• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח"

צריך להפריד בין השכר של המשרה הראשונה, שיכול להיות נמוך (פחות מ-20), לבין השכר הממוצע של בעל 3-5 שנות ניסיון, שיכול להגיע ל-30 ויותר בחברה שהיא לא פאנג (ופאנג ניתן להגיע גם ל-50).

אני לא מבין מה ההיגיון להיתפס למספר שנותנים לבוגר טרי. זה לא מייצג שום דבר ולא הייתי ממליץ לאף אחד לסרב לחתום על חוזה במקום טוב רק בגלל שלא הביאו לו שכר מופקע במשרה הראשונה.

אבל כמובן, שאם נתנו לך 5 חוזים אז יש לך את הפריבילגיה לבחור. לא מכיר הרבה כאלה.

אלו כבר לא המספרים (או לפחות לא כאלו שאני מכירה). מכירה שבוגרי אונ׳ מקבלים כיום 20+, כאשר בוגרים מוצלחים יכולים לקבל גם 27 (לא כולל מניות ובונוסים) ומעלה.
את ואלכס חיים בעולמות מקבילים.

הוא מדבר על תוכניתנים "רגילים" ואת מייצגת את האליטה של 8200/טכניון/פאנגיסטים.

עולם ההייטק כל כך גדול ותאמינו או לא אני מכיר מישהו שהתחיל ב-15K במשרה ראשונה.

בכל שאר המקצועות, מהו אחוז האנשים שמרוצים ממה שהם עושים? לא הגיוני יותר לומר שבכל עבודה יש יסוד לא נעים ?
אני לא חש שאנשים בהייטק ממורמרים יותר מבעלי מקצוע אחרים.

מסכים לחלוטין.

דיברתם פעם עם רופאים בשנים הראשונות שלהם (בזמן ההתמחות או כמומחים צעירים)? מרגישים שמתייחסים אליהם בזלזול עצום, אני מכיר רופאים שנכנסו לדיכאון קליני. עבודה בקופת חולים מתישה עוד יותר. אתם מספרים שלא היו שיחות מעניינות בזמן ארוחת צהריים? לרופאים בקושי יש הפסקת צהריים. ודיברתם פעם עם עורכי דין זוטרים? שעות עבודה מטורפות, שמביאות לנטישה המונית מהמקצוע אחרי מעט שנים.

להיות מרוצה זה תלוי ציפיות. המון נכתב כבר על דור המילניאלס (וארץ נהדרת עשו דמות מצויינת). בתחום מדעי המחשב יש פרוייקטים מדהימים, ואנשים מעולים לא פחות. צריך לדעת לבחור את מקום העבודה שיש לו תרבות אירגונית שמתאימה לך.

אתם מציגים את הנושא בצורה מאוד פשטנית. יש אנשים שאוהבים לעבוד בשדה. יש אנשים ששונאים לצאת מהמשרד. יש אנשים שמוציאים על מותרות כל חודש אלפי שקלים. יש אנשים שחיים בצניעות מתוך בחירה. לכל בן אדם יש את ההעדפות והיכולות שלו בחיים, והרבה פעמים כאשר בוחרים מקצוע נאלצים לאזן בין העניין בעבודה לבין יכולת ההשתכרות. משכורת של עשרות אלפי שקלים לא יכולה לפצות על תחושת מיאוס יום-יומית וחוסר עניין. כמובן שאפשר לקחת את זה לקיצון השני ולומר גם שעבודה בשכר נמוך אבל עם תחושת סיפוק הרבה פעמים תאלץ לחיות בצמצום. אבל צריך להכיר בכך שהייטק לא מתאים לכל אחד, והליכה במסלול הזה רק בגלל המשכורות הגבוהות תוביל בסבירות גבוהה לתחושת מיצוי מהירה.

דרך אגב, אם אלו הנתונים, סביר שהממוצע של הנדסת חשמל גבוה יותר, מהנדס חשמל ממוצע מגיע לשכר כזה אחרי 3-5 שנים
לשכר כזה מפתח תוכנה יכול להגיע תוך שנתיים-שלוש בלי להיות תותח.
בכל מקרה, העוצמה האמיתית בתוכנה היא לא בלהרוויח בהכרח יותר, אלא פשוט היצע החברות המטורף. אתה זה יכול פשוט לחתוך בתוך החברות כמו עם מצ׳טה, בלי לחשוב יותר מדי מה הגברת שלהם מ-HR תחשוב עליך אפילו אם הברזת להם מהראיון.
אלו כבר לא המספרים (או לפחות לא כאלו שאני מכירה). מכירה שבוגרי אונ׳ מקבלים כיום 20+, כאשר בוגרים מוצלחים יכולים לקבל גם 27 (לא כולל מניות ובונוסים) ומעלה.
לא סתרת ממש את מה שאני אומר. אני טענתי שהממוצע לבוגרים נע סביב ה-20. אחרים פה בינתיים התנפחו עלי שהם מכירים מפתחים מוכי גורל שמרוויחים 10 (שמעתי על זה רק בחברה הכי גרועה שאני מכיר). אין לי ספק אבל, שבוגרי אונ׳ אכן יכולים להגיע ל-20+ בעבודה ראשונה ואף ל-27 אם הם מצטיינים.

זה מעניין, מצד שני צריך תמיד לכתוב גילוי נאות.
אני זוכרת שאתה לא הלכת על המסלול הקלאסי, תקן אותי אם אני טועה.
לא למדת כמה שנים ומשם נכנסת להיטק. אלא יש לך ניסיון צבאי.
ואין דין אלכס ללא ניסיון צבאי לעומת אלכס עם ניסיון צבאי שישקיע כ-4 שנים מחיו עד שיתקבל לעבודה, שאני גם בספק אם יתחיל
ישירות לקבל 20K (אל תשכח הניסיון הצבאי שאני מזכירה בפעם ה 4 מסייע מאוד לקבלה+התחלת קבלת משכורת גבוה ממי שאין באמתחתו ניסיון צבאי)
אז תמיד צריך גילוי נאות. זה מזכיר לי את ההוא מהכרישים.
החל את דרכו כשוטף רצפות במוסך של אביו, עם קצת גיגול אפשר להבין שזו לא באמת כל האמת
לא חושב שיש הבדל גדול.
אלכס בלי ניסיון צבאי היה מתחיל במקרה הכי גרוע ב-15K אחרי 3 שנים של תואר, ואז אחרי שנה-שנתיים הוא היה כבר ב-20K וצפונה.

אבל כן, זו לא "עבודה ראשונה" שלו כי העבודה הראשונה שלו היא הייתה כחייל.

מבין לגמריי את הנהירה לתחום. תחום שבו אתה יכול להרוויח 40-50-60 בחודש אך ורק בלהגיע למשרד, לעשות את מה שמטילים עלייך וללכת הביתה זה נשמע כמו דיל לא רע יחסית אם אתה יכול "לסבול" את התחום ולא לשנוא כל יום.

כדי להרוויח סכומים כאלו בכל מקרה אחר אתה צריך להקים/לנהל עסק, להמציא או ליזום משהו יחודי ולא סתם לבוא לעוד יום במשרד ששליש ממנו זה קפה/צהריים/פינג פונג/שיחות וכו'.

אבל זה ממש לא נכון מה שאתה אומר על המפתחים-ברמה-נמוכה. הנתונים של הלמ"ס מראים בבירור שהממוצע לתחום פיתוח התוכנה הוא משהו כמו 26K.
מפתיע אותי שאינך יודע שאחת המגרועות של ממוצע זה שהוא מושפע מהקציון.
זה לא נתון טוב להתבסס עליו כאשר מדברים על שכר. על כל דוגמא שהביאו כאן על מתכנת שהתחיל ב20+ אני מכיר מקרים של 15 ואפילו פחות. אני די בטוח שמרכז העקומה הוא לא 20.
נראה לי שכאן נמצאים ה"טופ" של המתכנתים וה"נורמלים" קצת מסתנוורים.

מבין לגמריי את הנהירה לתחום. תחום שבו אתה יכול להרוויח 40-50-60 בחודש אך ורק בלהגיע למשרד, לעשות את מה שמטילים עלייך וללכת הביתה זה נשמע כמו דיל לא רע יחסית אם אתה יכול "לסבול" את התחום ולא לשנוא כל יום.
נראה לי שאתה חושב שמעסיקים הם פראיירים, אם אתה רק בא למשרד ולא מכניס להם פי כמה וכמה אתה לא תקבל את הסכומים הללו...

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שכולם מסכימים שעבודה כמתכנת היא מתגמלת מאוד בכל הדרגות ושיש לזה שוק גדול וארקטיבי מאוד.

בהתייחס לנושא המקורי של השרשור, אני לא חושב שמדובר בבועה מכיוון שכפי שנאמר פה ההייטק הוא שוק גלובלי מאוד וחלק ניכר מהעולם, כולל העולם המערבי, שקוע עמוק במאה הקודמת מבחינת טכנולוגיות המחשוב שלו. יש כל כך הרבה מקום לפיתוח של אוטומציה בסיסית בכל כך הרבה תחומים שקשה לי לדמיין את הביקוש למוצרי תוכנה פוחת באופן כלשהו. התחום של למידת מכונה מתפתח גם ומאפשר להתקדם אל מעבר לאוטומציה בסיסית וגם לזה יהיה אימפקט על כל סוגי העיסוקים בעולם.

לגבי "האיום ההודי", זה משהו שמדברים עליו לפחות 15 שנים, בינתיים ההודים ממשיכים להתקדם אבל זה לא על חשבוננו, נראה שלא רק שיש מקום לכולם, אלא יש מקום לעוד הרבה.

והרבה פעמים כאשר בוחרים
כשאתה בוחר מקצוע בדכ אין לך מושג ירוק מה יהיה אופי העבודה באמת.
בתוך המקצועות עצמם יש טווח מטורף.

משכורת של עשרות אלפי שקלים לא יכולה לפצות על תחושת מיאוס יום-יומית וחוסר עניין.
ברור שכן.

אני מכיר מקרים של 15 ואפילו פחות.
זה רק מדגיש את הפער. השכר ההתחלתי של מתכנת גרוע גבוה יותר מהשכר של רוב העובדים הותיקים בארץ.

אני בעד לימודי מדמ״ח לא בהכרח כדי להיות מתכנתת, אלא כי המון תחומים (נניח ביולוגיה) דורשים לפעמים תכנות ברמה כלשהי כדי באמת להצליח בתחום. לדעתי זה כי אנחנו בעידן הביג דאטה (סלחו לי על הבאזוורד) וכולנו מנסות להפיק תובנות מהכמויות העצומות של נתונים שמצטברים בכל מקום.

אני בעד לימודי מדמ״ח לא בהכרח כדי להיות מתכנתת, אלא כי המון תחומים (נניח ביולוגיה) דורשים לפעמים תכנות ברמה כלשהי כדי באמת להצליח בתחום. לדעתי זה כי אנחנו בעידן הביג דאטה (סלחו לי על הבאזוורד) וכולנו מנסות להפיק תובנות מהכמויות העצומות של נתונים שמצטברים בכל מקום.
אז למה שהאוניברסיטאות לא יכניסו איזה שליש תואר קורסים רלוונטיים בתכנות ו-ML, בכל התארים ?
זו אמורה להיות התשובה של המאה ה-21 לצורך ביכולת ניתוח ביג דאטה.

אז למה שהאוניברסיטאות לא יכניסו איזה שליש תואר קורסים רלוונטיים בתכנות ו-ML, בכל התארים ?

בעיקרון אני בעד, מעשית הרבה אנשים במדעי החברה והרוח, ואפילו בביולוגיה וכימיה, ירוצו לגבעות אם ישמעו הצעה כזו.

זה אכן קורה. החל משנה שעברה ות"ת התחילה תוכנית מימון במדעי הנתונים שנותנת כסף לאוניברסיטאות הן למחקר בתחום מדעי הנתונים, והן לצורך פיתוח קורסים במדעי הנתונים לפקולטות מחוץ למדעים מדוייקים.
כמו ש- @Lucy אמרה, כדי שלא "ירוצו לגבעות", זה ייקח כמה איטרציות עד שיבנו קורסים מתאימים (מבחינת תוכן ומבחינת קושי).

פרטים כאן וגם כאן .

יכול לכתוב מניסיוני, בוגר תואר במדמח (סיימתי בשנה האחרונה). בקרוב בן 25

אכן אי אפשר להתעלם מזה שרוב האנשים מגיעים לתחום כי הוא מאוד מתגמל כספית. אבל זה לא משנה שכל בן אדם הוא יותר/פחות מתאים,מוצלח,אוהב את המקצוע, מתאים למקצוע, יצליח להתקדם בו, ויאהב את המקום שבו הוא עובד. כמו בכל תחום, מי שטוב יותר יצליח יותר ויראה יותר כסף מהעבודה שלו.

אני ספציפית מגיל צעיר אוהב טכנולוגיה, ראיתי את עצמי הולך ללמוד תואר טכנולוגי מאז ותמיד, כי פשוט לא התעניינתי (אז) בדברים אחרים.
אם להגיד שאני יושב בעבודה וחש תחושת הצלחה בכל רגע נתון? לא. עבודה סיזיפית, דורשת הרבה שעות ביממה, הרבה פעמים נגררת לשעות הזויות בגלל סיבות שלא קשורות אלייך. המוח עובד שעות נוספות, גם אם נגמרו לך הכוחות, הכאבי גב/צוואר והיובש בעיניים מישיבה ממושכת מגיעים בגיל צעיר.
אני ספציפית אוהב את התחום ואחרי 9 שעות עבודה ביום יש ימים שאני משקיע בלהתפתח בו עוד.
האם אני לא מרוצה שאני מרוויח סכומים מאוד יפים של כסף? וואללה מרוצה.

