• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים?

• פותח הנושא פותח הנושא hopper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

hopper

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

כבר כמעט שנה שאני רוצה להיכנס לשוק הנדל"ן, ואני מתלבט לקראת רכישת דירה על הנייר להשקעה. אשמח לעזרת חברי הפורום בנושא.

הדירה ממוקמת בשכונת רמת אפעל החדשה ברמת גן, מדובר בדירת 2 חדרים במחיר של כ-2.5 מיליון ש"ח. ההון העצמי שלי עומד על 600 אלף ש"ח, בנוסף ל-100 אלף ש"ח שאוכל לפרוע מקופת גמל להשקעה.

הרעיון שלי הוא לרכוש דירה חדשה מקבלן ולבצע עסקת פליפ כאשר היא תיבנה. אני מאמין שיש לעסקה הזו פוטנציאל, בעיקר משום שמדובר בשכונה חדשה בקרבה לקו הסגול של הרכבת הקלה.

יחד עם זאת, יש לי חששות בנוגע לביקוש של דירות 2 חדרים. אני חושש שהכסף יישאר "תקוע בקירות" ושהמכירה תהיה מאתגרת. האם לדעתכם יש ביקוש לדירות מסוג זה באזור, או שעדיף לי לנסות לרכוש דירת 3 או 4 חדרים? האם כדאי לשקול מיקום אחר במסגרת ההון העצמי שלי? ואם כן, היכן?

שאלות נוספות: האם המחיר של הדירה סביר לאזור? והאם ההערכה שלי לעליית ערך נשמעת לכם סבירה? האם קומת הדירה היא משתנה שחשוב לקחת בחשבון בתור משקיע?

אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש!

יחד עם זאת, יש לי חששות בנוגע לביקוש של דירות 2 חדרים. אני חושש שהכסף יישאר "תקוע בקירות" ושהמכירה תהיה מאתגרת.
הי,
דירות 2 חדרים פונות לקהל יעד של רוכשים שהם משקיעים, אם נוסיף את עלויות המכירה למחיר הרכישה נגיע למחיר 2.55M עד 2.6M ש"ח,
מאחר ואתה מתכוון למכור במחיר גבוה יותר בעתיד, מנקודת מבט של משקיע המתבסס על הכנסה משכירות ביחס להשקעה זה לא השקעה טובה,
אני כמשקיע לא הייתי קונה דירה זו.

מה גובה השכירו
הרווח במכירה ,אם בכלל יהיהז, לא מתאפס עם עלויות הכניסה והמימון?

הי,
דירות 2 חדרים פונות לקהל יעד של רוכשים שהם משקיעים, אם נוסיף את עלויות המכירה למחיר הרכישה נגיע למחיר 2.55M עד 2.6M ש"ח,
מאחר ואתה מתכוון למכור במחיר גבוה יותר בעתיד, מנקודת מבט של משקיע המתבסס על הכנסה משכירות ביחס להשקעה זה לא השקעה טובה,
אני כמשקיע לא הייתי קונה דירה זו.

תודה על התגובה. האם גם זוגות מבוגרים, רווקים, זוגות חד-מיניים, וצעירים שמתכננים לשפר דיור בהמשך יכולים להיחשב כקהל יעד פוטנציאלי?

מה גובה השכירו
הרווח במכירה ,אם בכלל יהיהז, לא מתאפס עם עלויות הכניסה והמימון?

הערכתי לעליית הערך מבוססת על העובדה שמדובר בשכונה חדשה לגמרי (כלומר הערכה לשינוי משמעותי). כיום, השטח ריק ברובו, אך בעוד כמה שנים הוא יהפוך לשכונה חדשה עם קרבה לרכבת הקלה שתיבנה. לכן, קשה לחזות את גובה השכירות או הרווח הצפוי ממכירת הנכס בעתיד, שכן המצב הנוכחי שונה לחלוטין ממה שיהיה בעתיד, ואין דירות להשוות אליהן בשכונה כיוון שרובה עדיין לא קיימת.

באופן כללי דירת משקעים נמכרת בתקופות מסוימות בתנאים מעולים (בעיקר כשהריבית נמוכה)
ולעיתים נתקעות בשוק (בעיקר כשהריבית גבוהה).
אני אישית מתמודד עם דירת משקיעים שאני מאוד רוצה למכור, אבל המשקיעים פשוט לא בשוק.

צריך לקחת בחשבון את הקושי "להנזיל" את הדירה בתקופות מסוימות.

2.5 על דירת 2 חדרים? בכמה מטר מדובר. נשמע מחיר מופרז למיקום לדעתי.
היי, יש דירות זולות יותר, תלוי בגודל ובקומה. הדירה שבחרתי היא בקומה 2, בשטח של ~54.5 מ"ר עם מרפסת של ~9.5 מ"ר. יש דירה זהה בקומה הראשונה שהיא כ-50 אלף ש"ח זולה יותר, והזולה ביותר היא כ-100 אלף ש"ח פחות. החלטתי לבחור בדירה הזו מכיוון שנראה שאוכל אולי לחלק אותה ל-2.5 חדרים במידת הצורך. גם הדירה בקומה הראשונה יכולה להתאים לכך.

שלום לכולם,

כבר כמעט שנה שאני רוצה להיכנס לשוק הנדל"ן, ואני מתלבט לקראת רכישת דירה על הנייר להשקעה. אשמח לעזרת חברי הפורום בנושא.

הדירה ממוקמת בשכונת רמת אפעל החדשה ברמת גן, מדובר בדירת 2 חדרים במחיר של כ-2.5 מיליון ש"ח. ההון העצמי שלי עומד על 600 אלף ש"ח, בנוסף ל-100 אלף ש"ח שאוכל לפרוע מקופת גמל להשקעה.

הרעיון שלי הוא לרכוש דירה חדשה מקבלן ולבצע עסקת פליפ כאשר היא תיבנה. אני מאמין שיש לעסקה הזו פוטנציאל, בעיקר משום שמדובר בשכונה חדשה בקרבה לקו הסגול של הרכבת הקלה.

יחד עם זאת, יש לי חששות בנוגע לביקוש של דירות 2 חדרים. אני חושש שהכסף יישאר "תקוע בקירות" ושהמכירה תהיה מאתגרת. האם לדעתכם יש ביקוש לדירות מסוג זה באזור, או שעדיף לי לנסות לרכוש דירת 3 או 4 חדרים? האם כדאי לשקול מיקום אחר במסגרת ההון העצמי שלי? ואם כן, היכן?

שאלות נוספות: האם המחיר של הדירה סביר לאזור? והאם ההערכה שלי לעליית ערך נשמעת לכם סבירה? האם קומת הדירה היא משתנה שחשוב לקחת בחשבון בתור משקיע?

אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש!

מחיר מופרע ותלוש. ב2.5 מליון קנה בפלורנטין דירה מוכנה ותשכיר אותה מהיום הראשון, בלי לחכות למסירה עוד 4 שנים.

תודה על התגובה. האם גם זוגות מבוגרים, רווקים, זוגות חד-מיניים, וצעירים שמתכננים לשפר דיור בהמשך יכולים להיחשב כקהל יעד פוטנציאלי?

זה יתכן אך באחוזים בודדים מכלל רוכשי דירות אלו בעיקר בערים מרכזיות ויקרות, השוק דירות שני חדרים פונה ברובו פונה למשקיעים.

הערכתי לעליית הערך מבוססת על העובדה שמדובר בשכונה חדשה לגמרי (כלומר הערכה לשינוי משמעותי). כיום, השטח ריק ברובו, אך בעוד כמה שנים הוא יהפוך לשכונה חדשה עם קרבה לרכבת הקלה שתיבנה. לכן, קשה לחזות את גובה השכירות או הרווח הצפוי ממכירת הנכס בעתיד, שכן המצב הנוכחי שונה לחלוטין ממה שיהיה בעתיד, ואין דירות להשוות אליהן בשכונה כיוון שרובה עדיין לא קיימת.
כמה כמוך יש?!
שלא תתחרה עם עוד 81 שקנו במחיר של שכונה בהקמה ובונים על עליית ערך יפה

התכנון הוא למכור בעוד כמה שנים? או להחזיק בשביל השכירות לתקופה ארוכה מאוד.

כי ביקוש לשכירות של שני חדרים יש הרבה, במיוחד במרכז, והיסטורית בנו בישראל הרבה פחות דירות 2 חדרים מדירות בגדלים אחרים, אבל ביקוש לרכישה בסכומים כאלו של שני חדרים אני כבר לא ככ בטוח.

לדעתי שי הרבה עסקאות אחרות בטווח המחיר הזה שעושות הרבה יותר היגיון.

התכנון הוא למכור בעוד כמה שנים? או להחזיק בשביל השכירות לתקופה ארוכה מאוד.

כי ביקוש לשכירות של שני חדרים יש הרבה, במיוחד במרכז, והיסטורית בנו בישראל הרבה פחות דירות 2 חדרים מדירות בגדלים אחרים, אבל ביקוש לרכישה בסכומים כאלו של שני חדרים אני כבר לא ככ בטוח.

לדעתי שי הרבה עסקאות אחרות בטווח המחיר הזה שעושות הרבה יותר היגיון.
כן, התכנון שלי הוא למכור לאחר כמה שנים. אני לא בונה על הכנסה משכירות כי היא כנראה לא תכסה את החזר המשכנתא.
באילו אזורים לדעתך כדאי לחפש עסקאות עם ההון העצמי שלי?

כמה כמוך יש?!
שלא תתחרה עם עוד 81 שקנו במחיר של שכונה בהקמה ובונים על עליית ערך יפה
נקודה למחשבה. חשבתי לבחור דירה שניתן לחלק ל-2.5 חדרים, והחלוקה הזו יכולה להפוך אותה לייחודית.
האם גם אחרים חשבו על זה? אולי :)

כן, התכנון שלי הוא למכור לאחר כמה שנים. אני לא בונה על הכנסה משכירות כי היא כנראה לא תכסה את החזר המשכנתא.
באילו אזורים לדעתך כדאי לחפש עסקאות עם ההון העצמי שלי?
קודם כל על טעם ועל ריח, יש הרבה השקעות נדלן טובות וכל אחד צריך ללכת למה שעושה לו יותר היגיון.
עדיף ללכת להשקיע באזורים שאתה מכיר, בנדלן לפעמים הבדל של 100 מטר יכול להפוך דירה מדירה מבוקשת לדירה פחות מבוקשת ברחוב בעייתי.
עם 600 אלף הון עצמי אתה יכול לקנות דירה ישנה ברמת גן, עדיף בבניין עם מגרש יחסית גדול ומעט דיירים.
אתה יכול גם ללכת לערים אחרות כמו פתח תקווה, חולון ובת ים.
ואתה יכול גם לקנות בית קרקע בפרירפריה, שזאת נישה שלדעתי תעלה בערכה יותר משאר הדירות בפריפריה פשוט כי כבר לא משחחרים כמעט מגרשים לבנייה של צמודי קרקע.

איפה?
באזור שלי המחירים נעים בין שלושה לשישה מיליון ש"ח.
600K ש"ח הם שליש מ-1.8M מיליון ש"ח.
אני לא יודע איפה את גרה, אבל אני מתכוון לפריפריה האמיתית, ערים לא עשירות, כמו למשל אופקים, באר שבע, נתיבות, נוף הגליל, נתיבות ועוד.
יכול להיות שזה יהיה דו משפחתי, כלומר קיר משותף עם אחד השכנים, אבל זה עדיין בית קרקע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y חששות אחרונים לפני השקעה שוק ההון 35
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
ב קניית אופציית put נגד חששות שוק ההון 11
E העברת תיק ני"ע מלאומי ל IB מתארכת, חששות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
R חששות מהוצאות אוף טופיק 13
I חששות של משקיע צעיר + השקעות מחוץ לשוק ההון שוק ההון 1
M לפני קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ו דירה שנפגעת לפני מסירה לקונה נדל"ן 11
ה דיווח על משיכת קרן ההשתלמות לפני מועד המשיכה בטופס 1301 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S תיק השקעות שנצבר לפני חתונה, מה קורה בגירושים? אוף טופיק 13
פ אופציות בסטארטאפ - מכירה חלקית לפני הנפקה (Tender offer) שוק ההון 14
E מכירת אגרת חוב לפני מועד פירעון שוק ההון 2
אבטיח בשקל רגע לפני שמתחיל שוק ההון 21
M לפני לקיחת משכנתא, באופן עצמאי או עם יועץ נדל"ן 30
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R ריסוס לפני כניסה לדירת יד 2 שקניתי - הכרחי במצבי? אוף טופיק 12
M היטל השבחה לאחר ועדה לפני קבלת ההיתר בפועל נדל"ן 2
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
A מסירת דירה לפני טופס 4- איחור במסירה נדל"ן 0
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
H מה קורה אחרי פרישה לבעלי פוליסות ביטוחי מנהלים לפני 2001? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
ס משיכה מקרן השתלמות לעצמאים לפני שעברו 6 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מומו הברווז רכישת דירה לפני היתר - האם פוגע בפטור מס שבח? נדל"ן 4
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
M כמה פעמים סביר/לגיטימי להגיע לראות את הדירה לפני חתימה על חוזה נדל"ן 14
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
T שאלות לפני התחלת השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא נדל"ן 2
ג קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים התפתחות אישית 15
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4
ד בניין נהרס לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 0
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
B משיכה לפני/אחרי פנסיה או קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב השעה מומלצת לפני ההגעה ליעד העצמאות הכלכלית שוק ההון 0
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I מעבר בנק לפני כיסוי מלא של הלוואת הטבה פוסטים מאיכות נמוכה 0
U החלפת מטבע יואן סיני לפני נסיעה לסין אוף טופיק 3
י שאלה בקשר לפיצויים לפני יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
מפיץ אור השקעה לפני החתונה נדל"ן 0

נושאים דומים

Back
למעלה