מוריה
משתמש רגיל
- דירוג
- 579
אז למי שלא מכיר אותי... תקראו את הפוסט הזה
https://www.hasolidit.com/פוסט-אורח-סולידית-עם-6-ילדים
או בקצרה:
אני אמא למספר ילדים לא מבוטל... ועדיין חיה באופן סולידי (למדי) וחותרת לפרישה מוקדמת (יחסית).
אני כותבת את היומן הזה כי אני חייבת -חייבת - חייבת לעצמי
להגיע ליעד שלי,
שהוא פרישה מוקדמת בעוד עשור.
החלטתי שלתעד את הדרך יעזור לי לעמוד ביעדים (הלא קלים...) ואולי גם לעזור לכמה אנשים על הדרך.
איפה אנחנו עומדים כיום?
1. בעלי ואני מנהלים ביחד עסק במשרה מלאה. (אחת מה"עבודות מהצד" שתיארתי בפוסט ההוא, הפכה לעסק עיקרי. עזבנו שנינו את שאר העבודות שלנו, וזה הגדיל לנו את ההכנסה.)
2. תיק ההשקעות שלנו גדל, והוא עכשיו כולל כ-800K.
3. בנוסף, יש בבעלותינו 2 דירות להשקעה, ואנחנו חיים בשכירות זולה.
3. קרן חרום בסך 4 חודשים.
4. רמות החיסכון השתנו בתקופות שונות. לפני שנה, סופסוף עלינו חזרה על הגל, ומאז חוסכים כ-40% מההכנסה נטו.
5. יש לנו תכנית מפורטת לפרישה בעוד עשור. (למי שתוהה, חגגתי לא מזמן 40) התכנית מורכבת מחיסכון אגרסיבי והשקעה בשוק ההון+נדלן להגדלת ההון העצמי עד ליעד.
כדי להגיע ליעד - אנחנו צריכים ממש ממש ממש להיות בפוקוס על החיסכון החודשי.
משמעת, אופטימיות ומיקוד.
החיסכון החודשי זה המפתח שלנו בעצם לעצמאות!
משום מה, זה לא נהיה קל עם השנים... להיפך.
כל חודש זה מרגיש לי מחדש נס שאנחנו עומדים בזה, וזה דורש המון לוליינות והתמודדויות סביב הרצון לספק לילדים את מה שהם צריכים בהווה, מול הצורך לבנות את העתיד....
לכן אני אשתדל לכתוב ולתעד את הדרך, כדי שהמחויבות שלי תקבל מסגרת נוספת. תאחלו לי בהצלחה
https://www.hasolidit.com/פוסט-אורח-סולידית-עם-6-ילדים
או בקצרה:
אני אמא למספר ילדים לא מבוטל... ועדיין חיה באופן סולידי (למדי) וחותרת לפרישה מוקדמת (יחסית).
אני כותבת את היומן הזה כי אני חייבת -חייבת - חייבת לעצמי
להגיע ליעד שלי,
שהוא פרישה מוקדמת בעוד עשור.
החלטתי שלתעד את הדרך יעזור לי לעמוד ביעדים (הלא קלים...) ואולי גם לעזור לכמה אנשים על הדרך.
איפה אנחנו עומדים כיום?
1. בעלי ואני מנהלים ביחד עסק במשרה מלאה. (אחת מה"עבודות מהצד" שתיארתי בפוסט ההוא, הפכה לעסק עיקרי. עזבנו שנינו את שאר העבודות שלנו, וזה הגדיל לנו את ההכנסה.)
2. תיק ההשקעות שלנו גדל, והוא עכשיו כולל כ-800K.
3. בנוסף, יש בבעלותינו 2 דירות להשקעה, ואנחנו חיים בשכירות זולה.
3. קרן חרום בסך 4 חודשים.
4. רמות החיסכון השתנו בתקופות שונות. לפני שנה, סופסוף עלינו חזרה על הגל, ומאז חוסכים כ-40% מההכנסה נטו.
5. יש לנו תכנית מפורטת לפרישה בעוד עשור. (למי שתוהה, חגגתי לא מזמן 40) התכנית מורכבת מחיסכון אגרסיבי והשקעה בשוק ההון+נדלן להגדלת ההון העצמי עד ליעד.
כדי להגיע ליעד - אנחנו צריכים ממש ממש ממש להיות בפוקוס על החיסכון החודשי.
משמעת, אופטימיות ומיקוד.
החיסכון החודשי זה המפתח שלנו בעצם לעצמאות!
משום מה, זה לא נהיה קל עם השנים... להיפך.
כל חודש זה מרגיש לי מחדש נס שאנחנו עומדים בזה, וזה דורש המון לוליינות והתמודדויות סביב הרצון לספק לילדים את מה שהם צריכים בהווה, מול הצורך לבנות את העתיד....
לכן אני אשתדל לכתוב ולתעד את הדרך, כדי שהמחויבות שלי תקבל מסגרת נוספת. תאחלו לי בהצלחה