• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים?

• פותח הנושא פותח הנושא OnTheVerge
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אישית לא קונה את ההפחדות בסגנון "אין לך ביטוח יקר=משחק רולטה רוסית" אולי רלוונטי לארה"ב אך לא לארץ
פורסם היום:
Ynet - במאוחדת מתעקשים על ניתוח שעלול לסכן חולה - כי הוא זול יותר
"המלצת רופאיה של ברק היא חד משמעית – החלפת המסתם בצנתור. זאת בנוסף להיסטוריה הרפואית של החולה, חוששים רופאיה כי גופה לא יעמוד בניתוח לב פתוח. אלא שבקופת חולים מאוחדת, בה מבוטחת ברק, מסרבים לפעול על פי המלצת הרופאים ומתעקשים כי החולה תעבור ניתוח לב פתוח."

הקרדיולוג של ברק, פרופ' שמואל בנאי, מנהל המערך הקרדיולוגי בבית החולים איכילוב:
"ההמלצה שלנו כרופאיה היא חד משמעית – לעבור את ההליך בצנתור ... הקופה מסתכלת על הדברים באופן יבש. החלפת מסתם בצנתור הינו הליך יקר יותר מאשר ניתוח. קופת חולים מאוחדת מתבססת על תנאי הסף של הסל שנקבעו בשנת 2010. מאז עברו 10 שנים והידע שהצטבר בתחום הוא רב. הרפואה התעדכנה, אבל סל הבריאות לא. היום ידוע מעל כל ספק שהחלפת מסתם בצנתור היא אופציה טובה יותר מניתוח".

ולפני ?
[אני חותר להבנה אם אני צריך את השב"ן הארור הזה]
לא ראיתי תשובה בשרשור.. מהניסיון האישי שלי (יש לי פוליסה כזאת לפני הרפורמה), הביטוח נותן לך ללכת לכל רופא בארץ ולכל בית חולים בארץ. אם הם בהסכם יפיקו התחייבות שאתה מביא איתך לניתוח, ואם אתה רוצה לעשות את זה במקום שאין הסכם אתה פשוט משלם ומחזירים לך עד גובה המחירון של משרד הבריאות לאותו פרוצדורה/ניתוח. חייב לציין שבכל האינטראקציות שהיו לי עם חברות ביטוח קיבלתי מה שמגיע בלי בעיות מיותרות.
אבל שוב תציץ לפוליסה שלך ותראה מה שכתוב כי הם ממש לא אחידים.

יש לי גם את השב"ן וגם הביטוח משקל הראשון.. לא ברור לי למה אני מחזיק את השב"ן אבל זה סוג של רובד נוסף שנחמד לדעת שהוא קיים.. מה גם שבביטוח בפרטי הישנים יש תמריץ כספי להשתמש בשב"ן ולא להפעיל את הביטוח.
אינני יועץ וכו'

תודה רבה על השיתוף.
אילו דברים שינית לאחר שהבנת את הנ"ל ?
יש לי ביטוח שב''ן + ביטוח לתרופות מחוץ סל השתלות וניתוחים בחו''ל.
הראשון זה יותר לנוחות השירות, השני כדי לא להתמוטט כלכלית במקרה ש...
הלכתי להתייעץ עם סוכן ביטוח מומחה לבריאות והקשבתי לחלק מההמלצות המנומקות שלו לגבי סוגי הביטוח והפוליסות.

תודה רבה על השיתוף.
אילו דברים שינית לאחר שהבנת את הנ"ל ?
הלכתי להתייעץ עם סוכן ביטוח מומחה לבריאות והקשבתי לחלק מההמלצות המנומקות שלו לגבי סוגי הביטוח והפוליסות.

לא הבנתי, לאור נסיונך ומה שעבר עליך,
א. עדיין לא עשית ביטוח בריאות פרטי מהש"ח הראשון ? [נוציא שניה את התרופות/השתלות/חו"ל מהדיון]
ב. בהנחה שכן עשית אותו ולא הבנתי נכונה,
מה ז"א
נוחות השירות
?
אם אינני מרוצה מלכתחילה מהשירות שהציבורי נותן לי, מה זה משנה לי אם הוא נוח או לא [לא בציניות]

@Shlomi Z
מבחינתי לבחור מנתח (מבין האופציות של קופת חןלים) ולעבור את הניתוח באסותא זה מספיק טוב. את זה שב''ן מכסה. בלי שב''ן אתה בחסדי שירותי הסל של משרד הבריאות בלבד.
הביטוחים שהציעו לי היו יקרים ונתנו כל מני דברים שנראו לי מיותרים כמו לבחור כל רופא בכל הארץ, התייעצות עם כל רופא פרטי, כיסוי בדיקות מיוחדות (שעולות מאות או אלפי שקלים. לא יותר). ביחס לעלות השנתית לכל המשפחה בחרתי לוותר על ביטוח מהשקל הראשון.
עוד ויתרתי על ביטוח מחלה וביטוח חיים, כי יש לי הון מספיק למקרה שאפסיק לעבוד (וגב משפחתי).
לא הבנתי את השאלה השנייה. שירות ציבורי מבחינתי זה לקבל בלי יכולת לבחור את השירות שהמדינה מציעה בסל הבריאות הממלכתי. שזה אומר בגדול שירות בבית חולים ציבורי, על ידי הרופא שבמקרה זמין (על פי רוב מתמחה. ועייף). שב''ן מוסיף על זה רובד של בחירה ושירות טוב יותר. כמעט לכל הישראלים יש שב''ן ומי שמסתפק בביטוח הסל הם בדרך כלל עניים מאוד.

ביטלתי את כללית פלטינום כי נתן לי כביכול הנחה בטיפולי שינים שהתבררה כלא מספקת לעומת רופא פרטי.
ממה שידוע לי מושלם נותן לי שיננית חינם פעם בשנה ולא שווה שש מאות ש"ח לשנה. האם משתלם לי לבטל גם את המושלם?

נערך לאחרונה ב:
ביטלתי את כללית פלטינום כי נתן לי כביכול הנחה בטיפולי שינים שהתבררה כלא מספקת לעומת רופא פרטי.
ממה שידוע לי מושלם נותן לי שיננית חינם פעם בשנה ולא שווה שש מאות ש"ח לשנה. האם משתלם לי לבטל גם את המושלם?
תקרא את הפוליסה ותראה אם יש משהו שם שיכול לעזור לך בעתיד. אם רפואת שיניים זה הדבר היחידי שמטריד אותך בש"בן יכול להיות שמשתלם לך לבטל ולראות שיש לך ביטוח בריאות פרטי ענייני.

תקרא את הפוליסה ותראה אם יש משהו שם שיכול לעזור לך בעתיד. אם רפואת שיניים זה הדבר היחידי שמטריד אותך בש"בן יכול להיות שמשתלם לך לבטל ולראות שיש לך ביטוח בריאות פרטי ענייני.
יש במושלם בחירת רופא ובית חולים וקיצור תורים?

