• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יומן המסע שלי בן 26

• פותח הנושא פותח הנושא PassiveInvest
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התפתחות בעלילה:
נותרו דירות מחיר למשתכן ללא דורש בעיר מגורנו.
המחירים למטר מאד מרשימים, 6000 שקל למטר, וזה לפני ההטבה מהמדינה 60 אלף ש"ח שנקבל אחורה במידה ונרכוש.
כרגע ההון העצמי שלנו עומד בסביבות 500k +-
בחישוב זריז, אם אלו דירות של 100 מטר אז אנחנו מדברים על דירה חדשה במחיר של600k, כלומר יכולה לצאת עסקה לפועל במחיר של 650k.
כלומר חסרים לנו 150k לדירה משלנו. 150k זה סכום שאנחנו חוסכים בשנה, כנראה נצטרך עוד סכום לא מבוטל עבור התקנה של מזגנים לבית ועוד דברים שלא חשבתי עליהם עדיין( עו"ד וכו').
משכנתא לא חושב שנקח כי יכול להיות שההורים יתנו את ההלוואה, למרות שהלוואה זולה קצרה ל5 שנים היא בהחלט סבירה.
אם נלך על העסקה, נסגור לנו את עניין המגורים ונחיה ללא תשלומי שכירות בשנים הקרובות( למרות שגם עכשיו אנחנו לא משלמים שכירות כי גרים בדירה של ההורים, אבל ההטבה לא תמשך לנצח).
מטרת הדירה היא לא השקעה, אמנם אנחנו לא יודעים מה יהיה איתנו ב 5 שנים הקרובות( רק אז יהיה אפשר למכור) אבל עד אז, אני ממש רוצה להשאר בעיר מגוריי וגם אשתי ולכן העסקה נראית כדאית.
אם ככה, התכנית משתנה לחלוטין ולכן אצטרך להנזיל את כל הכספים שלנו שנמצאים כרגע 75% מנייתי בבהילות.
דעתכם נורא חשובה לי, אשמח נורא אם מישהו יוכל לשתף אותי בתובנות שלו, זה יעזור לנו ממש.
עריכה נוספת:
ואז כמובן נמשיך עם המטרה הראשונית לאחר שנסיים עם כל תשלומי הדירה, נשאר פנויים להשקעה מחדש בתיק ההשקעות שלנו ונתחיל מ-0 עם דירה באמתחתנו.

נערך לאחרונה ב:
קודם כל תבדוק שמה שנשאר אכן מתאים לך ולאישתך, כולל השכונה, השכנים בבניין וכו'.
אולי תגלה שנשארו רק דירות שאתם בכלל לא רוצים.
דבר שני, כמה זמן יקח עד לקבלת מפתח? זה פרויקטים שכבר בבנייה?
אני לא יודע אם הייתי ממהר למכור את התיק, כנראה שהייתי לוקח משכנתא מקסימלית, כולל מסלול פיתוי וסוגר את המסלולים הלא טובים. ונשאר עם החלק הכי זול/זה שהכי נוח לי איתו לאורך זמן.
תנסו לחשב כמה תצטרכו להוסיף על המסביב (ריהוט, עו"ד וכו')
בהצלחה

התפתחות בעלילה:
המחירים למטר מאד מרשימים, 6000 שקל למטר, וזה לפני ההטבה מהמדינה 60 אלף ש"ח שנקבל אחורה במידה ונרכוש.
בחישוב זריז, אם אלו דירות של 100 מטר אז אנחנו מדברים על דירה חדשה במחיר של600k, כלומר יכולה לצאת עסקה לפועל במחיר של 650k.
כלומר חסרים לנו 150k לדירה משלנו. 150k זה סכום שאנחנו חוסכים בשנה, כנראה נצטרך עוד סכום לא מבוטל עבור התקנה של מזגנים לבית ועוד דברים שלא חשבתי עליהם עדיין( עו"ד וכו').
משכנתא לא חושב שנקח כי יכול להיות שההורים יתנו את ההלוואה, למרות שהלוואה זולה קצרה ל5 שנים היא בהחלט סבירה.
אם נלך על העסקה, נסגור לנו את עניין המגורים ונחיה ללא תשלומי שכירות בשנים הקרובות( למרות שגם עכשיו אנחנו לא משלמים שכירות כי גרים בדירה של ההורים, אבל ההטבה לא תמשך לנצח).
מטרת הדירה היא לא השקעה, אמנם אנחנו לא יודעים מה יהיה איתנו ב 5 שנים הקרובות( רק אז יהיה אפשר למכור) אבל עד אז, אני ממש רוצה להשאר בעיר מגוריי וגם אשתי ולכן העסקה נראית כדאית.
אם ככה, התכנית משתנה לחלוטין ולכן אצטרך להנזיל את כל הכספים שלנו שנמצאים כרגע 75% מנייתי בבהילות.
דעתכם נורא חשובה לי, אשמח נורא אם מישהו יוכל לשתף אותי בתובנות שלו, זה יעזור לנו ממש.
עריכה נוספת:
ואז כמובן נמשיך עם המטרה הראשונית לאחר שנסיים עם כל תשלומי הדירה, נשאר פנויים להשקעה מחדש בתיק ההשקעות שלנו ונתחיל מ-0 עם דירה באמתחתנו.
תדע מה קורה איתך ואז תהיה חכם יותר לגבי העסקה.
- זו דירת החלומות שלכם? אתם לא תצאו ממנה אף פעם? אם כן - תקנה.
- מתכנן ילדים והיא לא מתאימה? תרצה לעבור לעיר אחרת? סיבה כלשהי שאתה עדיין לא יודע אותה? אתה תרצה למכור/להשכיר אותה.
מישהו יקנה? מישהו ישכיר? לא יודע, תבדוק את השוק.
אם תרצה להשכיר, ואכן אתה חושב שזה לא יהיה מאוד קשה, בכמה תוכל להשכיר? האם זו תשואה שאתה בסדר איתה לעומת האופציה השניה של להיות בVT?
מה היא עליית הערך לדירות דומות באזור?

שאלה אחרונה שהייתי שואל את עצמי:
- אם זה מציאה, למה אף אחד לא קנה? מה הקאטצ?

קודם כל תבדוק שמה שנשאר אכן מתאים לך ולאישתך, כולל השכונה, השכנים בבניין וכו'.
אולי תגלה שנשארו רק דירות שאתם בכלל לא רוצים.
דבר שני, כמה זמן יקח עד לקבלת מפתח? זה פרויקטים שכבר בבנייה?
אני לא יודע אם הייתי ממהר למכור את התיק, כנראה שהייתי לוקח משכנתא מקסימלית, כולל מסלול פיתוי וסוגר את המסלולים הלא טובים. ונשאר עם החלק הכי זול/זה שהכי נוח לי איתו לאורך זמן.
תנסו לחשב כמה תצטרכו להוסיף על המסביב (ריהוט, עו"ד וכו')
בהצלחה

תודה רבה, בהחלט נקודות חשובות שצריך לשים לב אליהם. קודם כל כמו שאמרת, הכי חשוב זה קודם לראות שהמקום בכלל לטעמנו, מרגיש לי ש" נדלקנו" יותר מדי.
אנחנו לא יודעים אם הפרויקטים בבניה אז גם זמן עד קבלת מפתח אין לנו מושג.
יום ראשון נלך לבדוק את השטח.
לגבי ההמלצה על להשאיר את התיק, זה גם משהו שנצטרך לחשוב עליו.
לגבי ריהוט, מוצרי חשמל וכו' יש לנו את רב מה שאנחנו צריכים כבר בבית עכשיו, כך שאני לא רואה נזק רציני.
הנזק היחידי שאני רואה הוא העו"ד ומזגנים, אולי שיפוץ קטן, כי הבנתי שהמפרטים של הדירות די דלים.

תדע מה קורה איתך ואז תהיה חכם יותר לגבי העסקה.
- זו דירת החלומות שלכם? אתם לא תצאו ממנה אף פעם? אם כן - תקנה.
- מתכנן ילדים והיא לא מתאימה? תרצה לעבור לעיר אחרת? סיבה כלשהי שאתה עדיין לא יודע אותה? אתה תרצה למכור/להשכיר אותה.
מישהו יקנה? מישהו ישכיר? לא יודע, תבדוק את השוק.
אם תרצה להשכיר, ואכן אתה חושב שזה לא יהיה מאוד קשה, בכמה תוכל להשכיר? האם זו תשואה שאתה בסדר איתה לעומת האופציה השניה של להיות בVT?
מה היא עליית הערך לדירות דומות באזור?

שאלה אחרונה שהייתי שואל את עצמי:
- אם זה מציאה, למה אף אחד לא קנה? מה הקאטצ?
דירת החלומות - בטוח לא, אבל אני גם לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק עם דירה יקרה שלא לצורך במיוחד בגיל צעיר.
יש מחשבה על ילדים, כן. האם זה בהכרח מתאים לבית עם ילדים? אין לי מושג כרגע כי לא ראיתי את הדירה ואלו בהחלט שאלות טובות, כל עניין המי יקנה? אם עכשיו אף אחד לא רוצה לקנות במחיר כזה זול, למה שמישהו ירצה לקנות בעתיד?
לגבי שכירות אני יודע שיש עליה בביקוש בעיר שלי, והמחירים כבר התחילו להיות די גבוהים, אך יכול להיות מצד שני שההיצע הגדול והבניה המאסיבית של דירות מחיר למשתכן בהחלט תפגע בתשואות העתיד.
עם VT אני מרגיש הרבה יותר בנוח.
אם להגיד את האמת, המחשבות על קנית דירה כמעט נעלמו כליל מהראש שלי, אך המחיר האטרקטיבי שוב פעם החזיר אותן לראש שלי.
ההורים גם די מדרבנים לשקול ברצינות את העסקה. כרגע אני גם בעמדה לא נוחה מולם, כי אני כאילו גר בדירה שלהם ואם אני אסרב לעסקה כזאת זה יראה לא טוב מהצד שלהם, אני חושש( יש מי שיגיד פרזיט? )
לכן אני אצטרך לעשות חושבים טוב, מה שיכול גם לגרור יציאה מהבית שלהם ( מרצוני כמובן ) על מנת שהמחשבה תהיה צלולה יותר וללא הרגשה לא נעימה כמו שיש לי עכשיו

עדכון חצי שנה:
אז עברה לה חצי שנה מאז שפתחתי את הפוסט לראשונה, זה נחמד לראות את השינויים ואיך אנחנו מתקדמים, אני מוצא את זה כדבר מועיל בשבילי לצורך התיעוד וכמובן לומד המון מהתגובות שלכם במידה ויש וזה נותן ערך מוסף עצום להמשך העדכונים ביומן מסע הזה שלנו.
אז תודה רבה לכם!

כל הסכומים בשקלים.
מזומן - 121.5k
מניות- 409.5k בהתפלגות הבאה:

Vt - 351.6 K, 1181pcs
Vfh - 28.4k, 122pcs
Fb - 20.2k, 22pcs
Vti - 8.75k, 14pcs

נזיל סה"כ - 531.1k.
Rsu - 2.66k
Espp - 6.5k

ההוצאות שלנו עלו בצורה מאד משמעותית והשכר הולך להחתך בצורה דרסטית.
אני כרגע עובד במשרה מלאה ולומד במקביל ולכן משלם גם שכר לימוד, אז ההוצאות בהתאם.
אשתי סיימה תואר ועוד מעט מסיימת התמחות, אך עכשיו מתכוננת למבחנים הקשים לקבלת רישיון ולכן לא תעבוד קרוב לחצי שנה מחודש פברואר.
כתוצאה מכך,
אחוז החסכון והשכר ירד בצורה משמעותית, אך אנחנו רואים את זה כרידה לצורך עליה.

נערך לאחרונה ב:
שכרתם דירה?

כן, שוכרים יחידת דיור.
אז ככה שכל חודש מוציאים עוד 2500 שכר דירה וכל החשבונות מים חשמל וכו'.
כך שאנחנו רואים עוד ירידה של 3k בחודש לפחות רק על דיור.
יש לי קצת עומס בלימודים ועבודה, אבל החלטתי שברגע שירגע,
לעשות סדר בהוצאות ולהתחשב בעובדה שאשתי לא הולכת לעבוד תקופה ולראות איך אנחנו צולחים את זה יפה.

נערך לאחרונה ב:
לעשות סדר בהוצאות ולהתחשב בעובדה שאשתי לא הולכת לעבוד תקופה ולראות איך אנחנו צולחים את זה יפה.
כל עוד אין לכם ילדים וגם אין חו"ל (קורונה), זאת תקופה מעולה לחסוך. רק צריך לזכור איפה להיות נדיבים עם עצמכם כדי שהחיים יהיו נעימים.
הצעה שלי:
לחסוך במזון - ללמוד לבשל היטב, ללמוד איך להכין לכמה ימים מראש/להקפאה, לקצץ בטייק אווי, לקבל אוכל מבושל מההורים.
לחסוך בבגדים וללמוד לקנות בחנויות יד2 שוות במיוחד (אנחנו מוציאים ביחד בערך 1000 ש"ח לשנה, כולל תחתונים וגרביים).
לטייל בארץ, אפילו לקחת צימר פעם בכמה חודשים - זה בשביל הנפש.
לא ברור לי איך חלוקת הפרנסה אצלכם וכמה נטו יישאר אחרי שזוגתך תפסיק לעבוד אבל נראה לי שעם תוספת הוצ' הדיור אתם יכולים להגיע לסדר גודל של 6K-7K הוצאות לחודש בלי תחושת עונש קשה.

ללמוד לבשל זאת המטרה העיקרית שלי לזמן הקרוב.
אנחנו עובדים הרבה שעות וכשמגיעים לבית כבר סחוטים, ככה שהאפשרות המהירה היא כמובן לקחת אוכל מההורים ויצא מצב שכבר שנה ומעלה גרים לבד ועדיין מבשלים על הפנים כמו שכבר אפשר לראות מהתחלת השרשור:)

לגבי קנית בגדים, אנחנו לא קונים המון בגדים ואם כבר קונים אז לא חייב מותגים, לכן זאת לא הוצאה כבדה במיוחד עבורנו.
כמו שאמרתי עיקר ההוצאות עכשיו הם דיור ולימודים, שמסתכמים בממוצע באיזור 3800 חודשי.
כך שנראה שכולל ההוצאות העכשוויות שלנו בממוצע 7k יהיה הכיוון הריאלי.
אני לא חושב שאשתי תראה את עצמה קונה אי פעם בגדים בחנות יד שניה, אבל את הכיוון הבנתי :)
אשתי הייתה בהתמחות לכן המשכורת שלה הייתה בערך 6.5 - 7k
אז אנחנו נשארים עם 13k בערך, במקום ה-20k שהתרגלנו אליהם לתקופה הקרובה.
ולגבי חופשה, גם בגלל הקורונה תאמת וגם בגלל הלימודים שלי די הזנחתי את עניין הפנאי ואני מרגיש כבר תסכול אצל אשתי, לכן זה הדבר הראשון המתבקש ברגע שאתאפס על עצמי.
תודה רבה לך @בת העמק

נערך לאחרונה ב:
ללמוד לבשל זאת המטרה העיקרית שלי לזמן הקרוב.
אז אני אתן לך כמה המלצות לאדם שהוא גם חדש בתחום וגם צריך הסבר ברור וגם אין לו הרבה זמן :)
בפורום שלנו ממליצה על השרשורים הבאים:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/בישול-מטבח-tricks-tips.10937/
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/מתכונים-בריאים-פשוטים-וזולים.2983/
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/בשל-יום-אכול-חודשיים.2076/
ברחבי האינטרנט אני ממליצה על האתרים הבאים:
מתכונים בעשר דקות
בלוג האוכל של עז תלם (ההקדמה הארוכה לפני כל מתכון נותנת הסבר טוב עליו ומה האפשרויות להחליף מצרכים)
ניקי ב - קטגוריית המתכונים הקלים והמהירים

מצפים לילד בע"ה שאמור להיוולד בחודשים הקרובים כך שמקבלים עזרה עצומה מההורים כמעט בכל דבר.
אישתי הפסיקה לעבוד.
יש שינוי קטן בתיק,
VFH נמכר ב- 74.5$ לחתיכה.
מניות ESPP שנצברו התקופה, נמכרו והועברו לקנית VT.
הוספתי 2 מניות של חברות בסכומים קטנים שבא לי להמר עליהן, לא יודע מה יצא מזה בסופו של דבר, אבל בכל אופן החלטתי שלא לתת למניות היחידניות בתיק שלי מקום של יותר מ- 10% ואם הן יעברו את ה- 10% אני אקצץ, אם הן ירדו ואפסיד את כל הכסף עליהם, פשוט אמשיך עם האסטרטגיה של VT.
המניות שהתווספו הן: Jd ו - SE.

כל הסכומים בשקלים.
מזומן - 127k (יש הרגשה באוויר של ירידות? אני לא יודע, אם יהיו כנראה שהפלח יתכווץ לטובת קניה של VT)
מניות- 475.8k בהתפלגות הבאה:

Vt - 424.5K, 1338pcs
JD - 40pcs - 12.5K
SE -13pcs 10.6K
Fb - 18.8K, 22pcs
Vti - 9.4k, 14pcs

נזיל סה"כ - 592.2k.
Rsu - 3.3k
Espp - 3k

אם להגיד את האמת, המחשבות על קנית דירה כמעט נעלמו כליל מהראש שלי, אך המחיר האטרקטיבי שוב פעם החזיר אותן לראש שלי
מה קרה עם זה בסוף?

מה קרה עם זה בסוף?
תודה ששאלת,
הייתי סגור על כך שאני לא רוצה לקנות בית, אישתי חשבה הפוך ממני, אבל כשאני שואל אותה אם היא בטוחה ב100% כי אם כן, אז נצטרך להנזיל את התיק, כי אף אחד לא מבטיח שברגע שנרצה לקנות את הדירה (זכינו במחיר למשתכן) הכסף יחכה לנו שם, כמעט 80% מהתיק נמצא במניות ואני לא מעוניין בלקחת כסף מההורים לטובת זה, ואז משתנה לה הדעה והיא מתחילה להתלבט.
לאחרונה גם אני טיפה מתלבט כי אישתי בהריון ופתאום בית כשיש ילד זה הכי הגיוני ואני ממש מפחד לגרום לה צער במידה והיא כן תרצה ובסופו של דבר ה- worst case scenario יתממש.
אנחנו באמת בעמדה לא יציבה כרגע, כנראה שאם תהיה נפילה דרמטית בזמן הקרוב, אז לא יהיה על מה לדבר בכלל, כל עוד השוק נמצא במצב יציב יחסית אז אנחנו עוד מדברים באוויר.
נחכה שהקבלן יקרא לנו, הבנו שזה אמור לקרות בקרוב, קיבלנו כבר מייל בנושא לא מזמן
ואז, אולי, דברים ישתנו.

אנחנו באמת בעמדה לא יציבה כרגע, כנראה שאם תהיה נפילה דרמטית בזמן הקרוב, אז לא יהיה על מה לדבר בכלל, כל עוד השוק נמצא במצב יציב יחסית אז אנחנו עוד מדברים באוויר.
זה נשמע כאילו אתם משקיעים לטווח קצר, עם סיבולת סיכון נמוכה, בתיק מנייתי, שזה אבסורד. אתם חושבים ברצינות על דירה בזמן הקרוב, אבל התיק מושקע בסיכון כזה שנפילה תמנע מכם לקנות אותה. זה לפחות מה שאני מבין מהפוסט.
כמובן שאני לא מייעץ כלום. לא יודע לאן ילך השוק ומה כדאי לכם לעשות.

זה נשמע כאילו אתם משקיעים לטווח קצר, עם סיבולת סיכון נמוכה, בתיק מנייתי, שזה אבסורד. אתם חושבים ברצינות על דירה בזמן הקרוב, אבל התיק מושקע בסיכון כזה שנפילה תמנע מכם לקנות אותה. זה לפחות מה שאני מבין מהפוסט.
כמובן שאני לא מייעץ כלום. לא יודע לאן ילך השוק ומה כדאי לכם לעשות.

פתאום כשאתה אומר את זה, אנחנו באמת נראים כמו משקיעים לטווח קצר עם סיבולת סיכון נמוכה.
הייתי בגישה של אם השוק נופל אז לא נקנה דירה, אם השוק לא נופל אז כן נקנה דירה.
הזכיה הזאת במחיר למשתכן באמת שמה אותנו כרגע בין הפטיש לסדן.
תודה רבה על תשומת הלב,
אני חושב שפשוט נשקול את צעדינו באופן יותר רציני, נגיע להחלטה וזהו.

ממה שאני מבין, בזכות העובדה שמדובר במחיר למשתכן, ובזכות הסכום הנזיל בעו"ש, ניתן לקנות את הדירה עם משכנתא גם בלי לגעת בתיק ההשקעות, ואם המניות בהפסד אפשר להמתין עד להתאוששות, ואז למחזר (או להשאיר את המשכנתא, שכן לטווח הארוך בסבירות לא מבוטלת VT ישיג תשואה טובה מריבית המשכנתא).
כך שלאו דווקא יש הכרח להיות over-זהירים כאילו יש לזוג מליון הון עצמי והם רוצים לקנות דירה ב4 מליון וכל ההון במניות.

*לא טוען שזו הדרך הנכונה\משתלמת יותר, אך נראה שהיא פיזיבילית.

נערך לאחרונה ב:
@PassiveInvest במחיר דירה של 600K עם חיסכון של 150K לשנה, אתם תוכלו לקנות את הדירה בכל תרחיש בשוק ההון. מה שכן אם אתם מחליטים ללכת לכיוון של רכישה אז לדעתי כדאי להשאיר כסף חדש במזומן כדי לבצע את התשלומים ההדרגתיים לפרוייקט. שימו לב שיש גם אפשורת לקחת כסף זול ממכשירים פיננסים קרן פנסיה והשתלמות וייתכן שכלל לא תצטרכו ממש משכנתא כי עד שתבנה הדירה ועם קצת סיוע מההורים כבר תחסכו מספיק כסף עבורה. (הדירה על הנייר נכון?)

לכן במצב שלכם סביר להישאר בבורסה.

ג"נ אני נהגתי הפוך (מכרתי את כל המניות לפני רכישה בשביל הביטחון שאוכל לשלם) אבל אצלי הנכס היה שנים ארוכות של חיסכון משפחתי ואצלכם ב5-6 שנים אתם חוסכים את כל עלות הנכס. זה מצב אחר.

היי
הייתי בוחר אם לקנות את הדירה או לא בהתאם לדירה ולצרכים שלכם, ובהתאם לכך מוותר עליה (ולא מזכיר את שמה עוד לעולם, גם כשמחירה יכפיל את עצמו בעוד שנים) או מוציא את הכסף מהמניות, כן כן עכשיו, חותם על זיכרון דברים וקונה את הדירה.
אתה לא חייב להוציא את כל הכסף. אתה יכול להביט על החוזה ולנהל סיכונים כפי שהוצע לך.. אבל את רוב הכסף אני אישית הייתי מוציא. משאיר את קרן ההשתלמות ואת השאר מוציא, ליתר דיוק. כשכבר יש נכס על השולחן זה לגיטימי ומתבקש. אתה לא רוצה לחתום על נכס ואז שהמניות יצנחו.

בכל עניין החיסכון אני תמיד בעד לקצץ איפה שמהותי, אגרסיבית, ולא להתחיל להתקטנן על מאה לפה מאה לשם.

צימר פעם בכמה חודשים - זה בשביל הנפש.

צימר פעם בכמה חודשים זה בשביל הנפש? לא ידעתי. מכאן זה נראה כמו עוד אמרה צרכניסטית..
בואו נהיה מדויקים - לשבור שגרה פעם בכמה חודשים זה בשביל הנפש. טבע זה בשביל הנפש. הצימר הוא מותרות, מותרות שעולה כסף, שאולי מתאימה ואולי לא מתאימה לכם (אני אישית מעולם לא הבנתי את הקטע בליסוע לאיזה חור בשביל ג'קוזי ולחזור. אבל אני גבר, פונקציונאלי כזה. לא רואה את הטעם. אם רוצים טבע נוסעים לטבע עם כל מגרעותיו ויתרונותיו).

אם בתחזוק זוגיות עסקינן זה משהו אחר, ואז אולי זה שווה.
אבל אני הייתי לוקח את הכסף ומשקיע בחוויות אחרות. אפילו חו"ל עדיף, לפחות יש תרבות אחרת, יציאה מאיזור הנוחות. אבל צימר?

אני פשוט מעדיף העלאה יומית מורגשת באיכות החיים, מ"לצבור תסכול" ואז פעם בכמה חודשים "לשחרר קיטור" ולצאת לחופשה.
זאת הגישה הישראלית הטיפוסית. אני פחות בעד. לי זה נראה כמו משטר דיאטה קפדני שפעם בכמה זמן יורדים על 4 חפיסות של שוקולד. לא, זאת לא דיאטה טובה.
עדיפה דיאטה מאוזנת, עם חיסכון שלא גורם תסכול לאף אחד, ואז לא צריך "לפצות" את עצמנו בשום דבר ואפילו חוסכים יותר.
אתם צעירים. הבעיה בלהיות צעיר היא שלא יודעים כמה זה כיף עד שמזדקנים (קלישאה אבל נכון).
אתם לא חוגגים את זה שהברכיים לא כואבות, שהראש מפוקס, שאתם יכולים לישון בשטח, שאתם יכולים לרוץ ולהרגיש את הלב פועם אחרי מרתון. את אלה תחגגו. את הצימרים המשעממים תשאירו למבוגרים. יש לכם מספיק עכשיו.

נערך לאחרונה ב:
התפתחות בעלילה:
עריכה נוספת:
אנחנו גם מתלבטים אם להירשם למחיר למשתכן - התכנית לא מתה מאז שכחלון לא באוצר חח?
אתה יכול לפרט קצת , מה הכוונה נותרו דירות בלי דורש, הייתם רשומים להגרלה הזו או שפשוט פתחו אותה לציבור הרחב?
באיזה ישוב זה אם אפשר לשאול? זה נשמע לי מחיר מגוחך בשביל דירה 100 מטר אבל מה מחיר השוק "האמיתי" של דירה כזו?
מאוד קוסם לי בזמן האחרון לקחת סכום כזה שיושב לי בעוש ולקנות דירה באיזה ישוב מרוחק בלי כאבי ראש אבל קשה לעזוב אזור שגדלנו בו שהמשפחה נמצאת רבע שעה נסיעה וכו'.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
סול יומן המסע של סול יומני מסע אישיים 35
סטארטר יומן המסע של סטארטר יומני מסע אישיים 22
S יומן המסע של Shabi יומני מסע אישיים 17
מוריה יומן המסע של מוריה יומני מסע אישיים 93
O יומן של חבר חדש בפורום יומני מסע אישיים 22
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
C יומן יבש יומני מסע אישיים 7
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 45
H בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 11
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 47
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ט יומן של התחלה מהוססת יומני מסע אישיים 17
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 58
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 18