• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יומן החלטה

• פותח הנושא פותח הנושא מרקר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מרקר

משתמש רגיל
דירוג
783
* פרטים מסוימים שונו לטובת הגנת פרטיות

אני בשנות ה-20 המאוחרות. מאז ומעולם רציתי את הזמן שלי לעצמי ולא התחברתי לקונספט של עבודה למען אחרים (למען העניין של עצמי אין לי בעיה לעבוד גם כל היום גם אם זה למען אחרים בסופו של דבר, אבל לעבוד במסגרת זה משהו שדי מפריע לי והייתי מעדיף לעבוד מתי שאני מרגיש מוטיבציה). הבעיה המרכזית שתחום העיסוק שלי הוא לא משהו שאפשר ממש לעשות בו משהו לבד, אלא זה דורש עבודה של מאות אנשים ולהקים חברה אומר בסופו של יום לעבוד למען המשקיעים, ולכן אני לא מרגיש שיש לי אופציה בתחום שלי ממש לעבוד למען עצמי (אולי להיות עצמאי למען לקוחות, אבל לא לייצר מוצר רווחי של עצמי). תחום העיסוק שלי הוא גלובלי בענפי ההייטק.

קראתי לזה יומן ההחלטה כי אני מרגיש שאני נמצא צומת דרכים כל יום ואיני יודע במה לבחור ולכן אני צריך להחליט. מצד אחד אם אמשיך לעבוד ארוויח שכר שיעלה לי את ההון, ומצד שני אפסיד זמן שאולי יכולתי לתעל בצורה יותר נכונה להתפתחות שלי ולwell being שלי.

נכסים:
תיק השקעות (עוקב מדד): 325K USD (לא סופר בש"ח כי היעדים שלי היו תמיד דולריים)
קרנות כספיות+עוש: 30K ש"ח

הכנסות (ללא שוק ההון/דיבידנדים):
שכר חודשי נטו: בערך 18K ש"ח

הוצאות:
פחות מ3K בערך (אין הוצאות קבועות. הכל כמעט זה מותרות. אין לי זמן להוציא כסף בכל מקרה).

אני לא כולל פנסיה וקרן השתלמות כי זה לא נראה לי רלוונטי כרגע.

איפה אני רוצה לראות את עצמי?
אני שואף דבר ראשון להוריד באחוזי משרה או לחילופין להתפטר ולעבור למדינה מאוד זולה ולצאת שם לפרישה מוקדמת. אני מרגיש שבסוף אני די עובד למען מס הכנסה ולא משתלם לי לעבוד. לא ממש תעזור לי העלאה בשכר (אלא אם היא תהיה משמעותית לכיוון של 60K ברוטו). אני די מרוצה בעבודה שאני נמצא בה, אבל מרגיש לי שאין לי זמן לעצמי (עם הנסיעות/הפקקים וכדומה לוקח לי משהו כמו 11 שעות ביום. נשאר לי רק כ-4 שעות לעצמי ביום ואני מרגיש שזה לא מספיק לי), ולכן הייתי רוצה לראות יותר זמן לעצמי בעתיד הקרוב. אני כרגע בהתלבטות גדולה אם להמשיך עוד שנה-שנתיים ואז לקחת הפסקה או לקחת אותה עכשיו. אולי לעבור למדינה שהמיסים בה יותר נמוכים והדברים עובדים יותר טוב מפה (בלי פקקים, בלי טילים/מלחמות/פוליטיקה, עם מערכות שעובדות גם בימים שאני לא עובד, עם מחירים יותר שפויים, מזג האוויר פחות חם כל הזמן) ואז ירגיש לי יותר נח לעבוד שם.

יעדים לשנתיים הקרובות
1. תיק השקעות שיוכל לממן 1500 USD על מנת לחיות במקומות זולים בעולם (נניח דרום אמריקה/תאילנד/לא משנה איפה. פתחתי על זה שרשור בעבר לאיפה כדאי לעבור על מנת להנות מהארביטראז' הגאוגרפי). ואז אוכל לעבור לשם ולתהות מה כדאי לי (או עד שימאס לי להיות שם).
2. להעלאות שכר בצורה משמעותית בשביל להתגבר על מס הכנסה או לעבור לעבודה במדינה שמס ההכנסה נמוך והשכר גבוה (חוץ מארה"ב אין ממש אופציות).
3. לקדם תחביבים רבים שלי שאין לי זמן אליהם. (ללמוד הרבה דברים שלא הספקתי, לראות סרטים שלא הספקתי, טיולים שלא הספקתי, משחקי מחשב שלא הספקתי)
4. אולי לעשות שינוי קריירה לתחום אחר שיותר קל להיות בו עצמאי ויותר מניב. (רפואה? למרות שלטפל באנשים ממש לא מעניין אותי, אז אולי רופא חוקר)

אמשיך לעדכן פה את המצב בערך כל רבעון (עדכון הבא יהיה ב01.10).

האם אתה יכול להתחיל מ- MVP של המוצר?
אני מעריך שלא. זה תחום deep tech שדורש השקעות של כמה מליונים בציוד בשביל להגיע לPoC (אפשר לעבוד על משהו יותר תאורטי, אבל זה גם לא משהו לאדם אחד. מתישהוא יהיה צורך לבדוק את זה בעזרת ציוד קיים וזה גם יעלה המון). לכן האפיק לMVP זה בעיקר פתיחת חברה וגיוס.
שמעת על גישת ''אוקיינוס כחול''? אולי זה יוכל לעזור לך.
לא שמעתי, אני אברר. תודה רבה!

אני יכול גם לעבור לתחומים שיותר קל לעשות MVP כמו תוכנה בעיקר (נניח כל התחום של AI), אבל אני די חלוד בתחום ויקח לי זמן להגיע לstate of the art שם.

הוצאות:
פחות מ3K בערך (אין הוצאות קבועות. הכל כמעט זה מותרות. אין לי זמן להוציא כסף בכל מקרה).
אתה גר אצל ההורים אני מניח?
האם חלק מהשאיפות שלך קשורות לזוגיות?

בלי קשר, נשמע שהרבה מהרעיונות שלך קשורות לזה שאתה מרגיש פראייר או לזה שאתה רוצה ״לדפוק״ את המערכת. לא אומר שאתה לא צודק, אלא שלא בטוח שזו הדרך הנכונה לחיות את החיים. המון בהצלחה

אתה גר אצל ההורים אני מניח?
כן.
האם חלק מהשאיפות שלך קשורות לזוגיות?
לא מעוניין בזוגיות/ילדים.
בלי קשר, נשמע שהרבה מהרעיונות שלך קשורות לזה שאתה מרגיש פראייר או לזה שאתה רוצה ״לדפוק״ את המערכת. לא אומר שאתה לא צודק, אלא שלא בטוח שזו הדרך הנכונה לחיות את החיים. המון בהצלחה
אני בכלל לא מרגיש פראייר. אני דווקא חושב שאני בר מזל שלמדתי פיננסיים בגיל מוקדם ושאני טוב בתחומי הייטק ואוהב את זה וגר במדינה יחסית חופשית ומתקדמת. אני גם לא מרגיש שיש איזה "מערכת" שמנסה לפעול נגדי (למרות שיש המון הצעות לשיפור בנושא המס).

אני פשוט מרגיש שאני לא ממש אתקדם בקריירה מהעלאה כזו או אחרת שתלך למס הכנסה ולא רואה איך זה יקדם אותי (אני מאוד אוהב את העבודה, אבל לא מרגיש לי שלהישאר עוד כמה שנים יוסיף לי איזה ערך שאין לי כרגע). אני מתלבט אם לעבור עבודה, מדינה או לקחת הפסקה כמו שכתבו פה, או לנסות להקים משהו משלי, וכרגע עוד אין לי ממש החלטה ברורה.

אני בכלל לא מרגיש פראייר. אני דווקא חושב שאני בר מזל שלמדתי פיננסיים בגיל מוקדם ושאני טוב בתחומי הייטק ואוהב את זה וגר במדינה יחסית חופשית ומתקדמת. אני גם לא מרגיש שיש איזה "מערכת" שמנסה לפעול נגדי (למרות שיש המון הצעות לשיפור בנושא המס).

אני פשוט מרגיש שאני לא ממש אתקדם בקריירה מהעלאה כזו או אחרת שתלך למס הכנסה ולא רואה איך זה יקדם אותי (אני מאוד אוהב את העבודה, אבל לא מרגיש לי שלהישאר עוד כמה שנים יוסיף לי איזה ערך שאין לי כרגע). אני מתלבט אם לעבור עבודה, מדינה או לקחת הפסקה כמו שכתבו פה, או לנסות להקים משהו משלי, וכרגע עוד אין לי ממש החלטה ברורה.
הבנתי. רק להבהרה, לא שאלתי מחטטנות אלא להבין טיפה יותר טוב את תמונת המצב של ההוצאות העתידיות שלך
אני במקומך כן הייתי שוקל לקחת את האפשרות של לקחת חופש לכמה חודשים, בייחוד אם תוכל לעשות את זה כחל״ת מהעבודה הנוכחית שלך

* פרטים מסוימים שונו לטובת הגנת פרטיות

אני בשנות ה-20 המאוחרות. מאז ומעולם רציתי את הזמן שלי לעצמי ולא התחברתי לקונספט של עבודה למען אחרים (למען העניין של עצמי אין לי בעיה לעבוד גם כל היום גם אם זה למען אחרים בסופו של דבר, אבל לעבוד במסגרת זה משהו שדי מפריע לי והייתי מעדיף לעבוד מתי שאני מרגיש מוטיבציה). הבעיה המרכזית שתחום העיסוק שלי הוא לא משהו שאפשר ממש לעשות בו משהו לבד, אלא זה דורש עבודה של מאות אנשים ולהקים חברה אומר בסופו של יום לעבוד למען המשקיעים, ולכן אני לא מרגיש שיש לי אופציה בתחום שלי ממש לעבוד למען עצמי (אולי להיות עצמאי למען לקוחות, אבל לא לייצר מוצר רווחי של עצמי). תחום העיסוק שלי הוא גלובלי בענפי ההייטק.

קראתי לזה יומן ההחלטה כי אני מרגיש שאני נמצא צומת דרכים כל יום ואיני יודע במה לבחור ולכן אני צריך להחליט. מצד אחד אם אמשיך לעבוד ארוויח שכר שיעלה לי את ההון, ומצד שני אפסיד זמן שאולי יכולתי לתעל בצורה יותר נכונה להתפתחות שלי ולwell being שלי.

נכסים:
תיק השקעות (עוקב מדד): 325K USD (לא סופר בש"ח כי היעדים שלי היו תמיד דולריים)
קרנות כספיות+עוש: 30K ש"ח

הכנסות (ללא שוק ההון/דיבידנדים):
שכר חודשי נטו: בערך 18K ש"ח

הוצאות:

אני לא כולל פנסיה וקרן השתלמות כי זה לא נראה לי רלוונטי כרגע.

אני שואף דבר ראשון להוריד באחוזי משרה או לחילופין להתפטר ולעבור למדינה מאוד זולה ולצאת שם לפרישה מוקדמת. אני מרגיש שבסוף אני די עובד למען מס הכנסה ולא משתלם לי לעבוד. לא ממש תעזור לי העלאה בשכר (אלא אם היא תהיה משמעותית לכיוון של 60K ברוטו). אני די מרוצה בעבודה שאני נמצא בה, אבל מרגיש לי שאין לי זמן לעצמי (עם הנסיעות/הפקקים וכדומה לוקח לי משהו כמו 11 שעות ביום. נשאר לי רק כ-4 שעות לעצמי ביום ואני מרגיש שזה לא מספיק לי), ולכן הייתי רוצה לראות יותר זמן לעצמי בעתיד הקרוב. אני כרגע בהתלבטות גדולה אם להמשיך עוד שנה-שנתיים ואז לקחת הפסקה או לקחת אותה עכשיו. אולי לעבור למדינה שהמיסים בה יותר נמוכים והדברים עובדים יותר טוב מפה (בלי פקקים, בלי טילים/מלחמות/פוליטיקה, עם מערכות שעובדות גם בימים שאני לא עובד, עם מחירים יותר שפויים, מזג האוויר פחות חם כל הזמן) ואז ירגיש לי יותר נח לעבוד שם.

יעדים לשנתיים הקרובות
1. תיק השקעות שיוכל לממן 1500 USD על מנת לחיות במקומות זולים בעולם (נניח דרום אמריקה/תאילנד/לא משנה איפה. פתחתי על זה שרשור בעבר לאיפה כדאי לעבור על מנת להנות מהארביטראז' הגאוגרפי). ואז אוכל לעבור לשם ולתהות מה כדאי לי (או עד שימאס לי להיות שם).
2. להעלאות שכר בצורה משמעותית בשביל להתגבר על מס הכנסה או לעבור לעבודה במדינה שמס ההכנסה נמוך והשכר גבוה (חוץ מארה"ב אין ממש אופציות).
3. לקדם תחביבים רבים שלי שאין לי זמן אליהם. (ללמוד הרבה דברים שלא הספקתי, לראות סרטים שלא הספקתי, טיולים שלא הספקתי, משחקי מחשב שלא הספקתי)
4. אולי לעשות שינוי קריירה לתחום אחר שיותר קל להיות בו עצמאי ויותר מניב. (רפואה? למרות שלטפל באנשים ממש לא מעניין אותי, אז אולי רופא חוקר)

אמשיך לעדכן פה את המצב בערך כל רבעון (עדכון הבא יהיה ב01.10).

אני קורא את ההודעה שלך ואני מבולבל. מתמקד הרבה במה אתה לא יכול לעשות (שזה רק לוקח ממך אנרגיה ועצבים) במקום במה שכן.
האם אתה רוצה ייעוץ מקצועי? ייעוץ בהשקעות? למצוא את המהות בחיים?
לפני שאתה שם לעצמך יעדים כספיים, מציע שתנסה להתפקס על מה אתה רוצה להיות שתהיה גדול, במה תעסוק, איפה תרצה לגור ובאיזה life style. אחרי שתציב לך מטרות על, זה יהיה יותר קל להציב יעדים פיננסיים ומקצועיים. לדוגמה לעשות שינוי קריירה זה משהו שהוא לטווח הקצר-בינוני מנוגד ל"לקדם תחביבים רבים שאין לי זמן אליהם" או "להעלות שכר בצורה משמעותית".

כדי לקבל 1500 USD הכנסות שוטפות מתיק השקעות (כיום מעל 5000 ש"ח) בסיכון נמוך בריבית קרנות כספיות/פקדונות של היום (4%) - תצטרך תיק של כמיליון וחצי ש"ח פחות או יותר.
נ.ב. 1500 USD זה כיום ממש לא הרבה כסף. ואם תיקח עוד 5-10 עד שבאמת אולי תתקרב לרמות החיסכון הזה, אז מבחינת אינפלציה זה יהיה שווה 20-30% פחות (בהנחת אינפלציה לא מחמירה של 2% בשנה). בסכום כזה תוכל במקרה הטוב להיות במזרח אסיה או מזרח אירופה (ולא במקומות טובים במיוחד בהם), או בחורים במקומות אחרים.
וכמובן בלי לגור אצל ההורים - זה אומר שתצטרך להוציא סכום משמעותי על שכ"ד, פלוס ביקורים בישראל מדי פעם. ובנוסף אתה לא תשב מתבטל בדירה, אז תוציא יותר על יציאות, אוכל, מפגשים חברתיים וכו' - עוד הוצאות.
נראה שמדובר בעיקר בפנטזיה לא אפויה שאתה חולק עם הרבה ישראלים אחרים שהיא משלבת את הרצונות לצאת ממרוץ העכברים + המציאות הישראלית המטורפת והקשה. אך השטן נמצא בפרטים, אם אתה באמת רוצה ללכת לכיוון הזה, צריך להיות פרקטי וספציפי ולא כללי.

אני קורא את ההודעה שלך ואני מבולבל. מתמקד הרבה במה אתה לא יכול לעשות (שזה רק לוקח ממך אנרגיה ועצבים) במקום במה שכן.
האם אתה רוצה ייעוץ מקצועי? ייעוץ בהשקעות? למצוא את המהות בחיים?
לפני שאתה שם לעצמך יעדים כספיים, מציע שתנסה להתפקס על מה אתה רוצה להיות שתהיה גדול, במה תעסוק, איפה תרצה לגור ובאיזה life style. אחרי שתציב לך מטרות על, זה יהיה יותר קל להציב יעדים פיננסיים ומקצועיים.
אני לא חושב שיש לי תשובות לזה כי זה משתנה כל כמה שנים. לפעמים אני רוצה לעסוק בX ואחרי כמה שנים נמאס לי ואני רוצה Y יותר וזה cycle אינסופי. אני אדם דינאמי שלא אוהב לעשות אותו דבר ולכן תחומי העניין שלי משתנים כל כמה שנים.
לדוגמה לעשות שינוי קריירה זה משהו שהוא לטווח הקצר-בינוני מנוגד ל"לקדם תחביבים רבים שאין לי זמן אליהם" או "להעלות שכר בצורה משמעותית".
זה לא מנוגד. חלק מהתחביבים שלי קשורים לעבודות שאני לא מבצע כיום (אבטחת מידע היה תחביב שלי הרבה מאוד זמן, אבל זה דורש המון זמן שאין לי היום. לפעמים כשיש לי כמה ימים פנויים אני מנסה לנתח איזה תוכנה או אתר או אפליקציה).
כדי לקבל 1500 USD הכנסות שוטפות מתיק השקעות (כיום מעל 5000 ש"ח) בסיכון נמוך בריבית קרנות כספיות/פקדונות של היום (4%) - תצטרך תיק של כמיליון וחצי ש"ח פחות או יותר.
לפי חוק ה4% אין שום תועלת לשים בסיכון נמוך כששוק ההון בממוצע יביא לי הרבה יותר ובנוסף הסיכון שהתיק יסתיים לפני הוא אחוז ופחות (רק אם יוצאים לפרישה בדיוק לפני קריסה, אבל במקרה של קריסה אני בטוח לא ירצה למשוך מהתיק ויחזור לעבוד).
נ.ב. 1500 USD זה כיום ממש לא הרבה כסף. ואם תיקח עוד 5-10 עד שבאמת אולי תתקרב לרמות החיסכון הזה, אז מבחינת אינפלציה זה יהיה שווה 20-30% פחות (בהנחת אינפלציה לא מחמירה של 2% בשנה). בסכום כזה תוכל במקרה הטוב להיות במזרח אסיה או מזרח אירופה (ולא במקומות טובים במיוחד בהם), או בחורים במקומות אחרים.
לא יודע מה זה מקומות טובים. כרגע בישראל הרבה דברים "לא טובים" כמו במזרח אסיה או אירופה. עם 1500$ אפשר לעשות המון במדינות האלו, מליסוע במוניות לכל מקום שצריכים בעלויות נמוכות ולקנות אוכל הרבה טוב מבארץ במחירים יותר נמוכים (לא כל דבר. למשל גבינות יקר מאוד במזרח אירופה). קשה לי לראות איך מבזבזים יותר כל עוד שומרים על שכירות צנועה יחסית (לא שוכרים בית פרטי) .
וכמובן בלי לגור אצל ההורים - זה אומר שתצטרך להוציא סכום משמעותי על שכ"ד, פלוס ביקורים בישראל מדי פעם. ובנוסף אתה לא תשב מתבטל בדירה, אז תוציא יותר על יציאות, אוכל, מפגשים חברתיים וכו' - עוד הוצאות.
ההוצאות האלו די זניחות במזרח אסיה ומזרח אירופה ולא כל יציאה חייבת להיות בכסף. מה גם שבכלל לא בטוח שאני אצא הרבה כשאני לא דובר את השפה ודווקא מהגרים הרבה פעמים נמצאים יותר לבד בגלל שהם פחות מעורים בחברה.
נראה שמדובר בעיקר בפנטזיה לא אפויה שאתה חולק עם הרבה ישראלים אחרים שהיא משלבת את הרצונות לצאת ממרוץ העכברים + המציאות הישראלית המטורפת והקשה. אך השטן נמצא בפרטים, אם אתה באמת רוצה ללכת לכיוון הזה, צריך להיות פרקטי וספציפי ולא כללי.
אני ממש לא רואה פה פנטזיה. תוך 4 שנים אני לגמרי עובר את ה2 מליון במונחים ריאליים של היום שזה כבר מתקרב ל2000$ ריאלי של היום. הרבה אנשים בישראל חיים מפחות מ7000 שח בחודש. ברגע שלא צריך לעבוד אין בעיה לגור בדימונה/באר שבע/חיפה וכדומה ושכירות נמוכה מורידה דרמטית את ההוצאות. שכירות ב3000 והוצאות אחרות ב4000 זה לגמרי ישים. ברור שככל שאנשים מרוויחים יותר, הם גם אוהבים להעלאות את רמת החיים, אבל זה מירוץ חסר תכלית כי תמיד אפשר להרגיש שחסר לנו משהו (מה שנקרא keeping up with the Johnes). גם מלייונרים ירגישו שחסר להם היאכטה הזו/המטוס הזה והם עדיין לא עשו מסיבה אקסקלוסיבית באי פרטי או קנו אוסף כינורות.

לא יודע מה זה מקומות טובים. כרגע בישראל הרבה דברים "לא טובים" כמו במזרח אסיה או אירופה. עם 1500$ אפשר לעשות המון במדינות האלו, מליסוע במוניות לכל מקום שצריכים בעלויות נמוכות ולקנות אוכל הרבה טוב מבארץ במחירים יותר נמוכים (לא כל דבר. למשל גבינות יקר מאוד במזרח אירופה). קשה לי לראות איך מבזבזים יותר כל עוד שומרים על שכירות צנועה יחסית (לא שוכרים בית פרטי) .

ההוצאות האלו די זניחות במזרח אסיה ומזרח אירופה ולא כל יציאה חייבת להיות בכסף. מה גם שבכלל לא בטוח שאני אצא הרבה כשאני לא דובר את השפה ודווקא מהגרים הרבה פעמים נמצאים יותר לבד בגלל שהם פחות מעורים בחברה.

אני ממש לא רואה פה פנטזיה. תוך 4 שנים אני לגמרי עובר את ה2 מליון במונחים ריאליים של היום שזה כבר מתקרב ל2000$ ריאלי של היום. הרבה אנשים בישראל חיים מפחות מ7000 שח בחודש. ברגע שלא צריך לעבוד אין בעיה לגור בדימונה/באר שבע/חיפה וכדומה ושכירות נמוכה מורידה דרמטית את ההוצאות. שכירות ב3000 והוצאות אחרות ב4000 זה לגמרי ישים. ברור שככל שאנשים מרוויחים יותר, הם גם אוהבים להעלאות את רמת החיים, אבל זה מירוץ חסר תכלית כי תמיד אפשר להרגיש שחסר לנו משהו (מה שנקרא keeping up with the Johnes). גם מלייונרים ירגישו שחסר להם היאכטה הזו/המטוס הזה והם עדיין לא עשו מסיבה אקסקלוסיבית באי פרטי או קנו אוסף כינורות.
אני מכיר אנשים במזרח אירופה (בולגריה, רומניה, סרביה וכו') - המדינות האלה התייקרו מאוד.
ב 1500 דולר תחיה ברמת חיים די נמוכה.

בסוף שוב השאלה מה המטרה שלך - תהגר לאיזו ארץ ואז מה? תחייה לבד בבית, לא תצא להכיר אנשים ותאכל קופסאות שימורים? אני לא מבין את הויז'ן הזה.
מניח שאם כבר יש לך מעל מיליון אתה יכול להגר לאיזו מדינת איים רחוקה ולחיות שם כמו מלך ולראות את הים כל היום. למה אתה לא עושה את זה עכשיו?

בכל מקרה נשמע שאתה היום כהייטקיסט בישראל מרוויח הרבה וחי ברמת חיים גבוהה. אז כל מעבר כזה למדינות עולם שני או שלישי, מתפתחות באסיה או מזרח אירופה או בדרום אמריקה שאתה לא מכיר שם אנשים, שפה, מנהגים מקומיים - בנוסף על כך תצטרך להתרגל לחיות ברמת חיים נמוכה בהרבה. שבין השורות זה לא בדיוק נשמע מה שאתה מחפש. אתה רוצה גם מקום זול, גם מקום שליו ויפה, גם בטוח לישראלים, גם מקום שבו תוכל לפתח את כל התחביבים שלך ועוד כל מיני דרישות. מרגיש לי שזה לא בהכרח קיים או ברמת הפנטזיה.

אם אתה אדם דינמי שקופץ מדבר לדבר (לפי מה שאתה מעיד על עצמך), אז אני מציע פשוט לקפוץ למים ולנסות. תעבור לאיזה מקום בחו"ל ותראה איך אתה מסתדר. במקרה הגרוע ביותר תחזור אחרי כמה חודשים, לא יקרה כלום.

אני די מרוצה בעבודה שאני נמצא בה, אבל מרגיש לי שאין לי זמן לעצמי (עם הנסיעות/הפקקים וכדומה לוקח לי משהו כמו 11 שעות ביום. נשאר לי רק כ-4 שעות לעצמי ביום ואני מרגיש שזה לא מספיק לי), ולכן הייתי רוצה לראות יותר זמן לעצמי בעתיד הקרוב. אני כרגע בהתלבטות גדולה אם להמשיך עוד שנה-שנתיים ואז לקחת הפסקה או לקחת אותה עכשיו.
לא כל כך מבין אף פעם את העניין של אנשים עם "לא שווה לי להרוויח עוד כסף". אתה הרי שכיר במשרה מלאה. זה לא שאתה עכשיו עושה עוד שעתיים במשמרת כדי להרוויח עוד 200 שקל לשעה.

18 נטו זה בערך (בלי לתפוס אותי במילה) 25 בברוטו.
עד 46 אלף ש"ח אתה במדרגה של 35%.
לא שווה לך לעשות את אותה העבודה בשביל יותר כסף?
אם תגיע לשכר של 40,000 ש"ח תישאר עם מעל ל23 נטו, לא כולל הפרשות גבוהות יותר לפנסיה.

זה עוד 5,000 שקל בחודש בנוסף להשקעות או איכות חיים גבוהה יותר.
אתה יכול להוציא כסף כדי להשכיר דירה קרוב לעבודה ולהפסיק להיות 11 שעות מחוץ לבית.

חוץ מלהרוןיח עוד כסף, אתה יכול לחפש עבודה שעובדים בה מהבית חלק מהשבוע. אתה יכול למצוא עבודה קרובה יותר, ואתה יכול אולי למצוא משרה חלקית.

לא כל כך מבין אף פעם את העניין של אנשים עם "לא שווה לי להרוויח עוד כסף". אתה הרי שכיר במשרה מלאה. זה לא שאתה עכשיו עושה עוד שעתיים במשמרת כדי להרוויח עוד 200 שקל לשעה.
ברור שזה משתלם לי להרוויח יותר. הנקודה היא שבשביל זה אני צריך לסכן את מה שכרגע יש לי וזה לא בטוח משתלם לי (כי אם אני סתם אבקש העלאה זה לא יקרה). מספיק שאני נופל על אחת מה-"סביבות עבודה רעילות" (למשל, אצלי בעבודה אין דדליינים ואין יעדים ואין לחץ משום סוג, אין שיחות אחרי העבודה ואין צורך בזמינות) והעוד 2000 בנטו לא הולכים לתקן את זה והנזק המצטבר יהיה גדול יותר.

לבקש העלאה במקום הנוכחי לא נראה לי עובד אף פעם, ואם מאיימים בעזיבה עם אולטימטומים אז בכל מקרה נמחקים במקום הנוכחי. אני כנראה אעבור בעתיד כשארגיש שעמום ומיצוי, אבל לא אקפץ משרה כל שנה-שנתיים כי זה מרגיש לי קצר. בנוסף, יש רכיבי שכר שאי אפשר באמת להשוות כמו מניות ואופציות וזה מסבך את החישוב.
לא שווה לך לעשות את אותה העבודה בשביל יותר כסף?
אין מקום שתהיה בו את "אותה עבודה" בדיוק. כל מקום והאופי עבודה שלו, דגשים אחרים, אתגרים אחרים.
חוץ מלהרוןיח עוד כסף, אתה יכול לחפש עבודה שעובדים בה מהבית חלק מהשבוע. אתה יכול למצוא עבודה קרובה יותר, ואתה יכול אולי למצוא משרה חלקית.
בזה אתה לגמרי צודק. אני אשים על זה דגש גדול בחיפוש עבודה הבא.

אצלי בעבודה אין דדליינים ואין יעדים ואין לחץ משום סוג, אין שיחות אחרי העבודה ואין צורך בזמינות) והעוד 2000 בנטו לא הולכים לתקן את זה והנזק המצטבר יהיה גדול יותר.
אבל היום אין לך זמן כי אתה כל יום נוסע למשרד מוקדם ויוצא מאוחר.
בסוף תצטרך להחליט אם לעשות מעשה או להמשיך, ואתה מבין את זה :) שיהיה בהצלחה!

אשמח שתשתף מה המקצוע שלך וכמה שנות ניסיון לערך.

אתה רוצה גם מקום זול, גם מקום שליו ויפה, גם בטוח לישראלים, גם מקום שבו תוכל לפתח את כל התחביבים שלך ועוד כל מיני דרישות. מרגיש לי שזה לא בהכרח קיים או ברמת הפנטזיה.
קיים, אבל כפי שכתבת, לא ב1500 דולר לחודש, אלה מחירים ששילמתי כשגרתי במזרח ב 2006.
אם תכניס טיסות לארץ, או ילדים בעתיד, תצטרך הרבה הרבה יותר.
יותר ריאלי לתכנן על 1800 או 2000 דולר לחודש. בתקציב הזה ברוב הערים הגדולות במזרח אסיה כבר אפשר לשכור דירה בבניין חדש (לא במיקום מרכזי, אבל עדיין בסדר גמור) ולחיות בצנעה. אלה חיים שמתבססים בעיקר על לחיות כמו מקומי, לאכול בזול בחוץ, אוכל מערבי פעם ב... לצאת בעיקר לבירות בסבן אילבן, לא ברים פנסי שמנסי...
זה נכון שיש בוויטנאם, קמבודיה, לאוס וכו הרבה אנשים שבשבילם 1500 דולר לחודש זה המון כסף, אבל לא היית רוצה לגור כמוהם

עדכון קצר לסוף הרבעון:
נכסים:
תיק השקעות (עוקב מדד): 375K USD (לא סופר בש"ח כי היעדים דולריים)
קרנות כספיות+עוש-התחייבויות למס הכנסה: 25K ש"ח

היתה עלייה בתיק ההשקעות לאור עלייה במניות מסוימות שאני מחזיק וחבות מס נוצרה בעקבות מכירה.

באופן אישי לא מרגיש ששום דבר השתנה מאז אוגוסט.

לקחתי לתשומת ליבי את הטענות שעלו פה ש1500 דולר זה נמוך. בדקתי במקומות מסוימים ולמרות שזה ניתן למחיה, יתכן שזה לא מה שנתפס כמחיה הגיונית. לכן עדכנתי את היעדים ל1800 דולר כמו שכתבו פה. אז היעד הוא 432K USD.

להערכתי אגיע ליעד באמצע או לקראת סוף השנה הבאה אם לא תהיה קריסה בשוק ההון או הAI.

@מרקר
יצא לך לחשוב איך ייראו החיים החברתיים שלך במקומות שאליהם אתה חושב לעבור?

נערך לאחרונה ב:
אני שואף דבר ראשון להוריד באחוזי משרה או לחילופין להתפטר ולעבור למדינה מאוד זולה ולצאת שם לפרישה מוקדמת.
לפי מה שקראתי זה נראה שאתה צריך יותר זמן לעצמך. לפי דעתי תתחיל לחפש עבודה חדשה שתעניק לך יותר זמן (תוך כדי שאתה עדיין עובד בעבודה הנוכחית)
אם יש לך אפשרות למצוא עבודה בחו"ל שחיפשת אותו עם הרצונות שלך אז זה נשמע גם נהדר. אם לא, אז תחפש בישראל וכשתמצא תקח לך תקופה בין העבודות שבה תקח חופש ותטוס לאחת מהמדינות שהזכרת לחוות את המדינה ולראות האם אתה בכלל מתחבר למקום.

תודה על השיתוף!

@מרקר
יצא לך לחשוב איך ייראו החיים החברתיים שלך במקומות שאליהם אתה חושב לעבור?
כרגע אין לי חיים חברתיים גם בישראל אז זה לא כזה משנה (ה-"חברים" שלי זה רק קולגות בעבודה). אישית כשהייתי בחול לכמה חודשים היו לי יותר חיים חברתיים משהיו לי בישראל. הסיבה המרכזית היא שישראל סגורה בשבת ובשישי והרבה עסוקים ובחול עובדים פחות ויש הרבה יותר זמן להיפגש וכדומה. אנשים מתחתנים ומביאים ילדים מוקדם בישראל ביחס לעולם ויש בעיה ליסוע בגלל הפקקים המטורפים בזמנים שכן אפשר להיפגש, אלא אם גרים בתל אביב ואז חלק גדול מהמשכורת הולך למחיה.

לבקש העלאה במקום הנוכחי לא נראה לי עובד אף פעם
נראה לי שאין בעיה לבקש בנימוס ובלי איומים. אולי לא תקבל, אבל לא סביר שזה יפגע בך, בייחוד אם מבחינת התנאים האובייקטיביים מגיעה לך העלאה.

אין לי חיים חברתיים
אם זה מפריע לך, יש כל מיני דרכים לטפל בזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T יומן מחזור משכנתה - אני הולך למחזר באופן עצמאי בפעם הראשונה! נדל"ן 6
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 18
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
אוגורן מיני-יומן - העברת תמורת RSU מ-ESOP לאינראקטיב יומני מסע אישיים 87
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 40
G יומן מסע בצעדים קטנים אל עבר החופש יומני מסע אישיים 2
E זוג + 2 יומן מסע יומני מסע אישיים 7
O יומן של חבר חדש בפורום יומני מסע אישיים 24
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
C יומן יבש יומני מסע אישיים 8
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 91
S בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 31
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 63
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ט יומן של התחלה מהוססת יומני מסע אישיים 17
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 92
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 22