היי
לפני רכישת דירה ואני קצת בהתלבטות,
שווי הדירה 1.4 אחלה של מיקום, איזור מאוד מתפתח קרובה להכל.
הון עצמי 350-360אש״ח.
הכנסה נטו 14500.
כרגע אני רווק בן 30 בלי חובות
עשיתי קצת בדיקות וההחזר הצפוי זה 5500-6000.
מצד שני אני עובד הייטק והמשכורת צפויה לעלות עוד (1500 נטו לשנה לערך ל 3 שנים הקרובות,או אם אני מחליף מקום עבודה אז אפילו יותר).
יוצא לי תזרים שלילי של 1500-2000
המטרה היא הגדלת השווי שלי בטווח הארוך ולקבל הכנסה נוספת ( כמובן אחרי סגירה של המשכנתא שאני מתכנן לחסל את רובה בכמה שנים הראשונות)
האלטרנטיבה שלי זה פשוט להשקיע הכל על סנופי או מחקה מדד עולמי ו… זהו.
החיסרון של זה שבגיל מאוחר יותר כשארצה לסיים עם שכירויות ולהיות תלוי בבעלי דירה אהיה מחוסר דירה.
אני קצת חושש מהעסקה הזאת כי נשמע לי קצת מפחיד להתחייב לסכום כזה ועוד ריביות והצמדות וכו׳
ואני עדיין לא נשוי ואין לי ילדים או התחייבויות
מצד שני אולי המצב ישתפר כשתהיה בת זוג?
המחשבה היא לקנות ולעשות הסכם ממון, או שיהיה יותר פשוט לקנות בתור זוג אחרי כל החתונה והעניינים כאלה?
דעות?
לפני רכישת דירה ואני קצת בהתלבטות,
שווי הדירה 1.4 אחלה של מיקום, איזור מאוד מתפתח קרובה להכל.
הון עצמי 350-360אש״ח.
הכנסה נטו 14500.
כרגע אני רווק בן 30 בלי חובות
עשיתי קצת בדיקות וההחזר הצפוי זה 5500-6000.
מצד שני אני עובד הייטק והמשכורת צפויה לעלות עוד (1500 נטו לשנה לערך ל 3 שנים הקרובות,או אם אני מחליף מקום עבודה אז אפילו יותר).
יוצא לי תזרים שלילי של 1500-2000
המטרה היא הגדלת השווי שלי בטווח הארוך ולקבל הכנסה נוספת ( כמובן אחרי סגירה של המשכנתא שאני מתכנן לחסל את רובה בכמה שנים הראשונות)
האלטרנטיבה שלי זה פשוט להשקיע הכל על סנופי או מחקה מדד עולמי ו… זהו.
החיסרון של זה שבגיל מאוחר יותר כשארצה לסיים עם שכירויות ולהיות תלוי בבעלי דירה אהיה מחוסר דירה.
אני קצת חושש מהעסקה הזאת כי נשמע לי קצת מפחיד להתחייב לסכום כזה ועוד ריביות והצמדות וכו׳
ואני עדיין לא נשוי ואין לי ילדים או התחייבויות
מצד שני אולי המצב ישתפר כשתהיה בת זוג?
המחשבה היא לקנות ולעשות הסכם ממון, או שיהיה יותר פשוט לקנות בתור זוג אחרי כל החתונה והעניינים כאלה?
דעות?
נערך לאחרונה ב: