teddypicker
משתמש רגיל
- דירוג
- 133
שלום,
מי אנחנו:
זוג הייטקיסטים + 2, לקראת 40.
אנחנו בשנים של שיא ההוצאות, גרים באיזור מרכזי בעיר מרכזית, מסגרות פרטיות לילדים.
ההשקעות שלנו:
קרן מדד עולמי בחשבון ממוסה - 600k
קרנות השתלמות S&P 500 / מדד עולמי - 800k
RSU גאמפא - 800k
דירה להשקעה ששמנו עליה 1.5M ועוד משכנתא 1.7M בתנאים טובים. (שווי הדירה עלה מאז)
ללא קריפטו.
שמים 10k בצד כל חודש שהולכים לחשבון הממוסה.
ולשאלה:
אנחנו כבר כמה שנים ב100% מניות, פרופיל הסיכון הזה מתאים לנו, רק מכניסים כסף ולא מוכרים בירידות, ויודעים לחיות מהעו״ש.
בצורה אירונית, צורת ההשקעה המסוכנת הזאת הפכה להיות second nature, וככזה החלה לשעמם
אין בעיה עם שעמום ולהתעשר לאט, ולא מתכננים לצאת מהפוזיציות - ברור לנו שרוב הכסף צריך להישאר שם (אני עוד בשיחות עם אשתי לגבי פיזור הRSU בשווי הגבוה....לא נסגרתי עם עצמי שזה נכון אם לומר את האמת).
המטרה שלנו היא להוריד אחוזי משרה בשנים הקרובות, מה שיאפשר התרחקות מהעיר.
לאחרונה, אני מתחיל לחשוב על לייצר קצת הכנסות פאסיביות מערוצים אחרים, אולי בדמות נדל״ן בארה״ב ואנגליה, אבל לא ממש התחלתי את החקירה.ֿ
אין הכוונה לאפיקים עתירי תשואה / סיכון (לא הלוואות חברתיות למשל) אלא עוד גיוון יציב על חשבון תיק המניות שאולי יכניס תזרים מדי חודש.
אשמח לקבל דעות מכל הכיוונים, ולפרט עוד למי שרוצה. תודה
מי אנחנו:
זוג הייטקיסטים + 2, לקראת 40.
אנחנו בשנים של שיא ההוצאות, גרים באיזור מרכזי בעיר מרכזית, מסגרות פרטיות לילדים.
ההשקעות שלנו:
קרן מדד עולמי בחשבון ממוסה - 600k
קרנות השתלמות S&P 500 / מדד עולמי - 800k
RSU גאמפא - 800k
דירה להשקעה ששמנו עליה 1.5M ועוד משכנתא 1.7M בתנאים טובים. (שווי הדירה עלה מאז)
ללא קריפטו.
שמים 10k בצד כל חודש שהולכים לחשבון הממוסה.
ולשאלה:
אנחנו כבר כמה שנים ב100% מניות, פרופיל הסיכון הזה מתאים לנו, רק מכניסים כסף ולא מוכרים בירידות, ויודעים לחיות מהעו״ש.
בצורה אירונית, צורת ההשקעה המסוכנת הזאת הפכה להיות second nature, וככזה החלה לשעמם
אין בעיה עם שעמום ולהתעשר לאט, ולא מתכננים לצאת מהפוזיציות - ברור לנו שרוב הכסף צריך להישאר שם (אני עוד בשיחות עם אשתי לגבי פיזור הRSU בשווי הגבוה....לא נסגרתי עם עצמי שזה נכון אם לומר את האמת).
המטרה שלנו היא להוריד אחוזי משרה בשנים הקרובות, מה שיאפשר התרחקות מהעיר.
לאחרונה, אני מתחיל לחשוב על לייצר קצת הכנסות פאסיביות מערוצים אחרים, אולי בדמות נדל״ן בארה״ב ואנגליה, אבל לא ממש התחלתי את החקירה.ֿ
אין הכוונה לאפיקים עתירי תשואה / סיכון (לא הלוואות חברתיות למשל) אלא עוד גיוון יציב על חשבון תיק המניות שאולי יכניס תזרים מדי חודש.
אשמח לקבל דעות מכל הכיוונים, ולפרט עוד למי שרוצה. תודה