• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???

מצב
הנושא נעול.
אותו מערך הפצה, אותם מוצרים נמכרו לחילונים וחרדים במחירים שונים. כשהתגלה המקרה, בוטל פעילות האוניין הזולה, כלומר, הוא לא נחשב רווחי מספיק לשופרסל כדי להוזיל את המחיר היקרה באונליין. והמחיר הזול לא היה רווחי כדי להפעיל עבורו מערך הפצה נפרד כמו בחנויות, ועד כמה שידועה לי עד היום שופרסל לא פתחה מערך הפצה נפרד באונליין לרשת יש חסד שלה, מה שאומר שללא השתת עלויות תפעול למחירים היקרים שחילונים שילמו, הם לא מוצאו טעם כלכלי למכור בזול לחרדים אונליין, זה סיבסוד.

ממה שידוע לי, ההפצה לאונליין הייתה ישירות מתוך הסניפים של יש חסד.
חבר שלי היה מנהל סניף יש חסד בקרית-ספר (במרכז קסם).
הוא עצמו סיפר לי שהיו מלקטים של האונליין שעבדו אצלו בסניף, שהיו מסתובבים הלוך חזור בסניף עם עגלות וממלאים ארגזים, מעבירים במסופונים שהיו להם, ומוציאים את הסחורה שלו למשלוחים של ההזמנות באינטרנט.
כשהיה חסר מוצר על המדף בסניף, המלקטים עצמם היו מתקשרים ללקוח מתוך הסניף עצמו ומציעים לו חלופות אחרות שהיה להם באותו רגע על המדף באותו סניף.
וזו גם הסיבה שהם שלחו רק לאזורים בהם יש סניפים של יש חסד. זה סניף מקומי עם טנדר וחצי שמוציא משלוחים מתוך החנות עצמה. הם לא ערוכים להתחיל לשלוח לכל המדינה.
אף אחד לא שילם עליהם עלויות תפעול ואף אחד לא סבסד.
לא היה לזה שום קשר בכלל לסניפים אחרים או למערך תפעול אחר.
פשוט משלוחים מתוך הסניף עצמו שאפשר היה להזמין באינטרנט.

ממה שידוע לי, ההפצה לאונליין הייתה ישירות מתוך הסניפים של יש חסד.
חבר שלי היה מנהל סניף יש חסד בקרית-ספר (במרכז קסם).
הוא עצמו סיפר לי שהיו מלקטים של האונליין שעבדו אצלו בסניף, שהיו מסתובבים הלוך חזור בסניף עם עגלות וממלאים ארגזים, מעבירים במסופונים שהיו להם, ומוציאים את הסחורה שלו למשלוחים של ההזמנות באינטרנט.
כשהיה חסר מוצר על המדף בסניף, המלקטים עצמם היו מתקשרים ללקוח מתוך הסניף עצמו ומציעים לו חלופות אחרות שהיה להם באותו רגע על המדף באותו סניף.
וזו גם הסיבה שהם שלחו רק לאזורים בהם יש סניפים של יש חסד. זה סניף מקומי עם טנדר וחצי שמוציא משלוחים מתוך החנות עצמה. הם לא ערוכים להתחיל לשלוח לכל המדינה.
אף אחד לא שילם עליהם עלויות תפעול ואף אחד לא סבסד.
לא היה לזה שום קשר בכלל לסניפים אחרים או למערך תפעול אחר.
פשוט משלוחים מתוך הסניף עצמו שאפשר היה להזמין באינטרנט.
לפי הכתבה בערוץ 12 הליקוטים בוצעו באותו מקום (לפחות אלה שהם בדקו), זאת מעבר לתחזוקת ופיתוח אתר שסביר להניח התבסס על האתר החילוני, ועם טנדר אפשר גם להגיע לשכונה החילונית שליד השכונה החרדית.

נערך לאחרונה ב:
ראה תשובה למעלה. ולמי הייתי בדיוק הייתי צריך להתנצל? בו נתחיל קודם שהפרזיטים יתנצלו בפני כל הורים שכולים, פצועים, הלומי קרב או סתם צעירים חילונים שהפסידו שנים מחייהם כי הם, החרדים, "ימותו ולא יתגייסו", אז נוכל אולי לערוך מעגל התנצלויות ונשיר קומביה.
אין מה לומר, טענה לגופו של עניין.
יש טוקבקים שזה מתאים מהם, ממך הייתי מצפה לקצת יותר.
(ולפני שנכנסים ללופ אין סופי:
כן, לטעון 'החילונים ממנים חרדים', זה ממש לא כמו הטענה 'הסניף החרדי לא היה כלכלי בפני עצמו, אלא רק כחלק מרשת חילונית'.
מלבד שזה גם משפט שמנוסח בבחירה חופשית.
באותה מידה אתה יכול לכתוב: הציבור שמוכן לשלם בסופר מממן את את הציבור שבודק היטב את המחירים.
אין לשום רשת מטרה להוזיל לציבור החרדי כ'עיקרון'.
אם הם נוהגים כך, זה אומר שהם מפחדים שהקהל בעיר החרדית ידיר את רגליו עקב מחיר גבוה.
ואם הם לא נוהגים כך בסניף בעיר השכנה - זה אומר ששם הקהל לא מדיר רגליו למרות המחיר)

שופרסל לא פתחה מערך הפצה נפרד באונליין לרשת יש חסד שלה
אולי מאותה סיבה שגם ברשת הפיזית עצמה של יש חסד היא בחרה בלשנות מודל כלכלי?
זה יותר נראה שהאחים אמיר לא מחפשים למכור במחיר זול לקהל רחב.
ולכן אין טעם בהקמת אתר אונליין ליש חסד.

(אגב, זה נושא מרתק, המודל הכלכלי של כל רשת.
אושר עד, רמי לוי, שופרסל - כל רשת וה'אני מאמין' הכלכלי שעומד מאוחרי ההתנהלות שלה
אולי מישהו ירים את הכפפה ויפתח על זה שרשור עם תוכן איכותי)
לפי הכתבה בערוץ 12 הליקוטים בוצעו באותו מקום (לפחות אלה שהם בדקו),
נו, גם אם יתברר כלא מדוייק, זה לא יהיה הכתבה הראשונה שפורסמה אי פעם והתבררה כלא אמיתית או מגמתית.
ןעם טנדר אפשר גם להגיע לשכונה החילונית שליד השכונה החרדית.
עם טנדר אפשר גם להגיע למעבר טאבה, ולעשות משלוחים בשארם א שייח.
מה הקשר?
הוא כתב לך (ואין לי שמץ מושג מה האמת, שנים שלא קניתי ביש חסד או באונליין הנ"ל) שמתכונת העבודה בסניף למשלוחי אונליין הייתה על חצי קלאץ', לא משהו בסדר גודל של משולחים לכל מקום.
וכן, זה אתר שהמודל הכלכלי שלו התמקד בקהל ספציפי.

נערך לאחרונה ב:
.
אין מה לומר, טענה לגופו של עניין.
יש טוקבקים שזה מתאים מהם, ממך הייתי מצפה לקצת יותר
אני זה שביקשו ממנו להתנצל בפני פרזיטים. זה כמו שבמקרה אונס הייתה מאשים אנס בזה שהוא הכה את הנאנסת, אבל לא היו הוכחות לכך, עכשיו האונס רוצה שתתנצל בפניו כי הוא רק אנס.
נו, זה לא יהיה הכתבה הראשונה שפורסמה אי פעם והתבררה כלא אמיתית או מגמתית
ולא פעם העוד יותר ראשונה שטוקבקיסטים באינטרנט לא יודעים את העובדות. שופרסל לא השתמשה בשום תירוץ מאלה שעלו פה.
וכן, זה אתר שהמודל הכלכלי שלו התמקד בקהל ספציפי.
המודל היה להתבסס על מערך הפצה קיים ויקר כדי למכור בזול לקהל יעד ספציפי. סבסוד.

עדין לא הבנתי
איך פוסט
שמדבר על מטח ויוקר מחייה והאבסורד שמחירים תמיד עולים, לא משנה שער הדולר שקל
נהיה שיח על פאקינג חרדים
...
יותר ראלי לדבר בהמשך השרשור על תרשימי גיליוטינות DIY

לעסק יש הוצאות תקורה(הוצאות קבועות). מה שרוב חברות המזון עושות, כמו במקרה שופרסל, שהוצאות התקורה נופלות על חילונים ולכן אפשר להרויח בלמכור לחרדים בזול.
אם החרדים היו דתיים לאומיים / חילונים, אתה סבור ששופרסל הייתה גובה מחירים יותר נמוכים? כלומר שהם לא מנסים למקסם את הרווח שלהם?

.
אם החרדים היו דתיים לאומיים / חילונים, אתה סבור ששופרסל הייתה גובה מחירים יותר נמוכים? כלומר שהם לא מנסים למקסם את הרווח שלהם?
הם אכן ניסו למקסם רווח ע"י סבסוד צולב בין חרדים לחילונים.

סבסוד צולב בין חרדים לחילונים
באותה מידה אתה יכול לכתוב: הציבור שמוכן לשלם בסופר מממן את את הציבור שבודק היטב את המחירים.
אין לשום רשת מטרה להוזיל לציבור החרדי כ'עיקרון'.
אם הם נוהגים כך, זה אומר שהם מפחדים שהקהל בעיר החרדית ידיר את רגליו עקב מחיר גבוה.
ואם הם לא נוהגים כך בסניף בעיר השכנה - זה אומר ששם הקהל לא מדיר רגליו למרות המחיר

.
הם אכן ניסו למקסם רווח ע"י סבסוד צולב בין חרדים לחילונים.
די, זה לא הגיוני.
אולי תגיד אותו הדבר על המחירים השונים בין ת"א לעפולה?
יש התאמות שעושים, יש שכ"ד וארנונה שונה וכן הלאה - אבל אף חברה לא חחזיק סניף מפסיד (ועושים חישוב לכל סניף בנפרד).

עדין לא הבנתי
איך פוסט
שמדבר על מטח ויוקר מחייה והאבסורד שמחירים תמיד עולים, לא משנה שער הדולר שקל
נהיה שיח על פאקינג חרדים
...
יותר ראלי לדבר בהמשך השרשור על תרשימי גיליוטינות DIY
זה התחיל מזה שהחרדים התחילו להגיד שאנחנו החילונים מדברים שטויות ואצלהם שום דבר לא התייקר.
הם גם לא מתים בקרבות, כנראה שגם אנחנו לא, אנו ממציאים עובדות.
מה עם מחירי הגיליוטינות? התייקרו?

נערך לאחרונה ב:
די, זה לא הגיוני.
אולי תגיד אותו הדבר על המחירים השונים בין ת"א לעפולה?
יש התאמות שעושים, יש שכ"ד וארנונה שונה וכן הלאה - אבל אף חברה לא חחזיק סניף מפסיד (ועושים חישוב לכל סניף בנפרד).
הם לוקטו מאותם מקומות!!!! זה כמו שסניף בלא משנה איפה ימכור רק למי שמביא הוכחה שהכתובת שלו בשכונה חרדית בזול ולמי שלא יקר (מעבר לכך שמדובר על פערים בין בני ברק לרמת גן).

נערך לאחרונה ב:
זה כמו שסניף בלא משנה איפה ימכור רק למי שמביא הוכחה שהכתובת שלו בשכונה חרדית בזול ולמי שלא יקר.
או כמו שימכור בזול למי שיש כרטיס מועדון של הייטקזון.
זה הכל תחשיבים כלכליים.
איך אפשר למשוך לקוחות.
בשביל למשוך לקוח חרדי - התמריץ (הדומיננטי) זה מחיר זול.
בשביל למשוך לקוח כללי - התמריצים האם אחרת, חוות קניה/מותגים/פרסום וכו'.
xxxxxx x x x x x x xxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
אם מחר תעשה ח"ו תאונת דרכים ותפגע בחרדי, לא תעצור ותתנצל, כי בכל מקרה הוא צריך להתנצל בפניך על 'ימות ולא יתגייס'?
לא תשלם על הנזק כי בכל מקרה הוא פרזיט שחי על חשבונך מהקניות בשופרסל?

או כמו שימכור בזול למי שיש כרטיס מועדון של הייטקזון.
זה הכל תחשיבים כלכליים.
איך אפשר למשוך לקוחות.
בשביל למשוך לקוח חרדי - התמריץ זה מחיר זול.
בשביל למשוך לקוח כללי - התמריצים האם אחרת, חוות קניה/מותגים/פרסום וכו'.
רק שהייטקזון יכול לקבל חרדי, אם רק יעבוד בהייטק ללא קשר למקום מגוריו והחברות והייטק זון היא מערך ההפצה, כלומר, היא מרוויחה כגורם מפרסם. זה לא המצב של שופרסל.
אם מחר תעשה ח"ו תאונת דרכים ותפגע בחרדי, לא תעצור ותתנצל, כי בכל מקרה הוא צריך להתנצל בפניך על 'ימות ולא יתגייס'?
לא תשלם על הנזק כי בכל מקרה הוא פרזיט שחי על חשבונך מהקניות בשופרסל?
לא האנלוגיה הנכונה, האנלוגיה הנכונה היא, אם חרדים יחליטו שהם מפסיקים להתייחס לרמזורים ותמרורים ולכן עוברים באדום ואני דרסתי אחד מהם. אז כן, אני לא אתנצל בפניו ולא אשלם פיצויים.

ראה תשובה למעלה. ולמי הייתי בדיוק הייתי צריך להתנצל? בו נתחיל קודם שהפרזיטים יתנצלו בפני כל הורים שכולים, פצועים, הלומי קרב או סתם צעירים חילונים שהפסידו שנים מחייהם כי הם, החרדים, "ימותו ולא יתגייסו", אז נוכל אולי לערוך מעגל התנצלויות ונשיר קומביה.
מה זה קשור? לנושא?
ואם יש חרדים ששירתו /קבלו פטור מטעמים שונים /אנשים מבוגרים =אז מותר לך להשתלח???
אולי תכתוב כך על ערבים? אולי על 1/3 מהציבור החילוני שלא משרת? אולי על יאיר לפיד שהיה כתב עיתון ועשה קריירה נפלאה בלי להתלכלך-ומותר לו לדבר כל היום על הדאגה לאמהות שלא יושנות בלילות -איך זה קשור אליו הנושא????
צריך לעצור הדיון 1] לא יפה כך להשמיץ ציבור ולא משנה מה הסיבה
2]הדיון סטה מהנושא העיקרי
חבל שכזה פורום מכובד אמור להיגרר אחר טענה אווילית למקומות לא נעימים =מי שרוצה לנבור בפח שיעשה א"ז במקום הנכון

אין לי בעיה להפסיק, זה אתם שממשיכים בתירוצים שונים. אני רק עונה.
אגב אני לא חרדי
אבל אם אני מאלה שכתבו תירוצים מוזרים וזה גרם לך לענות לפי השכל הישר.=אז אני מפסיק
תודה על תשומת הלב לעניין זה!

הם לוקטו מאותם מקומות!!!!
אין קשר בין המחיר ששולם לחקלאי/ספק לבין המחיר הסופי לצרכן.
יש קשר לתקורות - שכ"ע, שכ"ד וארנונה משתנים בין ערים ומגזרים.
בנוסף, יתכן והחברה משלמת מחיר שונה לחקלאי בין ירקות סוג א' לסוג ב' ו-ג' (כך זה היה בזמני, לא מכירה היום) ומייעדת לסניפים שונים לפי אופי הלקוחות (זול או איכותי).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין קשר בין המחיר ששולם לחקלאי/ספק לבין המחיר הסופי לצרכן.
יש קשר לתקורות - שכ"ע, שכ"ד וארנונה משתנים בין ערים ומגזרים.
בנוסף, יתכן והחברה משלמת מחיר שונה לחקלאי בין ירקות סוג א' לסוג ב' ו-ג' (כך זה היה בזמני, לא מכירה היום) ומייעדת לסניפים שונים לפי אופי הלקוחות (זול או איכותי).
לוקטו למשלוח, לא בשדה.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה