• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים?

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
16
1. בעל חשבון אישי בבנק א' ,וחשבון משותף עם אשתי בבנק ב'.
2. כבר העברתי הרבה פעמים מהעו"ש והחשבון מטח $ בחשבון האישי בבנק א' לחשבון האישי בIBKR, לטובת השקעות (העברה כספית רגילה בארץ או לחו"ל), פעם אחרונה לפני כחודש.
3. בנוסף, ישנם כ2500$ שהיה לנו כמה שנים בחשבון המשותף מאז שפתחנו אותו בעצם, הכסף עצמו היה חלק מהמזומן (שח ודולר) שהפקדנו מהצ'קים של החתונה. היה במהלך השנתיים האחרונות בקרן כספית נקובה דולרית. אז נניח שעשה תשואה של כ8%. הקרן נמכרה לפני כחודשיים, לאחר מיסוי רווח הון (שמופיע בחשבון בנק) , והכסף נכנס לחשבון מט"ח בבנק ב'.
4. העברתי לפני כחודש 2500$ מהחשבון המשותף בבנק ב' לחשבון השקעות IBKR של אשתי.
5. מס הכנסה חייב אותי 751$ מיסוי על ההעברה לIBKR.

מה עושים?
אני רוצה להניח שמדובר פה בטעות מערכת כלשהו, לא ברורה בעליל.
דיברתי עם הבנק להבין, אומרים שלא תלוי בהם. אם מס הכנסה מבקשים הם חייבים לתת בלי להבין למה.
מס הכנסה לא יודעים להסביר וגם לא מוכנים כלכך לפרט, רק אומרים להגיש טופס 867 בהחזר מס השנתי, ואם יחליטו שמגיע לי ,אז ייתנו.
לדבר עם IBKR עוד לא דיברתי - אעשה זאת בימים הקרובים, למרות שלא בטוח שזה ביוזמתם.
אני נוטה לחשוב שזה איכשהו נקלט או סווג אצלהם (IBKR \ מס הכנסה) בצורה לא תקינה בתור רווח (כל ה2500$) , למרות שהמיסוי הוא יותר מ25%.
ובכלל ממתי נהוג למסות העברת כספים?
בבנק עוד ניסו לדבר איתי תחת הנחה שאני תמים או מפגר או שילוב ולהגיד שהכל תקין . זה בסך הכל מיסוי על העברת מט"ח (לא עמלה לגיטימית כלשהי - מיסוי!!), ורק לאחר הפקיד השלישי הטלפוני הם הסבירו שאין להם מושג. מס הכנסה ביקשו.

מזרחי או דיסקונט?
מדובר בהגדלת ראש מטורפת של הבנק ויש טופס שאפשר למלא מראש בו מצהירים שזו העברה לחשבון נוסף על שמך לצורך השקעה ואז הבנק לא מנכה.

אגב הבנק גם משקר או בור, כי הבנק ניכה במקור, לא מס הכנסה.

ובכלל ממתי נהוג למסות העברת כספים?
בבנק עוד ניסו לדבר איתי תחת הנחה שאני תמים או מפגר או שילוב ולהגיד שהכל תקין . זה בסך הכל מיסוי על העברת מט"ח (לא עמלה לגיטימית כלשהי - מיסוי!!), ורק לאחר הפקיד השלישי הטלפוני הם הסבירו שאין להם מושג. מס הכנסה ביקשו.
אחרי ששני פקידים ניסו להסביר לך, איך חשבת שהשלישי יתייחס? ההנחה הזו שלו היא בהחלט סבירה, אבל חבל שנפלת על פקיד שנמאס לו מהתלונות , ושיקר שאין לו מושג, על מנת להוריד אותך ממנו

הבנק ניכה 25% מס הכנסה (כן מיסוי) כי העברת לחשבון זר ולא סימנת שזו העברה לחשבון שלך.
עכשיו כמו ששני הפקידים הראשונים כנראה ניסו להסביר לך, יש טופס מתאים שאתה צריך למלא ולהעביר לפקיד השומה על מנת לתקן את הטעות שלך.

מזרחי או דיסקונט?
מדובר בהגדלת ראש מטורפת של הבנק ויש טופס שאפשר למלא מראש בו מצהירים שזו העברה לחשבון נוסף על שמך לצורך השקעה ואז הבנק לא מנכה.

אגב הבנק גם משקר או בור, כי הבנק ניכה במקור, לא מס הכנסה.
מדובר בבנק דיסקונט.
בכללי אני ממש מופתע מכמה דברים -
1. שאלה תיאורטית - בעצם בהעברת מט"ח (או כסף בכללי), למישהו בחו"ל ולא לחשבון השקעות שלי , קרוב משפחה לדוגמה, טומנת בחובה מיסוי של 25%? זה בלתי נתפס בעיניי. הרי מדובר בכסף שהגיע ממשכורות \יגע אישי\הכנסות שגם ככה כבר ממוסות במס הכנסה . איך העברה רגילה הופכת של כסף שמקורו לא בספק, הופכת את כל הכסף לשקול לרווח הון ואז לוקחים 25% מכל הכסף?
2. לפי הסכומים המדוברים , זה לא 25%. זה משמעותית יותר. ההעברה הייתה על 2500~$ . המיסוי הוא על 751$. זה 30% מיסוי.

אז להבנתי הכתובת פה זה עדיין הבנק? אני אוסיף פה יותר מאוחר את הסימוכין שיש לי מהבנק לפעולות האלה. אולי משהו בשפה ובטרמינולוגיה שם מסבירים

נערך לאחרונה ב:
אחרי ששני פקידים ניסו להסביר לך, איך חשבת שהשלישי יתייחס? ההנחה הזו שלו היא בהחלט סבירה, אבל חבל שנפלת על פקיד שנמאס לו מהתלונות , ושיקר שאין לו מושג, על מנת להוריד אותך ממנו

הבנק ניכה 25% מס הכנסה (כן מיסוי) כי העברת לחשבון זר ולא סימנת שזו העברה לחשבון שלך.
עכשיו כמו ששני הפקידים הראשונים כנראה ניסו להסביר לך, יש טופס מתאים שאתה צריך למלא ולהעביר לפקיד השומה על מנת לתקן את הטעות שלך.
תשמע, הפקיד הראשון שהיה במוקד טלפוני הסביר שזה קשור לשוק ההון והוא פקיד רגיל ועליי לדבר עם פקיד של שוק ההון. התקשרתי למספר אחר, שלוחה אחרת ודיברתי עם פקיד של שוק ההון. שם הוסבר לי שזה לא העברת ניירות ערך אלא כסף. וזה לא קשור לשוק ההון. ושעליי לדבר עם פקיד בנק רגיל שקשור להעברות ועו"ש. אז הפקיד השלישי, בסופו של דבר שלח אותי לדבר עם מס הכנסה, כי אמר שזה בא מדרישה שלהם.
לא היה שום דיון על העברת מטח לחשבון שלא על שמי (או שם אשתי) ולכן זה איכשהו כפוף למיסוי 30%. והשניים הראשונים בכלל לא דיברו איתי על זה, בעיקר הפנו אותי ממחלקה אחת לשנייה.
אז עדיין מדובר פה בטופס 867 ? או טופס אחר? הרי לא מדובר פה ברווחי הון. וזה טופס שמיועד לציין הכנסות, רווחים, הפסדים וניכויי מס במקור מניירות ערך, פיקדונות ודיבידנדים. ופה זה פשוט מיסוי מהעברה בנקאית. לא יודע אם זה ניתן לסיווג בתור נייר ערך, פיקדון או דיבידנד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם אתה לא מעביר לחשבון שלך, מס הכנסה מניח שזה תשלום לתושב חוץ (למשל תמורת שירותים כלשהם) ויש חבות לנכות מס במקור מתשלום כזה. קיים פטור במקרים מסוימים (למשל העברות עד סף מסוים בשנה - 250K $ והמועבר תושב במדינה שיש אתה אמנת מס) אבל כדי לקבלו יש להצהיר כלפי הבנק שאתה עומד בסף הזה (על טופס 2513/2) .
הפקידים בבנק בהם נתקלת , כמו בהרבה תחומים אחרים הם בורים וחסרי ידע ולא מכירים את החוקים שחלים על הנושאים בהם הם עוסקים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הצמדת שטחים ציבוריים- חיוב מס? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ה האם תפעלו כדי לתקן חיוב מס בחסר? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
G חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי? צרכנות פיננסית 26
T בעיה מול חברת האשראי - חיוב לא חוקי? צרכנות פיננסית 6
S עסקאות באשראי כדי להגיע למינימום חיוב / הטבות פרימיום צרכנות פיננסית 7
א הביטוח משכנתא מחיב אותי חיוב כפול. נדל"ן 8
F חיוב לא מזוהה בבנק - שיאון פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z חיוב על מט"ח בניוד חשבון בנק? צרכנות פיננסית 5
N חיוב ארנונה רטרואקטיבית אוף טופיק 9
D אשראי, מט״ח ובנק : חיוב ישיר צרכנות פיננסית 15
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
TheOneTech תשלום עם כרטיס חיוב דביט צרכנות פיננסית 32
ל חיוב מחומש אוף טופיק 5
D קושי במעקב אחרי שהוצאות שנובע ממועדי חיוב לא מסודרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ח כרטיס חיוב או אשראי לחו"ל, או מזומן (יורו) צרכנות פיננסית 45
oz1987 חיוב מינימום באשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
O זמן חיוב/מאיפה יורדות עמלות?(בית השקעות) צרכנות פיננסית 5
P כרטיסי אשראי עם גם חיוב מט"ח ישיר וגם המרה? צרכנות פיננסית 7
תמיר האם עוד עוסקים פטורים רואים חיוב של 0.06 ש"ח של ממס הכנסה בחשבון בנק? התפתחות אישית 0
S החזר מס - אבטלה מיסים 3
O האם מס עיזבון בארה״ב קיים גם בבנקים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
R מס על השכרת דירה - קיזוז מול שכירות מיסים 3
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
D תשלום מס למובטל שסוחר בברוקר זר מיסים 3
B החזר מס לבני זוג מעל 60 שאחד מהם נכה מיסים 2
מ בקשה להחזר מס מיסים 5
ע בהגשת 1301 יחיד מקוון אין אפשרות לבחור ב2025 כשנת מס? מיסים 31
ה שאלות על מגן מס וקיזןזי מס שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
פ דיווח מס IBKR שוק ההון 1
D מגן מס בדיעבד מיסים 4
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
בן מלך תיאום מס מיסים 8
ס מה נחשב ל"אירוע מס"? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
ס בקשה להחזר מס בשנה שבה השתתפתי בESPP מיסים 5
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
M תיאום מס על רווחים משוק ההון מיסים 3
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד תיאום מס על פנסיית שאירים מיסים 1
B מציאת יועץ מס מיסים 6
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
E החזר מס - איך להצהיר על המס ששילמתי בגין שכר דירה מיסים 6
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה