב-X

@yossik פקודת GTC זה הכיוון, אבל התוקף שלא לא אינסופי (לדוג' בברוקר ספציפי הוא רבעון)

אז אחרי בירור והתנסות עם זה, זה קל משחשבתי (הקאץ' היחיד הוא שלא על כל הקרנות יש אפשרות לתת את הפקודה הזאת, אבל זה בקטנה מבחינתי). מה שמעלה אצלי את השאלה, ואשמח לשמוע מכם: למה זאת לא אסטרטגיה סטנדרטית? כלומר, העצה הסטנדרטית היא שכסף שאתה צריך בשנה-שנתיים הקרובות לא אמור להיות מושקע במניות. למה לא פשוט להשקיע במניות ולהגדיר stop loss? תודה רבה :)

למה לא פשוט להשקיע במניות ולהגדיר stop loss?
כי זו דרך ודאית לקבע הפסד.

אם המנייה ירדה אז אתה בטוח מוכר ועוצר בהפסד.
באטסטרטגיות אחרות (למשל קנה והחזק) יש סיכוי טוב לרווח.

תודה! אני מבין שזה נועל הפסדים, אבל מצד שני זה נועל הפסדים יחסית מינוריים של כמה אחוזים בודדים מהתיק. אם אני מנסה לנסח לעצמי את העסקה שאני עושה פה, אז יצא לי משהו כזה, ואשמח להבין איפה אני טועה:
1. בסיכוי של אחד לבין 7 ל-10 שנים, נפלתי על נפילה בבורסה, ואני מפסיד כ-5% מהתיק.
2. בסיכוי של שש שביעיות, או משהו דומה לכך, נפלתי על שנה שאין בה נפילה של למעלה מ-10% בבורסה, ואני מרוויח משהו קרוב לממוצע של הבורסה.
זה ממש נשמע עדיף על להוציא את הכסף ולשים אותו באגח - כל כך עדיף שאני תוהה מה אני מפספס...

תודה! אני מבין שזה נועל הפסדים, אבל מצד שני זה נועל הפסדים יחסית מינוריים של כמה אחוזים בודדים מהתיק. אם אני מנסה לנסח לעצמי את העסקה שאני עושה פה, אז יצא לי משהו כזה, ואשמח להבין איפה אני טועה:
1. בסיכוי של אחד לבין 7 ל-10 שנים, נפלתי על נפילה בבורסה, ואני מפסיד כ-5% מהתיק.
2. בסיכוי של שש שביעיות, או משהו דומה לכך, נפלתי על שנה שאין בה נפילה של למעלה מ-10% בבורסה, ואני מרוויח משהו קרוב לממוצע של הבורסה.
זה ממש נשמע עדיף על להוציא את הכסף ולשים אותו באגח - כל כך עדיף שאני תוהה מה אני מפספס...
אתה מפספס את העובדה שהמסחר הוא רציף ולא ממוצע שנתי. זה אומר שגם בשנים שהבורסה עלתה את הממוצע שלה אז באותה שנה היו זמנים שהיא נפלה 5% ואפילו יותר מהמקסימום.
במילים אחרות, המרווח בין המחיר הגבוה לנמוך באותה שנה גדול מ5%.
קח לדוגמא את סנופי בשנת 2020, עלה 16%. אבל מחיר הפתיחה היה 3200 יורד ל2200 וסיים ב3700. זה אומר שהיית מוכר אוטומטית, ואז? נשאר בחוץ? קונה שוב? מפספס את העלייה?
עכשיו אני יודע שזו שנת הקורונה ולא מייצגת וכו', אבל אתה יכול לבחור כל שנה או חודש אחרים ועדיין אותה לוגיקה עובדת (באיזשהו יום רנדומלי תהיה ירידה של 5% המקסימום) פשוט בשנה הזו זה הכי בולט וקל להסבר.

תודה! נראה לי שהבנתי, אמשיך להרחיב פה פשוט כי הדיון מעניין בעיני :)
התוכנית שלי היא להישאר בחוץ במקרה של מכירה. אני חושב שרף המכירה הוא קריטי. מהסתכלות ב-portfoliovisualizer.com (הגדרתי תיק שכולו מניות ארה"ב, ומסתכל על worst 10 drawdowns), תקופות בהן הייתה ירידה של למעלה מ-10% או 15%, הן תקופות בהן ממש הייתי יוצא מהבורסה ולא נכנס שוב אם אני רוצה לקנות דירה בשנה שלאחר מכן. בחלק מהשנים בדיעבד התברר שהיה כדאי להישאר בחוץ, בחלק מהשנים לא. אני כן חושב שלא הגיוני להריץ אסטרטגיה כזאת עם רף ירידה של נגיד 5%, כי אז באמת אתה נועל הפסדים, והסיכוי שזה יקרה גבוה.

אני כן חושב שלא הגיוני להריץ אסטרטגיה כזאת עם רף ירידה של נגיד 5%, כי אז באמת אתה נועל הפסדים, והסיכוי שזה יקרה גבוה.
אז עם איזה רף כן הגיוני? אני טוען (ובטוח שיש מחקרים על כך) שהאסטרטגיה לא הגיונית עבור כל רף שתבחר

אז עם איזה רף כן הגיוני? אני טוען (ובטוח שיש מחקרים על כך) שהאסטרטגיה לא הגיונית עבור כל רף שתבחר
אני בטוח שאתה צודק, אבל לפות"ש פונקציית תועלת קצת מוזרה:
הבורסה נפלה? לא נורא, איבדתי 10% מהחלק המנייתי, כלומר כ-5.5% מהתיק; ממש לא נורא

זאת אומרת שבמקום למקסם רווחים בטווח הארוך הוא רוצה למקסם בטווח הקצר גם במחיר של הפסד שלא מזיז לו.

לפי המידע ההיסטורי, רף של 10% הוא סביר, כי הוא מכסה את כל הנפילות הגדולות שהיו, ולא מכניס פנימה יותר מדי מיני-נפילות שעדיף בהן להישאר במניות (הוא כן מכניס כמה כאלה, אבל זה נסבל). בדומה נראה שכל רף באיזור של 10-15% הוא סביר לפי השיקול הזה, ברמות שונות של סבירות.

אני בטוח שאתה צודק, אבל לפות"ש פונקציית תועלת קצת מוזרה:

זאת אומרת שבמקום למקסם רווחים בטווח הארוך הוא רוצה למקסם בטווח הקצר גם במחיר של הפסד שלא מזיז לו.
כן, הטווח הארוך בכלל לא קיים כי רוב/כל הכסף יוסט תוך שנה-שנתיים לדירה.
אם ההסתברויות הן מה שהערכתי - סיכוי של בערך שביעית להפסד של עד 5.5%, ושל בערך שש שביעיות לתשואה "טיפוסית" - זה נשמע ממש עדיף, לא? כאילו, אתה אומר שפונקציית התועלת של רוב האנשים היא שהם יעדיפו להימנע מהפסד מקסימלי של 5% גם על חשבון תשואה דו ספרתית פוטנציאלית?

לפי המידע ההיסטורי, רף של 10% הוא סביר, כי הוא מכסה את כל הנפילות הגדולות שהיו, ולא מכניס פנימה יותר מדי מיני-נפילות שעדיף בהן להישאר במניות (הוא כן מכניס כמה כאלה, אבל זה נסבל). בדומה נראה שכל רף באיזור של 10-15% הוא סביר לפי השיקול הזה, ברמות שונות של סבירות.
אני חושד שלא הסתכלת נכון על המידע ההיסטורי. בדקת כמה פעמים הבורסה יורדת 10% מהמקסימום שלה? זה קורה כל 1.2 שנים (מקור)

אני חושד שלא הסתכלת נכון על המידע ההיסטורי. בדקת כמה פעמים הבורסה יורדת 10% מהמקסימום שלה? זה קורה כל 1.2 שנים (מקור)
תודה! הסתכלתי ב-portfolio visualizer, הכנסתי פורטפוליו שמורכב 100% מ-us stock market. הוא רושם רק את ה-10 worst drawdowns, הקטן מביניהם היה של 14%, אז הנחתי שאין המון drawdowns שלא מופיעים בטווח של 10-14%. אולי טעיתי? אני תוהה אם אפשר למצוא רשימה מסודרת של כל ה-drawdowns.
הנה הרשימה שמצאתי

תודה! הסתכלתי ב-portfolio visualizer, הכנסתי פורטפוליו שמורכב 100% מ-us stock market. הוא רושם רק את ה-10 worst drawdowns, הקטן מביניהם היה של 14%, אז הנחתי שאין המון drawdowns שלא מופיעים בטווח של 10-14%. אולי טעיתי? אני תוהה אם אפשר למצוא רשימה מסודרת של כל ה-drawdowns.
הנה הרשימה שמצאתי
אני חושב שבלינק שצירפתי יש גרף על גבי שנים שמראה לך מתי זה קרה. מעבר לזה portfolio זה כלי מעולה עם המון גלגלים נעים, צרף קישור לחישוב שלך ואולי נראה ביחד מה המקור להבדלים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R אסטרטגיית מימון לרכישת נכס נדל"ן 4
Y אסטרטגיית השקעה לתיק מסחר קיים שוק ההון 0
P אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 9
ori_ אסטרטגיית דחיית מס - דימוי ״שכבות״ שוק ההון 15
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
N השקעות פסיביות אסטרטגיית יציאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H אסטרטגיית הגלגל באופציות - Option Wheel Strategy שוק ההון 8
S החלפת אסטרטגיית השקעה שוק ההון 5
ה אסטרטגיית השקעות לבת 21 יומני מסע אישיים 5
G התייעצות על אסטרטגיית השקעות נזילה שוק ההון 1
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
B אסטרטגיית השקעת חסכון חודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ז אסטרטגיית הפקדות שוק ההון 18
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
א התייעצות על אסטרטגיית השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י אסטרטגיית פרישה, עזרה בportfoliovisualizer שוק ההון 8
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
T טכניקת או אסטרטגיית המסחר שלכם בבורסות מסחר למטבעות וירטואליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
גיא הראשון איך לבנות אסטרטגיית קנייה? שוק ההון 2
כ אסטרטגיית השקעה דרך IRA שוק ההון 17
B חשיבה מחדש על אסטרטגיית השקעה שוק ההון 3
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
M אסטרטגיית משיכה לאחר פרישה שוק ההון 1
Y אסטרטגיית מעבר מתיק מנוהל בבנק לבית השקעות שוק ההון 3
S אסטרטגיית מניות דיבידנד בביצה המקומית? שוק ההון 0
S קניית דירה - השפעה אל אסטרטגיית השקעה שוק ההון 4
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
ר אסטרטגיית מיצוי הטבות המס בנדל"ן שוק ההון 10
J אסטרטגיית השקעה כאשר יש הפקדה משמעותית לפנסיה וקה״ל שוק ההון 8
ל התיעצות: אסטרטגיית השקעה לא סולידית שוק ההון 2
Y אסטרטגיית צבירת הון וסילוק משכנתא נדל"ן 14
liranviper אסטרטגיית כניסה במחיר שוק עם אופציות שוק ההון 52
I אסטרטגיית מכירה והעברת תיק שוק ההון 0
L אסטרטגיית השקעה בשוק דובי שוק ההון 3
א אסטרטגיית השקעה פאסיבית ~ לא מתזמנת ~ פרוגרסיבית שוק ההון 8
A אסטרטגיית גיבוי קבצים אוף טופיק 21
ד חלוקת הנכסים עפ"י אסטרטגיית תיק השקעות נבחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
T אסטרטגיית השקעה לפי נתוני מאקרו שוק ההון 7
Rahash אסטרטגיית סגירת משכנתא נדל"ן 9
ע שתפו את אסטרטגיית ההשקעה באג"ח שלכם :) שוק ההון 25
H אסטרטגיית השקעה - מבקש חוות דעת שוק ההון 23
A אסטרטגיית הורדת דמי ניהול - כיצד אתם פועלים? צרכנות פיננסית 7
jenglender אסטרטגיית קנייה ואיזון שוק ההון 9
F אסטרטגיית קניית ETF בIRA עם הצבירה שוק ההון 13
צפי אסטרטגיית קניה ומכירה של מניות שוק ההון 25
V אסטרטגיית או אפשרויות השקעה לזמן מיתון (משבר ו/או נפילות ממושכות בבורסות) שוק ההון 20
F אסטרטגיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
H אסטרטגיית מסחר לטווח הארוך שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה