A aiib משתמש רגיל הצטרף ב 8/5/19 הודעות 707 דירוג 52 16/9/25 #1 אם היה לי בעלות על מגרש לבניה (יותר נכון גג שמיועד לבניה) ואחר כך קניתי דירת מגורים, האם הדירה נחשבת כדירה שניה וחייבת במס רכישה כמו דירה שניה? תודה
אם היה לי בעלות על מגרש לבניה (יותר נכון גג שמיועד לבניה) ואחר כך קניתי דירת מגורים, האם הדירה נחשבת כדירה שניה וחייבת במס רכישה כמו דירה שניה? תודה
ה האזרח הקטן משתמש בכיר הצטרף ב 5/3/21 הודעות 11,438 דירוג 13,208 16/9/25 #2 מה הכוונה "גג שמיועד לבניה"? הגג הזה בא מהאוויר? אין לו הצמדה לדירה?
A aiib משתמש רגיל הצטרף ב 8/5/19 הודעות 707 דירוג 52 16/9/25 #3 נכתב ע"י האזרח הקטן: מה הכוונה "גג שמיועד לבניה"? הגג הזה בא מהאוויר? אין לו הצמדה לדירה? לחץ כדי להרחיב... יש לו הצמדה לדירה אבל שלא שייכת לבעל הגג. פחות חשוב איך זה עובד אבל בפועל יש רישום על הגג שניתן לבנות מכוחו.
נכתב ע"י האזרח הקטן: מה הכוונה "גג שמיועד לבניה"? הגג הזה בא מהאוויר? אין לו הצמדה לדירה? לחץ כדי להרחיב... יש לו הצמדה לדירה אבל שלא שייכת לבעל הגג. פחות חשוב איך זה עובד אבל בפועל יש רישום על הגג שניתן לבנות מכוחו.
ה האזרח הקטן משתמש בכיר הצטרף ב 5/3/21 הודעות 11,438 דירוג 13,208 16/9/25 #4 נכתב ע"י aiib: יש לו הצמדה לדירה אבל שלא שייכת לבעל הגג. פחות חשוב איך זה עובד אבל בפועל יש רישום על הגג שניתן לבנות מכוחו. לחץ כדי להרחיב... הבעלות על הגג בפני עצמה אינה בעלות של דירת מגורים, לכן דירה אחרת שנקנית יכולה להיות דירה יחידה מבחינת מס רכישה.
נכתב ע"י aiib: יש לו הצמדה לדירה אבל שלא שייכת לבעל הגג. פחות חשוב איך זה עובד אבל בפועל יש רישום על הגג שניתן לבנות מכוחו. לחץ כדי להרחיב... הבעלות על הגג בפני עצמה אינה בעלות של דירת מגורים, לכן דירה אחרת שנקנית יכולה להיות דירה יחידה מבחינת מס רכישה.
A aiib משתמש רגיל הצטרף ב 8/5/19 הודעות 707 דירוג 52 16/9/25 #5 נכתב ע"י האזרח הקטן: הבעלות על הגג בפני עצמה אינה בעלות של דירת מגורים, לכן דירה אחרת שנקנית יכולה להיות דירה יחידה מבחינת מס רכישה. לחץ כדי להרחיב... בקניית הגג שילמו מס רכישה. זה לא אומר משהו?
נכתב ע"י האזרח הקטן: הבעלות על הגג בפני עצמה אינה בעלות של דירת מגורים, לכן דירה אחרת שנקנית יכולה להיות דירה יחידה מבחינת מס רכישה. לחץ כדי להרחיב... בקניית הגג שילמו מס רכישה. זה לא אומר משהו?
ה האזרח הקטן משתמש בכיר הצטרף ב 5/3/21 הודעות 11,438 דירוג 13,208 16/9/25 #6 נכתב ע"י aiib: בקניית הגג שילמו מס רכישה. זה לא אומר משהו? לחץ כדי להרחיב... בכל עסקת רכש מקרקעין יש מס רכישה, בין אם זה מגרש, חנות, חניון וכו׳. זה לא הופך את הנרכש לדירת מגורים.
נכתב ע"י aiib: בקניית הגג שילמו מס רכישה. זה לא אומר משהו? לחץ כדי להרחיב... בכל עסקת רכש מקרקעין יש מס רכישה, בין אם זה מגרש, חנות, חניון וכו׳. זה לא הופך את הנרכש לדירת מגורים.
י ירח אפל משתמש בכיר הצטרף ב 3/2/22 הודעות 5,350 דירוג 4,765 16/9/25 #7 גג זה לא מגרש לבניה, מס רכישה הוא 6% על הגג הזה. ואחר כך לך תנסה להוציא היתרי בניה. אבל זה לא קשור לנושא דירות מגורים, אם אין לך דירת מגורים, אז הגג הוא לא דירה ובקנית דירה תשלם מס רכישה לפי מדרגות דירה יחידה.
גג זה לא מגרש לבניה, מס רכישה הוא 6% על הגג הזה. ואחר כך לך תנסה להוציא היתרי בניה. אבל זה לא קשור לנושא דירות מגורים, אם אין לך דירת מגורים, אז הגג הוא לא דירה ובקנית דירה תשלם מס רכישה לפי מדרגות דירה יחידה.
A aiib משתמש רגיל הצטרף ב 8/5/19 הודעות 707 דירוג 52 16/9/25 #8 נכתב ע"י האזרח הקטן: בכל עסקת רכש מקרקעין יש מס רכישה, בין אם זה מגרש, חנות, חניון וכו׳. זה לא הופך את הנרכש לדירת מגורים. לחץ כדי להרחיב... ידוע לי שלגבי מחיר למשתכן בעלות על מגרש מונעת השתתפות כמו מי שיש לו דירה. אני מבין ממך שאין עדיין קשר בין הדברים. נכון?
נכתב ע"י האזרח הקטן: בכל עסקת רכש מקרקעין יש מס רכישה, בין אם זה מגרש, חנות, חניון וכו׳. זה לא הופך את הנרכש לדירת מגורים. לחץ כדי להרחיב... ידוע לי שלגבי מחיר למשתכן בעלות על מגרש מונעת השתתפות כמו מי שיש לו דירה. אני מבין ממך שאין עדיין קשר בין הדברים. נכון?
פתחו חשבון למסחר עצמאי פסגות טרייד ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה) דמי ניהול: ללא דמי ניהול מינימום: ₪10,000 פתיחת חשבון מיטב טרייד ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR) דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15 מינימום: ₪5,000 פתיחת חשבון אקסלנס טרייד ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR) דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15 מינימום: ₪10,000 פתיחת חשבון פסגות טרייד מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000 ⌄ ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה) דמי ניהול: ללא דמי ניהול פתיחת חשבון מיטב טרייד מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000 ⌄ ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR) דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15 פתיחת חשבון אקסלנס טרייד מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000 ⌄ ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה) ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR) דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15 פתיחת חשבון גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ה האזרח הקטן משתמש בכיר הצטרף ב 5/3/21 הודעות 11,438 דירוג 13,208 16/9/25 #9 נכתב ע"י aiib: ידוע לי שלגבי מחיר למשתכן בעלות על מגרש מונעת השתתפות כמו מי שיש לו דירה. לחץ כדי להרחיב... הגדרות הזכאות של מחיר למשתכן מחמירות יותר מאלו של מס רכישה לעניין חסרי דירה. נכתב ע"י aiib: אני מבין ממך שאין עדיין קשר בין הדברים. נכון? לחץ כדי להרחיב... נכון.
נכתב ע"י aiib: ידוע לי שלגבי מחיר למשתכן בעלות על מגרש מונעת השתתפות כמו מי שיש לו דירה. לחץ כדי להרחיב... הגדרות הזכאות של מחיר למשתכן מחמירות יותר מאלו של מס רכישה לעניין חסרי דירה. נכתב ע"י aiib: אני מבין ממך שאין עדיין קשר בין הדברים. נכון? לחץ כדי להרחיב... נכון.