• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סוגיה - אם אין הפרשות גמל והשתלמות בניגוד להסכם קיבוצי - מה עושים?

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
16
היי. שכיר. מנסה להבין אם הבעיה שלי פתירה ואיך -
* אני עברתי מגוף ציבורי שבה הועסקתי ב6 שנים אחרונות.
* התחלתי תעסוקה ב-1 בדצמבר השנה בגוף ציבורי גדול אחר. כחלק מההסכם הקיבוצי והחוזה מולי, יש לי הפרשות לפנסיה, לגמל ולקהש.
* זימנו לי שיחה מול סוכנות ביטוח שהגוף ציבורי עובד מולה לערך אמצע החודש לגבי הקופות, כשדיברתי איתם, ההצעות שלהם לגמל והשתלמות היו לא טובות מבחינתי, אז פניתי ישירות לאחד מגופי הביטוח הגדולים לפתוח קופות שם. זה לוקח כמה ימים לגוף הביטוח לפתוח את הקרנות ולספק את המסמכים הנדרשים.
* קיבלתי את תלוש דצמבר אתמול וראיתי שאין בו הפרשות מעסיק או עובד - לא לקרן השתלמות ולא לקופת גמל. הגוף הציבורי לא הפריש לי גמל וקהש אפילו שמצויין בתלוש המשכורת לפי איזה ברוטו הפרשת הקה"ש בנתונים הכללים בצד.
החשבת בגוף הציבורי אמרה שהמסמכים שהבאתי הגיעו אחרי שכבר נסגרו הדברים הרלוונטיים למשכורת דצמבר. מה לעשות? בנתיים גם לא מוכנים לענות לי אם זה יכנס פשוט רטרואקטיבית ולא בטוח שזה בכלל מתאפשר אם היום מסתיימת השנה הקלנדרית.ויש לי גם חשש כעובד חדש מכך שזה יתנקם בי אם אעמוד על שלי מול משאבי אנוש ואגף שכר.
חושב אם נכון להפקיד את ה2.5% שלי היום ולגבי חלק המעסיק לקוות שייכנס רטרואקטיבית?

אני נוטה להאמין להם. ברוב החברות יש תאריך שממנו והלאה כל השינויים יכנסו לתוקף רק חודש אחרי. כנראה שהעדכון שהצעת הוא אחריו.

מנסיון דומה שלי בעבר, זה ייכנס רטרואקטיבית, רק צריך להיות עם אצבע על הדופק כי זה לוקח זמן, ואז שוכחים, ואז זה נמרח.
אסןר להם לא לשלם לך, זה לא יתנקם בך, סך הכל אתה דואג לעצמך, כל עוד אתה עושה זאת בצורה סבירה אין שום בעיה לתזכר את חשבת השכר.

היי. שכיר. מנסה להבין אם הבעיה שלי פתירה ואיך -
* אני עברתי מגוף ציבורי שבה הועסקתי ב6 שנים אחרונות.
* התחלתי תעסוקה ב-1 בדצמבר השנה בגוף ציבורי גדול אחר. כחלק מההסכם הקיבוצי והחוזה מולי, יש לי הפרשות לפנסיה, לגמל ולקהש.
* זימנו לי שיחה מול סוכנות ביטוח שהגוף ציבורי עובד מולה לערך אמצע החודש לגבי הקופות, כשדיברתי איתם, ההצעות שלהם לגמל והשתלמות היו לא טובות מבחינתי, אז פניתי ישירות לאחד מגופי הביטוח הגדולים לפתוח קופות שם. זה לוקח כמה ימים לגוף הביטוח לפתוח את הקרנות ולספק את המסמכים הנדרשים.
* קיבלתי את תלוש דצמבר אתמול וראיתי שאין בו הפרשות מעסיק או עובד - לא לקרן השתלמות ולא לקופת גמל. הגוף הציבורי לא הפריש לי גמל וקהש אפילו שמצויין בתלוש המשכורת לפי איזה ברוטו הפרשת הקה"ש בנתונים הכללים בצד.
החשבת בגוף הציבורי אמרה שהמסמכים שהבאתי הגיעו אחרי שכבר נסגרו הדברים הרלוונטיים למשכורת דצמבר. מה לעשות? בנתיים גם לא מוכנים לענות לי אם זה יכנס פשוט רטרואקטיבית ולא בטוח שזה בכלל מתאפשר אם היום מסתיימת השנה הקלנדרית.ויש לי גם חשש כעובד חדש מכך שזה יתנקם בי אם אעמוד על שלי מול משאבי אנוש ואגף שכר.
חושב אם נכון להפקיד את ה2.5% שלי היום ולגבי חלק המעסיק לקוות שייכנס רטרואקטיבית?
יעשו רטרו זה בגופים גדולים לא עובד לפי גחמה של מישהו תהיה סבלני ותבדוק. לבחור את התזמון ל"מלחמות" רק אם לא יהיה מהמועד תעלה שלב.

מנסיון דומה שלי בעבר, זה ייכנס רטרואקטיבית, רק צריך להיות עם אצבע על הדופק כי זה לוקח זמן, ואז שוכחים, ואז זה נמרח.
אסןר להם לא לשלם לך, זה לא יתנקם בך, סך הכל אתה דואג לעצמך, כל עוד אתה עושה זאת בצורה סבירה אין שום בעיה לתזכר את חשבת השכר.
אוקיי, שמח על העצה. החשש שלי היה שמבחינתם בגלל שלא סיפקתי להם את המסמכים שהם היו צריכים בזמן בשביל לבצע הפקדות בזמן, לפני שנסגרו מערכות השכר לחודש דצמבר 25, שהם יגידו שבגלל שהתחלפה שנה קלנדרית, הלך הכסף. זה אומנם לא המון אבל עדיין מדובר פה בכ15% הפקדת מעסיק (גמל+קהש) ועוד כ10% הפקדת עובד(גמל+קהש) מסכום של כ15אשח.
בסופו של דבר אני לא שם על תקן עובד קבלן שולי (לא שזה בסדר לפגוע בהם, אבל זה קורה יותר תדיר) ורוצה להאמין שהם לא עושים משהו כזה למהנדסים אדריכלים רופאים וכו'.
אבל אם אתה ונוספים אומרים שגופים גדולים , וזה אולי הגוף הציבורי הגדול בארץ מסוגו ,לא עושים כל מיני משחקים כאלה, אני אמתין עם זה.

אני נוטה להאמין להם. ברוב החברות יש תאריך שממנו והלאה כל השינויים יכנסו לתוקף רק חודש אחרי. כנראה שהעדכון שהצעת הוא אחריו.
אין לי כמובן שום בעיה אם זה שזה לא נכנס החודש. אני לא רעב ללחם. פשוט רוצה לדעת שבכללי זה ייכנס בדיעבד. ואין פה משהו בסגנון- לא הספקת לספק את המסמכים , זהו הלך. נתחיל להפריש רק מחודש הבא.

אין לי כמובן שום בעיה אם זה שזה לא נכנס החודש. אני לא רעב ללחם. פשוט רוצה לדעת שבכללי זה ייכנס בדיעבד. ואין פה משהו בסגנון- לא הספקת לספק את המסמכים , זהו הלך. נתחיל להפריש רק מחודש הבא.
את זה אסור להם להגיד, כי זה לא חוקי. זה יותר כאב ראש לעשות דברים רטרואקטיבית, אבל מה שמגיע לך הם חייבים לתת.

הפקדה רטרואקטיבית היא פעולה טבעית
כמו עובד, שמתחיל לעבוד ורק בחודש השלישי מפרישים לו על כל התקופה
השאלה שצריכה להשאל היא, לאיזה שנה ההפקדות ישוייכו

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D סוגיה במס על השכרת 2 דירות נדל"ן 1
R סוגיה משפחתית אוף טופיק 45
L סוגיה בנושא מס רכישה לדירה שנייה נדל"ן 1
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 21
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
מ אם יש לי דולרים בחשבון בנק בארצות הברית - איך אני יכול להשקיע בבורסה שם? שוק ההון 2
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
S מתלבט אם להחליף עבודה התפתחות אישית 13
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
M משכנתא - מה קורה אם הריבית שלילית? נדל"ן 1
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
סול מה יקרה אם השקל ימחק? שוק ההון 26
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה