פגשתי הרבה אנשים שהגיעו/מגיעים לתחום מרצון לכסף. הרבה חברים שלי, שאני לא חושב שיש להם יכולות לוגיות טובות, קליטה מהירה, יכולות למידה וכו' - רוצים ללמוד מדעי המחשב כי זאת האופציה היחידה. אין אלטרנטיבה באוניברסיטה למשהו שאפשר ללמוד שבאמת יתן לך את הכישורים הנדרשים להרוויח כמו שאתה רוצה. המצב של שאר ההנדסות, אולי למעט חשמל ועוד כמה נבחרות, לא כזה טוב בארץ.
עכשיו אני לא יודע אם הבועה תתפוצץ או לא, אבל כמה דברים שעלו לי לראש כשאני נכנסתי לתחום:
1. לעומת עריכת דין, בהייטק תמיד אפשר לגדול עוד. מפני שתמיד יש את היכולת לייצר ולחשוב על רעיונות וטכנולוגיות חדשות, תמיד מציירים פרוייקטים חדשים ובמידה ויש את הכסף ואת הרעיון, אז אפשר לייצר עוד מקומות עבודה בהייטק. טכנולוגיות חדשות ומחקר ופיתוח, זה משהו שיש בהייטק שלדעתי משאיר אותו סקלבילי יותר מאשר עריכת דין.
2. גם אם אני לא אעסוק בפרופר תכנות, הסקילים שיש לי חשובים בטירוף. אני באמת לא מבין איך לא כל אדם יודע קצת פיית'ון. אולי אחרי 4-5 שנים של תכנות אני לא זוכר לאחור איך היה לי בהתחלה, אבל לדעת פיית'ון וסקריפטינג זה פשוט וחשוב כמו לדעת להדליק מחשב, לדעתי.
3. תכנות ועולם ההייטק הוא לא עבודה פיזית, איכות לא נמדדת בכמות, ומתכנתים טובים ואיכותיים לא קל למצוא. אני פשוט צריך לשאוף תמיד להיות טוב ולהשתפר, ואם אני משלים עם העובדה הזאת, תהיה לי עבודה. או ככה לפחות שכנעתי את עצמי.