קודם כל,תודה,שרשור מעניין.
אישית,בינתיים (עד שיהיה לי כוחות וזמן לבדוק את זה יותר לעומק) אני מסכים עם הגישה של רומן שעדיף לשלם טיפה יותר כדי לא לגלות שאני לא מכוסה.
הנה שני סיפורים אישיים שמחזקים את הדעה שלי בנושא:
1. לאבא שלי ז"ל גילו בשלב מסוים סרטן. לא היה לו אמנם ביטוח פרטי אבל כן היה לו כללית מושלם. הרופא שטיפל בו בקופה המליץ בשמחה ובששון על ניתוח במדיקל סנטר דרך המושלם. חוויה לא משהו בכלל - חדר קטן וצפוף יותר מאשר בבית חולים ציבורי. כשהמצב שלו החמיר והגענו דרך המלצה באופן פרטי לרופא מומחה בכיר (ראש מחלקה), הוא אמר חד משמעית שכדאי לעבור את הניתוח (המורכב בהרבה) בבית חולים ציבורי - כי בפרטיים יש מערכת פחות טובה של רופאים בכירים ומערך רפואי באופן כללי למקרה שדברים מסתבכים. הניתוח בוצע אצל אותו רופא בבית החולים הציבורי (מאיר) ועבר בהצלחה רבה - נתן לאבא שלי עוד כמה שנים לחיות.
2. יש לי ביטוח רפואי פרטי בהראל. במקור היה לי קבוצתי דרך העבודה לפני הרפורמה,עזבתי את מקום העבודה והביטוח הוחלף לביטוח פרטי מקביל אחרי הרפורמה.
כפי שסיפרתי בשרשור אחר - שניה אחרי שתבעתי החזר באיזושהי פוליסה,הגיע מועד החידוש של הביטוח (שאפשרי כל שנתיים) והראל מיהרו לחדש לי את הפוליסה הרלוונטית ולהחליפה בגרועה יותר (רק נותני שרות בהסדר).הייתי חושב אולי שזה אוטומטי אילולא זו הפוליסה היחידה שלי ש"חודשה". אז נכון שזה יכל להיות גם הפוך,אבל זה לא גורם לי לסמוך רק על הביטןח הפרטי שיש לי,במיוחד כי לי יש מחלת רקע (סוכרת שהתגלתה אחרי שעשיתי את הביטוחים) ואני מוגבל בלאן אני יכול להתקבל (סוכנות הביטוח החדשה והמצוינת שלי ניסתה להוזיל לי את הביטוחים ולשפר את התנאים,וזה נפל כי החברה הרלוונטית החריגה כמובן כל מה שיכלה). יכול להיות שמי שיש לן ביטוח לפני הרפורמה המצב שלו שונה.

אתה יכול לפרט?

אנשים מזכירים "הנחה 50%" בפלטינום, אבל יש לי רושם שזה ממחיר מחירון שגבוה ממחירים בפרטי.
אבל הרושם שלי לא לגמרי מבוסס. קשה להשוות כשעלויות בפרטי לא מפורסמות ציבורית (עד כמה שידוע לי?). גם אם היו מפורסמות, טיפולים מסובכים כוללים אוסף פרוצדורות ותת-פרוצדורות, סוגי חומרי גלם, ואיכויות שונות. כך שזו לא השוואה של אותו דבר.

אתה יכול לפרט?
תשמע, זה כיתות אצבעות... לא יעזור... הפירוט במסמכים של "כללית פלטינום".
גם אני ביטלתי אותו לפני שנים רבות מאוד.
בהכללה גסה, הוא בסדר בקושי לטיפולי שיניים מורכבים (מי שהגנטיקה שלו סבירה+ ההגיינה האוראלית מעולה - לא משתלם).
הוא מוצלח מאוד בכל מה שקשור להריונות (שווה לבחון אותו במהלך כל תקופת הפריון כשמולידים).
וזהו.
רוב השאר פרווה לגמרי.
כל מיני טיפולים לילד, ניתוחים קוסמטיים ושאר ירקות.
לרווקים הוא חסר משמעות כמעט.

אני כן ממשיך לשלם לקופת החולים על "כללית מושלם" (שזה בעצם מה שנקרא שב"ן - שירות בריאות נוסף), כי לדעתי זה סוג של "מינימום" הכרחי.
סביבות ה- 75% מחברי קופ"ח כללית משלמים על "כללית מושלם"... אז חוכמת ההמונים או טיפשות העדר?

מתוודה שלא קראתי את כל התגובות בשירשור, כי בעבר הרחוק עשיתי את ההשוואה הזו ברמה של 70% התעמקות (היה ממש קשה ומעייף להיכנס לעובי הקורה כמו שבדר"כ אני אוהב כי זה בקושי מעניין ואינסוף מינוחים רפואיים), וזה הספיק לי להבין על עצמי ש"כללית מושלם" זה משתלם ושווה יחסית גם לרווק ללא ילדים.
פלטינום ממש ממש לא.

וכן, מישהו רשם פה (גלזגו?) שניתן להיות חבר בקופת חולים על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, מבלי לשלם להם שקל.
והאמת היא שתחת החוק לביטוח בריאות ממלכתי מקבלים די המון רפואה ציבורית שהיא "בסדר גמור" (לפחות מבחינתי).
זה לגמרי נכון.

@ביולוג ירושלמי

לכאורה בעל ערך לגבי שיניים, אבל אני לא משוכנע שזה באמת כך, בגלל הבסיס לחישוב ההנחה. (אגב, תקופת אכשרה של 6 או 12 חודשים.)
משתמע שלשלמה 123 יש ידע מעשי, בגלל זה השאלה.

לא יודע לגבי השאר: ניתוחים בחו"ל - 200% ממחירון משרד הבריאות לניתוחים, ועוד כמה דברים; ומשהו לא ברור לגבי ניתוחים פרטיים בארץ.

הסעיפים לחולי סרטן לא נשמעים שימושיים - 75% מהוצאות בפועל עד לתקרה מצטברת של ₪40K בארץ או ₪100K בחו"ל, פלוס 10K₪ הוצאות שונות.

לגבי שאר השאר - לא נראה לי רלוונטי.

נערך לאחרונה ב:
וכן, מישהו רשם פה (גלזגו?) שניתן להיות חבר בקופת חולים על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, מבלי לשלם להם שקל.
והאמת היא שתחת החוק לביטוח בריאות ממלכתי מקבלים די המון רפואה ציבורית שהיא "בסדר גמור" (לפחות מבחינתי).
זה לגמרי נכון.
חחחח מצחיק את הגלגל הסתובב
קופות חולים הן בחינם!!!
תקציב הבריאות הוא מעל 60 מליארד שקל
הביטוחים המשלמים הם בערך לדעתי הם סביב ה9 מילארד שקל (שהולך לקופות מתוכם קצת פחות מחצי זה רוווח ועלות תפעול וחצי שירותי בריאות)
הביטוחים הפרטים הם סביב ה4 מליארד בשנה (שלחברות ביטוח הולך כרווח ועלות תפעול קצת יותר מחצי והשאר שירות בריאות)
כלומר רוב הגדול מאוד של עלויות הבריאות לא מגיעים מהביטוחים זה מתקציב המדינה
ובפועל ממס הבריאות של 7 אחוז שכולנו משלמים במשכורת

עד 1990 בכלל לא היה כזה דבר ביטוחים משלימים
ורק משנת 2000 זה ממש הפך לדבר שאנחנו מכירים היום

לא באמת צריך את זה למערכת בריאות שלנו וזה מייצר בה הרבה בעיות בגלל זה
לדוגמא זה מאוד מאריך את התורים (כי גם ככה יהיו תורים פרטים דרך השבן קצרים)
זה גורם לרופאים שלנו לעבוד אחרי הצהריים בבתי חולים הציבורים בצורה פרטית וחצי מפוקחת במקרה הטוב
קיצר בגדול זה רע למערכת

בקטן לבן אדם הבודד זה בעיקר לנוחות (קיצר תורים, ייעוץ נוסף במחיר מוזל, החזרים של סכומים קטנים, בחירת מנתח , אפשרות לרופאים יועצים פרטים לא במרפאות עם החזר וכו)
זה לא דברים מצילים חיים
אם אתה צריך ניתוח אתה תקבל אותןו ברפואה הציבורית ויקצו לך את הרופאה המתאים לעשות את זה
ככל שתלך לבתי חולים הגדולים במרכז הסיכוים שלך להצלחה גדלים (יותר ניסיון, עמיתים להתייעץ, אפשרות לטיפולי חירום מהירים אם מסתבך)
דווקא בחירת מנתח נחמד ככל שיהיה ומנהל מחלקה וכו אבל שלא עושה את הניתוח ביום יום יכול להוריד סיכוים להצלחה

