• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים?

• פותח הנושא פותח הנושא OnTheVerge
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בחשבון שהחלק המשלים כמובן יהיה כפוף לחיתום.
בניגוד לביטוח פרטי מהשקל הראשון שמקבל לקוחות ללא הגבלה ?
אין ספק שהתנאים בביטוחים קולקטיביים הם טובים, אבל אני חושב שבהחלט ניתן לקבל ביטוח קטסטרופות רזה במחיר זול מאשר הביטוח בקופות.
הצגת ביטוח קולקטיבי רחב ביותר בעלות של 85 ש"ח, ועכשיו אתה מציע לאנשים לקנות ביטוח מצומצם נגד קטסטרופות באותו מחיר ?
זה ממש לא אותו מוצר ולא אותו כיסוי .
מדובר במוצר אחר בעלות (שאולי היא) זהה לעלות של הביטוח שלך.

בניגוד לביטוח פרטי מהשקל הראשון שמקבל לקוחות ללא הגבלה ?
לא, בניגוד לשב"ן שאותו הרובד הזה בא להשלים.
הצגת ביטוח קולקטיבי רחב ביותר בעלות של 85 ש"ח, ועכשיו אתה מציע לאנשים לקנות ביטוח מצומצם נגד קטסטרופות באותו מחיר ?
זה ממש לא אותו מוצר ולא אותו כיסוי .
מדובר במוצר אחר בעלות (שאולי היא) זהה לעלות של הביטוח שלך.
אף פעם לא ייעצתי לאנשים לעשות את הביטוח שלי. להיפך. אני אומר שמדובר בביטוח "למפונקים" שגובה פרמיה על סטנדרט שירות וכיסויים רחבים יותר מאשר רק קטסטרופות, ובאותה הנשימה ממליץ בחום לא להסתמך רק על ביטוח השב"ן כהגנה מפני קטסטרופות, שכן הכיסוי שלו לא מספק.
כמו כן, אני יודע לומר בוודאות שביטוח קטסטרופות עולה פחות מהביטוח הנוכחי שלי, ולרוב לא חורג בהרבה מעלות הביטוח בשב"ן (נאמר 4 שקלים לחודש לביטוח תרופות מחוץ לסל, למשל).

נערך לאחרונה ב:
לא, בניגוד לשב"ן שאותו הרובד הזה בא להשלים.

אף פעם לא ייעצתי לאנשים לעשות את הביטוח שלי. להיפך. אני אומר שמדובר בביטוח "למפונקים" שגובה פרמיה על סטנדרט שירות וכיסויים רחבים יותר מאשר רק קטסטרופות, ובאותה הנשימה ממליץ בחום לא להסתמך רק על ביטוח השב"ן כהגנה מפני קטסטרופות, שכן הכיסוי שלו לא מספק.
כמו כן, אני יודע לומר בוודאות שביטוח קטסטרופות עולה פחות מהביטוח הנוכחי שלי, ואף פחות מעלות הביטוח בשב"ן (נאמר 4 שקלים לחודש לביטוח תרופות מחוץ לסל, למשל).
מה שכל אדם צריך זה קודם כל להגדיר מה היקף הביטוח שהוא זקוק לו.
ואז לבדוק עלויות ביטוח , אם אדם יבחר.קופת חולים + כסוי תרופות מחוץ לסל רק בגלל שזה זול והוא."לא מפונק" יתכן ויגלה מאוחר מדי שהיה קצת יותר מדי "דן חסכן" .

ובעיני "קטסטרופות" זה תרופות מחוץ.לסל, השתלות בחול, טיפולים מצילי חיים, ניתוחים בחול.

המשלים שב"ן די מכסה את הקטסטרופות ולדעתי עולה בערך כמו הביטוח שלך,
לפחות מבדיקה באתרי השוואה

רק שלדעתי אי אפשר לקנות משלים שבן בתעריף משלים שב"ן ללא שב"ן ...

נערך לאחרונה ב:
מה שכל אדם צריך זה קודם כל להגדיר מה היקף הביטוח שהוא זקוק לו.
ואז לבדוק עלויות ביטוח , אם אדם יבחר.קופת חולים + כסוי תרופות מחוץ לסל רק בגלל שזה זול והוא."לא מפונק" יתכן ויגלה מאוחר מדי שהיה קצת יותר מדי "דן חסכן" .
ובעיני "קטסטרופות" זה תרופות מחוץ.לסל, השתלות בחול, טיפולים מצילי חיים, ניתוחים בחול.
כן, זו די ההגדרה הרווחת. כך גם הוצג בהודעה הראשונה בשרשור הזה (ניתוחים + השתלות + תרופות מחוץ לסל). זה בדיוק מה שהמלצתי לבטח.
השכבה שמעל (שירותים אמבולטוריים, רפואה משלימה, ביקור רופא בבית, ייעוץ תזונה וכו') אינה בגדר ביטוח קטסטרופות ואינה מתחייבת. זה "nice to have" למי שמעוניין ומקבל הצעה שמתאימה לו כלכלית.
רק שלדעתי אי אפשר לקנות משלים שבן בתעריף משלים שב"ן ללא שב"ן ...
מן הסתם תכנית משלימת שב"ן מותנית בקיומו של שב"ן.

מקפיץ כי אני רוצה לסגור את העניין הזה אחת ולתמיד ולראות אם אכן הבנתי נכונה,

במקרה של ביטוח בריאות פרטי [לפני הרפורמה] מהשקל הראשון+ביטוח פרטי - תרופות מחוץ לסל.
א. האם לאדם הבריא/סביר השב"ן מועיל במשהו [כללית מושלם]?
ב. אם אצטרך רופא כלשהו או ייעוץ אצטרך אוטו' להפעיל את הביטוח הפרטי ?
ג. מלבד ההנחה על התרופות שבסל והרופא, מישהו חושב על עוד "יתרון" ?
ד. בכל מקרה אפשר לחזור כי אין חיתום ואכשרה של 3 חודשים, במקרה הרע תמיד אוכל לחזור ?

לרוב בגלל הנוחות ובגלל ש"לכולם יש את הביטוח שב"ן".
אנשים מנסים קודם כל להפעיל את השב"ן שלהם כי זה יותר פשוט מכוון שזה "בתוך הבית", ואז משווים אם כדאי להתעסק עם הביטוח הפרטי במקרה הזה. בנוסף ביטוח שב"ן נותן הנחות בטיפולי שיניים ותרופות. יכול להיות גם שהביטוח הפרטי שלך לא עובד עם מנתח מסויים והקופת חולים כן.

ואז משווים אם כדאי להתעסק עם הביטוח הפרטי במקרה הזה
מה ז"א ? אם יש ביטוח רפואי מהשקל ה-1, למה שלא יהיה משתלם להתעסק עם זה ?
שהביטוח הפרטי שלך לא עובד עם מנתח מסויים והקופת חולים כן.
באמת? יש סיכוי שרופא מומחה יהיה בכללית ולא בפרטי שם ישלמו לו יותר ?

זה עדיין ביטוח פרטי והם עלולים להתחיל לחפש סיבות למה לא לממן לך את הניתוח. תראה במדד של משרד האוצר של ביטוחי בריאות יש סעיף שנקרא "שיעור תשלום תביעות", וזה עומד בין 70-90 %, תלוי בחברה. אז במקרים מסויימים אתה עלול למצוא את עצמך עם סירוב ולפנות למערכת הציבורית, אז עדיף שיהיה לך שם ביטוח מורחב. לא בדקתי פרטנית, אבל לכל ביטוח יש רשימות ולא כל מנתח נמצא ברשימות האלה בכל הביטוחים. יש ביטוחים קטנים שעובדים ללא רשימות אלא עם כל מנתח(תשלומים עד תקרה מסויימת). אני בחרתי באחד כזה ולא אחד עם רשימה גדולה בדיוק בגלל הסיבה הזאת.

