PassiveInvest
משתמש רגיל
- דירוג
- 140
מקווה לעדכן את היומן ברמה החודשית.
זוג בני 26, המטרה היא השקעה פאסיבית בשוק ההון לטווח ארוך בלי לוותר על איכות החיים.
הון עצמי "נזיל" - 410k בערך.
לפי ההקצאה הבאה:
VT - 263k
Vfh - 27.3k שהושקעו ממש לאחרונה בניגוד לתכנית עקב מחשבה שהפיננסים יעשו יותר מ VT בטווח הקצר.
FB - 17.5k - קניתי כשהמניה נפלה בקורונה ומתכנן למכור בקרוב, סתם בשביל המשחק, מורווח עליה כרגע על הנייר 4.6k
עוד כ- 10k מניות החברה שאני עובד בה שאיך שיגיע מועד הרכישה של המניות אני כבר ב quickSale.
Rsu - נזיל: 3.5k.
מזומן בעו"ש - 100k
ועוד קצת מזומן בבית בערך בסביבות ה - 15k שאני מוציא כרגע מהחישוב, זה כסף בדולרים, אירו ושקלים מטיולים שנשארו בבית.
כך שעל הנייר יש לנו קצת יותר מ- 410k אבל נזניח.
הון לא נזיל:
פנסיה שלי - 68k מסלול מנייתי, מגדל 1%, 0.12%
קרן השתלמות מסלול מנייתי - 27k בדמי ניהול 0.18%.
פנסיה של אשתי - 30k מסלול כללי - בקרוב אשב איתה ואעביר אותה למסלול מנייתי.
קרן השתלמות - 10k מסלול כללי - כנ"ל.
רכב - אני מאמין ששווה באיזור ה 45k אבל אני לא מחשיב את זה כחלק מההון כרגע.
אנחנו משתכרים כרגע סביבות ה - 20k נטו חודשי בממוצע בשנה, שהמשכורת כמובן אמורה לעלות בשנים הקרובות.
גרים בחינם ללא שכירות בעתיד הקרוב עקב עזרה מההורים.
הוצאות חודשיות ממוצעות - 3k
כך שבפועל יוצא חיסכון חודשי של 17k נטו, אך מתוכם להשקעה הולך 9k בממוצע כרגע רק על קניה של VT בלבד.
כל השאר נשאר בעו"ש כמזומן שמעלה אבק עד שימאס לנו ונכניס הכל, כך יוצא מצב שעד עכשיו אנחנו מושקעים במניות בתיק ההשקעות הפרטי שלנו בערך 322k ±
אנחנו כנראה העתיד הבינוני נעבור לגור בדירה שכורה שאנחנו נשלם עליה, כך שההוצאות יעלו בעוד 3.5 - 4 אלף בממוצע.
כרגע המטרה הקרובה לעין היא מיליון שח עד גיל 30?
והכחוקה כמו שכתבתי בתחילת הפוסט היא להשקיע לטווח ארוך ולהנות מהכסף.
אנחנו מאד אוהבים חו"ל, שנינו טיפה חסכנים בכל הקשור להוצאות החודשיות ובקושי קונים בגדים או דברים אבל אם ממש רוצים אז לא מתקמצנים ומפזרים כשצריך.
אנחנו מתכננים על ילדים אבל כרגע לא סגורים בדיוק מתי כך שזה גם יהיה שווה לעקוב אחרי זה.
זהו בגדול, מה אתם חושבים? אני מתכנן לעדכן פה פעם בחודש, אשמח להערות הארות וביקורת בונה מצידכם.
זוג בני 26, המטרה היא השקעה פאסיבית בשוק ההון לטווח ארוך בלי לוותר על איכות החיים.
הון עצמי "נזיל" - 410k בערך.
לפי ההקצאה הבאה:
VT - 263k
Vfh - 27.3k שהושקעו ממש לאחרונה בניגוד לתכנית עקב מחשבה שהפיננסים יעשו יותר מ VT בטווח הקצר.
FB - 17.5k - קניתי כשהמניה נפלה בקורונה ומתכנן למכור בקרוב, סתם בשביל המשחק, מורווח עליה כרגע על הנייר 4.6k
עוד כ- 10k מניות החברה שאני עובד בה שאיך שיגיע מועד הרכישה של המניות אני כבר ב quickSale.
Rsu - נזיל: 3.5k.
מזומן בעו"ש - 100k
ועוד קצת מזומן בבית בערך בסביבות ה - 15k שאני מוציא כרגע מהחישוב, זה כסף בדולרים, אירו ושקלים מטיולים שנשארו בבית.
כך שעל הנייר יש לנו קצת יותר מ- 410k אבל נזניח.
הון לא נזיל:
פנסיה שלי - 68k מסלול מנייתי, מגדל 1%, 0.12%
קרן השתלמות מסלול מנייתי - 27k בדמי ניהול 0.18%.
פנסיה של אשתי - 30k מסלול כללי - בקרוב אשב איתה ואעביר אותה למסלול מנייתי.
קרן השתלמות - 10k מסלול כללי - כנ"ל.
רכב - אני מאמין ששווה באיזור ה 45k אבל אני לא מחשיב את זה כחלק מההון כרגע.
אנחנו משתכרים כרגע סביבות ה - 20k נטו חודשי בממוצע בשנה, שהמשכורת כמובן אמורה לעלות בשנים הקרובות.
גרים בחינם ללא שכירות בעתיד הקרוב עקב עזרה מההורים.
הוצאות חודשיות ממוצעות - 3k
כך שבפועל יוצא חיסכון חודשי של 17k נטו, אך מתוכם להשקעה הולך 9k בממוצע כרגע רק על קניה של VT בלבד.
כל השאר נשאר בעו"ש כמזומן שמעלה אבק עד שימאס לנו ונכניס הכל, כך יוצא מצב שעד עכשיו אנחנו מושקעים במניות בתיק ההשקעות הפרטי שלנו בערך 322k ±
אנחנו כנראה העתיד הבינוני נעבור לגור בדירה שכורה שאנחנו נשלם עליה, כך שההוצאות יעלו בעוד 3.5 - 4 אלף בממוצע.
כרגע המטרה הקרובה לעין היא מיליון שח עד גיל 30?
והכחוקה כמו שכתבתי בתחילת הפוסט היא להשקיע לטווח ארוך ולהנות מהכסף.
אנחנו מאד אוהבים חו"ל, שנינו טיפה חסכנים בכל הקשור להוצאות החודשיות ובקושי קונים בגדים או דברים אבל אם ממש רוצים אז לא מתקמצנים ומפזרים כשצריך.
אנחנו מתכננים על ילדים אבל כרגע לא סגורים בדיוק מתי כך שזה גם יהיה שווה לעקוב אחרי זה.
זהו בגדול, מה אתם חושבים? אני מתכנן לעדכן פה פעם בחודש, אשמח להערות הארות וביקורת בונה מצידכם.