לי ולכל המשפחה יש את הרוב שבן כסף הזול, בעיקר לא להיות חברי קופה סוג ב
אבל ממש לא צריכים את הביטוח הזה
בכל מקרה שימו לבד שרוב הכסף שמקבלים דרכו צריך לדעת לדרוש ולהביא חשבוניות והמכתבי סיכום וכו
זה לא ממש פשוט אבל בהחלט יכול להיות שווה הרבה כסף
אז אם אתם עושים תדעו לדרוש את מה שמגיע לכם

אנשים מזכירים "הנחה 50%" בפלטינום, אבל יש לי רושם שזה ממחיר מחירון שגבוה ממחירים בפרטי.
דווקא לרוב המחירונים האלה הם די סבירים
ברפואת שינים זה מאוד פרוץ אין מחירון ברפואה הפרטית
סתימה יכולה לעלות 50/100/300 שקל תלוי מי הרופא
ראיתי גם רופאים שדורשים 20 אלף שקל לפרוצדורה של שעה וחצי (הרמות סינוס)

הבעיה העיקרית היא שמיומנות חשובה בתחום הזה וגם אמינות
ההבדל בין סתם סתימה ב100 שקל לטיפול שורש מלא וכתר הוא בערך קדיחה של 1 ממ יותר עמוק
אתה לא רוצה ללכת לרופא שימציא לך הרבה טיפולים "זולים" שאתה לא צריך
אני אישית מעדיף ללכת לרופא ולשלם על טיפול בודד או רק בדיקה הרבה כסף ולא לעשות פרוצדורות מיותרות

ויש כמובן רופאים מכל הסוגים
לדעתי התמריצים לרופאי שיניים בשבן מאוד עקומים ויוצרים בעייתיות
(הרופא מרוויח לפי כמה פרוצדורות הוא עשה ביום ולפי המחירון שלהם, 2 אנשים לא הגיעו - השכר היומי שלו יותר נמוך, בדק אותך וצריך רק סתימה ולא טיפול שורש הוא יתוגמל פחות)

@A42
מסכים עם כל מה שכתבת.
אבל אין לי מה לעשות עם זה...
שורה תחתונה - האם שב"ן משתלם בסט מצבים מנורמל-ממוצע?
אני נוטה להניח שכן.
ולכן אני משלם אותו (אקסטרא 100 ש"ח בחודש).

נראה לי בשב"ן 70-80% מהפרמיות חוזרת למבוטחים בצורה של שירותי בריאות.
בביטוח פרטי פחות מחצי חוזר...

אבל ממש לא צריכים את הביטוח הזה
תגובה יפה, רק הערה אחת:
השתלות בחול, טיפולים מתקדמים מחליפי ניתוח ותרופות מחוץ לסל הבריאות אלו כיסויים לא מיותרים בכלל שנמצאים רק בפוליסות פרטיות.

@A42
מסכים עם כל מה שכתבת.
אבל אין לי מה לעשות עם זה...
שורה תחתונה - האם שב"ן משתלם בסט מצבים מנורמל-ממוצע?
אני נוטה להניח שכן.
ולכן אני משלם אותו (אקסטרא 100 ש"ח בחודש).
משלם הוא לא, כמו כל ביטוח בהגדרה הוא לא משתלם כלכלית
כי החברת ביטוח (פה הקופת חולים) צריכה להרוויח ממנו כסף אחרי שהיא החזירה את כל התביעות
בדרכ בממוצע אתה מקבל 1 שקל על כל 2 שקל שאתה משלם

שאתה תקבל מהביטוח אלפי שקלים אל חשבון אחרים שלא יקבלו כלום וגם הפוך
תלחליף לביטוח הכסף (בלאומי) / מכבי זהב/ כללית זהב - זה יעלה לך חצי ואם אתה לא אישה שמתכננת להיכנס להריון את התקבל כמעט את אותה התמורה
נראה לי בשב"ן 70-80% מהפרמיות חוזרת למבוטחים בצורה של שירותי בריאות.
בביטוח פרטי פחות מחצי חוזר...
זה קצת יותר מסובך
כי הקופח היא לא גוף ממש לטובת רווח
הרווחים של הביטוח הולכים לכיסוי הגרעונות של הקופה בשאר שירותי הבריאות שהיא נותנת החינמים
מעבר לזה שצריך להבדיל בין רווחים כאלה לבין החזר כסף בתביעות לבין עלויות תפעול של מערכת השבן (סוכני ביטוח, פקידים, עורכי דין, מערכי סליוק ותביעות וכו) מנחש שזה בערך שליש שליש שליש – והשליש האמצעי סתם כביכול מבוזבז בראיית מאקרו

דבר נוסף הרבה מהכסף שחוזר שעל דברים שבכל מקרה יכולת לקבל חינם
לדוגמא אתה בוחר ללכת לרופא מקצועי להתייעצות – התור הקרוב לרופא הוא בעוד 3 חודשים, העלות היא 20 שקל דרך הקופ"ח בחינם
אתה רוצה לזרז את התור וקובע בפרטי בעוד שבוע – העלות היא 800 שקל ויש לך החזר של 600 מהביטוח שב"ן
האם אתה באמת יכול להגיד שקיבלת מהקופ"ח 600 שקל? אני מסתכל על זה שפשוט שילמת 180 שקל יותר

במיוחד לאור זה שעצם האפשרות לתורים פרטים, הקופח חולים לא מספקות תורים רגילים בזמינות סבירה (כי 80 אחוז הולכים בפרטי, ומי שלא לרוב הם אוכלוסיה מוחלשת מאוד שלא תתלונן) הם יקצצו בשעות של אותו הרופא בשעות היום כי פשוט אין ביקוש

השתלות בחול, טיפולים מתקדמים מחליפי ניתוח ותרופות מחוץ לסל הבריאות אלו כיסויים לא מיותרים בכלל שנמצאים רק בפוליסות פרטיות.
דיברנו רק על השב"ן כרגע
לדעתי גם הביטוחים הפרטיים די מיותרים לגמרי
והרחבתי על זה בפוסט אחרת
אבל לא נאריך את השרשור הזה ונחטא לכותרת שלו

סתם לעצמך אם תרצה - תנסה להגיע למקרה אמיתי שזה באמת הציל חיים והיה בהמלצת הרופאים (לא טיפול ניסיוני שהרופאים לא ממליצים עליו)
ותחשוב כמה מקרים כאלה אמורים להיות באוכלוסיה של 10 מליון איש
עם 30 בתי חולים שעובדים ללא הפסקה
באמת בשביל להצדיק את זה

בדרכ בממוצע אתה מקבל 1 שקל על כל 2 שקל שאתה משלם
הממוצע לא רלוונטי לאף בן אדם ספציפי

בסבירות גבוהה אתה או תקבל 0 שקלים על כל 2 שקל שתשלם, או שתקבל 7000 על כל 2 שקל שתשלם

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בתור מי שהיה עם שב"ן ועבר לביטוח הפרטי, הניסיון האישי שלי היה הפוך :) דברים שרדפתי אחרי הקופה שלי במשך חודשים כדי לקבל החזרים נפתרו בקלות ובמהירות מול הביטוח הפרטי, כשאת כל המסמכים הגשתי דרך האינטרנט (רחמנא ליצלן!) וחזרו אלי תוך פרק הזמן שהתחייבו אליו, עם זיכוי לחשבון הבנק.
לא מחייב שזה ככה בכל מקום, או אפילו בכל הפרוצדורות, אבל בינתיים, בניגוד לביטוח בקופה, לא נתקלתי אף פעם בבעיות כיסוי (או בדרישה לשלוח פקס / להתייצב בסניף כי "רק הפקידה הראשית יודעת איך לטפל בזה"...).

אפשר לשאול באיזו חברה הביטוח הפרטי שלך?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 320
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15
D קרנות ישראליות מחקות סנופי - מדוע אין אחת שהוקמה לפני 2012-2013? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה