אחת העוולות של סל הבריאות הממלכתי היא שאיננו כולל טיפולי שיניים. ליתר דיוק, איננו כולל טיפולי שיניים לרוב האוכלוסייה; קטינים וזקנים מעל גיל 72 ייהנו מכל מיני טיפולים. שאר האוכלוסייה תצטרך לחפש רופאים פרטיים או להיעזר בשירותי הקופה הנלווים.
ועכשיו מגיעה שאלתי – האם אתם עושים טיפולים דרך הקופה או אצל רופא פרטי?
עד עכשיו הייתי הולך לשיננית בקופת החולים, אך בפעם הבאה שלי כנראה אלך לרופאה פרטית משום שזה יצא לי זול יותר. אבל מה יקרה כשאצטרך משהו רציני יותר מניקוי אבנית?
האם אתם משווים מחירים עבור כל טיפול אצל רופאי שיניים שונים או שיש לכם אחד קבוע?
יש פה גם עניין עם שב״ן. בכללית למשל אפשר ליהנות מטיפולי שיניים רבים ב־₪34. השאלה היא עד כמה הם יהיו יקרים אצל רופא פרטי.
לא מזמן אישה מבוגרת סיפרה לי שהיא עשתה שישה טיפולי שיניים שעלו לה כ־₪100,000! הייתי בהלם מוחלט. איך אפשר לשלם סכומים כאלה? והאם זה היה יכול להימנע אילו הייתה עושה אותם בקופת החולים?
אשמח שתשתפו אותי בניסיונכם.
ועכשיו מגיעה שאלתי – האם אתם עושים טיפולים דרך הקופה או אצל רופא פרטי?
עד עכשיו הייתי הולך לשיננית בקופת החולים, אך בפעם הבאה שלי כנראה אלך לרופאה פרטית משום שזה יצא לי זול יותר. אבל מה יקרה כשאצטרך משהו רציני יותר מניקוי אבנית?
האם אתם משווים מחירים עבור כל טיפול אצל רופאי שיניים שונים או שיש לכם אחד קבוע?
יש פה גם עניין עם שב״ן. בכללית למשל אפשר ליהנות מטיפולי שיניים רבים ב־₪34. השאלה היא עד כמה הם יהיו יקרים אצל רופא פרטי.
לא מזמן אישה מבוגרת סיפרה לי שהיא עשתה שישה טיפולי שיניים שעלו לה כ־₪100,000! הייתי בהלם מוחלט. איך אפשר לשלם סכומים כאלה? והאם זה היה יכול להימנע אילו הייתה עושה אותם בקופת החולים?
אשמח שתשתפו אותי בניסיונכם.