• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות?

• פותח הנושא פותח הנושא DCC
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

DCC

משתמש רשום
דירוג
0
אחרי שהחלטתי שבתיק שלי X אחוז צריך להיות יותר זמין ופחות בסיכון אני תוהה איך לנהל אותו ואיפה לשים .

יש באינטרנט אינסוף חומרים על איך לנהל את החלק שמוקדש למדדים לטווח ארוך.
אבל אין הדרכה טובה על החלק הסולידי.
או שאני מפספס.

אשמח לשמוע עצות (ואם יש לינקים או כותרות נושא שאוכל לצאת לחיפוש).

תודה.

איך אתה יודע שזה לא בוט שעושה את ההודעות האלה?

כדי לדעת אם ההודעות נכתבו על ידי בוט או על ידי אדם, אפשר לשים לב לכמה דברים:
  1. סגנון דיבור ומבנה: בוטים פעמים רבות לא מצליחים לשחזר את הניואנסים של שפה טבעית. ייתכן שההודעות של בוט יישמעו "רשמיות" מדי, או לא טבעיות, ולא יכילו את הדקויות של שיחה חיה.
  2. קצב התשובות: בוטים יכולים לשלוח תשובות כמעט מיד לאחר קבלת השאלה, בזמן שאדם זקוק בדרך כלל לזמן עיבוד קצר יותר.
  3. תשובות לא תמיד מדויקות: בוטים עשויים להיתקל בקשיים להבין שיחות מורכבות ולהגיב בצורה לא קשורה או מבלבלת.
  4. חוסר בהבנה רגשית: בוטים, גם אם הם יודעים לכתוב משפטים מושלמים, עשויים לפספס את ההקשר הרגשי של השיחה ולהגיב באופן שלא תואם את התחושות או הרגשות של האדם שמעביר את ההודעה.
אם זה נראה כמו שיחה עם רובוט, ולא כמו שיחה עם אדם, זה יכול להעיד על כך שזו אכן הודעה שנכתבה על ידי בוט.

ש באינטרנט אינסוף חומרים על איך לנהל את החלק שמוקדש למדדים לטווח ארוך.
אבל אין הדרכה טובה על החלק הסולידי.
או שאני מפספס.
אני מציע לך לקרוא את הבלוג של הסולידית.

אחרי שהחלטתי שבתיק שלי X אחוז צריך להיות יותר זמין ופחות בסיכון
את הכסף שאתה צריך בצורה זמינה יותר אפשר לשים בקרן כספית שתשמור משחיקה.
אפשר גם לסגור בפק"מ או תכנית חסכון את הכספים שלא צריכים זמינות מיידית אבל כן נועדו למטרה ידועה בזמן הקרוב (חודשים או כמה שנים).
יש כאלה ששמים את הכסף באג"ח, או בקרנות עוקבות מדדי אג"ח (החתול שלח אותך לשרשור בנושא) - אני באופן אישי פחות מחבבת את הכלי הזה כי הוא לא לגמרי ברור לי , וגם כי לא בא לי להתחיל לאזן תקופתית בין אג"ח למניות.

אני באופן אישי פחות מחבבת את הכלי הזה כי הוא לא לגמרי ברור לי
אין לי התנגדות עקרונית לקרן כספית, אבל כדאי לשים לב שזה אג"ח שקלי עם מח"מ קצר במיוחד.
כלומר כדאי קודם להבין מאפיינים כלליים של אג"ח לפני שמחליטים שהתשובה היא קרן כספית.

(*) טכנית מבחינת המנגנון הפנימי קרן כספית היא לא בדיוק אג"ח, אבל ההתנהגות זהה.

כדאי קודם להבין מאפיינים כלליים של אג"ח
מסכימה איתך, ואשמח שתפרט. ומעבר לכך:
האם קרן החירום שלך נמצאת באג"ח?
אם היית צריך לחסוך להון עצמי לדירה - היית עושה זאת באג"ח?
האם אתה משקיע בקרן עוקבת מדדי אג"ח או באג"חים ספציפים? ולאילו מטרות כל אחד מהכלים האלה משמש אותך (מטרות ממשיות, לא הקטנת תנודתיות)?

מסכימה איתך, ואשמח שתפרט. ומעבר לכך:
אני חושב שיש דיון טוב על המאפיינים בשרשור של אייק ובפרט בסיכום של @משה פה.

האם קרן החירום שלך נמצאת באג"ח?
יש לי קרן כספית דולרית, אני מניח שאפשר להתייחס אליה כאל קרן חרום.

אם היית צריך לחסוך להון עצמי לדירה - היית עושה זאת באג"ח?
תלוי בטווח, אם זה שנה-שנתיים לפני הקנייה אז כן, אם זה עשר שנים אז לא.
מה שבאמצע - אפשר למשקל.

האם אתה משקיע בקרן עוקבת מדדי אג"ח או באג"חים ספציפים? ולאילו מטרות כל אחד מהכלים האלה משמש אותך
כאמור, מחזיק קרן כספית דולרית כהגנה מפני קריסת השקל.
באופן כללי בעבר החזקתי אג"ח צמוד כשהמטרה היא "לשמור על הערך" גם אם יש מפולת בשוק ההון. עם השנים אני הולך ומשתכנע שהכלי הזה לא ממלא את תפקידו מסיבות שונות (אולי אכתוב פוסט ארוך יותר בנושא) ועובר להשקעה מנייתית בלבד.

עם השנים אני הולך ומשתכנע שהכלי הזה לא ממלא את תפקידו מסיבות שונות (אולי אכתוב פוסט ארוך יותר בנושא) ועובר להשקעה מנייתית בלבד.
וואו, אם אני לא טועה זה שינוי משמעותי באסטרטגיית ההקצאות שלך, לא?
מאוד אשמח לקרוא את הפוסט שלך בנושא (לכשיכתב…).

אחרי שהחלטתי שבתיק שלי X אחוז צריך להיות יותר זמין ופחות בסיכון אני תוהה איך לנהל אותו ואיפה לשים .
אתה צריך קודם כל להגדיר מה התפקיד של החלק הזה.

האם זה "משהו שנותן תשואה מנייתית אבל הוא לא מניה" או "משהו שממתן את התנודתיות של שוק המניות".

שני עולמות שונים שישפיעו על התשובה.

באופן כללי בעבר החזקתי אג"ח צמוד כשהמטרה היא "לשמור על הערך" גם אם יש מפולת בשוק ההון. עם השנים אני הולך ומשתכנע שהכלי הזה לא ממלא את תפקידו מסיבות שונות (אולי אכתוב פוסט ארוך יותר בנושא) ועובר להשקעה מנייתית בלבד.
כשאני התחלתי להשקיע, הריבית במשק היתה כמעט אפסית וגם המדד לצרכן היה די מינורי. הגעתי למסקנה שהדבר הכי טוב זה להעביר כמה שיותר למדדי המניות, ואת מה שצריך השארתי בעו"ש כי לא נשחק מאד.
גם היום כשהריבית והאינפלציה גבוהות, אני עדיין מעדיפה לא לשים שום דבר באג"ח. הכי קרוב לזה הם פקדונות כמו קרן כספית או פק"מ.
השאלה שלי האם יש הבדל גדול מאד בין תשואת אג"ח ל-5 שנים מהיום ובין קרן כספית, הבדל שמצדיק דווקא את האג"ח. נניח שזה נועד לבניית הון עצמי לדירה.

השאלה שלי האם יש הבדל גדול מאד בין תשואת אג"ח ל-5 שנים מהיום ובין קרן כספית, הבדל שמצדיק דווקא את האג"ח. נניח שזה נועד לבניית הון עצמי לדירה.
קשה לענות על השאלה הזו בלי לדעת מה יקרה לריבית. תאורטית ייתכן שבשנה הבאה הריבית של קרן כספית תרד בחזרה לאפס, ובאג"ח של 5 שנים אפשר לקבע היום ריבית של 4.2% . אבל גם יכול להיות שהריבית תעלה ואז יקרה בדיוק ההפך.
בכל מקרה הבדל גדול אין פה, אפילו אם נניח הפרש של 2% לשנה אז על פני 5 שנים זה לא מצטבר ליותר מדי.

אני לא מומחה גדול בנושא אבל ממה שאני מבין [ונוציא לרגע את עניין הסיכון] לאגח שאת קונה היום, את יודעת בדיוק כמה תקבלי בעוד 5 שנים כשיפרע.
בנוסף אגחים מחלקים קופונים [ריבית] תקופתיים ללא קשר למחירן העכשווי והקופון הוא על ערך האגח בפידיון שזה 100.
ז"א אם קונים אג"ח במחיר 85, עדיין הקופון הוא לפי מחיר 100, ז"א זו בונוס שמקבלים כל שנה + קנייה בדיסקאונט.
מה שאני לא מבין זה האם התשואה המצוטטת באתרים הפיננסים של אג"ח כוללת בתוכה את הקופונים.
לעומת זאת, בקרן כספית התשואה מעט תנודתית ותלויה ברובה בגובה הריבית של בנק ישראל שמשתנה תקופתית והתנודות של המקמים והאגחים שהקרן מחזיקה.
בנוסף לחלק הסולידי בתיק שלי הוספתי פקדון בנקאי [בלאומי] בריבית 4.85% לשנה. להבנתי, היום פיקדון שנתי בריבית כזו טוב יותר מקרן כספית, ולאזרחי ארה"ב הברית אוף אמריקה לא מומלץ להחזיק קרן כספית. @FIYaacov יסביר למה ומדוע.
my humble opinion ויתקנו אותי המומחים.
מבחינת נזילות, אג"ח וקרן כספית מיידי +- יום סליקה ולכן שניהם מתאימים לרכישת דירה בטווח הקצר.

אני לא מומחה גדול בנושא אבל ממה שאני מבין [ונוציא לרגע את עניין הסיכון] לאגח שאת קונה היום, את יודעת בדיוק כמה תקבלי בעוד 5 שנים כשיפרע.
בנוסף אגחים מחלקים קופונים [ריבית] תקופתיים ללא קשר למחירן העכשווי והקופון הוא על ערך האגח בפידיון שזה 100.
ז"א אם קונים אג"ח במחיר 85, עדיין הקופון הוא לפי מחיר 100, ז"א זו בונוס שמקבלים כל שנה + קנייה בדיסקאונט.
מה שאני לא מבין זה האם התשואה המצוטטת באתרים הפיננסים של אג"ח כוללת בתוכה את הקופונים.
להבנתי האתרים הנ"ל מחשבים תשואת IRR.
לעומת זאת, בקרן כספית התשואה מעט תנודתית ותלויה ברובה בגובה הריבית של בנק ישראל שמשתנה תקופתית והתנודות של המקמים והאגחים שהקרן מחזיקה.
בנוסף לחלק הסולידי בתיק שלי הוספתי פקדון בנקאי [בלאומי] בריבית 4.85% לשנה. להבנתי, היום פיקדון שנתי בריבית כזו טוב יותר מקרן כספית
כתלות בשינויי הריבית כמובן. אם הריבית תעלה ל 10, פקדון יניב תשואה נמוכה מקרן כספית. הצפי היא שהיא תרד ואז מה שאתה מתאר יתממש.

הגם בארזים נפלה שלהבת?…
חס וחלילה, אבל הבן שלי ואשתו התחילו לחסוך למטרה הזאת ובינתיים מכניסים עודפים לקרן כספית.
אגח שאת קונה היום, את יודעת בדיוק כמה תקבלי בעוד 5 שנים כשיפרע.
נכון בערך, אבל זה לא נראה לי כלי טוב לצבירת הון עצמי (אג"ח ספציפי) לדירה למשל (או לכל מטרה שצריך להוציא בבת אחת את הכסף) מכמה סיבות:
1. כשאתה צובר סכום למטרה כלשהי, בדרך כלל מדובר על הכנסת עוד ועוד כסף מעודפי המשכורות לאורך השנים. כלומר קניית אותו אג"ח/אחר לאורך זמן.
2. מהצד השני נהוג לקבל כל רבעון/חצי שנה/שנה חלק יחסי מהקרן וריבית נקובה אל חשבון הבנק שלך. זה לא באמת כל הכסף+ריבית אחרי 5 שנים.
3. משני הסעיפים למעלה יוצא שאין לך דרך לדעת מה תהיה בדיוק התשואה, וגם במקום לצבור זה חוזר אליך בחלקים לעו"ש.

לגבי קרנות עוקבות מדדי אג"ח, נראה עוד פחות מתאים להערכת התשואה מראש אבל לפחות אפשר לקנות שוב ושוב את אותה הקרן ולצבור אותה.
לצורך זה, נראה לי כלי מוצלח יותר. עכשיו נשארת שאלת ההשוואה בין קרן כזאת לקרן כספית ומי יותר מוצלחת לעניין. אולי אם קונים קרן שמשקיעה במדד אג"ח קונצרני? אולי בתוספת סיכון של קונצרני מדרג נמוך יותר?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חס וחלילה
נבהלתי :>

הבן שלי ואשתו התחילו לחסוך למטרה הזאת ובינתיים מכניסים עודפים לקרן כספית.
בהצלחה!
בהקשר של השרשור, אני אוהבת נדל״ן כ- ״קונטרה״ למניות. אולי זה לא ממש ״סולידי״ כי יש סיכונים ספציפיים. אבל זה כן מהווה הקצאה ״מאזנת״ שהיא לא קורלטיבית למניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מה אתם עושים עם החלק האג"חי בתיק? שוק ההון 25
Y מה עושים? התפתחות אישית 26
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 62
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
ה מה עושים עם 150,000 ובלי נסיון בכלל? התפתחות אישית 12
$$$ טראמפ $$$ מה עושים עם 100,000 שקל שחייבים להביא תשואה גבוהה?? שוק ההון 63
algo.il סוגיה - אם אין הפרשות גמל והשתלמות בניגוד להסכם קיבוצי - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
E שגיאה בטופס 1301 – "מחזור מכירות מרווח הון גבוה מ-2.81 מיליון ש"ח" – מה עושים? מיסים 8
ה 40,000$ בחשבון הבנק, מה הייתם עושים? שוק ההון 2
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
T האם אנחנו עושים מספיק? יומני מסע אישיים 27
H האם הניירות האלה עושים מה שאני חושב? שוק ההון 0
ד התעוררות מאוחרת - מה עושים עם הבלאגן בתיק ני"ע שלי שוק ההון 41
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
T לקות בדירה מקבלן - שלא נותן מענה, מה עושים? נדל"ן 1
הירהורים מה הייתם עושים עם הRSUs ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
GeraltOfHaifa רוצים חיים כפריים. אני דרומי - היא צפונית. שנינו משפחתיים מאוד - מה עושים? התפתחות אישית 23
U מה עושים עם משכורת בדולרים? מיסים 23
ש איך עושים סדר בכל הבלגן של חסכונות/פנסיה/השתלמות וכו'? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
E מה עושים ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 271
מ נזק מנזילה לדירה שלי מהשכן למעלה - מה עושים עכשיו נדל"ן 10
מ מה הייתם עושים במצבי? שוק ההון 8
R מה עושים עם תיק השקעות לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
מ מה עושים עם לחם יבש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
ש מיטב דש לא מאפשרים להעביר ני״ע אמריקאי ל-IB. מה עושים? שוק ההון 11
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
O תיק השקעות - עמלות גבוהות, מה עושים? שוק ההון 6
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ט מה עושים עם 2.5 מליון כדי לדאוג לעצמך לעתיד? שוק ההון 10
Finfree עושים סדר...משפחה באמצע החיים יומני מסע אישיים 25
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
S ניתוח טכני - איך אתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
C מה הייתם עושים עם שבוע חופשי רק לטפל בבירוקרטיה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
י מה עושים עם הכסף - פיקדון או קרן כספית? שוק ההון 3
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
amidar פתיחת חשבון בנק לוועד הבית - איפה עושים? האם אפשר דיגיטלי? צרכנות פיננסית 20
Lamur יועץ פנסיוני גרוע - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
ל איך עושים השוואה בקרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
A ביטול הקצאת אשראי וקרבה למינוס, מה עושים במקרה כזה שאי אפשר להכנס למינוס אך יש תשלום שמכניס למינוס ? צרכנות פיננסית 14
I האם הבנקים עושים שורט על אגחי"ם בשוק ההון בשביל לתת משכנתאות? שוק ההון 10
T האם התיק שלי בעייתי ומה עושים מכאן? שוק ההון 2
מ מה עושים מכאן? יומני מסע אישיים 31

נושאים דומים

Back
למעלה