סלח לי אבל זה שטויות. זה ידוע עשרות שנים, זה התחיל אתמול ? היו הרבה מאוד כתבות ותחקירים על זה במשך השנים.
מורות חרדיות עובדות בחדר ? כמה זה קשה לעשות שאילתה במחשב של משרד החינוך, ״שלוף לי את כל המורות שעובדות באיזה שהוא חדר״. הרי כל מורה שיוצאת בשאילתא הזו וכל חדר אמורים ללכת לכלא על רמאות.
לא ידעו את זה ? זה משהוא חדש ? משהוא שקרה לאחר ה 7 באוקטובר ?
אני לא מבין אנשים שמתעוררים עכשיו. אבל נניח שישנתם ב 30 שנה אחרונות והתעוררתם רק עכשיו, מה בדיוק אתם עושים ? רבותי וגבירותיי, לאן המדינה הולכת, ידוע כבר עשרות שנים. תחליטו מה אתם עושים בנידון.
דוגמא, כתבה מ 2011,
היא זוכרת איך כשהיתה ביקורת של משרד הדתות, כל האברכים, שכמעט לא היו מבקרים בכולל, אצו רצו לחתום ולהיראות. שרה איינפלד עזבה עם שני ילדיה את עולמה הקודם, אבל עדיין מתביישת בדברים שהיו מבקשים ממנה לעשות
xnet.ynet.co.il
״לפעמים הוא היה הולך לכולל לשעה וחצי-שעתיים, שותה קפה, קורא "המודיע" וחוזר. לפעמים אפילו חודשים ארוכים לא. ואז היה מגיע טלפון שרשרת מבוהל: "נא לרוץ לכתובת X עם תעודת זהות. יש ביקורת של משרד הדתות" ובמהירות הבזק היו האברכים רצים, כל פעם לכולל זה או אחר, להתפקדויות, שאותן הם שילשו וכפלו בהתחזות, כאילו הם לומדים בכמה מקומות בו זמנית, כדי שימשיכו לקבל את הקצבאות שלהם, למרות שבפועל הם בכלל לא חבשו את ספסליו של בית המדרש ובכלל עסקו בענייניהם הפרטיים רוב הזמן.
אבל לפחות הכסף הגיע לבנק כל חודש.״
״בבית הספר שלי ואחר כך בסמינר, ברגע שהגיעו בחינות שהיו קשורות למשרד החינוך, כמו מבחני חוץ או מבחנים של מגמת הוראה / גננות, ידענו שמותר להעתיק והמורות שותקות כי "לגנוב מהמדינה זה מותר" ״