אז במקרים מסויימים אתה עלול למצוא את עצמך עם סירוב ולפנות למערכת הציבורית, אז עדיף שיהיה לך שם ביטוח מורחב.
שורה תחתונה,
להבנתי אתה אומר שעדיף כפל ביטוח במקרה שכזה מאשר להישאר רק עם אחד ש"אולי" יכסה אותך.

לגמרי. אתה לא חייב לרכוש את השב"ן הכי יקר, אלא את זה שנותן כיסוי טוב לניתוח. לדוגמא במכבי מספיק "מכבי זהב", ו"מכבי שלי" זה nice to have.

לגמרי. אתה לא חייב לרכוש את השב"ן הכי יקר, אלא את זה שנותן כיסוי טוב לניתוח. לדוגמא במכבי מספיק "מכבי זהב", ו"מכבי שלי" זה nice to have.
קיבלתי,
חשבתי שהבריאות הפרטי סוגר את הפינה הרמטית... כך דמיינתי שאני נפטר מההוצאה החודשית של השב"ן וחסל.
אז חשבתי

תראה במדד של משרד האוצר של ביטוחי בריאות יש סעיף שנקרא "שיעור תשלום תביעות", וזה עומד בין 70-90 %, תלוי בחברה. אז במקרים מסויימים אתה עלול למצוא את עצמך עם סירוב ולפנות למערכת הציבורית, אז עדיף שיהיה לך שם ביטוח מורחב.
להבנתי הנתון שאתה מפנה אליו מתייחס לשיעורי תשלום של ביטוח בריאות בין המבטחים הפרטיים בלבד - ללא הצגת המקבילה בין הקופות.
בלי נתונים נוספים, שיעור יישוב התביעות של הביטוח הפרטי לא אומר לך הרבה - בטח לא על שיעור התשלום ביחס לשב"ן.
ההשוואה גם לא מנטרלת גורמים חיצוניים שישפיעו על המדד (כמו העובדה שבאמת ליותר אנשים יש שב"ן מאשר ביטוח פרטי, מה שמוביל ליותר תביעות "פשוטות" מול השב"ן שקל לאשר, או למשל שהרבה אנשים מחזיקים ביטוח משלים שב"ן, שמוביל להטיה דומה כשהם פונים לשב"ן לפיצוי עבור רמת התשלום הנמוכה ורק אז פונים לביטוח הפרטי לצורך תוספת תשלום שלעתים לא מגיעה להם).
זה עדיין ביטוח פרטי והם עלולים להתחיל לחפש סיבות למה לא לממן לך את הניתוח
ספוילר - כולם יחפשו לא לממן לך את הניתוח :) קופת חולים היא גם גוף כלכלי.

מה שאתה מציע יכול לעלות כדי כפל ביטוחי יקר לאורך זמן. לכל איש שיקוליו.

גלובס - הציבור זורק כסף לפח: 6.5 מיליון מקרים של כפל ביטוחי:
"גם בפוליסות ביטוחי בריאות יש לציבור די הרבה כפל, דרך מקום העבודה ובפרטי, כשהלקוח בסופו של יום משלם פעמיים ויותר עבור מוצר שאפשר לצרוך רק פעם אחת".

נערך לאחרונה ב:
למה זה משנה כל ההשואות האלה? הנקודה החשובה היא שזה לא 100% כיסוי.
שב"ן לא מבטח אותך על ניתוח, זה ביטוח ממלכתי, תקציב שכך או כך צריך לבזבז על ניתוחים, והשב"ן רק מרחיב לאופציה לבחור רופא מנתח.

והשב"ן רק מרחיב לאופציה לבחור רופא מנתח
איזה אינטרס יש למנתח לא להיות בשב"ן אבל כן בבריאות בפרטי ולהיפך ?
והביטוח בריאות הפרטי לא נותן לי את הזכות לדרוש כל מנתח בישראל?

לא חושב שלרופא משנה עם מי לעבוד, הוא רק מסדר את העדיפויות שלו לפי תשלום.
ביטוח פרטי משלם הרבה יותר כסף לרופא ולכן מי שמגיע עם ביטוח כזה "נכנס בלי תור" ומנותח בבית חולים טוב,
בשב"ן\ממלכתי תחכה חודשים ליעוץ ולניתוח שלך.
ולא, ביטוח בריאות פרטי, אחרי הרגולציה האחרונה מאפשר רק לבחור רופא מרשימת הרופאים של שיש להם הסדר איתם.
חוץ מכמה חברות קטנות שקיבלו פטור מזה ויכולים לעבוד עם כל מנתח.

ולא, ביטוח בריאות פרטי, אחרי הרגולציה האחרונה מאפשר רק לבחור רופא מרשימת הרופאים של שיש להם הסדר איתם.
ולפני ?
[אני חותר להבנה אם אני צריך את השב"ן הארור הזה]

לא יודע מה היה לפני, תסתכל אצלך בחוזה.
אני חשבתי לבטל את השב"ן ובסוף הגעתי למסקנה שזה לא שווה את הסיכון.

למה זה משנה כל ההשואות האלה?
אתה זה שערך השוואה בין ביטוח פרטי לשב"ן, וקבע שהאחרון עדיף תמיד בהיבטי אישור תביעות, ללא נתוני אישור תביעות.
שב"ן לא מבטח אותך על ניתוח, זה ביטוח ממלכתי
זה לא נכון באופן גורף ומאוד תלוי בניתוח. יש הרבה ניתוחים שלא כלולים בסל - החל מהשתלות בחו"ל, ניתוחים משפרי איכות חיים מסוימים, ניתוחים בחו"ל בטכנולוגיה שאין בארץ, ניתוחים פלסטיים וכו'. שב"ן גם מציע לרוב מבחר קטן יותר של אלה מאשר ביטוח פרטי.
הנקודה החשובה היא שזה לא 100% כיסוי.
בשום מוצר אין 100% כיסוי, אז לא ברורה לי הטענה. איך זה אמור לתמרץ אנשים להחזיק שב"ן?

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
משהו מנסיון אישי. אנקדוטלי
בתקוםה מסויימת לא היה לי שבן בתוקף. רק כיסוי בסיסי של קופת חולים. ףהייתי צריך לעבור ניתוח והחלטתי לסמוך על השירות הציבורי.
הרופא שקיבל אותי במרפאתו היה ראש מחלקה כירורגית בבית חולים. הוא היה נחמד ומועיל והבהיר לי באופן חד משמעי שבבית החולים לא ינתח אותי רופא מומחה אלא מתמחה. ושהוא (ראש המחלקה) מנתח רק באסותא. אם היה לי שב''ן הייתי יכול לבחור לעבור את הניתוח באסותא איתו או עם מי שאני רוצה. בלי שב''ן למעשה אין לי אפילו דרך לדעת או לפגוש מראש את המנתח. אכן לא פגשתי אותו.
חוויית הטיפול היתה גרועה מאוד אבל כניראה שהניתוח הצליח כי אני עדיין חי.
חיכיתי המון שעות בצום שתייה ואכילה, בלי ודאות, ממש במסדרון כמו שאומרים. בדק אותי סטג'ר שאפילו טעה ברישום צד הניתוח (תיקנתי אותו). לא פגשתי את המרדים. התעוררתי במחלקה עמוסה רועשת שאי אפשר היה באמת לנוח או להתאושש בה. הפצע של הניתוח נפתח לי אחרי יומיים בבית. גם זה מסתבר 'לא נורא' על פי הרופאים. כיוון שכבר נותחתי פעם באסותא אני מכיר את ההבדל. יש הבדל. לשמחתי הכל עבר לטובה בסוף, אבל השירות הציבורי זה לא כיף גדול מסתבר ולדעתי הפוטנציאל לסיבוך וטעות גדול יותר. זו מערכת מאוד עמוסה.
לשאלה אם שב''ן או ביטוח פרטי היה מונע את זה אני לא יודע לענות.
אבל לא הייתי מסתפק בכיסוי הבסיסי הציבורי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 307
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15
D קרנות ישראליות מחקות סנופי - מדוע אין אחת שהוקמה לפני 2012-2013? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה