• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

היכן אתם עושים טיפולי שיניים?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
166
אחת העוולות של סל הבריאות הממלכתי היא שאיננו כולל טיפולי שיניים. ליתר דיוק, איננו כולל טיפולי שיניים לרוב האוכלוסייה; קטינים וזקנים מעל גיל 72 ייהנו מכל מיני טיפולים. שאר האוכלוסייה תצטרך לחפש רופאים פרטיים או להיעזר בשירותי הקופה הנלווים.
ועכשיו מגיעה שאלתי – האם אתם עושים טיפולים דרך הקופה או אצל רופא פרטי?
עד עכשיו הייתי הולך לשיננית בקופת החולים, אך בפעם הבאה שלי כנראה אלך לרופאה פרטית משום שזה יצא לי זול יותר. אבל מה יקרה כשאצטרך משהו רציני יותר מניקוי אבנית?
האם אתם משווים מחירים עבור כל טיפול אצל רופאי שיניים שונים או שיש לכם אחד קבוע?

יש פה גם עניין עם שב״ן. בכללית למשל אפשר ליהנות מטיפולי שיניים רבים ב־₪34. השאלה היא עד כמה הם יהיו יקרים אצל רופא פרטי.
לא מזמן אישה מבוגרת סיפרה לי שהיא עשתה שישה טיפולי שיניים שעלו לה כ־₪100,000! הייתי בהלם מוחלט. איך אפשר לשלם סכומים כאלה? והאם זה היה יכול להימנע אילו הייתה עושה אותם בקופת החולים?

אשמח שתשתפו אותי בניסיונכם. :)

באופן כללי - מצב השיניים תלוי גנטיקה (פקוור משמעותי), תזונה, הגיינה והרגלים (נתעלם כרגע ממחלות אחרות). תעשה לך טובה גדולה ותפיק את המיטב ממה שבשליטתך - משחה עם רמת פלואוריד טובה, מברשת מתאימה, להימנע ממזון מתוק דביק כמו מרשמלו ולצחצח יפה ונכון.

רפואה מונעת היא חשובה, ומעקב קפדני כדי לצמצם הפתעות לא נעימות לך ולכיס.

באופן כללי - מצב השיניים תלוי גנטיקה (פקוור משמעותי), תזונה, הגיינה והרגלים (נתעלם כרגע ממחלות אחרות). תעשה לך טובה גדולה ותפיק את המיטב ממה שבשליטתך - משחה עם רמת פלואוריד טובה, מברשת מתאימה, להימנע ממזון מתוק דביק כמו מרשמלו ולצחצח יפה ונכון.
כבר כמה שנים מקפיד לנקות אבנית פעם בחצי שנה, משתמש במברשת חשמלית ובמשחה טובה (האמת שכולן טובות. רק בלי כל מיני תוספות, כמו פחם או חומרים מלבינים. אני אישית משתמש בסנסודיין).
רפואה מונעת היא חשובה, ומעקב קפדני כדי לצמצם הפתעות לא נעימות לך ולכיס.
את צודקת, אבל לפעמים אתה לא יכול למנוע. גם הרבה בעיות שיניים נגרמות מבעיות בחניכיים בכלל.

באשר לשאלתי, היכן את מטפלת בשינייך?

אני חושב שעם שב"ן ברמה העליונה התשלומים עבור טיפולי שיניים הם מאוד זולים לעומת פרטי. האתגר הוא למצוא רופא טוב, בציבורי זה יותר קשה. איכשהו יש שונות ואקראיות די גדולים בטיפולי שיניים, שכנראה חלקה באה מאינטרסים של הרופאים.

פרטי, ציבורי לא משנה. מה שמשנה זה הרופא.

הבעיה בציבורי היא, שאחרי שרופא טוב צובר נסיון ולקוחות מרוצים הוא עובר לפרטי.

הייתי בעבר אצל שיננית דרך כללית וההרגשה היתה כמו של פס ייצור. כיום אצל רופא שיניים פרטי.
לדעתי שווה לשלם לפרטי כי בציבורי צריך לחכות כמה חודשים לתורים ולא תמיד יש תור במיקום קרוב אליך וכו'.

אני חושב שעם שב"ן ברמה העליונה התשלומים עבור טיפולי שיניים הם מאוד זולים לעומת פרטי.
נכון. העניין הוא שאתה עשוי שלא להשתמש בהם, ולכן סתם שילמת.
האתגר הוא למצוא רופא טוב,
אני אישית קיבלתי המלצה מעמיתיי לעבודה. רוב העובדים הולכים אליה, אז גם אני אנסה.

עושה בכללית סמייל.
עברתי מספר שינניות עד שמצאתי אחת מעולה וכבר כמה שנים קובעת תור רק אליה.
אותו הדבר עם הרופא, רק שהוא יצא לפנסיה וקבעו לנו תור למישהו אחר (מנהל המרפאה) שהיה מעולה אבל אמר שאני צריכה לבחור רופא אחר כי הוא מטפל בקליינטים עם בעיות מסובכות ואני אין לי אפילו חור אחד לרפואה, אני מקווה שלא יזכור את זה כי המזכירה קבעה את התור הבא גם אליו :)

אני מעדיף מסגרת מוסדית כמו קופת חולים כי אני מניח שאין לרופאים שלהם אינטרס כלכלי לבצע טיפולים שאינם נחוצים, כבר יש להם מספיק עבודה

ביטלתי את המסלול הרפואי של ״מכבי שלי״ כי אין לי שום שימוש בו (אני די בטוח שזה הנפצה בכל מקרה אלא אם כן צריכים שירותים מאוד ספציפיים שם כמו עבור נשים בהיריון למיטב ידיעתי), ולא משתמש במכבידנט כי זה מרגיש כמו פס ייצור

הולך אל פרטי (אבל יש ביטוח)

לא מזמן אישה מבוגרת סיפרה לי שהיא עשתה שישה טיפולי שיניים שעלו לה כ־₪100,000! הייתי בהלם מוחלט. איך אפשר לשלם סכומים כאלה? והאם זה היה יכול להימנע אילו הייתה עושה אותם בקופת החולים?

טיפולים גדולים בגיל מבוגר אצל רופאים פרטיים שנחשבים לטובים יכולים גם להיות 200 - 300 אלף ₪.
מגיל 72, דרך סל הבריאות (מאז שהוספה מדרגת גיל כזו לפני כמה שנים), זה כנראה יעלה סדר גודל של 5% מזה.
אבל הרושם הוא שדרך קופ"ח יש מגבלות על סוגי טיפולים. אולי תלוי בקופה. בקטנות יותר נראה לי שעובדים יותר עם רופאים חיצוניים, אז אולי שם זה יותר גמיש.

טיפולים גדולים בגיל מבוגר אצל רופאים פרטיים שנחשבים לטובים יכולים גם להיות 200 - 300 אלף ₪
זה מטורף, איזה טיפולים עולים כל כך הרבה?

השתלות שיניים.
מכרה
שלי הייתה צריכה להחליף את כל השיניים בלסת התחתונה, כמעט מאתיים אלף ושנתיים של טיפולים.
ועכשיו שאלה טובה יותר: איך מגיעים למצב שבו אתה צריך להחליף את כל הלסת התחתונה שלך? הרי אין מצב שהיא לא צחצחה. בטח איזו מילה או תאונה, נכון?

ביטלתי את המסלול הרפואי של ״מכבי שלי״ כי אין לי שום שימוש בו (אני די בטוח שזה הנפצה בכל מקרה אלא אם כן צריכים שירותים מאוד ספציפיים שם כמו עבור נשים בהיריון למיטב ידיעתי), ולא משתמש במכבידנט כי זה מרגיש כמו פס ייצור

הולך אל פרטי (אבל יש ביטוח)
האם עדיין היית הולך לפרטי ללא הביטוח? מה עשית לפני שהיה לך ביטוח?

האם עדיין היית הולך לפרטי ללא הביטוח? מה עשית לפני שהיה לך ביטוח?
עבור שיננית כנראה שכן כי זה פעם באף פעם ולא עעלה סכום משמעותי

לטיפול מסובך יותר… האמת שאני לא בטוח. כנראה שכן בגבול הסביר מבחינת מחיר (אם לא צריך למכור כליה כדי לממן את זה)

עבור שיננית כנראה שכן כי זה פעם באף פעם ולא עעלה סכום משמעותי

לטיפול מסובך יותר… האמת שאני לא בטוח. כנראה שכן בגבול הסביר מבחינת מחיר (אם לא צריך למכור כליה כדי לממן את זה)
ראיתי שאפשר לקבל תותבת ב־₪16,000 במקום ₪30,000 למי שיש פלטינום.
השאלה היא כאמור איזה טיפול וכמה טיפולים צריך בכלל.
איך אתה בכלל משווה מחירים?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איך אתה בכלל משווה מחירים?
מחירי טיפולי שיניים של מכבי/כללית וכד'? רשמתי בגוגל "מכבי שלי שיניים מחירון" (וכנ"ל לגבי כללית פלטינום), יש להם קובץ PDF עם המחירים, אם לזה התכוונת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א היכן אתם ואתן קוראים וקוראות חדשות פיננסיות? פוסטים מאיכות נמוכה 17
זאב היכן אתם גרים ? אוף טופיק 7
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
R היכן ניתן למצוא פסקי דין? מיסים 0
C החזר מס: היכן מציינים את המס שנוכה מדמי אבטלה מיסים 11
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
algo.il ללמוד את עולם המיסוי - היכן ואיך? התפתחות אישית 4
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
B אזרח ישראלי-אמריקאי עובר להתגורר במדינה שלישית - היכן להתחיל? מיסים 1
W היכן לסחור במניות? שוק ההון 19
deussex היכן להתחיל בנוגע למניות דיבידנדים ? שוק ההון 2
I היכן להשכיב קרן חירום? פקדון נזיל, עו"ש או קרן כספית? פוסטים מאיכות נמוכה 1
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
פ היכן ניתן למצוא נתונים היסטוריים על שינויים בתשואת הדיבידנד של מדדים ושל קרנות סל? פוסטים מאיכות נמוכה 1
י היכן הכי זול להפקיד/ לפדות צ׳ק אמריקאי מתוכנית הסיוע האמריקאית? צרכנות פיננסית 3
O התלבטות היכן ללמוד מדמ"ח התפתחות אישית 19
O היכן אוכל ללמוד על השקעות נדל"ן? נדל"ן 3
S היכן ניתן לראות תשואות שנתיות לקרנות פנסיה? אוף טופיק 2
B היכן לחסוך לדירה ובאיזה אופן? שוק ההון 108
ר היכן לעשות ביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 10
A היכן לעשות ביטוח נסיעות 'חינמי' צרכנות פיננסית 59
G השקעה בנדל״ן- היכן? נדל"ן 3
ל הפקדת כסף לפיקדון בבנק- 250,000 ש''ח היכן הכי אטרקטיבי? שוק ההון 12
ג פליי קארד פרימיום, היכן לעשות? צרכנות פיננסית 6
י היכן ניתן להשיג ליטר מי חמצן בריכוז 3% ב 11 ש"ח -- בירושלים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Fitch הלוואה של 30,000 ש"ח ללא ריבית וללא הצמדה - היכן? צרכנות פיננסית 19
N השוואה שביצעתי בעולם ה: "היכן לנהל את הכסף" שוק ההון 3
N היכן כדאי לרכוש אג"חים ישראלים שוק ההון 6
פשפש היכן כדאי לשמור מזומן שוק ההון 24
ג IB - היכן יושב הכסף שוק ההון 19
ל הנדסת אינסטלציה-היכן? התפתחות אישית 4
P היכן כדאי להחנות כסף? שוק ההון 9
Y היכן העמלות נמוכות ביותר למשקיעים סכומים נמוכים שוק ההון 5
Y היכן להשקיע 150 אלף שקלים? שוק ההון 16
tomer111 היכן קונים IWDA ? שוק ההון 5
G איך להכין מוצרלה? או היכן קונים מצרכים אוף טופיק 0
זאב קורס השקעות בנדל"ן, היכן אפשר לעשות ? התפתחות אישית 2
Y התלבטות היכן לנהל תיק השקעות צרכנות פיננסית 16
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה