1. האם עלי להוציא כעת נסח טאבו.? לראות שהכל תקין או שהעורך דין יעשה זאת? להוציא נסח טאבו זה עניין של כמה שקלים אם זה ירגיע אותך (כי העורך דין שלך יוציא בכל מקרה), תבדוק לפני שאתה מתקדם שאכן הדירה רשומה בגודלה המקורי, רשומה על הבעלים שאתה מכיר ולא משועבדת\ירושה וכו' וכו'. אתה והעורך דין שלך רוצים דירה נקייה ומוכנה להעברת בעלות ובלי בעיות בדרך. תתחיל בזה שתבהיר למתווך שלך שאתה רציני, מדובר בסכום קטן יחסית שאתה מבקש שיוריד את המוכרים כדי שנביא להסכם ושיוודא בשבילך מצב משפטי מול המוכרים שלא נתקדם ואז נגלה שהם מסנדלים אותנו עם הבירוקרטיה שלהם.
2. האם עלי להיפגש קודם עם העורך דין, כדי שיתן חוות דעת ראשונית על העיסקה? ורק אחרי זה עם המתווך? תמיד טוב אבל השירות הזה כרוך בתשלום כלשהו, אני מעדיף לעשות את העבודה המלוכלכת קודם כל לבד, לראות שיש היתכנות להסכם, בשלבים האלה במשא ומתן הכל רגיש ונפיץ, תן לדברים להתבשל רגע תתקדמו לבד שנייה לפני שאתה מערב את העורך דין, תגיע להחלטות לבד ואז תתקדם. אם אתה לא מספיק משופשף בהתמקחויות הללו לפני שאתה מביא את הנתונים לעורך דין -רצוי שתיוועץ עם בעלי הניסיון (כאן זו גם אופציה לא רעה), יש עורכי דין שיעשו את השירות הזה עבורך אם תציג זאת מראש שאתה מבקש שינהלו עבורך את המשא ומתן אבל זה לא התפקיד של עורך הדין וזה חשוב שתידע (עורך דין ידאג קודם כל לעצמו בהיבט המשפטי שהוא מבצע את הדברים כמו שצריך, שהעסקה תצא לפועל כשיש את האפשרות המשפטית כדי שהוא יוכל לקבל את מה שמגיע לו ורק בסוף בסוף אם זה כדאי לך בכלל או לא. בתפיסה המשפטית אתה ראית אתה בחרת רק אשר לי בחתימך שהכל תקין מבחינתך שאתה מרוצה מהתמורה מהעלות וכו' וכו'.
3. מה מחיר החוות דעת הראשןנית של העורך דין ? כי אולי העסקה לא תקינה .. אתה משלם לעורך דין שלך רק אחרי חתימות (באותו היום אתה משלם לו עבור השירות), סכם זאת איתו מראש. אם לא ביקשת חוות דעת ראשונית הוא לא אמור לקחת לך על זה כסף, פחות או יותר זה חלק מהשירות שלהם ואם חלילה העסקה לא יוצאת (זה קורה המון, הוא אמור לספוג זאת) רק וודא זאת מראש.
4. מתי עלי לנהל מו"מ על מחיר הדירה? האם עלי מומלץ להביא אדם שמבין במו"מ? האם יש סיכוי או סיכון , שהמוכר לא ירצה להמשיך את התהליך?
כתבתי מעלה שרצוי מאוד להביא מנוסה זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף (וזה יכול גם לא להביא תועלת כלל- קח בחשבון), יש כל כך המון סיכויים שהמוכר לא ירצה להמשיך בתהליך, בעיקר בתקופה שלנו שהם מקבלים הכל, אם אתה הסכמת לשלם את הסכום הזה הוא בתחושה שהוא יקבל זאת בלי בעיה אז למה לא לנסות לקבל יותר? מצד שני אולי לחוץ לכסף? יש לך כמה יתרונות, תשתמש בהם לצורך המיקוח ואתן דוגמא, זהה אצל המוכר את ה"חולשות" הוא צריך את הכסף מהר כי תקוע מול עסקה מקבילה וכו- הרוב יתנו לו את המינימום בהתחלה אבל אם תיתן לו קצת יותר (בהנחה ואתה יכול) זה יכול מאוד לקדם את העסקה.
5. מתי מנהלים (חתמתי על 2 % + מעמ) מו"מ עם המתווך? המומ עם המווך הוא עניין לכל דבר. אפשר לפתוח על זה שרשור משלו. אתן אפשרות לדוגמא: תתחיל בזה שאת הסכום לדירה עם המתווך תכניס ביחד עם מחיר הדירה ותגיד למתווך זה מה יש לי לא יכול להציע יותר מזה ותן לו לשבור את הראש איך הוא מוריד את המוכר \ מבין שהוא יקבל פחות מהאחוז שביקש. דרך נוספת היא להגיד למתווך אני מוכן ללכת על זה אבל תוריד את ה 2% שלך לחצי אחוז (מתווכים לא אוהבים שנוגסים להם בעוגה, ורק על זה הוא יכול לדפוק לך עסקה, אל תשכח שהם משופשים מאוד ואני לא צריך לספר לך על מאפיין המתווך הישראלי (בהכללה מאוד גסה) בוא נגיד בעדינות שאל תיתן לאיזה פישר לדפוק לך עסקה, דע את מקומו, בסוף עם כל ההתנחמדות והכל- כל התפקיד שלו זה לנגוס לאחרים בעוגה ואם לא תיתן לו הוא יסנדל אותך.