יש גם הרבה מאוד הטבות שאין בתחומים אחרים כמו עבודה מהבית (קח את הלפטופ ותיסע לסין מצידם רק תגיע ביום שני לפגישה), הטבות לעובדים של חופשות/מתנות/בונוסים וכו'.

יש נהירה לתחום, ואנשים מריחים מרחוק את הפוטנציאל (שאולי לא יתממש) שלהם בחבילה הזו.

* לא מייעץ להיכנס לתחום. תואר של 3 שנים (ש80% מהסטודנטים עושים ב4 שנים) בתחום שלא מעניין אותך לדעתי זה התאבדות מוחית מטורפת.

פגשתי הרבה אנשים שהגיעו/מגיעים לתחום מרצון לכסף. הרבה חברים שלי, שאני לא חושב שיש להם יכולות לוגיות טובות, קליטה מהירה, יכולות למידה וכו' - רוצים ללמוד מדעי המחשב כי זאת האופציה היחידה. אין אלטרנטיבה באוניברסיטה למשהו שאפשר ללמוד שבאמת יתן לך את הכישורים הנדרשים להרוויח כמו שאתה רוצה. המצב של שאר ההנדסות, אולי למעט חשמל ועוד כמה נבחרות, לא כזה טוב בארץ.

עכשיו אני לא יודע אם הבועה תתפוצץ או לא, אבל כמה דברים שעלו לי לראש כשאני נכנסתי לתחום:
1. לעומת עריכת דין, בהייטק תמיד אפשר לגדול עוד. מפני שתמיד יש את היכולת לייצר ולחשוב על רעיונות וטכנולוגיות חדשות, תמיד מציירים פרוייקטים חדשים ובמידה ויש את הכסף ואת הרעיון, אז אפשר לייצר עוד מקומות עבודה בהייטק. טכנולוגיות חדשות ומחקר ופיתוח, זה משהו שיש בהייטק שלדעתי משאיר אותו סקלבילי יותר מאשר עריכת דין.
2. גם אם אני לא אעסוק בפרופר תכנות, הסקילים שיש לי חשובים בטירוף. אני באמת לא מבין איך לא כל אדם יודע קצת פיית'ון. אולי אחרי 4-5 שנים של תכנות אני לא זוכר לאחור איך היה לי בהתחלה, אבל לדעת פיית'ון וסקריפטינג זה פשוט וחשוב כמו לדעת להדליק מחשב, לדעתי.
3. תכנות ועולם ההייטק הוא לא עבודה פיזית, איכות לא נמדדת בכמות, ומתכנתים טובים ואיכותיים לא קל למצוא. אני פשוט צריך לשאוף תמיד להיות טוב ולהשתפר, ואם אני משלים עם העובדה הזאת, תהיה לי עבודה. או ככה לפחות שכנעתי את עצמי.

מסכים עם מה שאמרת...

לדעתי כבר עכשיו יש התפוצצות שעל כל משרה יש לך בקלות 20+ מועמדים

אבל וזה אבל גדול

בשביל תותחי על זה ממש התחום ואין להם כמעט תחרות
אבל כל הבינוניים והממוצעים שהם הרוב למעשה יש תחרות בשפע והחיים שלהם יהיו ממש קשים

בהמשך עם קצת ניסיון מצבם ישתפר מעט אבל היכולת האישית קריטית יותר מכל תואר פורמלי וגם יותר מניסיון לא קטן...

אז מה שאמרת לא חל על אילו הממש תותחים שלהם אין ממש תחרות ביחס לכמות המשרות

אישית הגעתי נטו בגלל הכסף
אבל אני נשאר כי בגלל העבודה
באמת שאני לא יכול לראות את עצמי עובד במשהו אחר בסבבה כמו במקצוע הזה

נערך לאחרונה ב:
תואר של 3 שנים (ש80% מהסטודנטים עושים ב4 שנים) בתחום שלא מעניין אותך לדעתי זה התאבדות מוחית מטורפת.
להבדיל מ- 30 שנות עבודה בשכר נמוך?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
להבדיל מ- 30 שנות עבודה בשכר נמוך?
תואר במדעי המחשב לא מבטיח שכר גבוהה (למעשה כלום לא מבטיח..)

עדיף קודם לנסות ללכת על מה שאת מתחברת אליו ולא איפה שבתיאוריה או סטטיסטית תרוויח הרבה כסף

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 521
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה